2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 ziņas 2018.gada 7.martā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2018.gada 7.martā

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00
Radio1 ziņās klausieties: Šodien Krustpils pilī notiks forums "Valsts atbalsta biznesa uzsācējus”; Krustpils kultūras namā notiks Arvīda Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas klavieru klases audzēkņu koncerts; un Latvijā pirmo reizi izstrādās Eiropas platauša sikspārņu sugas aizsardzības plānu.

Šodien no plkst. 9.30 - 13.30 Krustpils pilī notiks bezmaksas forums "Valsts atbalsta biznesa uzsācējus”. Forumu plkst. 10.00 atklās Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis. Uz pasākumu aicināts ikviens interesents, kuram ir biznesa ideja un vēlme to īstenot, ikviens uzņēmums vecumā līdz 5 gadiem, kas meklē izaugsmes iespējas. Forumu organizē AS "Attīstības finanšu institūcija Altum" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā šodien notiks ikmēneša preses konference, kurā domes vadība informēs masu medijus par pašvaldībā notiekošajām aktualitātēm. Radio1 preses konferencē meklēs atbildes uz jautājumiem, kad uz pilsētas pašvaldībai piederošajam transporta tiks izvietots pilsētas logo, kā atpazīšanas un piederības zīme, vai plānots būvēt nojumes SIA “Jēkabpils siltums” šķeldas glabāšanas laukumiem, kāds liktenis sagaida vēsturisko ēku Pormaļa ielā, ko līdz šim izmantoja SEB banka, kā arī par to, kā norit jauno departamentu veidošana.

Šodien Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Andris Rutko Rīgā piedalīsies Latvijas Pašvaldību savienības Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēdē. Darba kārtībā izskatīs jautājumus par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas aktualitātēm pašvaldību jomā 2018. gadā; par sarunu tēmām 2018. gadā ar VARAM un Zemkopības ministriju; kā arī dažādi citi jautājumi.

Šodien plkst.18.00 Krustpils kultūras namā notiks Arvīda Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolas klavieru klases audzēkņu koncerts “Ir taustiņš balts, ir taustiņš melns”. Ieeja bez maksas.

Un vēl

Lai apzinātu īpaši retā Eiropas platauša sugas sikspārņu atradnes Latvijā, Dabas aizsardzības pārvalde pirmo reizi sākusi tās aizsardzības plāna izstrādi. Izstrādājot aizsardzības plānu, eksperti meklēs jaunas šīs sugas atradnes, kā arī noskaidros un definēs, kādi ainavas elementi un dzīvotnes ir sugai svarīgas vasaras laikā, lai varētu nodrošināt tās pilnvērtīgu aizsardzību. Rēna norādīja, ka Latvijā sastopamas 16 sikspārņu sugas un tās visas ir aizsargājamas. Tieši Eiropas platausis ir viena no divām Latvijā sastopamajām sikspārņu sugām, kas Eiropā atzītas par īpaši aizsargājamām. Eiropas platausis Latvijā sastopams ļoti reti, un šobrīd ir zināmas tika desmit līdz 15 platauša ziemošanas vietas, kā arī aptuveni 20 vietas, kur šī suga vismaz vienu reizi novērota vasaras laikā. Lai informētu par sugas aizsardzības plāna izstrādi, plānotas divas sanāksmes - šodien Ļaudonas vidusskolā un 22.martā Rīgā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas telpās.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: "Lielās mūzikas balvas" saņem ērģelniece Apkalna, komponists Auznieks un orķestris "Rīga"; Turpmāk karstajam ūdenim mājokļos jābūt ne aukstākam par plus 55 grādiem, un Latvijā beidzies divu nedēļu sala periods.

