2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 ziņas 2018.gada 12.aprīlī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2018.gada 12.aprīlī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils domes finanšu komitejā lems par bērnudārza “Bērziņš” ēkas atjaunošanu; Krustpils kultūras namā atklās izstādi “ Ātrumlaivas”; un Šodien uz pirmo sēdi sanāks Līvānu novada jauniešu dome.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Finanšu komitejas sēdē šodien deputāti izskatīs 15mit lēmuma projektus. Tajā skaitā par līdzfinansējuma nodrošināšanu projektam “Degradētās teritorijas revitalizācija uzņēmējdarbības attīstībai Jēkabpilī”, kārtību, kādā veicami pasažieru komercpārvadājumi ar taksometru, finansiālu atbalstu Garīgās dziesmas festivāla organizēšanai, Civilās aizsardzības komisijas sastāva un komisijas nolikuma apstiprināšanu un līdzfinansējuma nodrošināšanu projektam “Pirmsskolas izglītības iestādes “Bērziņš” ēkas atjaunošana un energoefektivitātes paaugstināšana”.

Projekta “Pirmsskolas izglītības iestādes “Bērziņš” ēkas atjaunošana un energoefektivitātes paaugstināšana” mērķis ir bērnudārza ēkas energoefektivitātes paaugstināšana, samazinot primārās enerģijas patēriņu. Projektā ir paredzēts veikt ārējās fasādes nosiltināšanu, jumta konstrukciju papildsiltināšanu; visu telpu kosmētisko remontu; ventilācijas sistēmas pārbūvi; siltumapgādes sistēmas rekonstrukciju; energoefektīva apgaismojuma uzstādīšanu; esošo rotaļu laukumu atjaunošanu un teritorijas labiekārtošanu. Projekta kopējā paredzamā summa ir 1 miljons 280 tūkstoši 522eiro. Projekta īstenošanas ilgums ir plānots 7 mēneši. Lēmuma projekts paredz, ka tā apstiprināšanas gadījumā, pašvaldība nodrošinās nepieciešamo līdzfinansējumu, ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

Jēkabpils Agrobiznesa koledžā šodien notiks “Biznesa Ideju darbnīca” jauniešiem vecumā no 16 līdz 29 gadiem. Darbnīcas mērķis ir mācīties ģenerēt jauniešu biznesa idejas un popularizēt uzņēmējdarbību jauniešu vidū. “Biznesa Ideju darbnīcu” organizē Jēkabpils biznesa inkubators sadarbībā ar Jēkabpils pilsētas pašvaldību, Zemgales Uzņēmējdarbības centru, Finanšu institūciju ALTUM un Jēkabpils Agrobiznesa koledžu.

Šodien pēcpusdienā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā viesosies Jēkabpils Valsts ģimnāzijas audzēkņi, kuri domē tiksies ar Domes priekšsēdētāja vietnieci sociālos jautājumos Līgu Kļaviņu, kā arī sarunas laikā varēs uzdod interesējošos jautājumus par pašvaldības darbu.

Turpinām ziņas
Biedrība “MOTORSPORT 77” un Aizkraukles novada dome šodien plkst. 13.00, Krustpils kultūras namā uzaicina uz fotoizstādes “ĀTRUMLAIVAS” atklāšanu. Izstādes foto autori -VIESTURS LĀCIS,VALDIS ZVIRGZDIŅŠ, JEVGĒNIJS KARLSONS – apkopojuši savus spilgtākos 2017.gada ātrumlaivu sacensībās noķertos mirkļus. Šī izstāde ir dāvana ūdens motosportistam un Motorsport 77 komandas vadītājam Lotāram Milleram. Viņš arī viens no izstādes varoņiem, kurš savas sportista gaitas uzsāka pirms 40 gadiem un šobrīd ir viens no vadošajiem Latvijas ūdens motosportistiem un ātrumlaivu būvētājiem. Izstāde Krustpils kultūras namā būs skatāma līdz 7. maijam. Ieeja bez maksas.

