2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils Radio1 ziņas 2021.gada 6.aprīlī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2021.gada 6.aprīlī

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Veselības ministrs sola organizēt vakcinēšanas pret Covid-19 brīvās rindas eksperimentu; Jēkabpils  “Lūši” trešo reizi kļūst par latvijas čempioniem volejbolā; un Kāds laiks gaidāms šonedēļ?

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Veselības ministrs vakcinācijas tempu vērtē pozitīvi; Pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils novadā Lieldienu priekšvakarā iesniegti vēl četri deputātu kandidātu saraksti; un Islandē pie galvaspilsētas turpinās vulkāna izvirdums

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils liela mēroga vakcinācijas centrā rīt vakcinācija turpināsies; No rītdienas Jēkabpilī mācības klātienē sāks 1.-4.klašu skolēni, un Šodien Zemgalē novērots pērkons ar zibeni.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Veselības ministrs sola organizēt vakcinēšanas pret Covid-19 brīvās rindas eksperimentu; Jēkabpils  “Lūši” trešo reizi kļūst par latvijas čempioniem volejbolā; un Kāds laiks gaidāms šonedēļ?

Pagājušās nedēļas nogalē, kā arī pirmdien, 5. aprīlī, turpinājās iedzīvotāju vakcinācija visās atvērtajās prioritārajās grupās. Lieldienu brīvdienās vakcinācijas gaitu nodrošināja liela mēroga vakcinācijas centri. Kopumā Latvijā šobrīd vismaz vienu vakcīnu saņēmuši 121 tūkstotis 868 cilvēki, kas veido gandrīz 8% no pieaugušajiem iedzīvotājiem.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts tuvākajās dienās sola organizēt vakcinēšanas pret Covid-19 brīvās rindas eksperimentu. Par to viņš pavēstījis mikroblogošanas vietnē "Twitter". Viņš norādīja, ka plāno atsaukties aicinājumiem veidot brīvo rindu, tomēr tas notikšot vadītā veidā. Viņš norādīja, ka plānots vienoties ar pašvaldības policiju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kā tuvākajās dienās organizēt kontrolētu eksperimentu brīvās rindas pieejai kādā no centriem, saglabājot prioritāro grupu pieeju, nodrošinot sabiedrisko kārtību un neradot epidemioloģiskos riskus.

Ministrs arī taisnojās par neveiksmēm, kas pavadīja lielo vakcinācijas centru atvēršanu Lieldienās. Pavļuts uzsvēra, ka no tehniskā viedokļa viss esot kārtībā - centri bija labā gatavībā, strādāja raiti un spēja vakcinēt daudz vairāk. Diemžēl nācās saskarties ar neparedzēti zemu atsaucību, uzrunājot vakcinējamos - brīvdienu un bažu par konkrēto vakcīnu dēļ. Līdz ar to palika neizmantotas jaudas. Tādēļ esot pieņemts lēmums izsūtīt papildu uzaicinājumus vairākām esošām grupām, kā arī atvērt jaunas grupas.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs tuvākajos gados varētu rosināt piešķirt valsts budžeta finansējumu arī reģionālajām partijām. KNAB sagatavotajā Korupcijas novēršanas un apkarošanas pasākumu plāna 2021. - 2023.gadam projektā skaidrots, ka patlaban valsts budžeta finansējumu piešķir partijai, par kuru pēdējās Saeimas vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā divi procenti vēlētāju - 4,50 eiro apmērā gada laikā par katru iegūto balsi, 0,50 eiro par katru iegūto balsi pēdējās Eiropas Parlamenta vēlēšanās un papildu 100 tūkstoši eiro partijai, par kuru pēdējās Saeimas vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā pieci procenti vēlētāju.

Lieldienu brīvdienās ugunsdzēsējiem nācies dzēst 59 kūlas ugunsgrēkus, no tiem 30 tieši Lieldienās. Lielākais bija Daugavpils novada Salienas pagastā, kur dega 5 hektāri pērnās zāles. Kopumā šogad reģistrēti jau 266 pērnās zāles degšanas gadījumi. Tas ir ievērojami mazāk, nekā pirms gada, kad šajā laikā bija notikuši jau 615 kūlas ugunsgrēki.