Ar riskanto transakciju nodevu rosinās bankas samazināt ofšoru klientu skaitu. Valdība vakar sēdē pārrunāja vairākas iniciatīvas, kas varētu nodrošināt papildu stabilitāti finanšu sektorā. Pirmkārt, Finanšu ministrija saņēma valdības mandātu, lai sāktu sadarbību ar starptautiskām institūcijām Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jeb Kontroles dienesta audita veikšanai. Otrkārt, tika dots uzdevums izvērtēt iespējas ieviest riskanto transakciju nodevu darījumos ar tā dēvētajām "čaulas" kompānijām. Treškārt, Valsts ieņēmumu dienests rosināja apsvērt, kā labāk kontrolēt skaidras naudas pārvadājumus pāri robežām, lai pārliecinātos par naudas izcelsmi. Ceturtkārt, ministrijai jāizstrādā priekšlikumi noguldījumu garantiju fonda pareizākai strukturēšanai. Visu priekšlikumu ideja ir pusotra gada laikā uz pusi mazināt visās bankās apkalpoto "čaulu" kompāniju īpatsvaru, kas patlaban ir aptuveni 37%.
Jau ziņots, ka "čaulas" kompānijas ir tādas, kuras ir reģistrētas jurisdikcijā, kas nepieprasa finanšu pārskatu iesniegšanu; tām nav reālas adreses, bet ir tā dēvētās "pastkastītes adreses"; tās nevar apliecināt savu saimniecisko darbību.

Vakar Rīgā tika sadalītas "Lielās mūzikas balvas" par labāko sniegumu klasiskajā mūzikā, un kategorijā "Gada mūziķis" uzvarēja ērģelniece Iveta Apklana. Balvu par gada jaundarbu ieguva Krista Auznieka kompozīcija "Uguns un roze", kas pirmatskaņojumu piedzīvoja 25.augustā koncertzālē "Cēsis" kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un diriģenta Normunda Šnē izpildījumā. Balvu "Par izcilu sniegumu gada garumā" saņēma orķestris "Rīga", bet par izcilu darbu ansamblī tika godināta klavesīniste Ieva Saliete. Par aizvadītā gada labāko koncertu balvu saņēma 25.Starptautiskā zvaigžņu festivāla atklāšanas koncerts, kurā uzstājās Liepājas Simfoniskais orķestris un solisti, bet par gada uzvedumu atzīts Osvaldo Golihova operas "Ainadamar" iestudējums Cēsu pils parka estrādē. Gada jaunākā mākslinieka titulu ceremonijā saņēma vijolniece Kristīne Balanas, bet publikas simpātiju balvu ieguva kategorijas "Gada jaunais mākslinieks" nominante - traversflautiste Maija Kļaviņa. Ar balvu par mūža ieguldījumu tika godināts komponists Romualds Kalsons.

Turpinām ziņas

Jēkabpilī, daudzdzīvokļu mājās Bebru ielā 5 un Bebru ielā 7, pirmdienas rītā konstatēts, ka no sienām norauta stāvu numerācijas zīme un noplēstas vairākas informatīvās uzlīmes, kuras nesen pielika SIA JK Namu pārvalde speciālisti. Notikušo konstatēja Namu pārvaldes darba drošības speciālists Ingus Geistarts. Informatīvās uzlīmes un stāvu numerācijas zīmes nepieciešamas saskaņā ar jaunajām ugunsdrošības prasībām. Ingus Geistarts stāsta, ka situācijas, kad tiek norauta, noplēsta vai sabojāta Namu pārvaldes pieliktā aktuālā informācija daudzdzīvokļu mājās, gadās ne reizi vien un rada papildus izdevumus, lai to atjaunotu. Un tāpat kā šajā gadījumā, vainīgos ir grūti pieķert.