Kino Mītnē Jēkabpils Tautas nama Kamerzālē šodien plkst. 18.00 tiks demonstrēta viena no spilgtākajām komēdijām Latvijā – filma “Kriminālās ekselences fonds”. Krāpnieki, pistole un nolaupīts sunītis – šie ir tikai daži filmu raksturojoši vārdi. Imants Veide raksta scenāriju seriālam par krāpniekiem un kopā ar čomu Hariju Kuharjonoku izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Taču Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti. Pie apvāršņa parādās veci žuļiki Duļķis un Aļģe, bet lielākais šķērslis ceļā uz kriminālās autoritātes statusu ir Imanta Kaimiņiene,. Filmas režisors: Oskars Rupenheits.

Un vēl par notikumiem Līvānu novadā

Šodien pulksten piecos pēcpusdienā Līvānu novada Jauniešu inciatīvas centra “Kvartāls” telpās uz pirmo sēdi pulcēsies Līvānu novada Jauniešu dome. Šobrīd Līvānu novada jauniešu domes sastāvā ar JIC “Kvartāls” rīkojumu iekļauti 14 jaunieši, kuriem saskaņā ar jauniešu domes nolikumu piešķirtas balsstiesības, kuras viņi pirmo reizi pirmās sēdes laikā izmantos valdes vēlēšanās. To laikā no jauniešu domes locekļu vidus tiks ievēlēts priekšsēdētājs, priekšsēdētāja vietnieks, protokolists un sabiedrisko attiecību speciālists. Lai pretendētu uz šiem amatiem, kandidātiem no 4. līdz 10. aprīlim JIC “Kvartāls” bija jāiesniedz pieteikuma anketu un pirmās sēdes laikā jāsniedz īsu prezentāciju pārējiem Jauniešu domes locekļiem, lai pamatotu savu piemērotību izvēlētajam amatam. Saskaņā ar nolikumu Līvānu novada Jauniešu domes sēdes ir atklātas un tajās kā klausītāji var piedalīties arī citas personas.

Šodien Līvānu novada Centrālo bibliotēku apmeklēs Kultūras ministrijas Latvijas Bibliotēku padomes akreditācijas komisija, kas vērtēs iestādes darbu. Pēc Līvānu novada Centrālās bibliotēkas akreditācijas, tā varēs turpināt pildīt reģiona galvenās bibliotēkas funkcijas Līvānu novada un Ilūkstes novada bibliotēkām.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Izmeklētāji apgalvo, ka Polijas prezidenta lidmašīnu iznīcināja vēl gaisā notikusi eksplozija; SIA “Jēkabpils autobusu parks” valdes priekšsēdētājs Jānis Ščerbickis stāsta par slikto ceļu stāvokli un reisu izpildi; un BK Jēkabpils piedzīvo 21mo zaudējumu un noslēdz sezonu.

Saskaņā ar vakar publiskoto izmeklētāju ziņojumu Polijas prezidenta lidmašīnu 2010.gadā pie Smoļenskas lidlauka Krievijas rietumos iznīcināja sprādziens, kas noticis, tai vēl atrodoties gaisā, ziņo Polijas Radio. Komisija, kas izmeklē katastrofu, kurā gāja bojā toreizējais Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un visi 95 pārējie lidmašīnā esošie cilvēki, tajā skaitā citas augstākās poļu valsts un armijas amatpersonas, atzinusi, ka to nav izraisījusi pilotu kļūda. Saskaņā ar komisijas atzinumu vispirms eksplodējis lidmašīnas kreisais spārns, kad lidaparāts vēl atradies vairāk nekā 900 metru no Smoļenskas militārā lidlauka. Pēc tam, lidmašīnai joprojām atrodoties gaisā, noticis sprādziens tās fizelāžā un pilnībā apstājušies dzinēji. Vienlaikus komisija atzinusi, ka Smoļenskas lidostas dispečeri lidmašīnas ekipāžai snieguši kļūdainu informāciju par nosēšanos. Savu ziņojumu komisija publicējusi nākamajā dienā pēc piemiņas pasākumiem, kas notika visā Polijā, apritot tieši astoņiem gadiem pēc traģiskās katastrofas.

