2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 ziņas 2018.gada 20.aprīlī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2018.gada 20.aprīlī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00
Radio1 ziņās klausieties:Šodien kļūs zināms SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” jaunās valdes sastāvs; Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā šodien notiks interaktīvo nodarbību cikls “Veselīgs uzturs dzīves kvalitātei”; un Šovakar Jēkabpils Tautas namā notiks vokālo ansambļu “Supermeitenes” un “Kamolītis” koncerts.

Šodien, 20.aprīlī tiek pārtrauktas Edgara lambas deputāta pilnvaras Jēkabpils domē. Jau ziņots, ka vakar, 19. aprīlī Jēkabpils pilsētas domes sēdē tika izskatīts lēmumprojekts par Edgara Lambas iesniegumu par deputāta pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa. Ar balsojumu 5 “Par”, 4 “Pret” un 2 “Atturas” lēmumprojekts netika pieņemts. Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likuma 3. panta 4.punkts skaidro, ka lēmums par deputāta pilnvaru izbeigšanos pirms termiņa sakarā ar viņa iesniegumu ir jāpieņem nākamajā domes sēdē, tiklīdz domes priekšsēdētājs ir saņēmis deputāta personisku rakstveida iesniegumu par savu pilnvaru nolikšanu. Ja šādu lēmumu dome nepieņem, attiecīgā deputāta pilnvaras izbeidzas ar dienu, kas seko attiecīgajai domes sēdes dienai. Attiecīgi, Edgara Lambas deputāta pilnvaras Jēkabpils pilsētas domē tiek pārtrauktas no šodienas, 20. aprīļa.

Šodien kļūs zināms SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” jaunās valdes sastāvs. Vakar domes sēdē, atbildot uz deputāta Leonīda Salceviča jautājumu par konkursa norisi uz slimnīcas valdes amata vietām, Jēkabpils mērs Raivis Ragainis sacīja, ka šodien tiks paziņoti konkursa uzvarētāji. Jau ziņots, ka konkursā uz Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes locekļu amatiem kopumā tika saņemti septiņi pieteikumi. To vidū bija pieteikušies pretendenti tikai uz valdes priekšsēdētāja amatu un valdes locekļiem, kā arī pretendenti, kas pieteikušies gan uz valdes priekšsēdētāju, gan valdes locekļiem. Pretendenti esot gan no Jēkabpils, gan Rīgas, gan citām vietām.

Turpinām ziņas

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragaini šodien kopā ar Jēkabpils Uzņēmēju biedrības vadību un biedriem apmeklēs Salaspils novada domi, kur tiksies ar domes vadību, lai pārrunātu sadarbības pieredzi starp pilsētas uzņēmējiem un pašvaldību. Savukārt domes priekšsēdētāja vietniece sociālos jautājumos Līga Kļaviņa un Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktore Inta Ūbele šodien dosies uz Latvijas Lielo pilsētu asociāciju Rīgā, lai piedalītos Latvijas republikas pilsētu pašvaldību speciālistu sanāksmē par simtgades iniciatīvas “Brīvības ielu stāsts 9 republikas pilsētās” īstenošanu.

Šodien pulksten divos dienā Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā notiks interaktīvo nodarbību cikls “Veselīgs uzturs dzīves kvalitātei”, 2.lekcija “Produktu sastāvs, iekļaujot iespēju praktiski salīdzināt dažādu produktu sastāvu”. Jau ziņots, ka projektā „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Jēkabpilī”13., 20.un 27. aprīlī no plkst. 14.00 līdz 17.00 Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā tiek organizētas interaktīvas nodarbības “Veselīgs uzturs dzīves kvalitātei”. Lektore Anda Radziņa, fitnesa trenere ar 20 gadu pieredzi nodarbību par veselīgu uzturu un fizisko aktivitāšu vadīšanā.

