2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 19.jūlijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 19.jūlijā

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Augstākās tiesas senatore lūdz deputātiem papildu informāciju par ierosināto Kalnmeiera pārbaudi; Labāko fizikas skolotāju vidū arī pedagogs no Preiļiem; un Sākusies defektu novēršana divos nesen atjaunotos autoceļu posmos pie Neretas.

Radio1 Riebiņu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Rīt Jēkabpilī Operas dienās būs skatāma Zigmāra Liepiņa opera “Parīzes Dievmātes katedrāle”; Daugavpils cietoksnī kaujas rekonstrukcijā attēlos Napoleona armijas uzbrukuma atvairīšanu; un Kādas ir sinoptiķu jaunākās prognozes par laiku brīvdienās un nākamnedēļ.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: KNAB aizdomās par kukuļa ņemšanu no būvuzņēmēja aizturējis Dobeles pašvaldības iepirkumu komisijas priekšsēdētāju; Līvānos rīt norisināsies galvenie novada svētku pasākumi; un Jēkabpils Tautas namā notiks koncerts “Opera, operete un kino mūzika”.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Augstākās tiesas senatore lūdz deputātiem papildu informāciju par ierosināto Kalnmeiera pārbaudi; Labāko fizikas skolotāju vidū arī pedagogs no Preiļiem; un Sākusies defektu novēršana divos nesen atjaunotos autoceļu posmos pie Neretas.

Saeimas deputātiem, pēc kuru rosinājuma sākta pārbaude, vai ir pamats ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atbrīvošanai no amata, lūgts precizēt savu pieprasījumu, sniedzot konkrētāku informāciju saistībā ar iesniegumā minētajiem secinājumiem. Augstākās tiesas senatore Marika Senkāne norāda, ka deputātu pieprasījuma pamatā ir "Moneyval" novērtējuma ziņojums Latvijas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas sistēmai. Senkāne lūdz minēt konkrētus ziņojuma punktus, uz kuriem izdarīti parlamentāriešu pieprasījumā minētie secinājumi.

ASV laikraksts New York Times (NYT) publicējis rakstu par Latvijas finanšu sistēmas problēmām, atzīstot, ka likmes cīņā pret naudas atmazgāšanu mūsu valstij ir augstas. «Gadiem ilgi, kā apgalvo Eiropas un ASV varasiestādes, dažas bankas miegainajā Baltijas jūras ostas pilsētā Rīgā specializējās, lai palīdzētu (..) noziedzniekiem noslaucīt savus pirkstu nospiedumus no netīras naudas, pirms tā tiek pārvietota uz ārzonas patvērumiem,» lasāms NYT rakstā. Divu miljonu apdzīvotajai Latvijai likmes ir augstas, uzsvērts rakstā, norādot, ka Latvijas ekonomika jau ir cietusi investīciju samazinājuma dēļ un varētu nonākt tā dēvētajā pelēkajā sarakstā, kas ierobežotu globālo finanšu tirgu pieejamību Latvijai un, piemēram, Latvijas iedzīvotāji ārvalstīs vairs nevarētu izmantot savas kredītkartes.  Tāpat laikrakstā piebilsts, ka atklājumi par nelikumībām ir iedragājuši valsts kā stabilas NATO un eirozonas dalībnieces reputāciju, tādēļ kreditēšana valstī ir sarukusi un banku bizness ir kļuvis sarežģītāks.

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada pašvaldība ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu plāno īstenot 49 tūkstoši 95 eiro vērto rakstnieka Aleksandra Grīna parka labiekārtošanas projektu. Paredzēts rakstnieka Grīna parkā uzstādīt vides dizaina elementus - trijstūri ar latvju zīmēm, trīs strēlnieku siluetus, kas simbolizēs darbu "Dvēseļu putenis", apaļu dārza arku kā darba "Nameja gredzens" simbolu. Tāpat paredzēta skulptūra "Saderinātie", kā arī lāča silueta ar lāča ķepas nospieduma izveide kā veltījums darbam "Zemes atjaunotāji" un grants gājēju celiņa izbūve.

