2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 22.novembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 22.novembrī

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Apstiprināts Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sastāvs; Igaunijā žurkas rada pārrāvu epakalpojumu sniegšanā; un Cik rekordu laika apstākļu ziņā reģistrēts novembra otrajā dekādē?

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Veselības ministres partija rosina rast naudu mediķu algām, audzējot valsts budžeta deficītu; Neretas novadā nodegusi pirts; un Kādas ir sinoptiķu jaunākās prognozes par gaidāmo laiku?

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Latvijas universitāte ministru prezidentam piedāvcā mierizlīgumu; nemaina lēmumu par ģimenes atbalsta centra “Saulstari” slēgšanu; un Rīt Jēkabpils galvenā bibliotēka aicina uz tikšanos ar dzejnieci Ingu Pizāni.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Apstiprināts Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sastāvs; Igaunijā žurkas rada pārrāvu epakalpojumu sniegšanā; un Cik rekordu laika apstākļu ziņā reģistrēts novembra otrajā dekādē?

Saeima atbalstījusi Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sastāvu. Komisija strādās Jānis Dombrava, Arvils Ašeradens, Regīna Ločmele-Luņova, Viktors Valainis, Artūrs Toms Plešs, Andris Kazinovskis un Ēriks Pucens. Par komisijas vadītāju iecelts Plešs, bet tās sekretāru – Pucens. 

Jau ziņots, ka Saeima izveidojusi īpaši administratīvi teritoriālajai reformai veltītu komisiju. Tās uzdevums būs izskatīt pašvaldību reformai domāto likumprojektu un citus ar administratīvi teritoriālo reformu un tās īstenošanu saistītos likumprojektus un jautājumus.Paredzēts, ka komisija savu darbību veiks līdz visu ar administratīvi teritoriālo reformu un ar to saistīto likumprojektu izskatīšanai.

Latvijas Bankas prezidenta pilnvaru termiņš turpmāk būs pieci gadi līdzšinējo sešu gadu vietā. To paredz Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Latvijas Bankas likumā. Piecu gadu termiņš noteikts arī bankas prezidenta vietniekam un padomes locekļiem, un viena un tā pati persona šajos amatos varēs būt ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas. 

Jaunākajā globālās ekonomikas apskatā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD Latvijai ieteikusi investēt pētniecībā un attīstībā, lai turpinātu ekonomikas attīstību un veicinātu tās konkurētspēju. Latvijas ekonomikas izaugsmi šogad OECD eksperti prognozē 2,3% apmērā, kamēr 2020.gadā – 2,5% apmērā un 2021.gadā – 2,7% apmērā. OECD uzsver nepieciešamību kāpināt produktivitāti, lai esošajā demogrāfiskajā situācijā, emigrācijas un sabiedrības novecošanās apstākļos nodrošinātu tālāku tautsaimniecības attīstību. Latvijā jāturpina īstenot uzsāktās strukturālās reformas.

Nacionālais veselības dienests informē, ka no 1. decembra tiek izbeigts līgums ar Jēkabpils ģimenes ārstu Lonardu Augustu un pie ārsta reģistrētie pacienti tiks atreģistrēti. Bijušie daktera Lonarda pacienti aicināti reģistrēties pie cita ģimenes ārsta, kura darbības pamatteritorijā atrodas personas deklarētā dzīvesvieta. Vienoties par reģistrāciju var arī ar ģimenes ārstu, kura prakse ir vārpus pacienta deklarētās dzīvesvietas. Vairāk informācijas par ģimenes ārstiem Nacionālā dienesta mājaslapā. 

Turpinām ziņas

Igaunijā, kas sevi pozicionē kā e-pārvaldības lielvalsti, teritorijā ap Tallinu neplānoti pārtraukta virknes e-pakalpojumu sniegšana. Incidenta iemesls bijušas žurkas, kuras sabojājušas datu kabeli pazemē. Negadījums noticis trešdienas pievakarē Harju apriņķī, kas atrodas valsts ziemeļrietumos. Datu savienojuma pārrāvuma dēļ nestrādājusi valsts oficiālā vietne Eesti.ee, nav bijuši pieejami veselības apdrošināšanas fonda e-pakalpojumi, tajā skaitā digitālo recepšu izrakstīšana medikamentu iegādei, un vairāki citi valsts e-pakalpojumi.