Vakar Alžīrijā netālu no galvaspilsētas Alžīras nogāzusies militārā transportlidmašīna, un katastrofā gājuši bojā vairāk nekā 181 cilvēks, vēsta valsts mediji un amatpersonas. Lidmašīna "Il-76" nogāzusies klajā laukā pie armijas bāzes īsi pēc pacelšanās. Alžīrijas televīzijas demonstrētajās ainās redzamas degošas lidmašīnas atlūzas. Lidmašīna avarējusi pie Bufarikas armijas bāzes, kas atrodas 30 kilometru attālumā no galvaspilsētas. Vietējie mediji līdz šim atšķirīgus skaitļus par lidmašīnā bijušo cilvēku skaitu - no aptuveni 100 karavīriem līdz vairāk nekā 200. Aizsardzības ministrija nesniedz datus par upuru skaitu, taču izteikusi līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm. Lidmašīnas nogāšanās iemesls šobrīd nav skaidrs un uzsākta izmeklēšana, teikts ministrijas paziņojumā.

Turpinām ziņas

Jau stāstījām, ka sliktā ceļu stāvokļa dēļ Jēkabpils autobusu parka autobusi nav spējuši izpildīt atsevišķus reisus. Piemēram, ceturtdien, 5.aprīlī, ap plkst.16 Krustpils novadā ceļa posmā Antūži-Vilkukrogs iestiga pasažieru autobuss, kurš veica maršrutu Jēkabpils-Antūži-Medņi-Jēkabpils. Iestigšanas brīdī autobusā atradās pieci pasažieri. Divi no viņiem notikuma vietā izkāpa, jo bija gandrīz atbraukuši. Savukārt atlikušie trīs ar automašīnu vēlāk tika nogādāti Jēkabpilī. Lai izvilktu iestigušo autobusu, talkā nācās aicināt smago tehniku. Plašāk par šo gadījumu, kā arī citiem, kad sliktā ceļu stāvokļa dēļ nav bijis iespējas izpildīt reisus stāsta SIA “Jēkabpils autobusu parks” valdes priekšsēdētājs Jānis Ščerbickis.

Audio

Pēc autobusa iestigšanas neizbraucamajā ceļu posmā tika apturēta transporta kustība, uzstādot iebraukšanu aizliedzošas zīmes. Vietējā pašvaldība informē, ka ceļš, uz kura bija iestrēdzis pasažieru autobuss, ir valsts ceļš.

Un vēl

Vakar BK Jēkabpils savā laukumā piedzīvoja 21mo zaudējumu šajā sezonā ar rezultātu 67:88 mačā ar OlyBet" Latvijas Basketbola līgas kopvērtējuma līderi BK "Ventspils". "Jēkabpilij" pa 14 punktiem guva Kristaps Kanbergs un lietuvietis Dominiks Domarks. Līdz ar to jēkabpilieši ir zaudējuši izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru un viņiem šī sezona ir noslēgusies, jo šī bija jēkabpiliešu regulārā turnīra pēdējā spēle. Ar astoņām uzvarām un 21 zaudējumu 29 spēlēs jēkabpilieši, noslēdzot sezonu, ir ierindojušies turnīra tabulas astotajā vietā.

Radio1 ziņas pulksten 12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Kādus ierosinājumus izteikuši pilsētas pasažieri SIA “Jēkabpils autobusu parks”; Darījumiem ar kriptovalūtu varētu piemērot kapitāla nodokli; un Latviešu tradicionālo kalendārvārdu sarakstā iekļauj Latvijā reti izplatītus baltu cilmes personvārdus.

