2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 29.maijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 29.maijā

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties:Šodien Saeimas ārkārtas sēdē vēlēs Valsts prezidentu; Jēkabpils mērs šodien tiekoties ar slimnīcas mediķiem, uzklausīs viņu domas par valdes darbu; un Latvijas iedzīvotāju skaits turpina sarukt.

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties;Kariņš izraudzīts par Eiropas tautas partijas sarunvedēju diskusijās par Eiropas Savienību augstāko amatu kandidātiem; Par Zemessardzes komandieri kļūst pulkvedis Leščinskis; un Nākamnedēļ, visticamāk, būs karsts laiks

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties:Saeima Valsts prezidenta amatā ievēlē Levitu;  Ušakovs atkāpjas no Rīgas mēra amata;  un Koknesē notiks Gaisa spēku paraugdemonstrējumi.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties:Šodien Saeimas ārkārtas sēdē vēlēs Valsts prezidentu; Jēkabpils mērs šodien tiekoties ar slimnīcas mediķiem, uzklausīs viņu domas par valdes darbu; un Latvijas iedzīvotāju skaits turpina sarukt.

Šodien Saeimas ārkārtas sēdē vēlēs Valsts prezidentu. Prezidenta amatam izvirzīti trīs kandidāti un pirmo reizi Valsts prezidenta vēlēšanas notiks atklāti ar vēlēšanu zīmēm. Ja kāds no augstā amata kandidātiem pirmajā balsošanas kārtā neiegūs vismaz 51 balsi, tad šādas kārtas būs vairākas. Valsts prezidenta vēlēšanās kandidē trīs pretendenti – koalīcijas virzītais Eiropas Savienības tiesas tiesnesis Egils Levits, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītais tiesībsargs Juris jansons un dažu "KPV LV" iekšējās opozīcijas deputātu virzītais parlamentārietis Didzis Šmits ("KPV LV"). Jāatgādina, ka līdzšinējais valsts prezidents Raimonds Vējonis nekandidē uz otro termiņu.

 "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valde vakar nespēja izlemt, kuru partijas biedru virzīt Rīgas mēra amatam.GKR Rīgas domes frakcija mēra amatam ir ierosinājusi izvirzīt deputāti Daini Turlo un šo ierosinājumu uztur spēkā. Partijas biedri par šo jautājumu aiz slēgtām durvīm diskutēja gandrīz divas stundas. Kā noskaidroja aģentūra LETA, domas par labākajiem mēra amata kandidātiem dalījās, jo daļa biedru mēra amatam vēlējās virzīt pašreizējo domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Oļegu Burovu, uzsverot viņa pienesumu domes darbā un spēju "uzņemties atbildību pilsētai grūtos laikos". Tikmēr daļa biedru aicināja atbalstīt Turlā kandidatūru, mudinot uzticēties frakcijas lēmumam un norādot, ka politiski Turlais mēra amatam būtu piemērotāks kandidāts, bet Burovs varētu turpināt strādāt kā vicemērs. Diskusijas par Rīgas mēra kandidātu turpināsies šodien.

Eiropas Parlamenta (EP) frakcijas pieprasa, lai par nākamo Eiropas Komisijas (EK) prezidentu tiktu izraudzīts vienīgi kāds no to vadošo kandidātu vidus. Šī vienotā nostāja ir "sākums sarunām" ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderiem un stiprina Eiropas Tautas partijas (EPP) vadošā kandidāta Manfrēda Vēbera pozīcijas, vairojot viņa izredzes kļūt par Žana Kloda Junkera pēcteci.