Ar mērķi mazināt iespēju dzīvojamo māju iedzīvotājiem inficēties ar legionelozi, turpmāk dzīvojamās mājas pārvaldītājam ir paredzēts pienākums pastāvīgi nodrošināt karstā ūdens temperatūru izejā no siltummaiņa ne zemāku par +55 grādiem pēc Celsija. To paredz vakar Ministru kabineta sēdē apstiprinātie grozījumi dzīvojamās mājas sanitārās apkopes noteikumos. Ekonomikas ziņojuma teikts, ka secināts, ka vairākumā gadījumu inficēšanās ar legionelozi notiek tieši dzīvojamās mājās no aerosolizētām ūdens daļiņām, ar ko vislielākais risks ir saskarties tieši dušā. Tāpat grozījumi noteikumos paredz pienākumu dzīvojamās mājas pārvaldītājam izplatīt informatīvu materiālu dzīvojamās mājas īpašniekiem un citām mājā dzīvojošām personām par individuāli veicamajiem profilaktiskajiem pasākumiem dzīvokļu īpašumos baktēriju izplatības ierobežošanai.

Un vēl

Vakar pēcpusdienā daudzviet Latvijā saule gaisu sasildījusi līdz 0..+3 grādiem, augstākā temperatūra reģistrēta Liepājā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Līdz ar to noslēdzies nepārtraukta sala periods, kas visā valstī ilga no 20. februāra līdz 5. martam. Iepriekšējo reizi +3 grādi tika reģistrēti 19. februārī Kurzemē, savukārt šā gada augstākā gaisa temperatūra joprojām ir +7,7 grādi Jaungada dienā Rucavā. Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi saulainos brīžos šīs nedēļas nogalē un nākamnedēļ termometra stabiņš vietām var pakāpties virs +5 grādiem.

Radio1 ziņas pulksten 12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Valdībā apstiprināti Pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili noteikum; Vakar Sīrijas ziemeļrietumos nogāzusies krievu armijas transportlidmašīna; un Smagās mūzikas festivāls "Metalshow.lv" šovasar notiks Jēkabpilī.

Turpmāk bezdarbniekiem no reģioniem būs iespēja saņemt finanšu atbalstu reģionālajai mobilitātei nokļūšanai darba vietā vai dzīvesvietas īres izmaksu segšanai, uzsākot darbu arī Rīgā, vēsta Labklājības ministrija. Šādi cilvēkiem, kuriem neizdodas atrast darbu blakus savai dzīvesvietai, tiek sniegta palīdzība nokļūšanai līdz brīvajām darba vietām tuvākajos reģionos un pilsētās, kurās ir liels brīvo vakanču skaits. Noteikumi paredz arī jaunu pasākumu Latviešu valodas mentora pakalpojums nodarbinātajiem bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu. Pieņemtie grozījumi paredz arī dotāciju darba devējam praktiskajā apmācībā iesaistīto bezdarbnieku ikmēneša darba algai pasākumā - Apmācība pie darba devēja - aprēķināt par pirmajiem trim un pēdējiem trim apmācību mēnešiem. Par pirmajiem trim apmācību mēnešiem dotācija būs 200 eiro, savukārt par pēdējiem – 150 eiro.

Valdībā apstiprināti Pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili noteikumi, kas paredz ieviest Latvijā kopbraukšanas regulējumu atbilstoši 2017.gada 28.septembrī pieņemtajiem grozījumiem Autopārvadājumu likumā. Veiksmīgi izstrādāts kopbraukšanas regulējums var kalpot kā atspēriena punkts kopējai Latvijas ekonomikas attīstībai un modernizācijai. Ekonomikas ministrijā ziņo, ka pieņemtais regulējums paver iespējas modernas un tehnoloģiju veicinošas ekonomikas attīstībai, nodrošina kopbraukšanas pakalpojuma sniedzēju iekļaušanu kopējā pasažieru pārvadājumu tirgū, kā arī palīdz sakārtot kopējo pasažieru pārvadājumu nozari.