NATO nākotnē pievērsīs pastiprinātu uzmanību dalībvalstu gaisa telpas aizsardzībai. Alianse modernizēs agrīnās brīdināšanas un kontroles sistēmas lidmašīnu floti, kā arī noteiks kosmosu par vienu no alianses atbildības sfērām. NATO īpaši centīsies aizsargāt satelītus, kas ir ļoti nozīmīgi navigācijai, agrīnās brīdināšanas sistēmas darbībai un informācijas apmaiņai.

Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki šomēnes muitas kontrolē lidostā "Rīga" pie Maskavas un Sanktpēterburgas avioreisa pasažieriem uzgājuši, iespējams, noziedzīgi iegūtu skaidru naudu. Reisa Sanktpēterburga-Rīga pasažieris, 1970. gadā dzimis Krievijas Federācijas pilsonis, ieveda skaidru naudu 60 tūkstoši 75 eiro. Savukārt reisa Maskava-Rīga pasažieris, 1970. gadā dzimis Krievijas Federācijas pilsonis, ieveda skaidru naudu 43 tūkstoši 900 eiro un 10 tūkstoši Krievijas rubļus jeb 141 eiro. Naudas līdzekļu izcelsmes avoti tiks skaidroti pirmstiesas izmeklēšanā. Par notikušo uzsākti divi kriminālprocesi.

Un vēl

Novembra otrajā dekādē vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +6,5°C, kas ir 4,9°C virs dekādes normas. Dekādes minimālā gaisa temperatūra -2,9°C 12. novembrī tika novērota Mērsragā, bet maksimālā gaisa temperatūra +12,7°C – 14. novembrī Ainažos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija. Kopumā novembra otrajā dekādē tika pārspēti 36 maksimālās gaisa temperatūras rekordi, starp kuriem bija arī Latvijas 13. un 14. novembra rekordi un četru novērojumu staciju dekāžu rekordi, bet atkārtots tika vienas diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jersikas pamatskolas skolotāja Anna Greidāne ir meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs” laureāte nominācijā “Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā”, informē Līvānu novada pašvaldība . Vēl šajā nominācijā par laureātiem atzīta Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" vadošā pētniece Dagnija Lazdiņa un Latvijas Meža īpašnieku un apsaimniekotāju konfederācijas valdes loceklis Māris Liopa. Gada balva “Zelta čiekurs” tiks pasniegta vēl trīs nominācijās. Katrā nominācijā balvu saņēmēji tiks ierindoti konkrētā vietā, kuras gan tiks paziņotas tikai apbalvošanas ceremonijā, kas notiks 4.decembrī kultūras centrā "Ziemeļblāzma", Rīgā.

Līvānu novada pašvaldība plāno Līvānu pilsētā izveidot sociālo māju ar ne mazāk kā sešiem sociālajiem dzīvokļiem. Tā kā pašvaldības īpašumā šobrīd nav piemērotu un brīvu ēku, dome aicina atsaukties uzņēmējus un privātpersonas, kam pieder īpašums, kuru varētu izīrēt, nodot nomā vai pārdot pašvaldībai sociālās mājas izveidei. Piedāvājumus Līvānu novada domē var iesniegt līdz nākamā gada 2.janvārim. Iesniegumi jāiesniedz Līvānu novada Sociālā dienesta vadītājai Arnitai Briškai, tālr.265 30 780, e-pasts: arnita.briska@livani.lv.

Noskaidrotas sešas labākās biznesa idejas konkursā 5.-12. klašu skolēniem “Mana biznesa ideja 2019”, kur katrs idejas autors saņēma naudas balvu 50 eiro apmērā. Papildus naudas balvai, kuras ieguva skolēni, Līvānu 1. vidusskola, Rožupes pamatskola un Jaunsilavas pamatskola ieguva iespēju noslēgt līgumu 2019.-2020. mācību gadā ar biznesa izglītības biedrību „Junior Achievement – Young Enterprise Latvija” (JAL), kura piedāvā skolēniem īpaši izstrādātu programmu uzņēmējdarbības prasmju veicināšanai un praktiskajiem treniņiem biznesa ideju veidošanai un attīstībai.  Ar jauniešu biznesa idejām var iepazīties publikācijā pašvaldības mājaslapa livani.lv.