Pieci aktīvi fizikas skolotāji devās izpētes ekskursijā uz Ķeguma HES un iejutās pilota lomā AirBaltitc lidmašīnas Boeing 737 simulatorā. Ekskursijas laikā skolotāji varēja ieraudzīt, pataustīt un saklausīt to fiziku, ko ik dienas pasniedz skolēniem klasēs. Zināšanas, kuras iegūtas praktiskā veidā, ir noturīgākas par grāmatās lasīto teoriju, atzīst skolotāji. Ekskursijā devās pieci aktīvākie fizikas skolotāji no visas Latvijas, viņu vidū arī Laila Vibornā no Preiļu 1. pamatskolas, kuri konkursā gada laikā FIZMIX Skolotāju portālā ievietojuši visvairākus mācību materiālus. Kopumā gada laikā FIZMIX Skolotāju portālā reģistrējušies vairāk nekā 500 fizikas skolotāji, kas dalījušies ar 623 dažāda tipa mācību materiāliem. 

Lai veicinātu ziemas sporta veidu attīstību Pļaviņu novadā, Vietalvas pagastā, kā arī sporta un aktīvās atpūtas kompleksā “Mailes”, biedrība “Sporta klubs “Vietalva”” vēlas iegādāties mākslīgā sniega ražošanas iekārtu. Finansējumu tai paredzēts gūt Lauku atbalsta dienesta projektu konkursā. Biedrības pārstāvji vērsās arī Pļaviņu novada domē ar lūgumu piešķirt līdzfinansējumu projekta īstenošanai. Lūgums atbalstīts, un no šī gada pašvaldības budžeta līdzekļiem neparedzētajiem pasākumiem biedrībai piešķirti līdz 2 tūkstoši 850 eiro ar nosacījumu, ja projektu apstiprinās.

Un vēl

SIA Binders būvdarbu garantijā sācis defektu labojumus uz reģionālā autoceļa Jēkabpils–Lietuvas robeža (Nereta) posmā no Neretas līdz robežai un uz vietējā autoceļa Nereta–Sleķi posmā pie Neretas. Pagājušajā gadā abu ceļu posmos tikai veikta virsmas apstrāde, ko līdzfinansēja ERAF Interreg pārrobežu sadarbības programma. Darbu līgumcena bija 1,4 miljoni eiro (ar PVN). Šiem virsmas apstrādes darbiem saskaņā ar līgumu ir noteikts piecu gadu garantijas termiņš. Veicot divkāršās un trīskāršās virsmas apstrādes darbus, pēc ziemas ir novērojams, ka mazo frakciju šķembas nav pilnībā izveidojušas noturīgu segumu, kas var novest pie ceļa seguma pilnīga sabrukuma, tāpēc būvniekam nekavējoties jāveic defektu labošana. Patlaban būvnieki veic sagatavošanās darbus un līdz jūlija beigām notiks defektu remonts abos autoceļu posmos.

Radio1 Riebiņu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Projektu konkursā “Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā Latgales kultūras programma 2019” piešķīrts finansējums tūkstoš 200 eiro apmērā projektam “Latgales kultūras un mākslas nedēļa Riebiņu novadā”.  Riebiņu novada dome  projekta īstenošanai nodrošinās līdzfinansējumu 21% apmērā no projekta kopējām izmaksām, tas 650 eiro. Projekta īstenošanas laikā no 2019. gada maija līdz 2019. gada novembrim notiks mākslas dienas Riebiņos, pieaicinot profesionālus māksliniekus no Latvijas, Lietuvas un Gruzijas, lai iemūžinātu Riebiņu novada dabas ainavas un kultūrvēsturiskos pieminekļus. Piecas dienas ārvalstu un Latvijas mākslinieki gleznos, zīmēs vai citādi attēlos Riebiņu novadu, bet plenēra darbi būs apskatāmi izstādē Riebiņu kultūras centrā. 

Paralēli mākslas dienu aktivitātēm tiks organizētas četras meistarklases, kas ir vērstas uz seno amatu un prasmju tradīciju saglabāšanu un kultūrvides uzlabošanos. Paredzēts organizēt maizes cepšanas meistarklasi, kuras laikā būs iespēja ikvienam interesentam iesaistīties maizes cepšanā, redzēt kā notiek maizes gatavošanas process, kā arī tiks izstāstītas Latgales tradicionālās maizes cepšanas tradīcijas. Savukārt siera gatavošanas un sviesta kulšanas meistarklasē – dalībniekiem būs iespēja iesaistīties siera un sviesta gatavošanā. Tā ir sena tradīcija, ko agrāk mūsu senči izkopa gandrīz ikvienā mājā; Aušanas, izšūšanas un rotu darināšanas meistarklasē – ikviens varēs izmēģināt pašu rokām izgatavot rotas, iepazīties ar aušanas un izšūšanas tradīcijām, bet sveču liešanas meistarklases – nodarbībā tiks sniegti teorētiski un praktiski padomi sveču liešanā. 