Turpinām ziņas

Jēkabpils mērs šodien tiekoties ar slimnīcas mediķiem, uzklausīs viņu domas par valdes darbu.  Saruna iecerēta bez preses klātbūtnes. Aivars Kraps sacīja, ka viņa vēlme ir uzklausīt mediķus un ļaut viņiem izteikties atklāti par visām problēmām slimnīcas darbā, kuras, iespējams, slimnīcas darbinieki nevēlēsies atklāt preses klātbūtnē. Jau ziņots, ka Aivars Kraps pagājušajā nedēļā tikās ar slimnīcas valdi. Viņš sacīja, ka pēc sarunas ar mediķu kolektīvu pieņems lēmumu par turpmāko sadarbību ar slimnīcas valdi. Jautāts vai tiek pieļauta iespēja par valdes atlaišanu, Kraps atbildēja, ka lēmums kā strādāt tālāk tikšot pieņemts pēc sarunas ar slimnīcas kolektīvu un to viņš paziņošot piektdien, 31.maijā. 

Jēkabpils pilsētas domes vadība – priekšsēdētājs Aivars Kraps un priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola otrdien vērtēja līdz šim paveiktos darbus Pasta ielas rekonstrukcijā. Pēc Pasta ielas apskates Aivars Kraps sacīja, ka ir apmierināts ar darbu gaitu Pasta ielā. Vienīgais, kas viņam radot bažas esot asfalta kvalitāte, taču nebūdams šīs jomas speciālists viņš nevarot spriest kā ir patiesībā. Tāpēc, lai kliedētu bažas, pirms objekta nodošanas ekspluatācijā, tiks pasūtīta asfaltsegas biezuma pārbaude ar skenēšanas metodi un asfalta kvalitāti, veicot dažus urbumus un iegūto materiālu nosūtot pārbaudei sertificētā laboratorijā. Plašāk par Pasta ielas rekonstrukcijas gaitu lasiet portālā Radio1.lv.

SIA “Jēkabpils autobusu parks” vakar svinīgā pasākumā prezentēja septiņus  jaunos ar saspiesto dabasgāzi darbināmus "SOR" markas autobusus, kas Jēkabpils ielās sāks kursēt brīvdienās, 1.jūnijā. Savukārt vakar notika pirmais nelielais izmēģinājuma brauciens ar vienu no jaunajiem autobusiem, kas kursēt devās pilsētas 5.maršruta reisā. Jēkabpils dome ar nelielām dāvanām sveica šī reisa pirmos pasažierus. Plašāk par pasākumu lasiet, kā arī foto un video no pasākuma skatieties portālā Radio1.lv. 

Un vēl


Latvijā šā gada sākumā bija 1,92 miljoni iedzīvotāju, kas ir par 0,7% jeb 14,4 tūkstošiem mazāk nekā gadu iepriekš. 2018.gadā starptautiskās ilgtermiņa migrācijas rezultātā iedzīvotāju skaits samazinājās par 4,9 tūkstošiem, kas ir zemākais rādītājs pēdējo 20 gadu laikā. Aizbraucēju pārsvars pār atbraucējiem iedzīvotāju skaita samazinājumā dominēja no 2008. līdz 2016.gadam, bet, sarūkot emigrācijai, pēdējos divos gados negatīvais dabiskais pieaugums ir bijis lielāks par negatīvo migrācijas plūsmu starpību, atzīmē statistikas pārvalde, piebilstot, ka pēdējos trijos gados iedzīvotāju skaits kopumā sarūk lēnāk. Pagājušajā gadā Latvijā piedzima 19,3 tūkstoši bērnu, kas ir par tūkstoš 514 mazāk nekā 2017.gadā, bet nomira 28,8 tūkstoši cilvēku, kas ir par 63 vairāk. Negatīvais dabiskais pieaugums 9,5 tūkstoši ir lielākais pēdējo septiņu gadu laikā.

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

20. maijā Preiļu novada domē tika parakstīts 7 partneru sadarbības līgums par LAT-RUS programmas projekta “Parki bez robežām” īstenošanu. Starp Gulbenes novada pašvaldību, kā vadošo projekta partneri, un Preiļu, Daugavpils novadiem no Latvijas puses un Krievijas puses Pleskavas apgabalu, Porhovas rajona administrāciju, Veļikije Luki pilsētas administrāciju un Kuņas rajona administrāciju tika noslēgts partnerības līgums par kopīga projekta īstenošanu Latvija-Krievija pārrobežu sadarbības programmā 2014.-2020. gadam.