Turpinām ziņas

Līvānu Uzņēmējdarbības atbalsta centrs kopā ar Līvānu novada uzņēmējiem – viesu mājas “Saulpurenes” pārstāvjiem un mājražotāju–pirtnieci Gitu Usāni – piedalījās pieredzes apmaiņas braucienā uz Anikšķiem, Lietuvā, kur vietējie uzņēmēji dalījās savā pieredzē tūrisma pakalpojumu piedāvājumu veidošanā un pilnveidošanā. Pieredzes apmaiņas braucienā gūtās idejas tiks liktas lietā darbā Līvānu novadā.

Pirms valsts svētkiem Līvānu 2. vidusskolas 1.-4. klašu skolēniem bija lieliska iespēja iepazīt bitenieka profesijas aizkulises, piedaloties pasākumā “Eiropas medus brokastis”. To vadīja zinošie bitenieki Olga un Juris Purviņi, kuri bija ieradušie no Jersikas. Viņu “Ieviņu” mājās atrodas vairāk kā 100 bišu saimju, kuras ik gadu prasa rūpes, bet sniedz arī daudzu iemīļoto gardumu medu. Pasākumā bitenieki iepazīstināja skolēnus ar bitēm, to saimes hierarhiju, vizuālo izskatu un bitenieka amata noslēpumiem. 

12. decembrī Līvānu katoļu draudzes koris “con Amore” kopā ar jaunajiem mūziķiem no Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas dosies muzicēt pansionātā “Jaunāmuiža” Krustpils novadā. Pansionātā “Jaunā muiža” patlaban atrodas 251 Līvānu novada iedzīvotājs. Kora dalībniekie aicina atsaukties līvāniešus un palīdzēt sarūpēt dāvanas novada ļaudīm, kas šobrīd ir pansionātā. Dāvanām var ziedot augļus, saldumus, dažādus rokdarbus – zeķes, šalles, cimdus. Sīkāka informācija par iespēju ziedot zvanot Ritai uz mobilo tālruni -  26712611.

Un vēl par pasākumiem

23. un 30.novembrī, pulksten 11 Latgales Mākslas un amatniecības centrā notiks radošās darbnīcas dāvanu iesaiņošanā. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 28603333.

23.novembrī, pulksten 14 Turku saieta namā Rudzātu saieta nama teātra kolektīva "Okūts" izrāde Aivara Bankas komēdija  "Šedevrs". Vecuma ierobežojums: 18+. Ieeja: 2 EUR. 

24.novembrī, pulksten 10 Līvānu novada kultūras centrā Amatierteātru skate. Piedalās amatierteātri no Līvānu novada, Preiļiem un Līksnas. Ieeja: 2,00 EUR, dienas biļete uz visām izrādēm 5,00 EUR.

26.novembrī, no 9.00 līdz 15.00 Latvijas Sarkanā Krusta Līvānu nodaļas telpās tiks izsniegtas Eiropas Savienības ATBALSTA PAKAS. Līdzi jāņem Sociālā dienesta izziņa.

26. novembrī, pulksten 13.30 biedrības “Baltā māja” telpās, notiks tikšanās ar Annu Kārkli. Saruna par piedzīvoto kopā ar folkloras kopu  “Ceiruleitis” Maltā.

27.novembrī, no plkst. 9.00 līdz 13.00 norisināsies Valsts Asinsdonoru centra Latgales filiāles rīkotā Asins donoru diena Līvānu slimnīcā.

30.novembrī, pulksten 14.00 Līvānu novada kultūras centrā notiks Slāvu kultūras ansambļa “Uzori” koncerts “8.tautasdziesmu festivāls”.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Veselības ministres partija rosina rast naudu mediķu algām, audzējot valsts budžeta deficītu; Neretas novadā nodegusi pirts; un Kādas ir sinoptiķu jaunākās prognozes par gaidāmo laiku?