Turpinām ziņas

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” sadarbībā AS “Latvijas Zaļais punkts” un veikaliem “top!” aicina piedalīties vislatvijas “Stikla šķiratlonā”. Visi projekta dalībnieki piedalīsies arī izlozē, kur varēs laimēt veikala “top!” dāvanu kartes. Projektā ikviens Riebiņu novada iedzīvotājs var pieteikt speciālo transportu, kurš konkrētā dienā piebrauks un pieņems izlietoto stikla iepakojumu. Pieteikties dalībai “Stikla šķiratlonā” Riebiņu iedzīvotāji var līdz 5. augustam un to izdarīt ir ļoti vienkārši: jāsavāc mājās visas izlietotās, vecās un nevajadzīgās burkas un pudeles un jāzvcana SIA “Eco Baltia vide” pa tālruni 26154123 vai jāraksta uz e-pastu: stikls@ecobaltiavide.lv , piesakot savu adresi “Stikla šķiratlonam”. 16. augustā speciālais transports pieteiktajās adresēs paņems stikla iepakojumu Riebiņu novadā.

Riebiņu novada dome 8. augustā plkst. 11 rīko sev piederoša nekustamā īpašuma “Skolas”, Silajāņu pagastā, mutisku izsoli ar augšupejošu soli. Īpašums sastāv no  vienas zemes vienības 4.6 ha kopplatībā, bijušās divu stāvu Silajāņu pamatskolas ēkas, palīgkorpusa un saimniecības ēkas - pirts. Telpas ir renovētas, ierīkota centrālapkure.     Izsoles sākumcena – 150 tūkstoši eiro. Izsoles  kāpuma solis ir tūkstoš eiro. Izsoles dalībniekiem pirms izsoles jāiemaksā nodrošinājums 10 % apmērā no izsolāmā objekta sākumcenas Riebiņu novada domes norēķinu kontā. Ar izsoles noteikumiem var iepazīties domes mājas lapā www.riebini.lv un objektu var apskatīt dabā darbadienās iepriekš saskaņojot savu vizīti ar Silajāņu pagasta teritoriālās pārvaldes vadītāju Ingu Jurkāni, tālr. :  26480852. Maksa par dalību izsolē – 20 eiro. 

Un vēl par kultūras un izklaides pasākumiem

20.jūlijā  Riebiņos norisināsies pirmā posma sacensības pludmales volejbolā “Riebiņi 2019”. Otrā posma sacensības norisināsies 10.augustā, bet to fināls un uzvarētāju apbalvošana paredzēta 17.augustā.

No 26. līdz 28.jūlijam Riebiņi svinēs novada svētkus. Svētki sāksies 26.jūlijā pulksten 21.30 ar brīvdabas kino vakaru.  27.jūlijā pulksten 19.00 sāksies svētku gājiens, pēc kura sekos vairāki pasākumi – Izgaršo Riebiņu novadu – pagastu dižošanās stendu atklāšana un degustācijas svētku tirdziņā, svētku koncerts, pirotehnikas šovs un svētku balle. Savukārt svētku noslēdzošā diena – 28.jūlijs sāksies ar dievkalpojumu pulksten 10 un turpināsies pulksten 12 ar jāšanas sporta paraugdemonstrējumu sacensībām. Ieeja visos svētku pasākumos ir bez maksas.

Riebiņu novada dome atgādina, ka iedzīvotājiem Rušona un Eikša ezerā bez maksas pieejams ūdens tūrisma inventārs – katamarāni, laivas, SUP dēļi, zorba un ūdens bumbas. Inventārs pieejams darba dienās no pulksten 10 līdz astoņiem vakarā, bet b rīvdienās no desmitiem līdz astoņiem vakarā. Inventārs pieejams bez maksas, jo pašvaldība to iegādājās par projekta līdzekļiem.

