2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 23.maijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2019.gada 23.maijā

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Iepriekšējās balsošanas pirmajā dienā pie urnām devušies 2,56% vēlētāju; Šovasar plānots apvienot vienā uzņēmumā abas Jēkabpils namu pārvaldes; un Nākamnedēļ Radžu ūdenskrātuves pludmalē pacels Zilo karogu.

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Saeimā izveido OIK parlamentārās izmeklēšanas komisiju; Auto vadītājiem turpmāk var nebūt līdzi transportlīdzekļa reģistrācijas un vadītāja apliecība; un Aicina jauniešus pieteikties dalībai arheoloģiskajos izrakumos Atašienes pilskalnā.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Piedzīvoto tehnisko ķibeļu dēļ rīt varētu pagarināt vēlēšanu iecirkņu darba laiku; Daugavā pie Jēkabpils vakar slīcis, kāds pārgalvīgs peldētājs; un Jēkabpilī tiek atjaunots līniju un gājēju pāreju krāsojums.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00-12.00
Radio1 ziņās klausieties: Iepriekšējās balsošanas pirmajā dienā pie urnām devušies 2,56% vēlētāju; Šovasar plānots apvienot vienā uzņēmumā abas Jēkabpils namu pārvaldes; un Nākamnedēļ Radžu ūdenskrātuves pludmalē pacels Zilo karogu.

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iepriekšējās balsošanas pirmajā dienā Latvijā kopumā vēlēt devušies vismaz 35 tūkstoši 834 jeb 2,54% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati par 928 no kopumā 955 iecirkņiem. Tradicionāli lielākā aktivitāte bijusi Rīgas iecirkņos - pirmajā dienā vēlēt devušies 17 tūkstoši 875 jeb 4,28% balsstiesīgo. Tikmēr vismazākā aktivitāte bijusi Latgalē, kur pie vēlēšanu urnām devušies vismaz 2 tūkstoši 248 jeb 1,09% balsstiesīgo. Vidzemē nobalsojuši vismaz 9 tūkstoši 555 jeb 2,44%, Kurzemē – 2 tūkstoši 697 jeb 1,46%, bet Zemgalē – 3 tūkstoši 459 jeb 1,63% vēlētāju. Kopumā 2019.gada Eiroparlamenta vēlēšanām reģistrēti 1 miljons 411 tūkstoši 955 balsstiesīgie. Šodien vēlēšanu iecirkņi atvērti nno pulksten 9 līdz 12.

Jēkabpilī vakar, pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā pie urnām devušies 273 vēlētāji jeb 1,66% balstiesīgo. Vislielākā aktivitāte bija vērojama vēlēšanu iecirknī Agrobiznesa koledžas telpās, šeit nobalsojuši 46 vēlētāji, otra lielākā aktivitāte bijusi vēlēšanu iecirknī, kas izvietots bēnudārza “Auseklītis” telpās, kur nobalsojuši 35 vēlētāji, bet trešajā vietā vēlēšanu iecirkņi, kas izvietoti Jēkabpils valsts ģimnāzijas un Jēkabpils pamatskolas telpās, šeit katrā nobalsojis 31 vēlētājs. Vismazākā aktivitāte bijusi vēlēšanu iecirknī, kas izvietots pašvaldības ēkā Brīvības ielā 45. Tur nobalsojuši 22 vēlētāji. Jēkabpilī kopumā ir reģistrēti 16 tūkstoši 471 balsstiesīgs vēlētājs.

Valsts drošības dienesta (VDD) rīcībā patlaban nav informācijas par tiešiem ārvalstu centieniem ietekmēt Eiropas Parlamenta vēlēšanu norisi Latvijā. Dienests jau patlaban intensīvā režīmā veic pasākumus, lai savlaicīgi identificētu un novērstu iespējamos riskus brīvu un demokrātisku Eiroparlamenta vēlēšanu norisei Latvijā. Valsts drošības dienesta kā pretizlūkošanas un iekšējās drošības dienesta kompetence aptver kā ārvalstu radītu, tā iekšēju apdraudējumu identificēšanu un mazināšanu. Jau ziņots, ka drošības dienests patlaban turpina  informācijas pārbaudi saistībā ar nesaņemtajiem Eiroparlamenta vēlēšanu paziņojumiem.