Un vēl
Šodien pulksten sešos vakarā Jēkabpils Tautas namā notiks Bērnu un jauniešu centra vokālo ansambļu “Supermeitenes” un “Kamolītis” koncerts “Manī ienācis pavasaris”, vadītāja Iveta Januševska. Koncertā skanēs dziesmas par sauli, Latvijas dabu, daudzveidīgi zaļo krāsu gammu, draugiem un prieku. Ansambļu dziesmas skanēs vējojot, čalojot, smejot un, mīlot mūsu mīļo zemīti! dziedātājām patīk pārsteigt klausītājus un pārsteigumi neizpaliks arī šajā reizē.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Noskaidroti lilākie darba devēji valstī pagājušajā gadā; jau trešo gadu pēc kārtas dzimušo skaits Latvijā turpina samazināties; un Jēkabpils Tautas nama kapela “Kreicburgas ziķeri” piedalījās 9.Starptautiskajā tautas mūzikas festivālā “Griežk, lietuvi”.

Pagājušajā gadā lielākais darba devējs valstī bija SIA "Maxima Latvija" ar vidējo darbinieku skaitu 7 tūkstoši 563, liecina Valsts ieņēmumu dienesta informācija. Kopumā vairāk nekā 2 tūkstoši darbinieku pērn valstī bija nodarbināti 14 uzņēmumos. Otrajā vietā pēc vidējā darbinieku skaita ir Latvijas dzelzceļš ar 6 tūkstoši 526 darbiniekiem, bet trešajā vietā - SIA "Rimi Latvia" ar 5 tūkstoši 747 darbiniekiem. Šiem uzņēmumiem seko SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" ar 4 tūkstoši 750 darbiniekiem un SIA "Rīgas satiksme" ar 4 tūkstoši 177 darbiniekiem. Vēl lielāko darba devēju desmitniekā ir iekļuvuši tādi uzņēmumi kā "Latvijas pasts" ar 4 tūkstoši 109 darbiniekiem, SIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" ar 3 tūkstoši 249 darbiniekiem, SIA "Evolution Latvia" ar 2 tūkstoši 888 darbiniekiem, SIA "LDz Cargo" ar 2 tūkstoši 603 darbiniekiem un SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ar 2 tūkstoši 602 darbiniekiem.

Ārvalstu uzņēmēji Latvijā kopumā ir apmierināti ar uzņēmējdarbības vidi, tomēr svarīgus vietas izvēles kritērijus novērtē sliktāk, nekā gadu iepriekš, turklāt negatīvi tiek vērtēta Latvijā veiktā nodokļu reforma, secināts Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras konjunktūras aptaujā. Kopumā aptaujā piedalījās tūkstoš 700 uzņēmēji no 21 valsts, tajā skaitā Centrālās un Austrumeiropas, Ziemeļvalstīm un Ķīnas. Savukārt Latvijā tika aptaujāti 78 uzņēmēji. Vairāk nekā pusē jeb 13 kritērijos no pavisam 21 dotiem vērtējuma kritērijiem Latvijas vērtējums ir sliktāks, nekā iepriekšējā gadā. Īpaši zemu investori novērtē nodokļu sistēmu un korupcijas apkarošanu, turklāt arī produktivitāte un valsts iepirkumu norise tiek novērtēta zemāk, nekā tas bija vēl gadu iepriekš. Aptaujātie uzņēmēji augstāk vērtēja tikai trīs faktorus - pieeja valsts atbalstam, profesionālās izglītības sistēma un speciālistu pieejamība. Tāpat kā gadu iepriekš, labi tiek novērtēta akadēmiskā augstskolas izglītība un maksājumu disciplīna. Uzņēmējdarbības vietas izvēles rangā, aptaujājot visus 21 valsts uzņēmējus, Latvija atrodas augstajā 6.vietā. Pēc aptaujas datiem 83% uzņēmēju ir apmierināti ar aktuālo ekonomikas situāciju Latvijā - 23% uzņēmēju to vērtē kā labu, bet 60% uzskata par apmierinošu.