Turpinām ziņas

Jēkabpils "Lūši" Latvijas čempionāta finālsērijas piektajā - izšķirošajā spēlē apspēlēja "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" komandu un kļuva jau trešo reizi par Latvijas čempioniem, sērijā svinot uzvaru ar 3-2. Tikmēr bronzas sērijā "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" divu spēļu summā ar 2-0 uzvarēja "Biolars"/"Jelgava" komandu.

Šodien, 6.aprīlī tiks veikta asfalta seguma frēzēšana Jēkabpilī, Draudzības alejas posmā no Viestura ielas līdz rotācijas aplim.  Šodien ir aizliegts novietot automašīnas stāvvietās un ielas malā. Autovadītāji lūgti  ievērot izvietotās ceļazīmes! Frēzēšanas darbu laikā satiksme tiek organizēta ar satiksmes regulētāju palīdzību.

Un vēl

Šonedēļ laikapstākļus Latvijā nosaka cikloni, tāpēc palaikam gaidāms lietus un sniegs, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes. Šīs nedēļas naktīs gaisa temperatūra bieži pazemināsies līdz 0..-5 grādiem, maksimālā temperatūra dienā pārsvarā būs +4..+9 grādi, nedēļas nogalē var kļūt siltāks.
Brīžiem gaidāms lietus un sniegs, taču neveidosies noturīga sniega sega.


Pagājušajā gadā jau 7. aprīlī gaisa temperatūra Latvijā pakāpās līdz +20 grādiem, bet šogad +20 grādu atzīme, visticamāk, netiks sasniegta agrāk kā aprīļa beigās. Līdz mēneša vidum gaidāms vēss laiks un gaisa temperatūra pārsvarā būs zemāka par normu.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Veselības ministrs vakcinācijas tempu vērtē pozitīvi; Pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils novadā Lieldienu priekšvakarā iesniegti vēl četri deputātu kandidātu saraksti; un Islandē pie galvaspilsētas turpinās vulkāna izvirdums

Lai gan daudzi prioritāro grupu pārstāvji, kuri Lieldienu brīvdienās aicināti saņemt vakcīnu pret Covid-19, no šīs iespējas atteicās, kopumā vakcinēti aptuveni 7 tūkstoši cilvēku, un veselības ministrs Daniels Pavļuts vakcinācijas tempu vērtē pozitīvi. Viņš arī prognozēja, ka šonedēļ būs sasniegti jauni vakcinēto skaita rekordi.

Aizvadītajās Lieldienu brīvdienās policija kopumā konstatēja 857 dažādus Covid-19  ierobežojumu pārkāpumus, kas ir divreiz vairāk nekā parasti. Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis informē, ka daļa sabiedrības tomēr ignorēja Covid-19 ierobežojumus... Kopumā aptuveni 600 pārkāpumi bija saistīti ar pulcēšanās ierobežojumiem, kas konstatēti gan dzīvokļos, gan privātmājās, gan viesu namos, gan ārtelpās.

Arī Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Lauris Arājs informē, ka arī uz ceļiem pārkāpumu skaits būtiski nesamazinājās, konstatēto pārkāpumu skaits bija lielās nekā ikdienā, kas liecina – cilvēki tomēr centās doties kaut kur tālāk. Kopumā uz ceļiem konstatēti 204 ceļu satiksmes negadījumi, cietuši 36 cilvēki, bet divi cilvēki gājuši bojā. Lieldienu brīvdienās šogad pieķerti 55 dzērājšoferi, un ir aizdomas par `četru cilvēku sēšanos pie stūres narkotiku reibumā.  