Turpinām ziņas

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka vakar Sīrijas ziemeļrietumos nogāzusies krievu armijas transportlidmašīna un tajā esošie 32 cilvēki gājuši bojā. Lidmašīnā "An-26" atradušies 26 pasažieri un seši apkalpes locekļi. Lidmašīna nogāzusies nolaišanā laikā aptuveni 500 metrus no Hmeimimas gaisa spēku bāzes, ko Krievija īrē Sīrijas Vidusjūras piekrastē. Ministrija apgalvo, ka katastrofu izraisījuši tehniski iemesli un nekas neliecina, ka uz lidmašīnu būtu šauts. Notiek izmeklēšana un apstākļu noskaidrošana.

Pēdējos desmit gados starptautiskā sabiedrība humānajai palīdzībai, miera uzturēšanai un palīdzībai bēgļiem iztērējusi 233 miljardus dolāru, taču tādus milzīgus tēriņus var izbēgt ar preventīvas diplomātijas aktivizēšanu, paziņojis ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs. Uzstājoties ANO Ģenerālajā asamblejā, Gutērrešs uzsvēra, ka pienācis laiks pāriet no "ugunsgrēku dzēšanas" prakses uz preventīvās diplomātijas aktivizēšanu. Viņš norāda, ka visus šos finansiālos tēriņus mēs varam aizpildīt, taču cilvēku dzīves vairs neatgūsim. Un tāpēc tā vietā, lai reaģētu uz krīzēm, vairāk līdzekļu jāiegulda to novēršanā. Saskaņā ar nesenu Pasaules Bankas pētījumu efektīvi preventīvie pasākumi ļautu starptautiskajai sabiedrībai ietaupīt no pieciem līdz 70 miljardiem dolāru gadā.

Un vēl

Smagās mūzikas festivāls "Metalshow.lv" šovasar no 3.augusta līdz 4.augustam notiks Jēkabpilī, liecina festivāla rīkotāju ieraksts sociālajā tīklā "Facebook". Kā vieni no galvenajiem šī gada festivāla viesiem izsludināti mūziķi "Betraying the Martyrs" no Francijas. Izmantojot galvenos "metalcore" un "deathmetal" žanru elementus, grupa sniedz kvalitatīvu ekstrēmā metāla paraugstundu, kurā pavīd arī iezīmes no citiem krietni melodiskākiem žanriem, tajā skaitā progresīvā un pat simfoniskā metāla. Pērn festivāls no 16.jūnija līdz 17.jūlijam notika Ķekavas pagasta Klaņģu kalnā.

Iekšlietu ministrija meklēs risinājumus, lai nepieļautu bērnu piespiedu izsēdināšanu no sabiedriskā transporta. Rīt ministrija rīkos sanāksmi, kurā piedalīsies ar transporta nozari un tās uzraudzību saistīto iestāžu pārstāvji, lai rastu konkrētus risinājumus ar bērnu drošību saistītajos jautājumos. Jau šobrīd Ministru kabineta noteikumi paredz, ka sabiedriskā transporta vadītājiem jāievēro atbilstoši nosacījumi, lai bērnu tā vienkārši nevarētu izsēdināt, ja viņam nav biļetes vai radušās citas problēmas. Svarīgākais ir sabiedrības izpratnes maiņa par bērna drošību nevis naudas iekasēšana no mazā pasažiera. Par izmaiņām kriminālatbildības pastiprināšanā patlaban netiek domāts, turklāt Krimināllikums jau paredz sodu par atstāšanu bez palīdzības. Ja neizdosies mainīt iesaistīto pušu attieksmi, tad viens no risinājumiem varētu būt izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Ierosina būtiskas izmaiņas Latvijas pensiju sistēmā, arī minimālo pensiju palielināšanu; Jēkabpilī šodien satiksmes negadījumā cietis gājējs; un Austrālijā atrasts pasaulē zināmais senākais vēstījums pudelē.