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" rosina mediķu algām nepieciešamos vēl papildu 60 miljonus eiro nodrošināt uz budžeta deficīta rēķina, izriet no politiskā spēka paziņojuma masu medijiem. Attīstībai/Par  aicina Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un koalīcijas partnerus mediķu algām nepieciešamos papildu 60 miljonus eiro iekļaut paplašinātajā budžeta izdevumu daļā.  Kā ziņots, Saeima 14.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma 2020.gada valsts budžetu, medicīnas darbinieku atalgojuma celšanai papildus piešķirot aptuveni 60 miljonus eiro.

Rīgas Centrāltirgū veiktas kratīšanas un aizturētas vairākas personas. Latvijas televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka kratīšana notikusi arī pie Rīgas Centrāltirgus Iekšējās drošības daļas vadītāja Maksima Danovska, kurš pirms nedēļas uz īsu brīdi tika iecelts uzņēmuma valdē. Savukārt policija informē, ka vakar, 21. novembrī, veiktas procesuālās darbības Centrāltirgū, kas saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Veiktas vairāk nekā 80 kratīšanas, ir aizturētas vairākas personas. Šobrīd izmeklēšanas interesēs plašāki komentāri netiek sniegti.

ASV prezidents Donalds Tramps, aizkavējot militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai, lai iegūtu negatīvu informāciju par potenciālo 2020.gada vēlēšanu sāncensi, noziedzies smagāk nekā savulaik nežēlastībā kritušais priekšgājējs Ričards Niksons, tā paziņojis Pārstāvju palātas impīčmenta izmeklēšanas procesa vadītājs Adams Šifs. Viņš ar šiem spriedumiem nācis klajā, impīčmenta izmeklēšanas ietvaros noslēdzoties publisku liecību sniegšanas piecām dienām. To gaitā vairāki liecinieki pauda, ka militārās palīdzības sniegšana Ukrainai sasaistīta ar Trampa prasību, lai Zelenskis paziņo par izmeklēšanu saistībā ar bijušo ASV viceprezidentu Džo Baidenu un viņa dēlu Hanteru, kurš strādāja Ukrainas gāzes uzņēmuma valdē.

Turpinām ziņas

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” pabeiguši teritorijas labiekārtošanu pirmsskolas izglītības iestādes “Zvaigznīte” teritorijā. Bērnudārza pastaigu un atpūtas laukuma taciņas bija nokalpojušas un bojātas, tāpēc darbu gaitā veikta asfalta seguma un nederīgā materiāla demontāža. To vietā izbūvētas jaunas betona bruģakmens taciņas, lai bērniem būtu droša un sakārtota vide ikdienas pastaigu laikā. Pēc taciņu izbūves, veikta apzaļumošana. Kopējās darbu izmaksas ir 14 tūkstoši 393 eiro bez PVN. 

Pagājušajā naktī ap puilksten pusvieniem  Neretas un Viesītes ugunsdzēsēji glābēji devās uz Neretas novada Pilskalnes pagastu, kur dega vienstāvu guļbaļķu pirts pilnā 25 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza ap pulksten četriem no rīta. Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD Zemgales reģiona brigāde saņēma trīs izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, vienu uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums.

Nākamnedēļ, 27.novembrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests visā Latvijā veiks trauksmes sirēnu pārbaudi, iedarbinot tās uz trim minūtēm. Trauksmes sirēnas ir paredzētas iedzīvotāju brīdināšanai gadījumos, kad notikusi dabas vai tehnogēna katastrofa, vai arī pastāv tās draudi. Ir būtiski regulāri pārbaudīt trauksmes sirēnas, lai, ja būtu nepieciešams tās izmantot reālā situācijā, tas nostrādātu bez aizķeršanās. Šogad VUGD trauksmes sirēnu pārbaudi organizē citādāk – pārbaudot trauksmes sirēnu iedarbināšanu dažādos mērogos, sākumā iedarbinot sirēnas visā valstī, bet vēlāk atsevišķi vienā pilsētā.