Preiļu novads projektā darbosies kā projekta partneris un aktivitātes tiks veiktas Preiļu parka teritorijā. Tiks veikti parka labiekārtošanas darbi – atjaunots celiņa segums starp četru rindu liepu aleju, kas atrodas paralēli A.Paulāna ielai, atjaunoti 2 parka tiltiņi, uzstādītas papildus miskastes un soliņi, ierīkota Zaļās klases vieta. Tiek plānoti 3 semināri Preiļos par parku apsaimniekošanu, uzturēšanu, mārketinga pasākumiem tūrisma veicināšanā, kā arī organizēti mācību pieredzes apmaiņas braucieni uz Latvijas un Krievijas projekta sadarbības partneru parkiem. 2020. gadā tiks organizēts Preiļu parka festivāls. 

Preiļu novada dome izsludinājusi konkursu ar mērķi noteikt interesantāko, labskanīgāko un atbilstošāko nosaukumu laukumam Raiņa bulvārī 19a, Preiļos. Konkursam jāpiesakās līdz 1. jūnijam, aizpildot pieteikuma anketu un iesniedzot to pašvaldībā sev ērtākā veidā: elektroniski, sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi: dome@preili.lv, drukātā veidā, sūtot pieteikumu pa pastu uz Preiļu novada domi, Raiņa bulvāris 24, Preiļi, LV-5301 vai klātienē pieteikumu nogādājot Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā. Visi konkursam iesniegtie laukuma nosaukumi tiks izvērtēti, un labākā priekšlikuma autors saņems naudas balvu 200 eiro vērtībā. 

Turpinām ziņas

31. maijā un 1. jūnijā Jasmuižas parkā (Aizkalne, Preiļu novads) pirmo reizi norisināsies ekofestivāls „Tuvāk DABAI”, kas aicina ikvienu videi draudzīga dzīvesveida atbalstītāju, ģimenes ar bērniem, jauniešus un seniorus piebiedroties un, radoši darbojoties un iesaistoties daudzveidīgās aktivitātēs, sajusties tuvāk dabai. Festivāla apmeklētāji aicināti ierasties ar teltīm un nakšņot telšu pilsētiņā. Pasākumu rīko Preiļu novada pašvaldība projektā „Ekotūrisma attīstība Latvijā un Lietuvā izmantojot ūdens resursus”. Pasākums norisināsies gleznainā vietā – Jāņa Raiņa jaunības dienu zemē, Jašas upes krastos.

Pirmajā dienā, 31. maijā, ierašanās no plkst. 16.00, kam sekos organizēts velobrauciens pa Aizkalnes apkārtni. Festivāla rīkotāji nodrošinās 20 velosipēdus, taču viesi aicināti ņemt līdzi arī savus velosipēdus. Vakara programmā no plkst. 20.00 koncerts – uzstāsies ģitārists Reinis Jaunais un eksperimentālā folka grupa „Rāva”. No plkst. 23.00 – omulīgas sarunas pie ugunskura un nakts izbrauciens ar platriepu velosipēdiem (fatbike), ko piedāvās „LitWild” no Lietuvas.

Sestdienas, 1. jūnija, aktivitātes iesāksies plkst. 8.30 ar rīta vingrošanu, kam sekos sportiskas aktivitātes ģimenēm ar bērniem, ko organizēs Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skola, kanisterapijas nodarbības un lielo ziepju burbuļu pūšana. Pēcpusdienā 14.00-17.00 iesaistīties aicinās dažādas radošās nodarbības – krāsainās smiltis, ko piedāvās „Dabas vēstniecība”, keramikas nodarbības ar Sintiju Loginu, krāsu nodarbības /studija „DiCraft”/, smaržu pogu izgatavošana ar Inesi Aninu, ziepju gatavošana ar Intu Reču, kā arī ārstniecisko ziežu gatavošana no dabas materiāliem ar Gitu Usāni. Lielformāta spēles piedāvās Preiļu Galvenā bibliotēka. Zinātkārajiem būs iespēja izzināt dabas procesus, bet dāmām iepazīties ar kosmētikas pasauli. Festivālā visi pasākumi bez maksas.