Turpinām ziņas

Kopš 2016.gada dzimušo skaits Latvijā turpina samazināties. 2017.gadā dzīvi dzimušo skaits varētu būt par apmēram tūkstoti mazāks nekā 2016.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Arī šī gada pirmajos trīs mēnešos reģistrēto jaundzimušo skaits – 4 tūkstoši 612 bērni – ir par 336 mazuļiem mazāks nekā 2017.gada attiecīgajā periodā. Mirušo skaits pēdējos četros gados ir samērā nemainīgs – 28,5 tūkstoši. Šī gada pirmajos trīs mēnešos reģistrēti 8 tūkstoši 4 mirušie, kas ir par 27 mazāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī.

Dabiskais pieaugums Latvijā joprojām saglabājas negatīvs. Šī gada pirmajos trīs mēnešos iedzīvotāju skaits valstī, mirušo skaitam pārsniedzot dzimušo skaitu, samazinājās par 3 tūkstoši 392 cilvēkiem.

2018.gada trīs mēnešos reģistrētas tūkstoš 516 laulības, un salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu tas ir par 140 laulībām mazāk. Saskaņā ar datiem šī gada 1.aprīlī, provizoriskais iedzīvotāju skaits Latvijā ir viens miljons 925 tūkstoši.

Un vēl

Jēkabpils Tautas nama kapela “Kreicburgas ziķeri” piedalījās 9.Starptautiskajā tautas mūzikas festivālā “Griežk, lietuvi”, kas notika aprīļa sākumā Lietuvā, Birštonas pilsētas kultūras centrā. Tas ir ļoti populārs un nozīmīgs festivāls, kurā muzicē daudzas kapelas un tautas mūzikas ansambļi ne tikai no Lietuvas, bet arī no citām valstīm. Lietuvā tautas mūzikas ansambļu un kapelu popularitāte ir liela, arī šajā festivālā uzstājās vairākas kapelas no Lietuvas pilsētām - Marijampoles rajona kapela “Sūduva”, Kauņas Aleksandra Stulginska unversitātes kapela “Ūkininkas.” un citas. Festivālā kapela “Kreicburgas ziķeri” jau piedalījās trešo reizi un ir jau ieguvuši lielu klausītāju un mūzikas speciālistu atzinību.

Radio1 ziņas pulksten 12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils domē notiek sarunas par varas maiņu, šodien ziņo laikraksts "Diena"; Lielajai talkai pieteikts jau aptuveni 1000 piesārņotu vietu; un Labklājības ministrija piedāvā nākotnē maksāt “pensiju uzkrājumā” 20% no vecāku pabalsta.

Jēkabpils domē notiek sarunas par varas maiņu, šodien ziņo laikraksts "Diena". Kā skaidro laikraksts, nestabilitātes galvenais iemesls ir varas sadrumstalotība domē. Par 13 vietām Jēkabpilsdomē cīnījās desmit partijas, no tām pārstāvniecību ieguva deviņas. Trīs mandātus saņēma Jēkabpils reģionālā partija (JRP), pa divām vietām Latvijas Zaļā partija (LZP) un "Saskaņa", bet no pārējām sešām partijām domē ievēlēja pa vienam deputātam. Izmaiņas veicina deputāta, bijušā domes priekšsēdētāja Leonīda Salceviča (JRP) partijas biedra Edgara Lambas lēmums vispirms pamest partiju un tad nolikt deputāta mandātu. Lambas vietā domē nāks Salcevičam lojāls JRP biedrs Aleksandrs Deinis. Domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) laikrakstam sacīja, ka ir dažādas spekulācijas par iemesliem, kāpēc deputāts pēkšņi noliek arī mandātu. Mērs vairākas reizes uzsvēra, ka ir pateicīgs Lambam par padarīto darbu - neraugoties uz piederību JRP, viņš atbalstījis koalīciju, piemēram, balsojis par budžeta pieņemšanu.
Vienlaikus domē notiekot arī citas izmaiņas. Koalīciju atbalstošā Kristīne Ozola, kura ievēlēta no "Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-TB/LNNK", sākot pieslieties Salcevičam. Tagad katrā pusē ir seši deputāti. Varas maiņa domē ir atkarīga no deputāta Kaspara Ģirģena (KPV LV) - vai viņš paliks uzticīgs Ragainim, vai arī viņu izdosies pārvilināt. Salcevičs par iespējamo varas maiņu runā atturīgi, taču varot saprast, ka daži koalīcijas deputāti ir vīlušies un būtu gatavi pārmaiņām. Salcevičs būtu gatavas Ozolai piedāvāt domes priekšsēdētāja vietnieka amatu, bet jautāts, vai varētu solīt ari augstāko varas posteni pašvaldībā, Salcevičs atzinis: "Varbūt arī vajag jaunas asinis."
Uz laikraksta "Diena" jautājumu vai Ozola būtu gatava kļūt par priekšsēdētāju, viņa atbildējusi - ja domes vairākums to piedāvātu, tad piekristu. Savukārt Ģirģens "Dienai" atzinis, ka atrodas ļoti grūtā situācijā. Viņš vēl vērtēšot, kurš modelis būtu iedzīvotāju interesēs un kurš cilvēks varēs apsolīt, ka spēs nodrošināt politisko stabilitāti un pārtraukt ieilgušos cīniņus, kas nav nākuši pilsētai par labu.