Latvijai būtu nepieciešams ievērojami palielināt minimālo pensiju apjomu un izmantot tādus pašus indeksācijas noteikumus kā nosacīto noteikto iemaksu pensiju shēmā, tādējādi samazinot veco ļaužu nabadzību un pensiju nevienlīdzību, teikts Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD izvērtējumā par Latvijas pensiju sistēmu. Organizācija norāda, ka šobrīd ir ievērojamas iespējas palielināt pamata pensijas līmeni no pašreizējā līmeņa, kas veido 8% no vidējā atalgojuma, līdz OECD vidējam līmenim aptuveni 20% apmērā. Organizācija ierosina Latvijas valdībai samazināt 15 gadu iemaksas periodu, kas nepieciešams minimālās pensijas saņemšanai, kā arī ieviest apgādnieka zaudējuma pensijas laulātajiem, pamatojoties uz rūpīgu ietekmes novērtējumu. Tāpat OECD norāda, ka Latvijai nepieciešams pakāpeniski palielināt iemaksas, ko veic mikrouzņēmumu darbinieki, un izlīdzināt pašnodarbināto veiktās pensiju iemaksas ar tām, ko veic darba devēja algoti strādājošie. Tāpat būtu no jauna jāiekļauj izdienas pensijas galvenajā pensiju shēmā, jo gandrīz 40% šo pensiju saņēmēju ir jaunākie par 50 gadiem un vairums no viņiem apvieno darbu ar pensiju saņemšanu. OECD konstatējusi, ka relatīvais veco ļaužu nabadzības līmenis ir augsts, jo sevišķi starp cilvēkiem, kas vecāki par 75 gadiem, un starp sievietēm. Pamata pensiju līmenis ir ļoti zems un nominālā izteiksmē tas nav pieaudzis jau vairāk nekā desmit gadus.

Latvijas tautsaimniecības turpmākai attīstībai, būtiski, lai valsts spētu definēt nozarēs nepieciešamo jauno speciālistu skaitu. Savukārt Latvijas augstskolām ir jāspēj atbildēt uz tautsaimniecības pieprasījumu pēc konkrētiem speciālistiem, vakar tiekoties ar Rīgas Stradiņa universitātes kolektīvu, uzsvēris valsts prezidents Raimonds Vējonis. Viņš atzinis, ka Latvijas augstskolu programmas ir apliecinājušas arī savu starptautisko konkurētspēju. Tāpēc, vienlaikus ar nepieciešamību strādāt, lai nodrošinātu Latvijas tautsaimniecības attīstībai nepieciešamos speciālistus, augstskolām arī pilnā mērā jāizmanto savs eksporta potenciāls.

Turpinām ziņas

Aculiecinieki, sazinoties ar Radio1, informē, ka šodien, Jēkabpilī, Vienības ielā iepretim veikalam Mego notika ceļu satiksmes negadījums, kurā cieta gājējs. Valsts policijas Zemgales reģionālās pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece sarunā ar Radio1 sacīja, ka negadījums notika pulksten 11.23, kad 1950.gadā dzimis autovadītājs, vadot automašīnu Volkswagen Touran notrieca gājēju, 1964.gadā dzimušu vīrieti. Cietušais ar dažādām traumām nogādāts Jēkabpils reģionālajā slimnīcā. Policija skaidro notikušā satiksmes negadījuma apstākļus un lūdz atsaukties aculieciniekus, kas var sniegt plašāku informāciju par notikušo satiksmes negadījumu. Ar Radio1 sazinājās kāda jēkabpiliete, kas tajā brīdī atradās Kena parkā tuvu negadījuma vietai, bet notikušajam pievērsa uzmanību tikai tad, kad sadzirdēja ātrās palīdzības sirēnas. Viņa atsūtīja dažus foto notikuma vietas un video, ko var aplūkot portālā Radio1.lv.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība iedzīvotājiem atgādina, ka uz ūdenstilpņu ledus atrasties ir bīstami! Jau 1.februārī pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis izdeva rīkojumu, nosakot, ka “no 2018.gada 1.februāra līdz ledus izkušanai aizliegts atrasties uz upes Daugava Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā”. Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Indulis Surkulis informē, ka pašvaldības policija ir uzrakstījusi vairākus administratīvā pārkāpuma protokolus, tomēr cilvēki nereti ir neapdomīgi un nevajadzīgi riskē ar savu dzīvību, šķērsojot Daugavas ledu. Jēkabpils pilsētas pašvaldība vēlreiz iedzīvotājiem atgādina, ka uz ūdenstilpņu ledus atrasties ir bīstami un lūdz neriskēt ar savu dzīvību un veselību!