Turpinām ziņas

Kļūstot par Jēkabpils mēru Aivars Kraps uzsvēra, ka domē plānota štatu samazināšana un ka ietaupītie līdzekļi tiks novirzīti vairākiem mērķiem. Jau ziņojām, ka tika likvidēta priekšsēdētāja vietnieka štata vienība un izpilddirektora vietnieka štata vienība, tāpat tika uzteikts darbs domes priekšsēdētāja padomniekam Ainaram Vladimirovam. Tiekoties vakar preses konferencē ar vietējo mediju žurnālistiem Aivars Kraps sacīja, ka līdz jūlija vidum štatu samazināšana skars vairākus pašvaldības darbiniekus, jo domes vadība plāno pašreizējo piecu departamentu vietā atstāt divus vai trīs. Tāpat līdz vasaras vidum paredzēts apvienot SIA “JK Namu pārvalde” un SIA “Pils rajona namu pārvalde” vienā uzņēmumā. Domes vadībai ir vairākas iniciatīvas, kā izlietot šo reorganizāciju laikā ietaupītos līdzekļus. Viena no tām pilsētas grants seguma ielu asfaltēšana.

Radio1 Aivaram Krapam jautāja, kas paveikts saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu un kāda šajā jautājumā ir pašvaldības nostāja. Domes priekšsēdētājs informēja, ka vairākums domes deputātu reformu atbalsta un ka nekādas iedzīvotāju aptaujas nav paredzēts veikt. Tā vietā plānots aktīvi līdzdarboties reformas izstrādes procesā un jau nākamned;ēļ notiks pirmā Jēkabpils domes vadības un apkārtējo novadu vadītāju tikšanās. Kraps sacīja, ka Jēkabpils domes deputāti piedalīsies arī divās darba grupās valsts institūcijās saistībā ar reformas īstenošanu. Leonīds Salcevičs piedalās Nacionālā attīstības plāna izstrādes grupā. Līdz nedēļas beigām būsi zināms, kādā darba grupā tikšot iekļauts Jēkabpils mērs. Dalība šajās darba grupās sniegs plašāku informāciju par reformu, kā arī būs iespēja ieteikt savus priekšlikumus jau darba procesā.

Un vēl

Nākamnedēļ, 30.maijā pulksten 11.30 tiks pacelts Zilais karogs pie Radžu ūdenskrātuves.  Zilais Karogs Radžu ūdenskrātuves krastā plīvos jau 10.gadu pēc kārtas. Arī šovasar Radžu ūdenskrātuves galvenajā peldvietā dežūrēs glābēji. Tiekoties ar jēkabpils domes priekšsēdētāju preses konferencē, Radio1 jautāja vai tiks atjaunots maršruta autobuss, kas vasaras brīvdienās kursēja no Tirdzniecības centra Sala līdz Radžu ūidenskrātuves pludmalei.  Aivars Kraps atbildēja apstiprinoši, ka autobusa kursēšana tiks atjaunotu, taču lems par tā kursēšanas intervālu. Iespējams, ka autobuss kursēs nevis reizi stundā kā bija iepriekš, bet gan ik pēc divām stundām. Šī maršruta atjaunošana vasaras mēnešos aktuāla arī tiem iedzīvotājiem, kas dodas apkopt tuvinieku kapu kopiņas pilsētas kapos. Informāciju, no kura datuma autobuss kursēs, Kraps solīja sniegt tuvākajā laikā.

Radio1 Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Izvērtējot radušos situāciju pašvaldībā, ka bieži vien ugunsdzēsēji no apkārt esošajām pilsētām nepaspēj laicīgi ierasties novada attālākajās vietās un veikt dzēšanas darbus, kā arī, lai sniegtu operatīvi ātru atbalstu ugunsdzēsības jomā atbildīgajiem dienestiem, novada iedzīvotājiem, uzņēmumiem un blakus esošākajiem novadiem un spētu savlaicīgi novērst ugunsgrēkus, Jēkabpils novada pašvaldība plāno iegādāties lietotu ugunsdzēsības automašīnu un aprīkojumu. Lietotas ugunsdzēsības automašīnas iegādei būtu nepieciešami 9 tūkstoši 999 eiro, lietotas ugunsdzēsības automašīnas aprīkojuma iegādei – 2 tūkstoši 500 eiro un citam nepieciešamajam aprīkojumam – 4 tūkstoši 500 eiro. Aprīkojums tiktu nodots Rubenes pagasta pārvaldes brīvprātīgo ugunsdzēsēju rīcībā.