Un vēl

Nākamnedēļ Latvijā pakāpeniski paaugstināsies gaisa temperatūra un mitrums, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un "Global Forecast System". Šī nedēļas nogale būs vēsākā kopš pagājušās ziemas. Pierimstot vējam, sestdien un svētdien laiks vairs nešķitīs tik auksts kā piektdien. Mākoņi daļēji segs debesis, vietām nedaudz īslaicīgi snigs, ceļi būs sausi. Nedēļas izskaņā gaisa temperatūra būs 0..-6 grādi, vietām austrumu novados, debesīm tumsā skaidrojoties, gaiss atdzisīs līdz pat -10 grādiem. Nākamnedēļ no rietumiem palielināsies ciklona ietekme. Palaikam gaidāmi nokrišņi - lielākā daļa neliels lietus. Dažbrīd ceļi var kļūt slideni. Gaisa temperatūra nedēļas vidū paaugstināsies līdz +3..+9 grādiem. Nedēļas beigās, visticamāk, kļūs vēsāks un vietām snigs.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Latvijas universitāte ministru prezidentam piedāvcā mierizlīgumu; nemaina lēmumu par ģimenes atbalsta centra “Saulstari” slēgšanu; un Rīt Jēkabpils galvenā bibliotēka aicina uz tikšanos ar dzejnieci Ingu Pizāni.

Latvijas Universitāte strīdā ar Izglītības un zinātnes ministriju augstskolas rektora Indriķa Muižnieka jautājumā piedāvājusi mierizlīgumu. Universitāte vērsusies Ministru kabinetā, piedāvājot šajā lietā noslēgt administratīvo līgumu, kas nodrošinātu tiesisku situācijas risinājumu. Latvijas universitāte vēlas, lai Muižnieks tiktu atjaunots augstākās izglītības iestādes rektora amatā. Tādā gadījumā augstskola atsaukšot prasības tiesā, neprasīs nekādas kompensācijas, arī morālā kaitējuma atlīdzību. Ņemot vērā, ka potenciālās tiesvedības var ilgt gadiem, šādi tiktu novērsta tiesiskā nenoteiktība, kas negatīvi ietekmē ne tikai Latvijas Universitāti, bet arī visas Latvijas augstākās izglītības un sabiedrības attīstību.

Pirms diviem gadiem Latvijā sāka darboties mobilā lietotne jeb aplikācija “Mobio.lv”, kas ļauj pašvaldībai saņemt informāciju no iedzīvotājiem par dažādām nekārtībām caur mobilo aplikāciju. Tomēr ne visās pašvaldībās modernās tehnoloģijas atvieglo saziņu, dažas no mobilas aplikācijas ir atteikušās, jo bijusi pārāk maza atsaucība no iedzīvotājiem. Šādu  aplikāciju izmantoja arī Preiļi, taču atsaucība no iedzīvotājiem bija neliela. Šobrīd Preiļi programmu turpina izmantot testa režīmā, skatoties, vai cilvēku paradumi nemainīsies. Tās pašvaldības, kuras atteikušās no mobilās aplikācijas lietošanas, atzīst, ka šobrīd iedzīvotāji ziņo par problēmām, zvanot, rakstot īsziņas vai nākot pašiem uz pašvaldību un runājot klātienē.

Lielbritānijas iekšzemes kopprodukts 2020.gadā saruks par vienu procentu arī tad, ja valsts izvairīsies no izstāšanās no Eiropas Savienības bez savstarpēja nolīguma, tā aplēsusi Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD. Lielbritānijas tautsaimniecībai saskaņā ar  OECD aplēsēm 2020.gadā gaidāma ekonomiskās izaugsmes tempa samazināšanās, salīdzinot ar 1,2% izaugsmi, kas tiek prognozēta 2019.gadā. Tas ar nosacījumu, ja britu parlaments tomēr ratificē premjerministra Borisa Džonsona panākto grozīto izstāšanās nolīgumu. Sliktāku scenāriju OECD prognozē gadījumā, ja valsts izstāsies neorganizēti, proti, bez nolīguma. Organizācijas ekonomistu vērtējumā, tad tiktu nodarīts būtisks kaitējums britu ekonomikai, un valsts būtu vairāk pakļauta pasaules ekonomikas lejupslīdei.