Un vēl

Kāda ģimene no Pērtas Austrālijā uzgājusi pasaulē zināmo senāko vēstījumu pudelē – teju 132 gadus pēc tam, kad tas tika iemests okeānā. Tonja Ilmane atradusi pudeli pastaigas laikā kāpās kādā nomaļā pludmalē Austrālijas rietumos. Viņas vīrs Kims Ilmans BBC atklāj, ka pudelē bijis iekšā papīrs, taču viņiem nav bijis ne jausmas, kas tas ir, līdz brīdim, kad aiznesuši to mājās un izžāvējuši plītī. Pēc tam pāris pudeli ar vēstījumu nogādājis muzejā. Konsultējoties ar kolēģiem no Vācijas un Nīderlandes, muzeja eksperti ir apstiprinājuši, ka vēstījums ir autentisks. Zīmīte, kas datēta ar 1886. gada 12. jūniju, iemesta okeānā no vācu kuģa "Paula" kā daļa no jūras ceļu eksperimenta, ko veicis Vācijas Jūras novērošanas centrs. Vācijas arhīvos uziets kuģa "Paula" oriģinālais meteoroloģiskais žurnāls, kurā ir ieraksts no 1886. gada 12. jūnija par pudeles pārmešanu pār bortu. Datumi un koordinātas žurnālā sakrīt ar datiem zīmītē. Iepriekš Ginesa rekords kā senākajam vēstījumam pudelē piederēja zīmītei, no kuras iemešanas brīža līdz atrašanas brīdim ir 108 gadi.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Zināmi Jēkabpils domes jaunizveidoto departamentu vadītāji, Jēkabpilī notiks sarunu vakars ar potenciālajām audžuģimenēm, aizbildņiem un adoptētājiem; un Nākamnedēļ jēkabpiliešus aicina uz tikšanos ar pašvaldības uzņēmumu vadītājiem.

Ja pavasaris būs sauss, ugunsdzēsējiem un sabiedrībai tas būs liels izaicinājums, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā norādīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji. Lai gan ugunsgrēku statistika valstī kopumā samazinās, tā joprojām ir augsta un nav iepriecinoša. Bojāgājušo skaits ugunsgrēkos liecina, ka iedzīvotāji aizvien mēdz neuzmanīgi rīkoties ar uguni un radīt postošas sekas. Ugunsdzēsējiem pat šajā moderno tehnoloģiju laikmetā ir liels izaicinājums uzrunāt cilvēkus par ugunsdrošības jautājumiem. Tomēr redzams, ka ugunsdzēsēji un glābēji savus uzdevumus veic profesionāli. Pēdējo gadu laikā būtiski uzlabojies ugunsdzēsēju tehniskais nodrošinājums, kā arī algu reforma devusi savu artavu. Jau ziņots, ka pērn Latvijā reģistrēti 8 tūkstoši 714 ugunsgrēki. Pagājušajā gadā ugunsgrēkos iznīcinātas 453 ēkas un būves, sadeguši 228 transportlīdzekļi, 108 mājlopi un 156 mājputni. Ugunsgrēkos bojā gājuši 79 cilvēki, un traģiski, ka 35 iedzīvotāji aizgājuši bojā no smēķēšanas istabā. Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti un valsts ugunszēsības un glābšanas dienests aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, rīkoties ugunsdroši un neriskēt ar savu un citu cilvēku dzīvību.