Un vēl

1. jūnijā Preiļu Parka estrādē notiks Vasaras sezonas atklāšanas sarīkojums. Programmā: Plkst. 19.00  Tautas deju kolektīvu koncerts  ,,Dancot vedu sav’ māsiņu, Vedu dižu, vedu mazu….”, plkst. 20.30  Grupas DUNDURI koncerts, plkst. 22.00 Grupas TRANZĪTS koncerts- balle, DJ MART INC. līdz 03.00. Biļetes iepriekšpārdošanā – lētāk nekā pasākuma dienā. Bērniem līdz 12 gadiem, ieeja brīva.. 1. un 2. grupas invalīdiem ieeja – bez maksas.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties;Kariņš izraudzīts par Eiropas tautas partijas sarunvedēju diskusijās par Eiropas Savienību augstāko amatu kandidātiem; Par Zemessardzes komandieri kļūst pulkvedis Leščinskis; un Nākamnedēļ, visticamāk, būs karsts laiks

Saeima šodien Valsts prezidenta amatā ievēlēja Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu, kuru šim amatam virzīja koalīcijas politiķi. Par Levitu nobalsoja 61 deputāts. Kopumā uz šo amatu kandidēja trīs cilvēki - Levits, Zaļo un zemnieku savienība prezidenta amatam virzīja tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru, bet daži "KPV LV" iekšējās opozīcijas deputāti - parlamentārieti Didzi Šmitu (KPV LV).

Latvijā finansējums veselībai ir jāparedz budžetā, nevis no sociālajiem maksājumiem, prezentējot Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD Latvijas ekonomikas pārskatu, atzina organizācijas ģenerālsekretārs Anhels Gurija. Viņš uzsver, ka Latvijai ir jādomā par to, kā veselības aprūpei paredzēt vairāk līdzekļu. Viņa ieskatā, patlaban cilvēkiem Latvijā ir bail saslimt, jo tādējādi cilvēks varot bankrotēt. Gurija aicināja nelikt vienlīdzības zīmi starp cilvēka veselību un materiālo stāvokli.

Labēji centriskā Eiropas Tautas partija jeb EPP ir izvēlējusies Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un Horvātijas premjerministru Andreju Plenkoviču par saviem oficiālajiem sarunvedējiem Eiropas Parlamenta (EP) diskusijās, kurās tiks apspriesti kandidāti Eiropas Savienības (ES) augstākajiem amatiem. EPP bija pēdējā Eiroparlamenta politiskā grupa, kas izraudzījās savus sarunvedējus. Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības (ALDE) izraudzītie sarunvedēji ir Nīderlandes premjerministrs Marks Rite un Beļģijas premjers Šarls Mišels, savukārt Sociālistu un demokrātu progresīvo aliansi (S&D) pārstāvēs Spānijas premjerministrs Pedro Sančess un Portugāles premjers Antoniu Košta.


Partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valde šodien vienojusies Rīgas domes priekšsēdētāja amatam virzīt partijas biedru Daini Turlo. Patlaban Turlais ir Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītājs. Ja "Saskaņas" frakcija atbalstīs Turlā kandidatūru un viņš tiks ievēlēts par mēru, domniekiem būs jāizvirza jauns komitejas vadītāja amata kandidāts. Vienlaikus domē būs jālemj arī par abu vicemēru amatiem, kuri, visticamāk, tiks atvēlēti "Saskaņas" biedriem. GKR iepriekš paziņoja, ka, iegūstot mēra vietu, no vicemēra amatiem atteiksies.