Sīļukalna kultūras namā līdz 26. jūlijam no plkst. 9.00 – 13.00 apskatāma Sīļukalna iedzīvotāju rokdarbu un hobiju izstāde, bet 26. jūlijā plkst.19.00 saimnieču dienas pasākums.

3.augustā visas dienas garumā Riebiņu kultūras centrā norisināsies informatīvā kampaņa Sirds diena. Tās laikā būs iespēja klausīties psiholoģes Annas Ivanovas lekciju par psiholoģiskajiem aspektiem sirds veselībā un uzzināt, kā ikdienā tikt galā ar stresu, saglabāt emocionālo līdzsvaru un sirds veselību. Savukārt gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns stāstīs, kā nodzīvot ilgi un laimīgio pareizi ēdot. Sirds veselības dienā Riebiņosa būs iespēja veikt dažādus mērijumus – asinsspiedienu, noteikt ķermeņa masas indeksu, glikozes un holesterīna līmeni asinīs. Dalība Sirds veselības dienas pasākumos ir bez maksas.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Rīt Jēkabpilī Operas dienās būs skatāma Zigmāra Liepiņa opera “Parīzes Dievmātes katedrāle”; Daugavpils cietoksnī kaujas rekonstrukcijā attēlos Napoleona armijas uzbrukuma atvairīšanu; un Kādas ir sinoptiķu jaunākās prognozes par laiku brīvdienās un nākamnedēļ.

Pēc Rāvja vārda izskanēšanas KNAB ierosinātā kriminālprocesā "Skonto" vadību pārņem viņa dēls. No šodienas Skonto" grupas uzņēmumu vadību no Gunta Rāvja pārņēmis viņa dēls Rihards Rāvis, kurš vienlaikus kļuvis arī par grupas uzņēmumu kapitāla daļu turētāju. "Skonto" grupā informē, ka grupas uzņēmumu juridiskais īpašnieks ir SIA "GRF". Saskaņā ar "Lursoft" pieejamo informāciju no 2009. gada beigām SIA "GRF" pilnībā piederēja Guntim Rāvim, bet no šodienas šis uzņēmums pilnībā pieder Rihardam Rāvim. Tāpat Guntis Rāvis vairs nav šī uzņēmuma patiesā labuma guvējs – no šodienas tas ir viņa dēls Rihards Rāvis, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs kriminālprocesā par 20 tūkstoši eiro kukuli aizturēja Latvijas Universitātes (LU) rektora vietnieci Baibu Broku (VL-TB/LNNK), kā arī "Skonto būve" līdzīpašniekus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru. Vēlāk visi trīs tika atbrīvoti, nosakot viņiem ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

23. jūlijā Latvijā darba vizītē ieradīsies jaunais Lietuvas prezidents Gitans Nausēda un tiksies ar Latvijas prezidentu Egilu Levitu. Lietuvas prezidenta vizīte ir apliecinājums mūsu valstu ciešajām sadarbības saitēm drošības, ekonomikas, tirdzniecības, kultūras, transporta un citās jomās. Vizītes ietvaros plānota svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa, Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas tikšanās ar Egilu Levitu, abu valstu delegāciju sarunas un prezidentu paziņojums presei Rīgas pilī.

Sestdienas vakarā, 20. jūlijā, Krustpils brīvdabas estrādē plkst. 20.00 Operas dienu programmā tiks izrādīta Zigmara Liepiņa opera “Parīzes Dievmātes katedrāle”, kuru iestudējis Klaipēdas Valsts muzikālais teātris. “Parīzes Dievmātes Katedrāle” ir latviešu opera ar Zigmara Liepiņa mūziku un Kaspara Dimitera libretu pēc franču rakstnieka Viktora Igo romāna motīviem. Kaislīgās operas “Parīzes Dievmātes katedrāle” emocijas Operas dienās Jēkabpilī izspēlēs labākie Klaipēdas Valsts muzikālā teātra solisti, teātra orķestris un viesmākslinieki.