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā noslēgumam tuvojas reorganizācija, kad divu departamentu vietā tiek veidoti pieci. Šodien sarunā ar žurnālistiem Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ka ir noslēgušies iekšējie konkursi un ir apstiprināti departamentu vadītāji. Finanšu departamentu vadīs Natālija Dardete, Juridisko – Dace Gluha, Atbalsta – Iveta Upmace, Pilsētvides – Raits Sirmovičs un Īpašuma apsaimniekošanas – Inese Lapiņa. Patlaban notiek darbs pie pašvaldības policijas pārvietošanas uz jaunajām telpām, t;ās jau esot nodotas ekspluatācijā un notiekot telpu labiekārtošana. Tāpat arī patlaban notiek pašvaldības policijas darbinieku komplektēšana, jo no maija, pašvaldības policijā darbu sāks dežurdaļa, kas strādās visu diennakti.

Turpinām ziņas

Piektdien, 9.martā plkst. 15.00 Jēkabpils pilsētas pašvaldībā, domes sēžu zālē notiks Nevalstisko organizāciju 2017.gada projektu atskaišu pasākums. Tajā aicinātas piedalīties nevalstiskās organizācijas, kuras pagājušajā gadā saņēma pašvaldības finansējumu Jēkabpils pilsētas pašvaldības izsludinātajos NVO projektu konkursos. Dalībniekiem lūgums sagatavot projekta īsu prezentāciju, kurā vēlams atspoguļot projekta mērķi, gaitu un sasniegtos rezultātus. NVO projektu atskaišu pasākumu aicināti apmeklēt arī domes deputāti, nevalstisko organizāciju pārstāvji un ikviens interesents.

Jēkabpilī, 20.matrā restorānā “Oāze”, laikā no pulksten pieciem pēcpusdienā līdz astoņiem vakarā notiks arunu vakars potenciālajām audžuģimenēm, aizbildņiem un adoptētājiem, vai ikvienam, kas vēlas iesaistīties, lai palīdzētu bez vecāku aprūpes palikušiem bērniem. Pasākumu vadīs psihoterapeite, nodibinājuma "Sociālo pakalpojumu aģentūra" valdes priekšsēdētāja Dace Blaževica. Pasākumā piedalīsies jaundibinātā audžuģimeņu atbalsta organizācija "Plecs", savu dalību pasākumā apstiprinājušas un ar pieredzi dalīsies pieredzējušas audžu mammas. Pieteikties dalībai sarunu vakarā interneta adresē – http://ejuz.lv/vakarsjekabpils.

Un vēl

Nākamceturtdien, 15.martā no pulksten sešiem līdz astoņiem vakarā Jēkabpils Tautas namā pilsētas pašvaldība un deputāts Kaspars Ģirģens organizē iedzīvotāju tikšanos ar Jēkabpils pilsētas domes vadību un kapitālsabiedrību vadītājiem. Sanāksmē piedalīsies: SIA “JK Namu pārvalde”, SIA “Pils rajona namu pārvalde”, SIA “Jēkabpils siltums”, SIA “Jēkabpils pakalpojumi” un SIA “Jēkabpils ūdens” vadība. Tikšanās mērķis ir informēt iedzīvotājus par katrā nozarē plānotajām aktualitātēm, kā arī veicināt efektīvu informācijas apmaiņu, lai uzlabotu iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu kvalitāti. Iedzīvotāji interesējošos jautājumus var uzdod iepriekš, sūtot tos uz e pastu: san@jekabpils.lv Atbildes uz iesūtītajiem jautājumiem tiks sniegtas tikšanās laikā. Uz tikšanos aicināti visi jēkabpilieši, kuriem ir jautājumi pašvaldības uzņēmumu vadītājiem par namu apsaimniekošanu, apkuri, ūdens un kanalizācijas nodrošināšanu, kā arī par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu pilsētā un pilsētas ielu uzturēšanu.

Atstājiet komentāru