Turpinām ziņas

Valdība atbalstīja pulkveža Egila Leščinska iecelšanu Zemessardzes komandiera amatā, liecina valdības darbakārtība. Pašreizējo Zemessardzes komandieri, brigādes ģenerāli Aināru Ozoliņu, kurš šo amatu ieņem kopš 2016.gada oktobra, plānots iecelt daudznacionālā divīzijas štāba "Ziemeļi" komandiera vietnieka amatā. Aizsardzības ministrijas Augstākās atestācijas komisijas padome aprīlī lēma par Leščinska atbalstīšanu iecelšanai Zemessardzes komandiera amatā. Ministru kabinets nolēma 30.maijā atbrīvot Ozoliņu no Zemessardzes komandiera amata un iecelt Leščinski Zemessardzes komandiera amatā ar 31.maiju.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Latvijā aizturējis Rīgas domes deputātu un nodibinājuma "Rīgas tūrisma attīstības birojs" (RTAB) bijušo valdes locekli Maksimu Tolstoju (S). Viņš kopš 14.maija nebija atgriezies no komandējuma Krievijā un KNAB bija iesniedzis slimības lapu. KNAB izmeklētāju rīcībā esošie fakti liecinot, ka Rtūrisma attīstības biroja amatpersonas, iespējams, izšķērdējušas nodibinājuma finanšu līdzekļus lielos apmēros, tajā skaitā, noslēdzot fiktīvus sadarbības līgumus, apmaksājot privātus izdevumus, viltojušas un izmantojušas viltotus dokumentus, nodarbinājušas fiktīvus darbiniekus, kā arī prettiesiski izkrāpušas finanšu līdzekļus lielos apmēros. 

Un vēl

Jaunākās laika prognozes sliecas par labu karstumam nākamajā nedēļā. Visas prognozes vēsta, ka jūnija sākumā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies, mazāka vienprātība ir par to, vai laiks kļūs karsts un cik noturīgs būs iespējamais karstums. Pēc sausas un saulainas ceturtdienas mākoņu daudzums būs mainīgs, reizēm nedaudz uzlīs. Arī nākamnedēļ ir iespējams lietus - galvenokārt pērkona lietusgāzes. Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi šīs nedēļas nogalē gaisa temperatūra vēl pārsvarā saglabāsies zem +20 grādiem, bet nākamnedēļ tā var sasniegt +30 grādus.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties:Saeima Valsts prezidenta amatā ievēlē Levitu;  Ušakovs atkāpjas no Rīgas mēra amata;  un Koknesē notiks Gaisa spēku paraugdemonstrējumi.

Saeima šodien Valsts prezidenta amatā ievēlēja Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu, kuru šim amatam virzīja koalīcijas politiķi. Par Levitu nobalsoja 61 deputāts. Kopumā uz šo amatu kandidēja trīs cilvēki - Levits, Zaļo un zemnieku savienība prezidenta amatam virzīja tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru, bet daži "KPV LV" iekšējās opozīcijas deputāti - parlamentārieti Didzi Šmitu (KPV LV).

Kopumā balsojumā piedalījās 95 deputāti, taču 2 balsošanas zīmes atzītas par nederīgām. Par Levitu balsoja 61 deputāts, pret –32 . Par tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru balsoja 8 deputāti, pret - 85, savukārt deputātu Didzi Šmitu atbalstīja 24 deputāti, bet pret viņu balsoja – 69. 

Levits uz prezidenta amatu kandidēja jau otro reizi - pirms četriem gadiem, 2014. gadā, viņš vēlēšanu priekšpēdējā kārtā piekāpās raimondam Vējonim. 
Levita kandidatūra Valsts prezidenta amatam pirmo reizi publiski izskanēja jau 2007. gadā. Toreiz viņš atteicās no kandidēšanas uz valsts augstākās amatpersonas godu, norādot uz atbalsta trūkumu valdošajā koalīcijā. Levita kandidatūra prezidenta amatam tika apspriesta arī 2011. gadā, toreiz par nodomu izvirzīt Levitu paziņoja Nacionālā apvienība. Kandidatūra tiek apspriesta arī „Vienotībā”, taču līdz oficiālai nominācijai nenonāca.

Šoreiz Levitu Valsts prezidenta amatam izvirzīja desmit Saeimas deputāti, kas pārstāv visas piecas valdību veidojošās politiskās partijas – Nacionālo apvienību, Jauno konservatīvo partiju, „Attīstībai/Par!”, „Jauno Vienotību” un “KPV LV”. Visu valdību veidojošo partiju atbalsts bija viens no paša Levita izvirzītajiem priekšnosacījumiem.