SIA “Jēkabpils autobusu parks” veica pasažieru anketēšanu, lai uzzinātu viņu ieteikumus darba uzlabošanai un pilnveidošanai. Kopumā respondenti aizpildījuši 900 anketas, 600 jau ir apkopotas un ar pirmajiem secinājumiem dalās SIA “Jēkabpils autobusu parks” valdes priekšsēdētājs Jānis Ščerbickis.

Audio:

Turpinām ziņas

Rīgas apgabaltiesa vakar, apelācijas kārtībā izskatot krimināllietu par vairāku uzņēmēju pasūtījuma slepkavībām un kādreizējā Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča slepkavības mēģinājumu, samazināja sodu visiem trim apsūdzētajiem. Pirmās instances tiesa visiem trīs vīriešiem bija piespriedusi mūža ieslodzījumu, taču ar šodienas apgabaltiesas spriedumu vīrieši ir atzīti par nevainīgiem vairākās no viņiem inkriminētajām epizodēm par slepkavību organizēšanu. Ar apgabaltiesas spriedumu Mārtiņam Putniņam piespriesta brīvības atņemšana uz 17 gadiem un sešiem mēnešiem ar policijas kontroli uz trīs gadiem, savukārt Sergejam Markevičam un Edgaram Krogertam piespriesta brīvības atņemšana uz 19 gadiem un sešiem mēnešiem ar policijas kontroli uz trīs gadiem. Tāpat tiesa nolēma piedzīt no Markeviča un Krogerta solidāri 127 tūkstoši 69 eiro divu cietušo labā. Par pilna sprieduma pieejamības dienu ir noteikts 25.aprīlis, bet pēc tam 20 dienu laikā to vēl būs iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.
Jau ziņots, ka 2007.gada februārī Rīgā, Slokas ielas mājas pagalmā, tika nošauts uzņēmējs Genādijs Peredeļskis, 2007.gada septembrī Jēkabpilī, Rīgas ielā, tika nošauts uzņēmējs Gatis Aišpurs, bet 2008.gada janvārī Garkalnes novada Priedkalnē tika nošauts uzņēmējs Aigars Lūsis. Viens no uzņēmējiem nodarbojās ar kravu pārvadājumu biznesu, divi pārējie - ar gaļas pārstrādes biznesu. Savukārt automašīna "Subaru Impreza", ar kuru pārvietojās Vaškevičs, tika uzspridzināta 2007.gada 21.maijā. Vaškevičs šajā incidentā guva smagus miesas bojājumus. 2009.gada decembrī policija paziņoja par vairāku uzņēmēju slepkavību atklāšanu un saistībā ar tām uz tiesas sola vēlāk nonāca Putniņš, Markevičs un Krogerts.

Darījumiem ar kriptovalūtu varētu piemērot kapitāla nodokli, norāda Finanšu ministrija. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārstāvji informē, ka Latvijā pagaidām kriptovalūta nav likumīgs maksāšanas līdzeklis, bet tas var funkcionēt kā apmaiņas līdzeklis. Komisijas pārstāvji norāda arī uz kriptovalūtas riskiem, proti, tai var būt augstas svārstības un pastāv spekulatīvu cenu burbuļa risks. Tāpat trūkst iespēju pārdot virtuālo valūtu, nav pietiekama šādas valūtas cenu pārskatāmība, pastāv darbības traucējumu riski, kā arī pastāv maldinošas informācijas riski. Ar kriptovalūtu saistīts arī iespējams finanšu piramīdas rašanās risks. Komisija jau kopš 2015.gada regulāri brīdina sabiedrību par pastāvošajiem riskiem darbībās ar virtuālo valūtu. Patlaban Latvijā tikai viena banka piedāvā investīcijas finanšu instrumentos ar virtuālo valūtu kā bāzes aktīvu. Ar Ministru prezidenta Māra Kučinska rīkojumu izveidota darba grupa, kas vērtēs virtuālo valūtu izmantošanas potenciālos ieguvumus un risku, kā arī regulējumu. Finanšu ministrijas ieskatā darījumiem ar kriptovalūtu Latvijā varētu piemērot kapitāla nodokli, kas patlaban noteikts 20% apmērā. Nodoklis tiktu maksāts brīdī, kad noticis darījums.