Vēl divas dienas līdz 25. maijam amatnieki un mājražotāji var pieteikties “Zemgales novadu dienām Rīgas Centrāltirgū”. Pasākumu organizē Zemgales Plānošanas reģions, kopā ar Rīgas Centrāltirgu un Zemgales reģiona pašvaldībām. Tirgošanās notiks 23. augustā, visu dienu. Uz vienu amatnieku būs pieejama aptuveni 1.5 – 2 metrus liela platība. Amatnieki un mājražotāji pašiem par vietu nav jāmaksā, bet jāpiedalās ar savu produkciju un, ja var, jāpiedāvā kādu demonstrējumu vai degustāciju. Ja nepieciešams elektrības pieslēgums vai citas ekstras, par to ieteicams jau laicīgi ziņot. Ja braucēju būs daudz, bet kādam būs problēmas ar transportu – pašvaldība atradīs veidus, kā savstarpēji izlīdzēties. Pieteikšanās: daina.aluzane@gmail.com, tel. 22335439.

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada pašvaldība izsludina pieteikšanos uz Dignājas pagasta Vandāni ārsta palīga/feldšera amatu uz noteiktu laiku, uz pusslodzi, maksimālā alga pirms nodokļiem 405 eiro.
Galvenās prasības pretendentam: Ārstniecības personas sertifikāts, darbam nepieciešamas zināšanas un prasmes darbā ar datoru un informācijas sistēmām, e-pakalpojumiem veselības aprūpes jomā, vlamas B kategorijas autovadītāja tiesības. Pieteikumu un CV iesūtīt e-pastā: novads@jekabpilsnovads.lv vai iesniegt Jēkabpils novada pašvaldībā.

Tāpat arī Jēkabpils novada pašvaldība izsludinājusi pieteikšanos uz Īpašuma pārvaldīšanas speciālista amatu uz nenoteiktu laiku ar pilnu darba slodzi un  maksimālo algu pirms nodokļiem 833 EUR. Pretendentam tiek prasīta augstākā izglītība, par priekšrocību atzīstama augstākā izglītība tiesību zinātnēs, pieredze nekustamo īpašumu pārvaldīšanā un apsaimniekošanā. prasmes normatīvo aktu un dokumentu sagatavošanā, kā arī nepieciešamas B kategorijas autovadītāja tiesības un transports. Motivācijas vēstuli un profesionālās darbības aprakstu jeb CV jāiesūta vai jāiesniedz pašvaldībai līdz 24. maija pulksten 14.00.

Un vēl par pasākumiem novadā

Svētdien, 26.maijā Rubenes pagastā tradicionālais pasākums “Ģimeņu festivāls 2019”. No plkst. 11.00 Rubeņu parkā darbosies Active park, jautras atrakcijas ģimenei, putnu darbnīca. Plkst. 12.00 Tikšanās ar rakstnieci Māru Jakubovsku un grāmatu varoni – uzticamo draugu sunīti Rufi. Plkst. 14.00 kultūras namā svētku koncerts “Sapņu zemē viss iespējams”- piedalās Sēlijas bērnu un jauniešu amatierkolektīvi. Koncerta viesi - dziedātājas Santa Sāre un Zane Tetere. Koncertu vada - Māsiņas Krāsiņas.

1.jūnijā plkst. 12.00 Kalna kultūras namā notiks Jēkabpils novada BĒRNĪBAS SVĒTKI kopā ar pasaku tēliem Deiziju un Mikiju. Sīkāka informācija pa tel. 26824411 (Sandra).

4. jūnijā plkst. 15.30 aicina uz Zasas vidusskolas pirmsskolas grupu vecāku tikšanos. Informēsim par darba organizāciju pirmsskolā jaunajā 2019./2020. mācību gadā. Gaidīsim vecākus, kuru bērni jau apmeklē pirmsskolas grupas vai plāno to darīt ar 2019. gada 2. septembri.