Turpinām ziņas

Šodien ir pēdējā diena, kad politiskie spēki var iesniegt deputātu kandidātu sarakstus pašvaldību vēlēšanām. Lieldienu priekšvakarā vēl četras partijas iesniedza deputātu kandidātu sarakstus vēlēšanām Jēkabpils novadā. Līdz ar to līdz šodienas, 6. aprīļa rītam kopumā uz 19 deputātu vietām jaunajā Jēkabpils novada domē konkurē 12 politiskie spēki un 227 deputātu kandidāti.

Kā devītie deputātu kandidātu sarakstu pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils novadā iesniedza Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK. Sarakstā ir 22 deputātu kandidāti, kas ir no Jēkabpils pilsētas, Jēkabpils, Viesītes, Salas, Aknīstes un Krustpils novadiem.  Nacionālās apvienības  deputātu kandidātu sarakstā ar pirmo kārtas numuru startē SIA “Ošukalns celtniecība” projektu vadītājs Kārlis Stars, otrais kārtas numurs – Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektorei Guntai Dimitrijevai, savukārt ar trešo kārtas numuru sarakstā startē Jēkabpils Agrobiznesa koledžas direktore Rita Pole. 

Desmito deputātu kandidātu sarakstu pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils novadā iesniedza “Latvijas Zaļā partija”.  Sarakstā ir 22 deputātu kandidāti, kas ir gan no Jēkabpils pilsētas, gan Jēkabpils, Salas, Aknīstes un Krustpils novadiem. Latvijas Zaļās partijas sarakstā ar pirmo kārtas numuru startē Jēkabpils domes deputāts, bijušais Jēkabpils mērs Raivis Ragainis, otrais kārtas numurs sarakstā ir SIA JK Namu pārvalde valdes priekšsēdētājam Ainaram Vasilim, savukārt trešais – Salas novada domes priekšsēdētājai Irēnai Sproģei.

Kā vienpadsmitie deputātu kandidātu sarakstu pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils novadā iesniedza politiskā partija “KPV LV”. Sarakstā ir 10 deputātu kandidāti no Jēkabpils pilsētas un Krustpils novada. Sarakstā ar pirmo kārtas numuru startē SIA AUTO CENTRS KREICBURGA valdes priekšsēdētājs, bijušais Jēkabpils domes deputāts Miervaldis Ziediņš, otrais numurs ir – SIA O-LAUTO pārvaldnieks Armands Lazda, bet trešais – Mežāres pagasta zemnieku saimniecības “Ošu sala” īpašnieks Egīls Stučka.

Divpadsmito deputātu kandidātu sarakstu pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils novadā iesniedza  politiskā spēks “Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija”. Sarakstā ir 11 deputātu kandidāti no Jēkabpils pilsētas, Jēkabpils, Viesītes un Aknīstes novadiem. Ar pirmo kārtas numuru startē lauku saimniecības “Skrimbļi” īpašnieks Ingus Zālītis, otrais kārtas numurs – SIA PROEL valdes loceklim Andim Dābolam, bet trešais – Viesītes pirmsskolas izglītības iestādes pedagoģe Evita Kilbauska.

Plašāk ar visu četru politisko spēku sarakstiem un programmām  var iepazīties portālā Radio1.lv sadaļā Vēlēšanas 2021 un Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Un vēl

Islandē pie galvaspilsētas Reikjavikas turpinās vulkāna izvirdums. Vulkānā parādījusies jauna plaisa, tāpēc glābēji no apkārtnes evakuē ziņkārīgos. Jauno plaisu pamanīja no helikoptera, ar kuru pārvadāja ekskursantus. Tā atrodas apmēram  kilometru no sākotnējās izvirduma vietas un ir apmēram pus kilometru gara. 

Jau ziņots, ka vulkāns 32 kilometru attālumā no Reikjavikas pamodās marta vidū. Tas bija pirmais izvirdums rajonā gandrīz 800 gadu laikā un izraisīja lielu interesi.  Simtiem cilvēku katru dienu dodas aplūkot iespaidīgo dabas parādību. 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils liela mēroga vakcinācijas centrā rīt vakcinācija turpināsies; No rītdienas Jēkabpilī mācības klātienē sāks 1.-4.klašu skolēni, un Šodien Zemgalē novērots pērkons ar zibeni.