Un vēl

Latviešu tradicionālo kalendārvārdu sarakstā turpmāk būs tādi Latvijā reti izplatīti baltu cilmes personvārdi kā Saule, Audra, Bille, Daivis, Ģedimins, Ritums un Saulis. Valsts valodas centra Kalendārvārdu ekspertu komisija izvērtēja visus no 2014.gada maija līdz 2018.gada aprīlim saņemtos personu iesniegumus par jaunu personvārdu iekļaušanu latviešu tradicionālo kalendārvārdu sarakstā, kā arī dažu vārdadienas datumu maiņu. Komisija lēma ieteikt iekļaušanai latviešu tradicionālo kalendārvārdu sarakstā baltu cilmes trīs sieviešu un četrus vīriešu personvārdus. Audras tikušas pie vārdadienas 10.augustā, Billes - 29. janvārī, bet Saules - 22.decembrī. Kā liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapā pieejamā Personvārdu reģistra dati, Latvijā ir 13 Saules, 13 Billes un 16 Audras. Vērtējot vīriešu vārdus, eksperti vārda dienu 3.aprīlī noteica Daivjiem, 25.martā - Ģediminiem, 24.aprīlī - Ritumiem, bet 27.martā - Sauļiem. Atbilstoši Personvārdu reģistram, Latvijā ir 22 Daivji, deviņi Ģedimini, 27 Ritumi un 18 Sauļi. Kopumā komisija ar 67 jauniem personvārdiem ir papildinājusi arī paplašināto vārdadienu sarakstu.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Zināms, cik jēkabpiliešiem izmaksājis viens apkures kvadrātmetrs martā; Kā šo apkures sezonu vērtē SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko; un Kuri no politiskajiem spēkiem šogad ziedojumos saņēmuši visvairāk naudas?

Jēkabpiliešiem februārī vidēji par vienu apkures kvadrātmetru jāmaksā 1,40 eiro, kas ir par 16 eirocentiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad viens apkures kvadrātmetrs vidēji izmaksāja 1,56 eiro. Vienas megavatstundas (MWh) siltumenerģijas cena bez PVN (EUR) ir 56,20 eiro. Visdārgākā apkure pagājušajā mēnesī bijusi Jēkabpilī, Zīlānu ielā 4, kur viens apkures kvadrātmetrs izmaksājis 2,04 eiro, Liepu ielā 22, kur izmaksas ir 1,79 eiro un Slimnīcas ielā 3, kur apkures kvadrātmetrs maksājis 1,70 eiro. Savukārt vismazāk par apkuri pagājušajā mēnesī maksājuši siltināto māju iemītnieki, kā arī iedzīvotāji mājās – Ķieģeļu ielā 13b, kur viena kvadrātmetra apkures izmaksas bijušas 0,87 eiro, Viesītes ielas 39 iemītnieki – 0,96 eiro un Nameja ielas 20c iemītnieki, kur viens apkures kvadrātmetrs izmaksājis 0,98 eiro. Plašāk ar apkures kvadrātmetra izmaksām katrā no daudzdzīvokļu mājām var iepazīties tabulā, kas publicēta portālā Radio1.lv.

Jēkabpilī vēl turpinās apkures sezona, taču laikam kļūstot siltākam, jau pirmiem SIA “Jēkabpils siltums” klienti ir atteikušises no apkures. Šonedēļ apkure, pēc klientu lūguma, atslēgta pašvaldības iestādes ēkai Brīvības ielā 45, kā arī vienas daudzdzīvokļu mājas iemītnieki paši atslēguši siltumenerģijas padevi vienai no ēkām Ķieģeļu ielas mikrorajonā. SIA JK namu pārvalde un SIA Jēkabpils siltums vadība prognozē, ka nākamajā nedēļā šādu lūgumu, atslēgt apkuri būs vairāk, jo sinoptiķu prognozes liecina, ka laiks kļūs ievērojami siltāks. Kāda bijusi šī apkures sezona, ar cik lieliem parādiem tā tiek noslēgta un kādi darbi plānoti vasarā, plašāk stāsta SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko.