Izlaidumi Jēkabpils novada izglītības iestādēs: Ābeļu pamatskolā 15. jūnijā plkst. 16.00; Dignājas pamatskolā 15. jūnijā plkst. 18.00; Rubeņu pamatskolā 15. jūnijā plkst. 19.00 Rubenes kultūras namā;Zasas vidusskolā 9., 12. klasei 22. jūnijā plkst. 18.00 Zasas kultūras namā.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Saeimā izveido OIK parlamentārās izmeklēšanas komisiju; Auto vadītājiem turpmāk var nebūt līdzi transportlīdzekļa reģistrācijas un vadītāja apliecība; un Aicina jauniešus pieteikties dalībai arheoloģiskajos izrakumos Atašienes pilskalnā.

Saeima šodien akceptēja obligātā iepirkuma komponentes sistēmas jautājumiem veltītas parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošanu. Vēl parlamentam būs jālemj par izmeklēšanas komisijas sastāva apstiprināšanu. Parlamentārā komisija atbilstoši šodien pieņemtajam lēmumam strādās sešus mēnešus. Parlamentāro izmeklēšanu paredzēts veikt par valsts rīcību, izveidojot Latvijas un Eiropas Savienības tiesību normām neatbilstošu valsts atbalsta sistēmu elektroenerģijas ražošanai no atjaunojamajiem resursiem un koģenerācijā. Tāpat paredzēts izmeklēt, kāpēc notikusi neatbilstoša un nepietiekama šo sistēmu uzraudzība un kontrole.

Latvijā šogad pirmajā ceturksnī bija 66,9 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir 6,9% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie darbaspēka apsekojuma rezultāti. Salīdzinājumā ar 2018.gada pirmo ceturksni Latvijā bezdarba līmenis ir samazinājies par 1,3 procentpunktiem, bet bezdarbnieku skaits sarucis par 13,1 tūkstoti. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni - 2018.gada ceturto ceturksni - bezdarba līmenis nav mainījies, bet bezdarbnieku skaits sarucis par 0,2 tūkstošiem.

Starp profesijām Latvijā populārākā ir veikalu pārdevēji – šādu darba vietu ir aptuveni 42 tūkstoši, turklāt vienmēr šajā nozarē ir bijis darbaspēka trūkums. Rīkotājdirektoru un uzņēmumu vadītāju Latvijā ir aptuveni 38 tūkstoši – gandrīz tikpat daudz, cik pārdevēju, taču šajos amatos vakances aizpildās ļoti ātri. Pirms pieciem gadiem profesijas ar augstāko vidējo stundas likmi atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta Profesiju klasifikatoram bija gaisakuģa kapteinis, kurš vidēji stundā nopelnīja 30,24 eiro, ortodonts, kur atalgojums stundā bija vidēji 29,67 eiro, un vērtspapīru darījumu struktūrvienības vadītājs ar vidējo stundas likmi 28,31 eiro. Šā gada februārī vislielākā stundas likme - 49,98 eiro - tika maksāta vērtspapīru darījumu struktūrvienības vadītājam, liecina Valsts ieņēmumu dati par februāri. Latvijā šajā profesijā februārī strādāja 15 cilvēki. Savukārt ortodonta vidējā stundas likme piecu gadu laikā pieaugusi pusotru reizi līdz 46,97 eiro stundā. Pirmajā labāk atalgoto profesiju trijniekā iekļuvis ar būvmateriālu inženieris ar 42,40 eiro vidējo stundas likmi. 

Krievijā pēdējo reisu veikusi leģendārā “Tu 134” modeļa lidmašīna. Tās ražošanu bijušajā Padomju Savienībā sāka tālajā 1965. gadā. Pēdējā reisā lidmašīna pārveda 70 pasažierus no Irkutskas uz dimantu ieguves kompānijas “Alross” bāzi Jakutijas Republikas Mirnijas pilsētā. Vēlāk lidmašīna devās uz Novosibirsku, un šajā Austrumsibīrijas pilsētā laineris kļūs par Kosmosa muzeja eksponātu.