Turpinām ziņas

Lielajai talkai pieteikts jau aptuveni 1000 piesārņotu vietu, no kurām līdz šim oficiāli apstiprinātas 700 vietas. Talkošanas vietas mājaslapā "www.talkas.lv" var pieteikt vēl nākamās nedēļas garumā. Kopējā kartē tās parādās pēc tam, kad konkrētā novada koordinators ir tās apstiprinājis, un šis process var aizņemt vairākas dienas. Katras talkas vietas pieteicējs arī uzņemas atbildību par to, ka uz vietas organizēs konkrēto talku, būs tās laikā sazvanāms, pirms talkas saņems maisus un informatīvos materiālus no koordinatoriem, kā arī saskaņos ar koordinatoriem atkritumu izvešanas vietu. Organizatori arī aicina ņemt vērā, ka maisos savāktie atkritumi būtu jānovieto tur, kur iespējams piebraukt ar atkritumu izvešanas mašīnu, lai tie tiktu laikus nogādāti uz atkritumu savākšanas poligoniem.

Lai uzlabotu kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, turpinās Eiropas Savienības fondu programma par investīcijām ārstniecības iestāžu infrastruktūras un tehnoloģiju attīstībā. Programmas trešajā atlases kārtā projektu īstenošanai no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) pieejami vairāk nekā 13,4 miljoni eiro. Ārstniecības iestādes projektu ietvaros ar ERAF līdzfinansējumu varēs veikt nepieciešamos būvdarbus, kā arī pilnveidot infrastruktūru – iegādāties medicīniskās tehnoloģijas un iekārtas, informācijas tehnoloģiju aprīkojumu, kā arī mēbeles un citu aprīkojumu telpu funkcionalitātes nodrošināšanai. Programmas nosacījumi paredz, ka trešās atlases kārtas ietvaros projektus iesniegs 22 ārstniecības iestādes. Trešās projektu iesniegumu atlases kārtas ietvaros pieejamais kopējais attiecināmais finansējums ir 15 miljoni 828 tūkstoši 463 eiro. Atbildīgā iestāde par programmu ir Veselības ministrija. Iesniegumi projektu īstenošanai ārstniecības iestādēm jāiesniedz Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) līdz š.g. 1.jūnijam.