Turpinām ziņas

Atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa") atkāpies no galvaspilsētas domes priekšsēdētāja amata, liecina viņa paziņojums sociālajā tīklā "Facebook". auna mēra vēlēšanas varētu notikt jau ceturtdien, 30. maijā.Ušakovs "Facebook" raksta, ka atkāpjas no amata, kurā strādājis, pateicoties rīdzinieku un komandas atbalstam, 10 gadus. Politiķis arī norāda, ka tiesā turpinās pierādīt, ka viņa atstādināšana no amata bija prettiesiska.

Parija "Saskaņa"paziņojusi, ka atbalstīs partneru, "Gods kalpot Rīgai" (GKR) Rīgas domes priekšsēdētāja amatam izvirzīto kandidātu Daini Turlo. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Turlais ir dzimis 19ajā skaitā dienējis Afganistānā, no 1992. līdz 1994.gadam bijis Latvijas Aizsardzības spēku komandieris. Vēlāk bijis tā laika Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa padomnieks aizsardzības un stratēģiskās plānošanas jautājumos. Vēlāk Turlais iesaistījās politikā un no partijas "Saimnieks" saraksta tika ievēlēts par 6.Saeimas deputātu. 

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiāles Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Jūrmalā, Krāslavā, Liepājā, Ludzā, Madonā, Preiļos, Rīgā, Saldū, Talsos un Ventspilī turpina pieņemt darba devēju pieteikumus vajadzīgo darbinieku apmācībai. Pasākums notiek Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Atbalsts bezdarbnieku izglītībai” pasākumā “Apmācība pie darba devēja”. Tā ir bezdarbnieka praktiskā apmācība, kas ilgst sešus mēnešus, kuru laikā darba devējs pats sagatavo sev vajadzīgo speciālistu, saņemot no NVA dotāciju. 

Un vēl

Piektdien, 31.maijā no pulksten vieniem līdz trijiem dienā Kokneses novada Iršu stadionā norisināsies nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku pasākums un paraugdemonstrējumi. Psākuma programmā: Iepazīšanās ar Kaujas tehniku teorētiski un praktiski; Glābēju ekipējuma demonstrējumi un piemērīšana;
Kopīgas stafetes.  Pasākumā viesosies aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Turpinām ziņas

Jēkabpils pilsētas pašvaldība no 3. jūnija līdz 3.jūlijam aicina nevalstiskās organizācijas iesniegt projektus konkursam. Atbilstoši nolikumam, viena projekta realizācijai pašvaldība var piešķir finansējumu ne vairāk tūkstoš eiro. Ar vienu NVO pašvaldība var noslēgt līgumu ne vairāk kā divu projektu konkursā iesniegto projektu realizēšanu kārtējā gada laikā.  Šogad šī ir jau otrā reize, kad tiek izsludināts projektu konkurss. 

Pēc dzelzceļa posma Mažeiķi-Reņģe atjaunošanas ar laiku varētu atsākties arī pasažieru pārvadājumi posmā Mažeiķi-Rīga,šodien intervijā Latvijas Televīzijai  sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP). Dzelzceļa posma atjaunošanu plānots sākt jūnija pirmajā nedēļā, darbus pabeidzot līdz šā gada beigām, un tādējādi izpildot Lietuvas doto solījumu Eiropas Komisijai (EK), ka posms tiks atjaunots šajā termiņā.

Un vēl

Aicina pieteikties pilsētas svētku gājienam līdz 1. jūlijam, sūtot savu pieteikumu uz jgb@jgb.lv.  Pilsētas svētku gājiens notiks svētku galvenajā dienā 6. jūlijā, informē Jēkabpils pilsētas kultūras pārvalde. Pieteikuma e-pastā jānorāda organizācijas, uzņēmuma, biedrības vai kolektīva, ko pārstāv, nosaukums. Kā arī jāiesūta neliels apraksts (3-5 teikumi), kuru vēlaties, lai gājiena laikā par jums nolasa pasākumā.

Atstājiet komentāru