Turpinām ziņas

Šodien, 23. maijā stājušies spēkā grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas paredz, ka vadītājiem turpmāk var nebūt līdzi transportlīdzekļa reģistrācijas un vadītāja apliecība, ja ir līdzi personu apliecinošs dokuments. Līdz ar to vadītājiem vairs nebūs jābaidās saņemt sodu, ja viņiem nav līdzi kāds no šiem dokumentiem. Taču ceļu policija tomēr iesaka vadītājiem ņem līdzi šos dokumentus, lai būtu vieglāk risināt situācijas dažādos neparedzētos gadījumos, piemēram, ceļu satiksmes negadījumos.

Latvijā vairāk nekā 70 novados identificētas kūdras ieguves ietekmētas teritorijas kopumā 50 tūkstoš hektāru platībā. Par daļu no degradētajiem, nosusinātajiem purviem jeb 17 tūkstošiem hektāru patlaban nav plānu, ko ar tiem iesākt. Pirms gada dabas pētnieki Ķemeru tīreļa teritorijā veica purva stādīšanas eksperimentu, lai pārbaudītu, vai iespējams atjaunot purvam raksturīgo veģetāciju pēc kūdras izstrādes. Šis ir viens no kopumā septiņiem eksperimentiem, kuru rezultātus jūnijā apkopos rekomendācijās - ko ar degradētiem kūdrājiem iesākt pašvaldībām, uzņēmējiem un valstij.

Un vēl

Latvijas Arheologu biedrība, sadarbojoties ar Krustpils novada Atašienes pagasta pašvaldību un pilskalna īpašnieku, organizē arheoloģiskos izrakumus Atašienes pilskalnā, kas šogad ir arī biedrības Gada arheoloģijas piemineklis.  No 12. - 16. jūnijam biedrība dod unikālu iespēju septiņiem Latvijas jauniešiem vecumā no 18 - 35 gadiem piedalīties arheoloģiskajos izrakumos, kurus vadīs Dr.hist Juris Tālivaldis Urtāns. Mūsdienās šāda iespēja ir ļoti reta, taču Francijas organizēto Arheoloģijas dienu ietvaros Latvijas arheologu bidrība ir nolēmusi arheoloģiju padarīt pieejamāku plašākai sabiedrībai. Pieteikumus dalībai arheoloģiskajos izrakumos jāsūta uz epastu r.kraukle@gmail.com līdz 4. jūnijam. 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Piedzīvoto tehnisko ķibeļu dēļ rīt varētu pagarināt vēlēšanu iecirkņu darba laiku; Daugavā pie Jēkabpils vakar slīcis, kāds pārgalvīgs peldētājs; un Jēkabpilī tiek atjaunots līniju un gājēju pāreju krāsojums. 

Deputāti plāno vēl šodien pieņemt likumu, kas paredz piektdien pagarināt Eiropas Parlamenta vēlēšanu iecirkņu darbu līdz plkst.20. Saeima jau vienojās šo ieceri nodot izskatīšanai Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā. Saeimas sēdē izsludināts pārtraukums, kura laikā komisija izskatīs šo priekšlikumu. Tad to atkāroti plānots izskatīt parlamenta sēdē un pieņemt galīgajā lasījumā. Savukārt Valsts prezidents Raimonds Vējonis jau šodien varētu šo likumu izsludināt. Grozījumi Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumā, ko iesniedza opozīcijas deputāti, nosaka, ka piektdien vēlēšanu iecirkņi darbosies no plkst.10 līdz plkst.20. Pašlaik vēlēšanu iecirkņu darba laiks piektdien ir no plkst.10 līdz plkst.16.

Kā ziņots, ceturtdien visi 954 Latvijas vēlēšanu iecirkņi iepriekšējai balsošanai bija atvērti trīs stundas - no plkst.9 līdz 12. Taču Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) tiešsaistes datu apmaiņas sistēmas tehnisko traucējumu dēļ vairākiem simtiem balsstiesīgo, kas vēlējās piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanu iepriekšējā balsošanā, šodien nācies pamest vēlēšanu iecirkņus nenobalsojušiem.

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iepriekšējās balsošanas divās dienās kopumā vēlēt devušies vismaz 61 tūkstotis 305 jeb 4,34% balsstiesīgo, kas ir vairāk nekā attiecīgajā periodā 2014.gada vēlēšanās, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati par 932 no kopumā 955 iecirkņiem. Jēkabpilī šodien nobalsojuši 512 jeb 3,11 procenti no balsstiesīgo vēlētāju skaita.