Un vēl

Labklājības ministrija piedāvā nākotnē maksāt “pensiju uzkrājumā” 20% no vecāku pabalsta, nevis no nemainīgās summas 171 eiro, kā tas ir pašlaik. Tāpat labklājības ministrija piedāvā lielāku iemaksu no bērna invalīda kopšanas pabalsta. Finanšu ministrija ieceri atbalsta, bet iebildumi bija pret šiem maksājumiem no pamatbudžeta, nevis sociālā budžeta. Ministrija rosina maksāt sociālās apdrošināšanas iemaksas pensiju apdrošināšanai no valsts pamatbudžeta 20% apmērā no vecāku pabalsta apmēra par nestrādājošiem vecākiem, kuri kopj bērnu, kas nav sasniedzis gada vai pusotra gada vecumu, un saņem vecāku pabalstu. Tāpat ministrija piedāvā “pensiju uzkrājumā” maksāt 20% no bērna invalīda kopšanas pabalsta 213,43 eiro par nestrādājošām personām, kuras saņem bērna invalīda kopšanas pabalstu.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties:Jēkabpils mērs noāda, ka situācija ir sarežģīta, bet varas maiņa pagaidām nav izdevusies; Eiropas Parlaments pieņēmis jaunus noteikumus bioloģiskās pārtikas ražošanā; un Šķīdoņa dēļ gandrīz 1000 valsts grants autoceļu posmos ir noteikti masas ierobežojumi

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis norāda, ka situācija, protams, ir smaga, bet pagaidām viss ir nokārtojies un varas maiņa pašvaldībā nav izdevusies. Vinš arī piebilst - izskatās, ka iepriekšējā pašvaldības vadība nevar samierināties ar izveidojušos situāciju un regulāri mēģina gāzt varu. Viņiem ar varas solījumu izdevās pārvilināt Nacionālās apvienības deputāti un šoreiz situācija pašvaldībā bijusi ļoti tuva tam, lai notiktu varas maiņa. Bet situāciju ir izdevies noregulēt un viņš cer, ka tuvākajā laikā mainīt varu domē neizdosies. Patlaban koalīciju Jēkabpils domē veido seši deputāti. Tik pat deputātu ir opozīcijā. Viens deputāts nav ne tur, ne tur, taču viņš ir pietiekami pragmatisks un ieinteresēts pilsētas attīstībā, ka spēs pieņemt pareizos lēmumus, pauda Jēkabpils mērs. Ragainis skaidro, ka domes vadība iet savu ceļu un dara savu darbu un iepriekšējai pašvaldības vadībai droši vien nepatīk tas, ka tiek mainīta vecā kārtība un sadzīve. Iespējams, viņi nevarot samierināties ar to, ka kāds tagad ir vai nu labāks vai dara kaut ko, ko viņi nekad nav darījuši.

Bijušais Jēkabpil mērs Leonīds Salcevičš aģentūrai LETA atzina, ka acīmredzot ir iemesli tam, ka situācija ar spēku samēru pašvaldībā pamazām sāk izlīdzināties. Kāds būs turpmākais spēku samērs Jēkabpils domē un kā notikumi attīstīsies nākotnē, Jēkabpils bijušais mērs neņēmas prognozēt, taču atzina, ka pilsētai vislabāk būtu, ja visi deputāti tomēr sēstos pie viena galda, sadalītu pienākumus, nevis pīrāgu, un visi kopā strādātu pilsētas labā.

Savukārt Jēkabpils domes deputāte Kristīne Ozola aģentūrai LETA skaidroja, ka mainīt savu nostāju attiecībā uz koalīcijas atbalstu viņai likusi Jēkabpils domes vadības līdzšinējā rīcība. Deputāte norādīja, ka viņai nepatīkot atmosfēra domē, attieksme pret citādi domājošiem deputātiem, reizēm viņu ignorēšana un nerēķināšanās ar citu deputātu viedokļiem. Tāpat Ozola pauda nepatiku par to, kādu nostāju pašvaldība ieņēmusi strīdā starp LTV raidījumu "Aizliegtais paņēmiens" un uzņēmumu "Ošulakns". Pēc deputātes domām pašvaldības vadībai šajā strīdā vajadzējies ieturēt neitrālāku pozīciju.