Savukārt svētdien 21.jūlijā pulksten trijos dienā Krustpils saliņā būs skatāms koncertuzvedums ģimenēm un  bērniem Saldumu impērija. Notikumi risinās Hūgas kundzes bufetē, kur ir vesela saldumu impērija - eklērkūkas, čupačupi, marmelādes, šokolādes un citi iemīļoti gardumi. Šis uzvedums patiks visiem, kam garšo saldumi. Uzvedumā piedalās: Bērnu vokālais ansamblis “Momo”, tautas deju ansamblis “Zelta sietiņš”, Hūgas kundze - aktrise Anna Šteina un komponists Valdis Zilveris. Uzvedums patiks bērniem vecumā no 3 līdz 12 gadiem. Tā ilgums ir stunda, pēc izrādes kopā ar pasaku tēliem bērniem būs rotaļas. 

Turpinām ziņas

Daugavpilī norisināsies starptautiskais vēsturiskās rekonstrukcijas festivāls „Dinaburg 1812”. Vēstures rekonstruktori no sešām valstīm – kājnieki, kavalērija, artilērija, kara nometnes un arī ampīra balle – ļaus atgriezties 19. gadsimta pirmās puses notikumos, kad Dinaburgas cietokšņa garnizons atvairīja Napoleona armijas uzbrukumu 1812. gada jūlijā. Šoreiz tas ir jau jubilejas pasākums – piektais. Tiek gatavoti jauni tērpi, šūti zābaki, pulēti ieroči un posti zirgi. Kaujas rekonstrukcijas dalībnieki izspēlēs to, kā franču Lielās armijas karaspēka karavīri sāka uzbrukumu Daugavpils (Dinaburgas) cietoksnim. Toreiz, 1812. gada 1. jūlijā (pēc vecā stila), pirmā cīņa ilga čtras stundas, un cietokšņa aizstāvjiem izdevās atvairīt uzbrukumu. Starptautiskais vēsturiskās rekonstrukcijas festivāls „Dinaburg 1812” Daugavpils cietoksnī norisināsies sestdien un svētdien, 20. un 21. jūlijā. 

Jēkabpils pilsētas pašvaldība vakar saņēma dāvanu no ilggadēja sadarbības partnera un pilsētas puķu stādījumu kopēja SIA”Sedumi”.  Šogad Madonas satiksmes apļa dobē iestādītas vairāk kā tūkstoš ilgziedīgo ledeņu. Jau ziņots, ka šo tradīciju – dāvināt pilsētai vasaras ziedus SIA “Sedumi aizsāka 2017.gadā.

Un vēl

Nedēļas nogalē laiks Latvijā būs lielākoties saulains, turklāt kļūs siltāks, liecina jaunākās prognozes. Sestdiena paies bez nokrišņiem visā valstī, vējš būs lēns un mainīga virziena, maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +20..+25 grādus, savukārt svētdien no rietumiem mākoņu kļūs vairāk un daudzviet Kurzemē gaidāms lietus, pērkona negaiss. Vakarpusē lietus mākoņi var parādīties arī Zemgalē un ap Rīgu. Svētdien temperatūra sasniegs jau +23..+28 grādus. Brīvdienu naktis arī būs siltas, gaiss atdzisīs līdz +10..+15 grādiem. Jaunā nedēļa iesāksies ar lietainu laiku - pirmdien tikpat kā visā valstī līs un kļūs vēsāks, bet turpmāk mūsu reģionā nostiprināsies anticiklons, nesot sausu un siltu laiku.

Tikmēr Eiropai tuvojas kārtējais karstuma vilnis. Spāniju sasniedzis karsts gaiss no Āfrikas, un nākamnedēļ svelme gaidāma lielā Eiropas daļā, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes. Patlaban tikai Spānijā spēkā brīdinājums par 40 grādu karstumu; nākamās nedēļas sākumā šāda gaisa temperatūra prognozēta arī Francijā. Sagaidāms, ka liels karstums nākamnedēļ būs arī citviet Eiropas rietumu, dienvidu un centrālajā daļā. Prognozes par karstuma spēku, izplatību un noturību pagaidām ir dažādas. Iespēja, ka jūlija nogalē arī Baltijas valstīs gaisa temperatūra pakāpsies līdz +30 grādiem vai augstāk, ir nepilni 50 procenti.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: KNAB aizdomās par kukuļa ņemšanu no būvuzņēmēja aizturējis Dobeles pašvaldības iepirkumu komisijas priekšsēdētāju; Līvānos rīt norisināsies galvenie novada svētku pasākumi; un Jēkabpils Tautas namā notiks koncerts “Opera, operete un kino mūzika”.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizdomās par kukuļņemšanu no būvfirmas īpašnieka Madara Radžeļa aizturējis Dobeles novada pašvaldības iepirkumu komisijas priekšsēdētāju Lailu Šereiko. KNAB 15.jūlijā sākts kriminālprocess par to, ka Dobeles novada iepirkumu komisijas priekšsēdētāja Šereiko, iespējams, laikā no 2019.gada janvāra līdz jūlijam pieņēmusi kukuļus no SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate''" par sniegto atbalstu Dobeles novada iepirkumu procedūrās, kā arī veikusi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Kriminālprocesā aizturētas četras personas, kuras atzītas par aizdomās turētajām. Visas aizturētās personas šobrīd ir atbrīvotas no īslaicīgās aizturēšanas vietas, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus - aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tikties ar noteiktām personām. Amatpersonai papildus piemērots drošības līdzeklis - noteiktas nodarbošanās aizliegums. KNAB kriminālprocesā veica desmit kratīšanas. Plašāku informāciju KNAB patlaban nesniedz.