Audio

un vēl

No politiskajiem spēkiem šogad visvairāk ziedojumos saņēma "Saskaņa", kā arī Zaļo un zemnieku savienība, liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā. "Saskaņa" ziedojumos šogad saņēmusi 73 tūkstoši 965 eiro, bet ZZS – 71 tūkstoti 651 eiro un starp lielākajiem ZZS ziedotājiem ir Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes priekšsēdētājs Edgars Treibergs, katrs ar 5000 eiro. ZZS veidojošā Latvijas Zemnieku savienība ziedojumos saņēmusi 7 tūkstoši 215 eiro un Latvijas Zaļā partija 3 tūkstoši 670 eiro. "Vienotībai" šogad ziedojumos saņēma 19 tūkstoši 612 eiro, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 16 tūkstoši 349 eiro, Latvijas Reģionu apvienība – 2 t;ukstoši 217 eiro, bet LRA veidojošās partijas "Reģionu alianse" - 975 eiro un Vidzemes partija - 700 eiro. Savukārt partija "No sirds Latvijai" saņēmusi vien piecus eiro.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties:Jēkabpils domes Finanšu komitejas sēdē šodien pirmo reizi tika izmantota iespēja deputātam sēdes darba gaitā piedalīties attālināti; Kino Mītnē šovakar skatāma viena no spilgtākajām komēdijām Latvijā – filma “Kriminālās ekselences fonds”; un Domājot par skolu tīkla sakārtošanu, pašvaldības pieņēmušas lēmumus par 59 izglītības iestāžu reorganizāciju vai likvidāciju

Jēkabpils domes Finanšu komitejas sēdē šodien pirmo reizi tika izmantota iespēja deputātam sēdes darba gaitā piedalīties attālināti. Šo iespēju izmantoja deputāts Aigars Nitišs (LZP), kas sēdei pieslēdzās, izmantojot Skype. Pēc sēdes tika secināts, ka pirmais mēģinājums bijis veiksmīgs, jo komunikācija izdevās bez lieliem traucējumiem un Aigars Nitišs esot ārpus Latvijas bez traucējumiem varēja sekot līdzi Finanšu komitejas lēmumiem un balsot attālināti. Šīsdienas Finanšu komitejas sēdē nepiedalījās arī Jēkabpils mērs Raivis Ragainis (LZP), kurš atrodas pieredzes apmaiņas braucienā Bulgārijā un deputāts Leonīds salcevičs (JRP), kurš šajās dienās strādā Briselē Reģionu komitejā.

Finanšu komitejā tika skatīts arī lēmuma projekts “Degradētās teritorijas revitalizācija uzņēmējdarbības attīstībai Jēkabpilī”. Projektā ir paredzēta jauna ielas posma izbūve; ieguldījumi ūdensapgādes un kanalizācijas infrastruktūrā; elektroapgādes tīkla jaudas nodrošināšanai tiks izbūvēts 20 kV pievads (transformatora apakšstacija) un elektroenerģijas tīkla izbūve; gāzes vada izbūve; pārtikas pārstrādes ražotnes jaunbūves izbūve (t.sk. teritorijas labiekārtošana). Projekta kopējās izmaksas ir 4 miljoni 217 tūkstoši 855 eiro, īstenošanas ilgums - 17 mēneši. Lēmuma projekts vēl jāapstiprina Jēkabpils domei.