Turpinām ziņas

Eiropas Parlaments pieņēmis jaunus noteikumus, kam jānodrošina augstas kvalitātes bioloģiskā pārtika un jāveicina tās ražošana. Būtiskākie uzlabojumi – stingras, uz risku balstītas pārbaudes visā piegādes ķēdē. Pateicoties Parlamenta uzstājībai, visu ražošanas ķēdē iesaistīto dalībnieku pārbaudes paredzētas vismaz reizi gadā vai reizi divos gados, ja pēdējos trīs gados nav fiksēti pārkāpumi. Tāpat importētajiem produktiem jāatbilst ES standartiem. Pašreizējie «ekvivalences» noteikumi liek ne-ES valstu ražotājiem ievērot līdzīgus, bet ne identiskus standartus. Šie noteikumi tiks aizstāti piecu gadu laikā. Eiropas parlaments vēlas stiprināt bioloģiskās pārtikas ražošanu Eiropā. Proti, plašāks bioloģisko sēklu un bioloģiski audzētu dzīvnieku piedāvājums: izņēmumi, kas pieļauj nebioloģisko sēklu un nebioloģiski audzētu dzīvnieku izmantošanu, tiktu atcelti 2035.gadā. Jaukta tipa saimniecības: saimniecības, kas nodarbojas kā ar tradicionālo, tā bioloģisko lauksaimniecību, to drīkstēs darīt arī turpmāk, ja bioloģiskā saimniekošana tiks skaidri un efektīvi nodalīta no tradicionālās.

Igaunijas atbildīgo iestāžu pastiprinātu uzmanību piesaistījusi Krievijas iecere caur Baltijas jūras Somu līci pārvietot peldošo atomelektrostaciju «Akadēmiķis Lomonosovs», kuras ceļu no Sanktpēterburgas uz Murmansku Krievijas ziemeļrietumos plānots sākt šodien. Igaunijas sabiedriskais medijs ERR vēsta, ka peldošajai platformai ir ierobežotas manevrēšanas iespējas, tādēļ citiem jūras satiksmes dalībniekiem nāksies dot tai ceļu. Uzmanīgi sekot «Akadēmiķa Lomonosova» kustībai Somu līcī apņēmusies Igaunijas Policija un robežsardze, savukārt Igaunijas Vides ministrijai Krievijas amatpersonas apliecinājušas, ka uz peldošās spēkstacijas klāja nebūšot kodoldegvielas. Uz 144 metrus garās peldošās platformas izvietota topoša atomelektrostacija, kuras jauda ar laiku būšot 70 megavatus liela. Platformu Murmanskas ostā iecerēts nogādāt 20.maijā.

Un vēl

Šķīdoņa dēļ gandrīz 1000 valsts grants autoceļu posmos ir noteikti masas ierobežojumi, bet seši ceļu posmi ir slēgti. Pavasara atkušņa dēļ joprojām daudzviet uz grants ceļiem ir novērojams šķīdonis, kas rodas, kad grants seguma ceļu pamati ir ilgstoši pārmitrināti un zaudē savu nestspēju. Visvairāk masas ierobežojumu - 116 ceļu posmos - ir Cēsu apkārtnē, kam ar 63 ceļu posmiem seko Valmieras, ar 60 Jēkabpils, ar 52 Alūksnes, ar 51 Madonas un ar 5 - Limbažu apkārtnē. Saraksts ar visiem posmiem, kuros ir ieviesti masas ierobežojumi, pieejams Latvijas valsts ceļi mājaslapā.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Paziņots SIA Jēkabpils reģionālā slimnīca jaunās valdes sastāvs; Šorīt Austrijā Zalcburgas pilsētas centrālajā dzelzceļa stacijā notikusi vilcienu sadursme; un Infektoloģijas centrā pārbaudītas šogad pirmās cilvēkiem piesūkušās ērces.

