2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 3.novembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 3.novembrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00
Radio1 ziņās klausieties:Vērtēs Ašerādena saistību ar subsidētās enerģijas ražoānas pārraudzību; Lielo pilsētu vadītāji tiksies ar Valdi Dombrovski; un Latvijas simtgadei veltītajā pastmarku sērijā "Latvijas Republikai 100" izdotas trīs jaunas pastmarkas.

Saeimas Pieprasījumu komisija izskatīs Saskaņas deputātu jautājumus ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam par situāciju ar subsidētās enerģijas ražošanas pārraudzību. Deputāti uzsver, ka Ekonomikas ministrija nav spējusi sniegt deputātiem skaidru atbildi, ko tā ir paveikusi, lai īstenotu subsidētās elektroenerģijas ražošanas pārraudzību – «vai un kā tā ir tikusi īstenota sabiedrības, nevis atsevišķu komersantu interesēs». Opozīcijas pārstāvji arī uzskata, ka Ekonomikas ministrijas paustie apgalvojumi par turpmāk plānotajām darbībām ir «neskaidri, juceklīgi un savstarpēji pretrunīgi». Politiķi ir bažīgi, ka Ekonomikas ministrijas darbība saistībā ar subsidētās elektroenerģijas ražošanu līdz šim ir bijusi atsevišķu komersantu intereses, nevis vērsta, lai rūpētos par sabiedrības interesēm. Tāpat deputātiem ir bažas, ka Ekonomikas ministrija «cenšas slēpt iespējamās pretlikumīgas darbības» šajā jomā. Lai kliedētu šīs bažas, deputāti pieprasa ekonomikas ministra skaidrojumu un atbildes par situāciju ar subsidētās enerģijas ražošanas pārraudzību.

Veidos darba grupu, kas meklēs risinājumus meliorācijas sistēmu uzlabošanai pilsētās un apdzīvotās vietās. Zemkopības ministrija norāda, ka klimata pārmaiņu ietekmē arvien intensīvāki kļuvuši nokrišņi. No pārmērīgajiem nokrišņiem pēdējos gados arvien biežāk cieš ne vien lauki, bet arī cilvēka apdzīvotās teritorijas. Lielākajā daļā Latvijas nav veikta apdzīvoto vietu meliorācijas sistēmu inventarizācija, kas apgrūtina patiesās situācijas apzināšanu par meliorācijas sistēmām un to tehnisko stāvokli apdzīvotās vietās, kā arī ietekmē civilo aizsardzību. Plānots, ka darba grupa tiks izveidota tuvākā mēneša laikā.

Turpinām ziņas

Jēkabpils mērs Raivis Ragainis šodien Rīgā piedalīsies Latvijas lielo pilsētu asociācijas organizētajā sanāksmē - tikšanās ar Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieku eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdi Dombrovski. Darba kārtībā jautājumi par Eiropas Savienības fondu 2021.-2028.gada plānošanas perioda budžeta veidošanas principi - atšķirīgais jeb jaunās politikas iniciatīvas, salīdzinot ar Eiropas Savienības fondu 2014.-2020. gada plānošanas periodu; Eiropas Savienības fondu 2014.-2020. gada plānošanas perioda snieguma rezerves – 6% - apguve Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Jēkabpils Tūrisma informācijas centra tūrisma organizatore Zane Vārna dosies uz Jelgavu, kur piedalīsies Zemgales plānošanas reģiona rīkotajā darba sanāksmē par nākamā gada plānoto starptautisko tūrisma izstādi “Balttour 2018”, kā arī citiem jautājumiem.

Un vēl

Latvijas simtgadei veltītajā pastmarku sērijā "Latvijas Republikai 100" izdotas trīs jaunas pastmarkas, ar kurām tiek izcelts Latvijai būtisku zinātnieku veikums un panākumi trīs nozarēs – medicīnā, ķīmijā un astrofizikā. Katrai no trim jaunajām pastmarkām ir atšķirīga nominālvērtība, bet katras atsevišķās pastmarkas tirāža sasniedz 80 tūkstoši eksemplāru. Līdz ar pastmarkām izdota arī speciāla aploksne tūkstots 500 eksemplāru tirāžā. Pastmarku un aploksnes dizaina autore ir māksliniece Elita Viliama. Pastmarka ar nominālvērtību 0,50 eiro attēlo Latvijas astrofizikas pamatlicējus Fridrihu Canderu, Kārli Šteinu, Jāni Ikaunieku un Arturu Balklavu. Astrofiziķiem veltītās pastmarkas nominālvērtība atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīsānas izmaksām Latvijas teritorijā. Jauno pastmarku pirmās dienas zīmogošana notiks šodien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā no plkst.10.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Sprāgstvielu un ieroču glabāšanas lietā aizturēts biedrības «Meklēšanas vienība Brālība» valdes priekšsēdētājs; Latvijas iedzīvotāju finansiālā situācija turpina uzlaboties; un Tuvākā nedēļa būs viena no sausākajām pēdējo mēnešu laikā.