Finanšu komitejā deputāti atbalstīja projektu “Pirmsskolas izglītības iestādes “Bērziņš” ēkas atjaunošana un energoefektivitātes paaugstināšana”, kura mērķis ir bērnudārza ēkas energoefektivitātes paaugstināšana, samazinot primārās enerģijas patēriņu. Projektā ir paredzēts veikt ārējās fasādes nosiltināšanu, jumta konstrukciju papildsiltināšanu; visu telpu kosmētisko remontu; ventilācijas sistēmas pārbūvi; siltumapgādes sistēmas rekonstrukciju; energoefektīva apgaismojuma uzstādīšanu; esošo rotaļu laukumu atjaunošanu un teritorijas labiekārtošanu. Projekta kopējā paredzamā summa ir 1 miljons 280 tūkstoši 522eiro, kas vēl tiks precizēta. Projektu paredzēts īstenot septiņu mēnešu laikā, sākot remontdarbus jau šovasar. Lēmuma projekts vēl jāatbalsta Jēkabpils domei.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Finanšu komitejas sēdē šodien deputāti izskatīja 15. lēmuma projektus. Tajā skaitā par līdzfinansējuma nodrošināšanu projektam “Degradētās teritorijas revitalizācija uzņēmējdarbības attīstībai Jēkabpilī”, kārtību, kādā veicami pasažieru komercpārvadājumi ar taksometru, finansiālu atbalstu Garīgās dziesmas festivāla organizēšanai, Civilās aizsardzības komisijas sastāva un komisijas nolikuma apstiprināšanu un līdzfinansējuma nodrošināšanu projektam “Pirmsskolas izglītības iestādes “Bērziņš” ēkas atjaunošana un energoefektivitātes paaugstināšana”.

Kino Mītnē Jēkabpils Tautas nama Kamerzālē šodien plkst. 18.00 tiks demonstrēta viena no spilgtākajām komēdijām Latvijā – filma “Kriminālās ekselences fonds”. Krāpnieki, pistole un nolaupīts sunītis – šie ir tikai daži filmu raksturojoši vārdi. Imants Veide raksta scenāriju seriālam par krāpniekiem un kopā ar čomu Hariju Kuharjonoku izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Taču Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti. Pie apvāršņa parādās veci žuļiki Duļķis un Aļģe, bet lielākais šķērslis ceļā uz kriminālās autoritātes statusu ir Imanta Kaimiņiene,. Filmas režisors: Oskars Rupenheits.

Un vēl

Domājot par skolu tīkla sakārtošanu, pašvaldības pieņēmušas lēmumus par 59 izglītības iestāžu reorganizāciju vai likvidāciju, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas apkopotā informācija par saskaņotajiem pašvaldību lēmumiem dibināt, reorganizēt vai likvidēt izglītības iestādes 2018.gadā. Ministrija šogad saskaņojusi septiņus pašvaldību lēmumus par izglītības iestāžu reorganizāciju, mainot īstenoto izglītības pakāpi, četrus lēmumus par izglītības iestāžu reorganizāciju, tās apvienojot, 12 lēmumus par izglītības iestāžu likvidāciju, tās pievienojot citai izglītības iestādei, 14 lēmumus par izglītības iestāžu likvidāciju, kā arī divus lēmumus par izglītības iestāžu dibināšanu. Līdz jaunajam mācību gadam izglītības pakāpi mainīs 11 izglītības iestādes. Vasarā vairākas izglītības iestādes tiks apvienotas. Tajā skaitā - Biržu internātpamatskola un Biržu pamatskola tiks apvienota Biržu pamatskolā, Subates pamatskola un Eglaines pamatskola - Ilūkstes Raiņa vidusskolā. Virkne izglītības iestāžu tiks slēgtas, tās pievienojot citām izglītības iestādēm, tajā skaitā - Rites pamatskola - Viesītes vidusskolai, Jāņa Zālīša Sausnējas pamatskola - Ērgļu vidusskolai, Dunavas pamatskola - Dignājas pamatskolai, Nagļu pirmsskolas izglītības iestāde - Gaigalavas pirmsskolas izglītības iestādei. Pašvaldības pieņēmušas lēmumus arī par vairāku izglītības iestāžu likvidāciju. Līdz ar jauno mācību gadu tiks likvidēta arī Asares pamatskola.

Atstājiet komentāru