Salīdzinot ar maiju, 2019.gada jūnijā ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 0,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis pieauga par 1,5%, bet eksportētajai produkcijai cenu līmenis samazinājās par 0,7%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenu līmenis samazinājās par 0,6%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 0,8%. Ražotāju cenu pārmaiņas mēneša laikā visvairāk ietekmēja cenu pieaugums elektroenerģijai, gāzes apgādei, siltumapgādei un gaisa kondicionēšanai. Cenu pazeminošā ietekme bija koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā, izņemot mēbeles, informē CSP.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ierīkojusi īpašu zvanu centru tieši iedzīvotāju jautājumiem par administratīvi teritoriālo reformu un tas darbu sāks no pirmdienas, 22.jūlijā. Iedzīvotāji, zvanot uz tālruni 68 806 999, varēs noskaidrot atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem saistībā ar ministrijas īstenoto vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo reformu. 

Turpinām ziņas

Sestdiena 20.jūlijs, būs galvenā Līvānu novada svētku diena, kad pasākumi sāksies jau no pulksten sešiem rītā ar pludiņmakšķerēšanas sacensībām. Pēc tam notiks virkne citu pasākumu visas dienas garumā - dievkalpojums, Līvānu zvanu torņa mūzika, motociklu parāde, sporta svētki, pasākums - Ģimeņu laukums, darbosies Eiropas Savienības info telts, amatnieku tirgus, velosacensības, gardēžu cīņas, ziedu kompozīcijas “Līvāni zied” atklāšana, bebīšu gājiens, Latgales dāmu keramikas cepļa atvēršana, zemessardzes orķestra koncerts, svētku gājiens, svētku vakara atklāšana, koncertprogramma, svētku uguņošana un nakts balle ar muzikālo apvienību Vintāža un djBalodis. 

Viens no interesantākajiem pasākumiem Līvānu novada svētkos rīt būs Gardēžu cīņas, kas no 11.00 līdz 13.00 norisināsies Līvānu pussalā.  Šis konkurss Līvānos notiks pirmo reizi. Tā mērķis ir popularizēt kulinārā mantojuma tradīcijas un jauninājumus, radīt svētku noskaņu Līvānu pilsētas viesiem un iedzīvotājiem. Dalībnieks konkursā piedalās ar mājās gatavotu produkciju – cienastu un produkcijas receptūru. Cienasts var būt gan sāļš, gan salds. Kopējam tā svaram jābūt vairāk kā 2 kg. Produkcija jānoformē atbilstoši Līvānu pilsētas svētku devīzei “Līvāni zied. Līvāni aug”. Papildus vērtējumu saņems produkcija, kuras pagatavošanā būs izmantotas Līvānu ražotāju  izejvielas. Papildus savu simpātiju noteiks arī skatītāji.

Un vēl

Šovakar Operas dienu programmā pulksten sešos vakarā Jēkabpils Tautas namā notiks koncerts “Opera, operete un kino mūzika”. Koncertā uzstāsies soprāns Anta Jankovska ( Itālija), baritons Nauris Indzeris ( Latvija) un pavadošā grupa “Mecco - Opera”. Mūziku un vokālo dziedājumu papildinās pārsteidzošas un skaistas projekcijas.

Atstājiet komentāru