Valsts policijas sāktajā sprāgstvielu un ieroču glabāšanas lietā aizturēts biedrības «Meklēšanas vienība Brālība» valdes priekšsēdētājs Jurijs Teteris, vēsta portāls «pietiek.com». Pēc portāla ziņām, arī sprādziens noticis tieši Tetera dzīvesvietā Ķekavas pagasta Jaunsilā, kur likumsargi bez sprāgstvielu ekspertu klātbūtnes esot sākuši pārcilāt mantas. Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA nekomentēja, vai vienīgais šajā lietā aizturētais ir Teteris, taču apliecināja, ka policija vēl nav izlēmusi, kādu drošības līdzekli viņam noteikt. Likums paredz personas aizturēšanu līdz 48 stundām, bet pēc tam ir jāizlemj, kādu drošības līdzekli piemērot. Policija arī nekomentēja, vai izmeklēšana saistīta ar iepriekšminēto biedrību.

Spānijas tiesa vakar uzdevusi apcietināt deviņus atceltās Katalonijas reģionālās valdības locekļus, kas apsūdzēti par dumpi, musināšanu un līdzekļu izšķērdēšanu, sarīkojot 1.oktobrī notikušo neatkarības referendumu. Astoņiem apsūdzētajiem tiesa piemērojusi pirmstiesas apcietinājumu bez tiesībām tikt atbrīvotiem pret galvojumu. Starp šīm personām ir arī atceltais Katalonijas vicepremjers Urials Džunkerass. Tikmēr bijušo Katalonijas uzņēmējdarbības ministru Santi Vilu, kurš no amata atkāpās pats dažas dienas pirms Katalonijas parlaments nobalsoja par neatkarības pasludināšanu, tiesa uzdevusi paturēt apcietinājumā, kamēr viņš nesamaksās 50 tūkstoši eiro lielu drošības naudu. Vienlaikus Spānijas nacionālā tiesa apstiprinājusi Eiropas Savienības aresta orderus atceltā Katalonijas premjerministra Karlesa Pudždemona un četru viņa kabineta locekļu aizturēšanai, jo viņi, domājams, joprojām atrodas Briselē un neieradās ceturtdien Madridē, lai liecinātu tiesā. Kopumā lietas par dumpi, musināšanu un līdzekļu izšķērdēšanu ierosinātas pret 20 katalāņu politiķiem.

Turpinām ziņas

ASV biznesa žurnāls “Forbes” par pasaules ietekmīgāko sievieti atzinis Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Sarakstā iekļautas arī Igaunijas un Lietuvas prezidentes. Žurnāla ekspertu lēmums nav negaidīts, un Vācijas kanclere par ietekmīgāko pasaules sievieti atzīta jau septīto gadu pēc kārtas. Viņas vadībā Vācija piedzīvo ekonomisko izaugsmi, un Merkele arī aktīvi darbojas starptautiskajā politikā. Savukārt Lietuvas pirmā sieviete prezidente Daļa Grībauskaite sarakstā ir pakāpusies no 72. uz 68. vietu. Viņa pazīstama kā stingra Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķe un aicinājusi Rietumus pastiprināt sankcijas pret Maskavu. Pirmo reizi sarakstā iekļauta Igaunijas līdere Kersti Kaljulaida. Viņai piešķirta 78. vieta par līdzalību savas valsts digitālajā revolūcijā. Prezidente vada Igaunijas kriptovalūtas projektu un palīdz Eiropā attīstīt informācijas tehnoloģijas.

