2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 28.novembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 28.novembrī

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
radio1 ziņās klausieties: Mediķi šodien rīko kārtējo protesta akciju; Zināms, kas būs Jēkabpils jaunais ainavu arhitekts jeb mākslinieks; un Ko liecina sinoptiķu jaunākās prognozes par gaidāmo laiku brīvdienās?

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Latvijas uzņēmējs radījis īpašu interneta vietni, palīdz insulta pacientiem ātrāk atveseļoties; Fermeri Eiropā rīko plašas protesta akcijas; un Cēsīs šonedēļ atklās ziemas slēpošanas sezonu.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Latvijas policijā plāno veidot Stratēģiskās attīstības dienestu; Gājējus aicina izmantot atstarotājus arī pilsētā; un Šonedēļ 80 gadu jubileju svinēja rokenrola zvaigzne Tīna Tērnere.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
radio1 ziņās klausieties: Mediķi šodien rīko kārtējo protesta akciju; Zināms, kas būs Jēkabpils jaunais ainavu arhitekts jeb mākslinieks; un Ko liecina sinoptiķu jaunākās prognozes par gaidāmo laiku brīvdienās?

Šodien veselības aprūpes darbinieku protesta akcijā piedalās aptuveni 2 tūkstoši mediķu un iedzīvotāju, pieprasot parlamenta atlaišanu, finanšu ministra Jāņa Reira demisiju un lūdzot prezidentam atgriezt otrreizējai caurlūkošanai 2020.gada budžetu.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, tajā skaitā medmāsu un jauno ārstu pārstāvji vakar atbalstīja ierosinājumu rīkot tautas nobalsošanu par 13.Saeimas atsaukšanu. Atbalstu rosinājumam par Saeimas atlaišanu pauda visa Brīvo arodbiedrību savienība, izņemot Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrību.

Tikmēr valsts prezidents Egils Levits vakar tiekoties ar valdības vadītāju Krišjāni Kariņu paziņojis, ka ārstu atalgojumam jābūt divreiz lielākam par vidējo atalgojumu valstī. Pēc Levita domām, nepieciešams izstrādāt stratēģisku mērķi kā palielināt publisko finansējumu veselības nozarei.

Valsts prezidents Egils Levits izsludinājis 2020.gada valsts budžetu, liecina publikācija “Latvijas Vēstnesī”. Budžets izsludināts neraugoties uz mediķu lūgumu budžeta projektu atgriezt Saeimā otrreizējai caurlūkošanai. Jau ziņots, ka 2020.gada valsts budžetu Saeima galīgajā lasījumā pieņēma 14.novembrī, nākamgad plānojot tērēt līdz šim lielāko naudas summu izdevumiem – 10 miljardu eiro. Savukārt ieņēmumi valsts budžetā plānoti 9,8 miljardi eiro apmērā.

Eiropas Parlaments Strasbūrā vakar ar pārliecinošu balsu vairākumu apstiprināja jauno Eiropas Komisiju. To vadīs Urzula fon der Leiena, savukārt Eiropas Komisijas izpildvietnieks ir Valdis Dombrovskis no Latvijas. Jaunajai Eiropas Komisijai ir ambiciozi plāni klimata politikā, digitalizācijā, sociālās nevienlīdzības mazināšanā, tāpat ir daudz jāsasniedz Latvijai tik nozīmīgajā drošības politikā, stiprinot Eiropas aizsardzības spējas un robežu apsardzi. 

Turpinām ziņas

Jaunais Jēkabpils pilsētas vecākais ainavu arhitekts jeb kā iepriekš šis amats saucās – mākslinieks, darbu sāks no jaunā gada. Sarunā ar Radio1 Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ka konkursā uz šo amata vietu pieteicās pieci spēcīgi pretendenti un bijusi liela konkurence. Izvērtējot visu kandidātu plusus un mīnusus, visvairāk punktu ieguvis un amatam izvēlēts Jānis Vagoliņš.Viņš ir no Jaunkalsnavas, bet savulaik Jēkabpilī ieguvis vidējo izglītību. Viņam ainavu arhitektūrā ir pieredze gan Latvijas lielos uzņēmumos galvaspilsētā, gan arī uzņēmumos Igaunijā un Vācijā. Jau ziņots, ka ainavu arhitekta jeb pilsētas mākslinieka vakance radās, jo oktobrī atlūgumu iesniedza līdzšinējā pilsētas māksliniece  Sintija Pastare. 