Jēkabpils sporta hallē rīt darbu turpinās Jēkabpils liela mēroga vakcinācijas centrs. Plānots, ka tajā vakcīnu pret Covid-19 saņems vismaz 150 personas. SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule informē, ka  šodien trīs reģistratori turpina zvanīt iedzīvotājiem, kas iepriekš pieteikušies, un piedāvā vakcinēties. Par to, kad centrs pēc 7.aprīļa turpinās liela mēroga vakcināciju, tiks lemts atsevišķi, jo tas atkarīgs no nākošajām vakcīnu piegādēm. 

Šodien Jēkabpils domes ārkārtas sēdē tika apstiprināts Sadarbības līgums starp Jēkabpils  pilsētas pašvaldību, Veselības ministriju un Nacionālo veselības dienestu par liela mēroga vakcinācijas centra ierīkošanu un uzturēšanu pilsētas sporta hallē. Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ka pēc tam pašvaldībai tiks atmaksāti izdevumi centra iekārtošanā. Uz deputātu jautājumu, kādas ir šī centra iekārtošanas un uzturēšanas izmaksas, Guntars Gogulis precīzu summu nenosauca. Vien minēja, ka tāme esot sastādīta atbilstoši izmaksām par telpas iekārtošanu, kabīņu nomu, apkuri un elektrību. Izpilddirektors arī piebilda, ka Jēkabpils vakcinācijas centra darbs novērtēts pozitīvi, sestdien 3.aprīlī to apmeklējis arī Veselības ministrs Daniels Pavļuts, kas atzinīgi novērtējis gan centra iekārtojumu, gan tā darbu.

"Brīvās rindas" izmēģinājumu vakcinācijas pret Covid-19 centros īstenos jau pašlaik vakcinēšanai atvērto prioritāro grupu ietvaros, sniedzot iespēju bez pieraksta vakcinēties personām no tām grupām, kuru vakcinācija jau ir sākta. Veselības ministrija informē, ka patlaban vēl nav nolemts, kad tieši šo eksperimentu sāks īstenot.

Turpinām ziņas

Šodien, 6.aprīļa Jēkabpils pilsētas domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu atsākt no 7.aprīļa mācību procesu klātienē 1.-4. klasēm Jēkabpils 2.vidusskolā un Jēkabpils 3.vidusskolā! Ja nākamajā nedēļā Jēkabpils pilsēta joprojām būs, pēc Slimību profilakses un kontroles centra, drošo pašvaldību sarakstā, tad no 12.aprīļa mācību procesu klātienē turpinās 1-4.klasēs un atsāks 12.klasē Jēkabpils 2.vidusskolā un Jēkabpils 3.vidusskolā, kā arī 12.klasē Jēkabpils Valsts ģimnāzijā! 

Iepirkumu uzraudzības birojs atzinis par pamatotiem Autotransporta direkcijas lēmumus par uzvarētājiem, kuri nodrošinās pasažieru autopārvadājumus trīs maršrutu tīkla daļās - "Cēsis", "Ogre, Aizkraukle" un "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni", un direkcija gatavojas slēgt līgumus ar uzvarētājiem, paziņojumā medijiem  informēja direkcija. Direkcija gatavojas līguma noslēgšanai ar AS "Nordeka" lotē "Cēsis", AS "Liepājas autobusu parks" lotē "Ogre, Aizkraukle" un SIA "Tukuma auto" lotē "Jēkabpils, Preiļi, Līvāni".

Un vēl

Šodien pēcpusdienā daudzviet Latvijā lieli gubu mākoņi nesa īslaicīgus nokrišņus - krusu un sniegu, bet Zemgalē - Bauskas novadā nokrišņu laikā fiksētas arī vairākas zibens izlādes. Jau ziņots, ka šonedēļ Latvijā saglabāsies vēss laiks, gaidāms gan lietus, gan sniegs.  

Atstājiet komentāru