Latvijas iedzīvotāju finansiālā situācija turpina uzlaboties, ko apliecina gan augoši mazumtirdzniecības rādītāji, vidējās algas pieaugums, gan arī statistika par aizvien lielākiem mājsaimniecību kontu atlikumiem, norāda Swedbank Finanšu institūta eksperte Evija Kropa. Viņa prognozē, ka arī nākamgad nodokļu reformas rezultātā vairumam iedzīvotāju maciņa saturs turpinās pieaugt, radot iespēju sākt veidot uzkrājumus vai arī palielināt jau esošos. Kropa atzīst, ka nereti nākas saskarties ar viedokli, ka ģimene nespēj veikt uzkrājumus, jo netiek galā ar saviem ikmēneša izdevumiem. Kamēr daļā gadījumu šim apgalvojumam ir objektīvi iemesli, tikmēr ne mazums ir tādu, kuriem trūkst disciplīnas savu ienākumu un izdevumu plānošanā. Saskaņā ar Swedbank Finanšu institūta veikto aptauju šī gada martā, 42% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka savu budžetu neplāno, vai arī dara to neregulāri. Turklāt, teju trešdaļa jeb 29% iedzīvotāju atzīst, ka ienākumu zaudēšanas gadījumā nespētu sevi nodrošināt pat tekošajā mēnesī, jo uzkrājumu nav nemaz, vai arī tie ir niecīgi.

Un vēl

Nedēļas nogalē laiks Latvijā lielākoties būs sauss un samērā silts, liecina prognozes. Nokrišņu būs maz, bet sestdien, kad debesis lielākoties klās mākoņi, vietām neliels lietus iespējams, savukārt svētdien visā Latvijā uzspīdēs saule. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidrietumiem. Sestdienas naktī daudzviet veidosies bieza migla un tā kā vietām Vidzemē temperatūra būs ap nulli, ceļi var apledot. Svētdienas naktī migla maz iespējama, jo vējš nedaudz pastiprināsies. Nākamnedēļ Latvijai garām virzīsies dažas zema spiediena ieplakas, kas atnesīs nelielas nokrišņu zonas, bet kopumā nākamnedēļ līs maz, tā būs viena no sausākajām nedēļām pēdējo mēnešu laikā. Turklāt vismaz nedēļas pirmajā pusē laiks arī saglabāsies samērā silts, sals nav gaidāms.

Radio1 ziņas pulksten 12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Labdarības maratonā "Dod Pieci" saziedotie līdzekļi tiks novirzīti audžģimeņu atbalsta programmai "Plecs"; un Atklāta unikāla māja, kuras tapšanā izmantoti 25 miljoni krāsaini “Lego” klucīši.

Jēkabpils pilsētas domes sēdē deputāti apstiprināja lēmumu un par Jēkabpils pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes “Zvaigznīte” vadītāju iecēla Anitu Apini. Viņa ieguvusi pedagoģijas bakalaura grādu Daugavpils Pedagoģiskajā Universitātē Humanitārajā fakultātē, kā arī izglītības zinātņu maģistra grādu Latvijas Universitātes Pedagoģijas un Psiholoģijas Fakultātē, Pedagoģijas maģistrantūrā. Apine jau vairāk nekā 20 gadus strādā izglītības sfērā, iepriekšējā darbavieta - kopš 2014.gada izglītības iestādes vadītāja un metodiķe Privātajā pirmsskolas izglītības iestādē „Kamoliņš” Rīgā. Strādājusi vairākās pirmsskolas izglītības iestādēs gan kā izglītības iestādes vadītāja un metodiķe, gan arī pirmsskolas un latviešu valodas skolotāja. Domes sēdē Anita Apine sacīja, ka vienmēr vēlējusies atgriezties dzimtajā pilsētā Jēkabpilī un ir gandarīta, ka tagad varēs strādāt tieši šeit.

Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā vakar atklāts pirmais Autisma kabinets bērniem, kā arī interneta platforma, kurā ir iespēja iegūt informāciju par autiskā spektra traucējumiem, terapijas metodēm un par vēl citiem bērnu vecākiem un arī speciālistiem būtiskiem jautājumiem. Projekts ir tapis pateicoties atbalstītājiem – uzņēmumam X Infotech. Pārstāvji min, ka autisma kabinets darbosies kā atvērta tipa kabinets Bērnu slimnīcas novietnē Gaiļezers, kurā vecāki vai aprūpētāji, kuri audzina bērnu ar autiskā spektra traucējumu, var saņemt bezmaksas psiholoģisko palīdzību. Jāatzīmē, ka 2015.gadā bērnības autisms Latvijā tika reģistrēts 303 bērniem, taču, ņemot vērā 2017.gada Pasaules Veselības organizācijas datus, kas liecina, ka ar autismu slims ir viens no 160 bērniem, visdrīzāk, diagnoze skar ievērojami lielāku skaitu bērnu.