Kijevā un vairākās citās Ukrainas pilsētās atzīmēta sestā gadadiena kopš tā sauktajiem Maidana protestiem, kuros tika panākta prokremliskā prezidenta Viktora Janukoviča gāšana no amata. Vakar Kijevas centrālā laukumā sapulcējās aptuveni 5 tūkstoši cilvēku un pieminēja tos, kuri gāja bojā vērienīgajās protestu akcijās. Tās aizsākās 2013.gada nogalē pēc tam, kad Janukovičs noraidīja Ukrainas Asociācijas nolīgumu ar Eiropas Savienību.Saskaņā ar ANO aplēsēm sadursmēs trīs mēnešus ilgajās Maidana protesta akcijās tika nogalināti 98 cilvēki, ieskaitot 84 protestētājus un 13 drošībniekus, vēsta ASV medijs Radio Brīvā Eiropa. Savukārt Ukrainas prokuratūras dati rāda, ka dzīvības tolaik zaudēja 104 cilvēki.

Turpinām ziņas

Labklājības ministrija nav grozījusi savu lēmumu attiecībā uz Salas novada pašvaldības aprūpes centra "Saulstari" darbības apturēšanu. Labklājības ministrija jūnija sākumā "Saulstarus" izslēgusi no Sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistra, un dome lēmumu pārsūdzējusi. Taču ministrijas valsts sekretārs novembra vidū lēmumu nemainīja. Šīs nedēļas vidū lēmumu saņēmusi arī Salas novada pašvaldība. Pēc pašvaldības sabiedrisko attiecību un tūrisma lietu speciālistes Jolantas Grandānes paustā, pašvaldība iepazīsies ar lēmuma pamatojumu un attiecīgi izvērtēs, vai to pārsūdzēt tiesā.

Jēkabpils pilsētas dome nolēmusi nodot bezatlīdzības lietošanā bijušā Justīcijas nama telpas trim nevalstiskajām organizācijām – bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām biedrībai “Cerību sala”, Jēkabpils Invalīdu biedrībai un Latvijas Kaulu, locītavu un saistaudu slimnieku biedrības Jēkabpils nodaļai, kā arī nodot nomā telpas Jēkabpils baltkrievu biedrībai “Spatkanne”. Bezatlīdzības lietošanā telpas tiek piešķirtas tām biedrībām, kurām ir sabiedriskā labuma statuss. Pārējām jāmaksā arī nomas maksa, kas noteikta – 4 eiro par vienu kvadrātmetru gadā. Paredzēts, ka šīs biedrības telpas sāks izmantot no nākamā gada janvāra,

Jau ziņots, ka oktobra vidū pašvaldība iepazīstināja nevalstiskās organizācijas ar kādreizējā Justīcijas nama telpām, kas pēc Zemgales rajona tiesas Jēkabpilī pārcelšanās uz jauno ēku palikušas tukšas. 

Un vēl

Rīt, 23. novembrī pulksten vienos dienā Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā notiks tikšanās ar dzejnieci Ingu Pizāni.  Pasākumu veidos autores dzejas lasījumi, saruna par dzeju un radoša darbnīca, kurā aicināti iesaistīties literatūras interesenti. Inga Pizāne (1986) dzimusi Krāslavā, bet dzīvo Rīgā. Raksta gan dzeju, gan stāstus. Studējusi  Latvijā un Zviedrijā, apmeklējusi Literārās Akadēmijas Dzejas meistardarbnīcas pie Jāņa Rokpeļņa un Ronalda Brieža. Viņas pirmais dzejoļu krājums “Tu neesi sniegs” izdots 2016. gadā. Dzejniece piedalījusies gan Dzejas dienu pasākumos Rīgā, gan Amerikas Dzejas festivālā Ņujorkā un citās starptautiskās meistardarbnīcās un festivālos.

Atstājiet komentāru