Lai nodrošinātu Preiļu novada domes darba nepārtrauktību sakarā ar radušos situāciju, laikā, kad domes priekšsēdētāja un domes priekšsēdētājas vietnieks ir aizkavēti pildīt savus amata pienākumus, vakar Preiļu novada domes ārkārtas sēdē par pašvaldības priekšsēdētāja otro vietnieku tika ievēlēta Klavdija Zarāne. Jaunievēlētais domes priekšsēdētāja otrais vietnieks amata pienākumus veiks domes priekšsēdētāja un domes priekšsēdētāja vietnieka prombūtnes laikā. Domes priekšsēdētāja otrais vietnieks saņems domes priekšsēdētāja atalgojumu proporcionāli nostrādāto stundu skaitam. Vakardienas ārkārtas domes sēdē tika ievēlēti arī domes pastāvīgo komiteju locekļi, jo katrā komitejā deputātu skaits tika palielināts no pieciem uz septiņiem.

Un vēl

Līdz rītdienai Latvijā turpināsies gaisa temperatūras paaugstināšanās, sasniedzot +4 līdz +9 grādi, savukārt no sestdienas laiks kļūs vēsāks un daudzviet snigs, liecina “Global Forecast System” prognoze. Sestdien ienāks vēsāks gaiss no ziemeļiem un temperatūra vairs nepārsniegs -1..+4 grādus. Gaidāma snigšana. Rīgas apkārtnē, Zemgales austrumdaļā un Sēlijā veidosies sniega kārta. Iespējams, viszemāk termometra stabiņš noslīdēs pirmdienas rītā, kad vietām, debesīm skaidrojoties, sals var sasniegt desmit grādus. Arī decembra sākumā daudzviet tiek prognozēta snigšana.

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils novada pašvaldības rīkotajā biznesa ideju konkursā “Atbalsts uzņēmējdarbībai Jēkabpils novadā 2019” tika saņemti vairāki projektu pieteikumi. Pirmo vietu un Jēkabpils novada pašvaldības līdzfinansējumu projekta realizācijai trīs tūkstoši eiro ieguva projekta pieteikums “Pārceltuves pakalpojuma uzlabošana Dignājas pagastā”.  Projekta mērķis - uzņēmējdarbības vides attīstība Dignājas pagastā. Projektā iegādāta motorlaiva LATREX 450 C, laivas piekaramais motors Mercury ME-F20EH. Laiva un motors reģistrēti CSDD. Projekta kopējās izmaksas 5 tūkstoši 297 eiro. Pārcelšanu pāri Daugavai uzsāks 2020. gada pavasarī, kas ļaus iedzīvotājiem ātri nokļūt uz darbu vai saņemt nepieciešamos pakalpojumus Līvānos, kā arī ērti atgriezties Dignājā.

Jēkabpils novada Ābeļu pagastā pabeigta vietējā autoceļa Jaunrozes-Kļavas pārbūve. Būvdarbus objektā veica VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs”. Autoceļam gandrīz puskilometra garumā veikta grāvju tīrīšana, ceļa profilēšana, grants seguma atjaunošana un ceļa seguma dubultās virsmas apstrāde, savukārt ceļa posmā no 0.7tā līdz kilometram – grāvju tīrīšana, ceļa profilēšana un ceļa virsmas atjaunošana. Projekta kopējās izmaksas 97 tūkstoši 702 eiro, no kurām Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums sastāda 82 tūkstoši eiro un pašvaldības līdzfinansējums 15,6 tūkstoši eiro. 