Turpinām ziņas

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome vakar sēdē nolēma administratīvi sodīt SIA "Dautkom TV" par šā gada 3.jūnijā pieļauto slēpto priekšvēlēšanu aģitāciju Daugavpils televīzijas programmas "Dautkom" ziņu raidījumā "Ziņu izlaidums". Minētajā programmā tika izplatīts sižets, kurā Krievijas televīzijas TNT projekta "Ekstrasensu kaujas" dalībniece ekstrasense Olga Feja (Dombrovska) sniedza savu vērtējumu par Daugavpils pašvaldību vēlēšanās startējošo partiju līderiem. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome secināja, ka sižetā pausts netiešs aicinājums balsot par konkrētiem deputātu kandidātiem, sniedzot viņiem pozitīvu vērtējumu. Konstatējot minēto pārkāpumu, padome nolēma "Dautkom TV" piespriest administratīvo sodu 1000 eiro apmērā.

Labdarības maratonā "Dod Pieci", kas norisināsies decembrī, saziedotie līdzekļi tiks novirzīti atbalsta programmai "Plecs", kas no 2018.gada sniegs emocionālu un praktisku palīdzību vecākiem, kuri vēlas uzņemt bērnus no bērnu nama. "Plecs" sniegs dažāda veida palīdzību, lai maksimāli atvieglotu bērnu namos nonākušo bērnu nokļūšanu ģimenēs, kuras tos vēlas uzņemt. Izmantojot "Ziedot.lv" infrastruktūru un pieredzi, "Plecs" strādās ciešā sadarbībā ar citām šīs jomas nevalstiskajām organizācijām, kā arī valsts un pašvaldību institūcijām. Labdarības maratonā "Dod Pieci" ikviens var ziedot jebkurā paša izvēlētajā apmērā "Ziedot.lv" mājaslapā. Tāpat visu labdarības maratona norises laiku ziedot iespējams, zvanot uz labdarības tālruni 90067005. Maksa par zvanu 1,42 eiro.

Un vēl

Dānijas pilsētā Bilundā atklāta unikāla māja, kuras tapšanā izmantoti 25 miljoni krāsaini “Lego” klucīši. Rotaļlietu meistari, izmantojot klucīšus, izveidojuši trīs dažādas istabas. Krāsainajā bērnistabā var atrast “Lego” lāci, lampu un modinātāju. Istabā ir arī milzu ūdenskritums, kas arī veidots no klucīšiem. Pieaugušo guļamistabā ir iespējams sastapt LEGO kaķi, čības un kafijas trauku. Kādai laimīgai ģimenei būs iespēja šajā mājā pavadīt nakti. Tieši tāpēc projekta autori novembra sākumā uzsāka konkursu, kas ilgs līdz mēneša beigām. Šīs mājas būvniecība ilga vairāk nekā četrus gadus. Ēkas centrā atrodas 15mit metrus augts koks, kas nodēvēts par “radošuma koku”. Lai to uzbūvētu, tika pavadītas vairāk nekā 20mit tūkstoš darba stundas. Tas veidots no vismaz sešiem miljoniem LEGO klucīšu un sver vairāk nekā 20 tonnas. Šajā konkursā jau paspējušas pieteikties vairākas ģimenes. Par iespēju pavadīt šajā mājā naktī sapņo ne tikai bērni, bet arī pieaugušie.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: VID jaunveidojamā Nodokļu un muitas pārvalde darbu sāks ar pagaidu vadītāju; Jēkabpilī lielveikalā ieviestas pašapkalpošanās kases; un Šodien pulksten četros pēcpusdienā Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā būs skatāma spēlfilma “Zilie zvaniņi”.

Valsts ieņēmumu dienesta jaunveidojamā Nodokļu un muitas pārvalde, kā arī Iekšējās drošības pārvalde no nākamā gada darbu sāks ar vadītāja pienākumu izpildītājiem, šodien pavēstīja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Tajā skaitā Nodokļu un muitas pārvaldes direktora pienākumu izpildītāja amats piedāvāts pašreizējam Muitas policijas vadītājam Kasparam Podiņam. Šis amats viņam piedāvāts uz laiku, taču kā stabila pozīcija - jaunveidojamās struktūras direktora vietnieka amats. Nodokļu un muitas pārvaldes otrs direktora vietnieks atkarībā no izvērtēšanas rezultātiem būs Dairis Aniņš vai Jānis Boroviks. Kopumā jaunajā vienībā paredzētas 328 štata vietas. Savukārt Iekšējās drošības pārvaldes direktora pienākumu izpildītāja amats piedāvāts Natālijai Dolgovai, kurai kā stabila pozīcija piedāvāts Pirmstiesas izmeklēšanas daļas vadītājas amats. Šajā struktūrā iecerētas 29 amata vietas. Cīrule informē, ka uz abu pārvalžu vadītāja amatiem VID sludinās atklātu konkursu.