Saeima šodien atbalstīja ierosinājumu piemērot akcīzes nodokli arī saldinātajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem.
Priekšlikumu atbalstīja 64 deputāti, pret balsoja 13, bet vēl septiņi parlamentārieši atturējās. Paredzēts, ka bezalkoholiskajiem dzērieniem ar cukura saturu līdz pieciem gramiem uz 100 mililitriem akcīzes nodoklis par 100 litriem būs 7,4 eiro, ar cukura sarunu no pieciem līdz astoņiem gramiem - 10 eiro, bet ar cukura saturu no astoņiem gramiem - 30 eiro. Plānots, ka izmaiņas stāsies spēkā 2020.gada 1.jūnijā.

Lielbritānija ir brīdinājusi 16 citas NATO dalībvalstis par Krievijas ļaunprātīgu kiberdarbību tajās pēdējo 18 mēnešu laikā, liecina Lielbritānijas ārlietu ministra Džeremija Hanta runa. Hants savā runā NATO Kiberaizsardzības solījumu konferencē Londonā, kuru apmeklē NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, apsūdz Krievijas izlūkdienestus "globālas kampaņas" īstenošanā pret kritiski svarīgu infrastruktūru. Hants savā runā arī akcentē, ka mēģinājumi ietekmēt vēlēšanas ASV un Ukrainā "pārkāpj starptautiskās tiesības un attaisno samērīgu atbildi".

Turpinām ziņas

Aculieciniece Radio1 informēja, ka vakar Daugavā pie Jēkabpils slīcis, kāds pārgalvīgs peldētājs, kurš mēģinājis upi šķērsot peldus. Viņa stāstīja, ka apmēram 40 līdz 50 gadus vecs vīrietis ūdenī devies iepretim Vecpilsētas laukumam un nonākot upes vidū sācis saukt pēc palīdzības. Turpat netālu ar laivu makšķerējis zvejnieks, kas pieairējis klāt. Izsaukti arī glābēji. Kad ieradušies valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta glābēji un devušies palīgā ar laivu, vīrietis no tiem bēdzis, peldot prom un saucot, ka viņam palīdzība nav vajadzīga. Peldētājs krastā ticis saviem spēkiem ar zvejnieka palīdzību. Plašāk lasiet un aculiecinieces foto skatieties portālā Radio1.lv.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētvides departamenta vadītājs Raits Sirmovičs informēja Radio1, ka pilsētas Mežaparkā sabojāts vides objekts “Priedes rīts”. Viņš sacīja, ka vides objektam nolauzts augšdaļas veidojums un to nāksies nomainīt. Radio1 sazinājās ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieku Induli Surkuli. Viņš pastāstīja, ka trešdien pēc trijiem dienā fiksēts, ka ir sabojāts vides objekts “Priedes rīts” Jēkabpils Mežaparkā. Pagaidām policijas rīcībā nav informācijas, kas pastrādājis šo vadalismu. Pašvaldības policija par notikušo vērsīsies valsts policijā, lai tiek sākta izmeklēšana. Plašāk lasiet un foto skatieties portālā radio1.lv.

Un vēl

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” informē, ka šonedēļ Jēkabpilī uzsākti ielu horizontālo krāsojumu atjaunošanas darbi.
Darbus veic SIA “Jēkabpils pakalpojumi” apakšuzņēmējs, un tos plānots pabeigt šīs nedēļas laikā, tomēr jāņem vērā, ka krāsojuma atjaunošana atkarīga no laikapstākļiem. Krāsojuma atjaunošana daļēji tiek veikta kā roku darbs, bet vietās, kur tas ir iespējams notiek mehanizētā krāsošana. Ielu horizontālais krāsojums tiek atjaunots uz pilsētas centrālajām ielām, kurās netiek veikti vai tuvākajā laikā nav paredzēti remontdarbi, kā arī pie izglītības iestādēm. Jēkabpilī gājēju pāreju un līniju krāsojuma atjaunošanu veic SIA “Jēkabpils pakalpojumi” un SIA “Ceļi un tilti”.

Atstājiet komentāru