Dunavas kultūras nama līnījdeju grupa “Maybe” ieguvusi 1. vietu 10. Latvijas līnijdeju un kantrī vesterna deju čempionātā. Pirms valsts svētkiem kultūras pilī Ziemeļblāzma norisinājās 10.Latvijas līnijdeju un kantrī vesterna deju čempionāts. Jau otro gadu čempionātā piedalījās arī līnijdeju grupa „Maybe” no Dunavas, vadītāja Līga Navicka. Pagājušogad līnijdeju grupa „Maybe” čempionātā ieguva 5.vietu, šogad 1.vietu kategorijā “Social Team All ages”. Individuāli sacensībās piedalījās divas dejotājas – Ksenija Šulte un Katrīna Ērgle. Meitenes startēja kategorijā “Social Adult Female” un ieguva 1. un 2. vietu.

Turpinām ziņas

Rīt un parīt, 29. un 30. novembrī Viesītes kultūras pilī notiks Aknīstes, Jēkabpils, Krustpils, Salas un Viesītes novadu amatierteātru skate. To rīko Jēkabpils novada kultūras pārvalde sadarbībā ar Viesītes kultūras pili. Skates mērķis – nodrošināt teātra spēles tradīcijas saglabāšanu un attīstību novados, veicināt katra kolektīva māksliniecisko izaugsmi, kā arī noteikt reģiona skates dalībniekus. Jēkabpils novada iedzīvotāji aicināti apmeklēt amatierteātru skates izrādes klātienē.

Savukārt svētdien, 1. decembrī notiks Pirmās adventes sagaidīšana Jēkabpils novada Kalna kultūras namā. Pulksten sešos vakarā sāksies trio "Milonga" koncerts. Pēc koncerta egles iedegšana pie kultūras nama. Kultūras namā darbosies Ziemassvētku ieskaņas tirdziņš - visi, kas vēlas, tiek aicināti piedalīties tirdziņā ar saviem izstrādājumiem. Ieeja pasākumā bez maksas.

Jēkabpils novada Sēlijas prasmju muzejā  vēl divas nedēļas līdz 13. decembrim aplūkojama izstāde “Zirgu deķi”. Tajā ikviens interesents var aplūkot Zasas, Leimaņu un Kalna pagastu aušanas nodarbību dalībnieču darbus!

Un vēl par pasākumiem

Pirmdien, 2.decembrī Zasas kultūras namā būs skatāma muzikāla izrāde bērniem “Ļoti gaidu Ziemassvētkus” - Brauc ciemiņi no Burbuļciema. Biļetes var iegādāties Zasas kultūras namā pirms pasākuma. Biļetes cena EUR 1,50 

Piektdien, 6. decembrī pulksten septiņos vakarā Mežgales kultūras namā norisināsies novada uzņēmēju un zemnieku balle.

19. decembrī  Sēlijas prasmju muzejā notiks pasākums "Prasme radīt gaismu". Pasākuma laikā lekcija - "Gaismas izpratne Eiropas tautu kultūrā" pēc kuras sekos stikla dekorāciju  radošā darbnīca. Vēlams iepriekš pieteikties! Nodarbība ir bez maksas. Nodarbību vadīs Ieva Jātniece.

Līdz 21.decembrim  Sēlijas prasmju muzejā Zasā  skatāma foto konkursa “Mana Latvija – manas mājas” fotogrāfiju izstāde.

Radio ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Latvijas uzņēmējs radījis īpašu interneta vietni, palīdz insulta pacientiem ātrāk atveseļoties; Fermeri Eiropā rīko plašas protesta akcijas; un Cēsīs šonedēļ atklās ziemas slēpošanas sezonu.

Dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projekts ir kritiskā situācijā sliktas korporatīvās pārvaldības un interešu konflikta dēļ, publiskā paziņojumā pauž triju Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail" 62 darbinieki.Viņi norāda, ka šogad 30.oktobrī pēc izpilddirektora atkāpšanās viņi nosūtījuši kopīgu paziņojumu triju Baltijas valstu premjerministru birojiem un Satiksmes ministrijām, pieprasot nekavējoties rīkoties, jo izpilddirektora un tehniskā direktora pēkšņā atkāpšanās, kas ir piektā augstākās vadības nomaiņa pēdējo 14 mēnešu laikā, liek pievērst uzmanību strukturāliem jautājumiem saistībā ar projekta īstenošanas organizēšanu. Darbinieki uzskata, ka nekavējoties vajadzētu atgriezties pie sākotnējā skatījuma uz kopuzņēmumu "Rail Baltica" kā integrētu, vienotu struktūru, kas atbild par "Rail Baltica" projekta īstenošanu.

Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada augustā uzsāka kriminālprocesu pret personu grupu, kura izvairījusies no nodokļu nomaksas un nodarbojusies ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā. Valsts budžetam nodarīto zaudējumu apmērs ir vairāk nekā 480 tūkstoši eiro. Uzsāktajā kriminālprocesā šogad oktobrī, veicot virkni izmeklēšanas un procesuālo darbību, tika noskaidrots, ka no 2015.gada janvāra līdz 2019.gada oktobrim uzņēmumi, kuri darbojās medicīnas jomā, iespējams, ieguva savā rīcībā slēptos, grāmatvedībā neuzrādītos ienākumus, no kuriem netika aprēķināti valsts budžetā maksājamie nodokļi.  Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta. 

Latvijas uzņēmējs Kristaps Krafte kopā ar domubiedriem ir radījis īpašu aplikāciju jeb lietotni, kas palīdz insulta pacientiem ātrāk atveseļoties. Lietotnes “Vigo” mērķis ir piedāvāt insulta pacientiem ārstēšanu, jau uzreiz atgriežoties mājās, piedāvājot dažādus vingrinājumus, kuru sarežģītība pakāpeniski augs, atbilstoši pacienta atveseļošanās gaitai. Pašlaik aplikācija atrodas izmēģinājuma stadijā. Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts šīs idejas attīstībai ir piešķīris 25 tūkstoši eiro. 

Skotijas premjerministre un Skotu Nacionālās partijas līdere Nikola Stērdžena apsolījusi sarīkot jaunu referendumu par Skotijas neatkarību un “Brexit”. Šīs idejas iekļautas partijas programmā pirms 12.decembrī paredzētajām Lielbritānijas parlamenta vēlēšanām. Uzrunā saviem atbalstītājiem Stērdžena norādīja, ka neatbalstīs konservatīvos, un premjerministru Borisu Džonsonu nodēvēja par bīstamu politiķi.  Skotija maksāšot dārgu cenu par toriju apsēstību ar ideju par izstāšanos no Eiropas Savienības un lielākās opozīcijas partijas – leiboristu – pasīvo nostāju.

Turpinām ziņas

Fermeri vairākas Eiropas valstīs sarīkojuši plašas protesta akcijas pret valdību īstenoto lauksaimniecības politiku. Vācijas lauksaimnieku neapmierinātību izraisīja plānotie stingrie ierobežojumi, kuru mērķis ir aizsargāt vidi.  Saskaņā ar organizatoru aplēsēm demonstrācijā Vācijā piedalījās apmēram 10 tūkstoši lauksaimnieku ar pieciem tūkstošiem traktoru. Protestētāji izveidoja apmēram 20 kilometrus garu kolonnu un uz laiku būtiski traucēja satiksmi galvaspilsētā Berlīnē. Vēlāk pie Branderburgas vārtiem tika sarīkota demonstrācija, kuras laikā dalībnieki pieprasīja atcelt plānotos ierobežojumus.

Savukārt Lietuvā tūkstošiem lauksaimnieku ar traktoriem un citu lauksaimniecības tehniku izbrauca pilsētu ielās un uz vietējiem ceļiem. Akcijas mērķis bija pievērst uzmanību situācijai Lietuvas laukos, atteikties no jebkādas nodokļu paaugstināšanas vai citiem lēmumiem, kas palielina ražošanas izmaksas. Lietuvā krītas lauksaimniecības produkcijas iepirkuma cenas, taču tiek izvirzītas aizvien jaunas prasības un tirgus tiekot atvērts lauksaimniecības ražojumu importam no trešajām valstīm. Līdzīgas protesta akcijas trešdien notika arī Francijā.