Otrdien, 7.novembrī, Rīgā un reģionos norisināsies informatīvie un interaktīvie pasākumi par godu Robežsargu dienai. 7.novembrī ikviens ir aicināts uz Rīgas pasažieru ostas piestātnes laukumu, kur no plkst.10 līdz 14 varēs izmēģināt savas prasmes viltotu dokumentu atpazīšanā, pārbaudīt roku spēku, un pat aizturēt un uzlikt roku dzelžus pārkāpējam aktivitātē "Sagūsti robežpārkāpēju". Tāpat neizpaliks arī kinologu paraugdemonstrējumi Klātesošie varēs aplūkot mobilās kontroles automobili ar aprīkojumu, vienu no diviem robežsardzes rīcībā esošajiem speciālo uzdevumu veikšanai paredzētajiem džipiem "Toyota Hilux", sniega motociklu un kvadriciklu, kā arī ar trauksmes grupas ekipējumu.

Turpinām ziņas

Reģionu alianse un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK rosina atcelt no amata pašreizējo Baldones novada domes priekšsēdētāju Andreju Požarnovu, kas pārstāv partiju "Gods kalpot mūsu Latvijai". Sešu deputātu parakstītais ierosinājums vakar ir iesniegts pašvaldībā, taču kopumā šo ieceri atbalsta astoņi Reģionu alianses un VL-TB/LNNK deputāti. Kopumā Baldones novada domē strādā 15 deputāti, tātad ar astoņām balsīm varētu būt pietiekami, lai ierosinājums par priekšsēdētāja maiņu tiktu atbalstīts. Opozīcijas deputāti uzskata, ka pašlaik pašvaldībā netiek ievēroti labas pārvaldības principi, savukārt atsevišķi lēmumi tiekot pieņemti, pārkāpjot likumu "Par pašvaldībām". Šādā situācijā deputāti neredz iespēju attīstībai, jo lēmumi tiekot pieņemti politiski, nevis pašvaldības interesēs. Pašreizējā vadībā arī nerēķinoties ar opozīcijas viedokli.

Investējot 64 tūkstoši eiro, SIA "Maxima Latvija" ieviesusi pašapkalpošanās kases veikalā Jēkabpilī, Brīvības ielā. Šajā veikalā ieviestas piecas pašapkalpošanās kases, no kurām divās kasēs iedzīvotāji par pirkumiem varēs norēķināties gan ar skaidru naudu, gan maksājumu kartēm, bet vēl trijās - tikai ar maksājumu kartēm. Uzņēmums pašapkalpošanās kasu ieviešanā šogad investējusi gandrīz miljonu eiro, bet pērn - nedaudz vairāk kā 500 tūkstoši eiro.

Un vēl

Šodien pulksten četros pēcpusdienā Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā, Rīgas ielā 212, būs skatāma režisores Inga Nesteres, filma „Zilie zvaniņi”. Pasākumā varēs tikties ar lomu atveidotājiem. Arnolda Auziņa stāsts "Zilie zvaniņi" ir par darba tikumu un paaudžu savstarpējām attiecībām, ko ietekmējis mūsdienu dzīves straujais ritums. Mazmeita vasaras brīvlaikā tiek aizvesta uz laukiem pie vecvecākiem, bet viņas domas ir tālu prom no lauku vides. Ome ir stingra, mazmeitai jāpalīdz lauku darbos, rodas konflikts... Opja dzīvesgudrība atrisina domstarpības. Jau ziņots, ka īsmetrāžas spēlfilma „Zilie zvaniņi” tika uzņemta Krustpils novada Medņu ciema lauku sētā „Dzilnas”. Galvenajās lomās – mazmeita Dace (Amanda Ozoliņa), ome (Inita Beinaroviča) un opis (Ainis Zālītis). Ieeja uz filmas seansu bez maksas.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Ekonomisti uzskata, ka ir īstais rīdis ieguldīt nekustamajos īpašumos; Rīt Jēkabpilī visas dienas garumā svinēs Aizsargu nama 80 gadu jubileju; un Ko liecina sinoptiķu prognozes par laiku brīvdienās?