SIA “Jēkabpils reģionālās slimnīcas” valdes priekšsēdētājs būs Gvido Liepiņš, galvenais ārsts - Andris Miļčevskis un komunikācijas jautājumus valdē risinās Inna Budovska, Radio1 informēja Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis. Viņš sacīja, ka šie trīs pretendenti uz slimnīcas valdes amatiem bijuši spēcīgākie un viņu sniegtās prezentācijas par slimnīcas attīstību pārliecinošākās. Gvido Liepiņš ir jēkabpilietis ar pieredzi finansu un apdrošināšanas jomā. Raivis Ragainis uzsvēra, ka Jēkabpils reģionālās slimnīcas attīstībai ir svarīga, ka tās vadībā būs finansists.
Galvenā ārsta amatā būs rīdzinieks Andris Miļčevskis, kas ir sertificēts ķirurgs ar darba pieredzi stacionāros Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jēkabpilī un Gulbenē, kā arī praktizējis Maskavā, stāsta Raivis Ragainis (LZP). Dakteris ir absolvējis Latvijas Medicīnas akadēmiju, kā arī papildinājis zināšanas Latvijas Universitātes Medicīnas pēcdiploma izglītības institūtā, specializējoties vispārīgajā un krūšu kurvja ķirurģijā. Arī Inna Budovska ir rīdziniece, nāk no farmaceitu aprindām, ar Oksfordas un Rīgas Stradiņu universitātes izglītību un, kā uzsver Jēkabpils mērs Raivis Ragainis, ir vērsta uz komunkāciju. Tieši viņu pilsētas mērs saskata kā cilvēku, kas komunicēs slimnīcas vārdā ar sabiedrību. Raivis Ragainis piebilda, ka visiem trim valdes locekļiem darba algas paliks šobrīd esošo valdes locekļu algu apmērā, proti – valdes priekšsēdētājam 3465 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet galvenajam ārstam un valdes loceklei – 3119 eiro pirms nodokļu nomaksas. Nākamajā nedēļā jaunā valde iepazīsies ar Jēkabpils reģionālā slimnīcas kolektīvu un katras nodaļas darbu, bet amata pienākumus sāks pildīt no 1.maija.

Turpinām ziņas

Šorīt Austrijā Zalcburgas pilsētas centrālajā dzelzceļa stacijā notikusi vilcienu sadursme, kā rezultātā ievainojumus guvuši 54 cilvēku, paziņojis Austrijas dzelzceļa uzņēmums OeBB. Sadursme notikusi īsi pirms plkst.5, vēsta ziņu vietne "Salzburg24". Ievainoti 54 cilvēki, taču neviens nav cietis nopietni. Sadursme notikusi, kad nakts vilciens no Venēcijas ticis savienots ar nakts vilcienu no Cīrihes uz Vīni. Pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ manevra lokomotīve ar Venēcijas vilcienu ietriekusies stāvošajos Cīrihes vilciena vagonos. Vairums pasažieru tobrīd gulēja un ievainojumus acīmredzot nodarījuši krītoši priekšmeti. Abos vilcienos atradās 240 pasažieri.

Drošības policija aizturējusi nereģistrētā veidojuma "Nepilsoņu kongress" (NK) vadītāju Aleksandru Gapoņenko par iespējamām pret Latviju vērstām darbībām. Gapoņenko aizturēšanu aģentūrai LETA apstiprināja arī viņa advokāte Imma Jansone, kura gan nezināja, kāpēc viņš aizturēts. Advokāte ir ceļā pie klienta, kurš šodien tikšot pratināts. Pats Gapoņenko uz aģentūras LETA zvaniem neatbildēja, jo viņa tālrunis ir izslēgts. Drošības policija, neminot aizturētās personas vārdu, aģentūru LETA informēja, ka aizturēšana notikusi kriminālprocesā, kas sākts 4.aprīlī par darbību, kas vērsta pret Latvijas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu vai valsts iekārtu Satversmē neparedzētā veidā. Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem. Saistībā ar sākto kriminālprocesu un personas aizturēšanu tiek veiktas arī kratīšanas ar personu saistītos objektos. Ņemot vērā izmeklēšanas intereses, Drošības policija patlaban plašākus komentārus nesniedz.

Un vēl

Šogad līdz 15.aprīlim Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Infektoloģijas centrā pārbaudītas 15 ērces, no kurām neviena nav bijusi inficēta ar ērču encefalīta vīrusu. Infektoloģijas centra uzņemšanas nodaļā šajā laika periodā pēc pacientu lūguma noņemtas deviņas ērces. Šogad Infektoloģijas centrā nav ārstējies neviens pacients ar ērču encefalītu vai ērlihiozi, taču centrā ārstēti seši pacienti ar Laimas slimību.

Atstājiet komentāru