Darba devēji Latvijā nevelta pietiekami daudz uzmanības, lai darbiniekus noturētu pašreizējā darbavietā, secināts stratēģiskās komunikācijas konsultāciju uzņēmuma Erda pētījumā par Latvijas cilvēkresursu vadību. Šobrīd Latvijas darba devējiem lielākais izaicinājums ir jaunu darbinieku piesaiste, tomēr viņi nevelta gana uzmanības, lai noturētu esošos darbiniekus. Personāla vadības komandām pietrūkst gan cilvēkresursu, gan finanšu līdzekļu pilnvērtīgai darbinieku aprūpei, un personāla nodaļas iespējas ietekmēt biznesa lēmumus ir ļoti ierobežotas, secināts pētījumā.

Un vēl

Cēsu atpūtas komplekss “Žagarkalns” šonedēļ, 1.decembrī, atklās ziemas slēpošanas sezonu, liecina “Žagarkalna” publiskotā informācija mājaslapā. Salīdzinājumā ar citām Latvijas atpūtas vietām agrāka sezonas sākšana “Žagarkalnā” ir iespējama, jo otro vasaru uzņēmums zem īpaša seguma glabāja iepriekšējās ziemas izskaņā sarūpētos sniega krājumus. Atpūtas komplekss atzīmēja, ka pagājušā gada sniega krājumi ir labi saglabājušies, līdz ar to šonedēļ ir atsegta sniega kaudze un sākts izlīdzināt sniegu “Cīruļkalna” nogāzē. 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Latvijas policijā plāno veidot Stratēģiskās attīstības dienestu; Gājējus aicina izmantot atstarotājus arī pilsētā; un Šonedēļ 80 gadu jubileju svinēja rokenrola zvaigzne Tīna Tērnere.

Turpinot darbu pie Valsts policijas reorganizācijas, policijā plānots veidot Stratēģiskās attīstības dienestu.  Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis skaidro, ka iepriekš izveidotā darba grupa ir sagatavojusi vairākas rekomendācijas, kas būtu jāņem vērā realizējot policijas reorganizāciju. Patlaban stratēģijas veidošana ir sadalīta pa nozarēm, piemēram, kriminālpolicijai, kārtības policijai un citām policijas struktūrvienībām ir savas stratēģijas. Lai policija efektīvāk darbotos ir nepieciešama vienota stratēģiskā nodaļa, jo līdzīgs darba organizācijas modelis darbojas arī Ziemeļvalstīs. Eksperti arī rosinājusi optimizēt Valsts policijas centrālo aparātu, jo policijas priekšniekam patlaban pakļautībā ir 18 cilvēki, kas ir par daudz. 

Izglītības un zinātnes ministrija kā mierizlīgumu strīdā ar Latvijas Universitātes rektora pienākumu izpildītāju Indriķi Muižnieku piedāvā jaunu vēlēšanu rīkošanu, ļaujot Muižniekam tajās piedalīties. Ministrijā skaidroja, ka tā, pārstāvot Ministru kabinetu, ir vairākas reizes tikusies ar Muižnieku kā administratīvās tiesas procesa ierosinātāju un uzturētāju, kā arī piedāvājusi savu redzējumu par mierizlīgumu. Ministrija ir gatava grozīt vai mainīt neapstiprināšanas lēmumu Latvijas universitātes rektora amatā, ja tiek rīkotas Augstskolu likumam, universitātes Satversmei un Satversmes nolikumam atbilstošas rektora vēlēšanas, atļaujot tajās piedalīties arī Muižniekam.

NATO ir vienojusies paplašināt atbildības lauku arī uz kosmosu, nosakot to par piekto alianses darbības sfēru līdzās gaisam, sauszemei, jūrai un kibertelpai. Taču izvietot ieročus kosmosā NATO negrasās. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs norāda, ka Visums ir daļa no mūsu ikdienas dzīves uz Zemes. To var lietot mierīgiem nolūkiem, bet to var izmantot arī agresīvi. Satelītus var apstādināt, uzlauzt un tādējādi būtiski ietekmēt gaisa satiksmi, laika prognozi, bankas, tādēļ kosmosa dzīve NATO ir būtiska. Patlaban ap zemi riņķo ap 2 tūkstoši satelītu, no kuriem puse pieder NATO dalībvalstīm.  Tikmēr ASV prezidents Donalds Tramps ir paziņojis, ka veidos kosmosa komandu, - tā būšot daļa no militārajiem jaunumiem, kas īstenosies līdz augustam. Un viņš ir raksturojis kosmosu kā nākamo kaujas telpu. 

Turpinām ziņas

No 2022.gada plānots noteikt vienotu sociālās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķina metodiku. Vidējo iemaksu algu izmanto, lai sociāli apdrošinātām personām aprēķinātu maternitātes, vecāku, slimības, bezdarbnieka pabalstu un citus sociālās apdrošināšanas pabalstus. Izmaiņas vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķinā paredz grozījumi likumos, ko pirmajā lasījumā kā steidzamus vakar atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija. Paredzēts, ka personas vidējo apdrošināšanas iemaksu algu tāpat kā līdz šim noteiks no iemaksu algas par 12 kalendāro mēnešu periodu, taču šo periodu beidzot četrus mēnešus pirms mēneša, kurā iestājies apdrošināšanas gadījums.

Rīgā svētdien, 1. decembrī, Pirmajā adventē, tiks iedegta svētku egle un jau no novembra beigām sāks darboties Ziemassvētku tirdziņi, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā. Svētku egles iedegšanas pasākumā Doma laukumā klātesošos ar muzikālu iestudējumu "Rūķu sētas stāsts" priecēs VEF Kultūras pils bērnu vokālais ansamblis "Momo" un Jaunmārupes jauniešu jauktais koris "Universum''. Pasākumu vadīs aktieris Kristians Kareļins.  Līdz ar svētku egles iedegšanu pilsētā pakāpeniski tiks ieslēgts svētku apgaismojums un sāks darboties arī Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā un Esplanādē.

Iestājoties gada tumšajam periodam aicina iedzīvotājus neaizmirst par atstarotājiem. Tos būtu nepieciešams lietot ne vien lauku iedzīvotājiem, bet arī pilsētniekiem, kurus uz neregulējamas gājēju pārejas pustumsā autovadītājiem ir grūti pamanīt.  Ja tomēr gadās būt bez atstarotāja, tad visdrošākais būtu ieslēgt mobilā telefona lukturīti un tikai tad doties savās gaitās. Šī gada pirmajos 10 mēnešos uz Latvijas ceļiem bojā gājis 31 gājējs, ievainoti 608. Divas trešdaļas no negadījumiem notikuši krēslā vai tumsā. 40% no  bojāgājušajiem ir tikuši notriekti pilsētā. 

Un vēl

Šonedēļ savu 80 gadu jubileju atzīmēja slavenā amerikāņu dziedātāja Tīna Tērnere. Viņa tiek dēvēta par rokenrola karalieni un karjeras laikā pārdevusi vairāk nekā 200 miljonus ierakstu visā pasaulē. 1939. gadā dzimusī māksliniece nesniedz plašāku informāciju par jubilejas svinību vietu, bet ar mediju palīdzību nosūtīja ziņu saviem faniem. Viņai bijušas ļoti nopietnas veselības problēmas, taču tās izdevies novērst un to varot uzskatīt par otras iespējas iegūšanu. Tērnere arī pauda, ka izskatās un jūtas lieliski, un priecājas par saviem gadiem. Mākslinieces muzikālā karjera ilga vairāk nekā 50 gadus, un par savām dziesmām viņa ieguvusi 11 “Grammy” balvas.

Atstājiet komentāru