Šobrīd norises gan globālajā, gan Baltijas valstu ekonomikā liecina, ka ir labvēlīgs laiks investīcijām nekustamajos īpašumos, šodien konferencē "Baltic Real Estate Leaders Forum" sacīja "Luminor Bank" galvenā ekonomiste Jekaterina Rojaka. Viņa norādīja, ka pēc 10 stagnācijas gadiem pasaules ekonomika kļūst stiprāka, situācija uzlabojas gan attīstītajās, gan attīstības valstīs. Ekonomiste arī norādīja, ka inflācija eirozonā joprojām ir zema, kas nekustamā īpašuma investoriem ir laba ziņa, jo aizdevumu procenti vēl daudzus gadus būs zemi. Tāpat ir samazinājusies kopējā globālā nedrošība, ko pierāda investoru satraukuma indekss Eiropā, kas šogad oktobrī sasniedza 10 gados zemāko līmeni. Rojaka arī atzīmēja, ka algu pieaugums Baltijas valstīs ir straujāks, nekā nekustamo īpašumu cenu pieaugums, tāpēc cilvēki ir sākuši investēt mājokļos. Igaunijā nekustamo īpašumu cenas jau gandrīz ir sasniegušas pirmskrīzes līmeni, bet Latvijā un Lietuvā līdz šim līmenim vēl tāls ceļš ejams.

Rīgā valdošā, bet Saeimā ilgstoši opozīcijā strādājošās partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs caur Eiropas Sociālistu partiju meklējis ceļus tikties ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu un noslēgt "bezprecedenta vienošanos" par pašvaldības sadarbību ar NATO, kas dažiem radījis aizdomas par slēptiem politiskiem mērķiem, raksta "Neatkarīgā". Ušakovs esot iedarbināja kontaktus Eiropas sociālistu partijā, lai noorganizētu personīgu tikšanos ar Stoltenbergu, kurš pirms NATO ģenerālsekretāra karjeras bija Norvēģijas Darba partijas, kas ir pilntiesīga Eiropas sociālistu partijas biedre, priekšsēdētājs. Savu iespēju robežās partijas līderi patiešām palīdzējuši. Ušakovu uzņēma tā, kā uzņemtu jebkuru pašvaldības pārstāvi, informē kāds anonīms avots, līdz ar to ar Rīgas mēru NATO mītnē Briselē ticies zemāka ranga alianses pārstāvis. Turklāt, ievērojot procedūru, NATO administrācija par šo tikšanos informējusi Latviju un tikšanās laikā pieaicināti mūsu diplomātisko dienestu pārstāvji. Rīgas mērs esot bijis iecerējis, ka sadarbības ietvaros alianses kareivji iesaistītos Rīgas domes izveidotā jauniešu izglītības un integrācijas programmā. Karavīri viesotos krievvalodīgajās skolās, lai ar saviem stāstiem un klātbūtni tūvinātu jauniešus rietumnieciskajām vērtībām un veicinātu uzticību šai organīzācijai. Uz piedāvājumu Ušakovs saņēmis atteikumu.

Turpinām ziņas

Rītdiena, 4.novembris, Jēkabpilī būs veltīts Aizsargu nama 80 gadu jubilejai. Plkst.9.30 svinīgos pasākumus ievadīs ziedu nolikšana Jēkabpils pilsētas kapos uz 4.Jēkabpils aizsargu pulka komandējošā sastāva pārstāvju atdusas un piemiņas vietām. No plkst.11 līdz 14.30 Jēkabpils Tautas namā norisināsies konference "JēkabpilsAizsargu namam – 80", bet plkst.15 Baltajā zālē tiks atklāta izstāde "Aizsargu organizācija Jēkabpilī". Pasākumu noslēgumā plkst.17 Lielajā zālē sāksies 8.Vislatvijas "Sadanču Sadancis" - koncerts "Vēstule dejas rakstā".

Sestdien Pļaviņu novada slēpošanas un biatlona sporta bāzē "Jankas - Jaujas" ar valsts mēroga sacensībām tiks atklāts rolleraplis. Tā atklāšanā un svinīgajā lentes griešanā piedalīsies Latvijas Biatlona federācijas, Aizkraukles novada sporta skolas, Pļaviņu novada pašvaldības un, iespējams, arī Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvji. Trases atklāšanai sekos vienas no lielākajām biatlona sacensībām valstī. Atklātās sacensības vasaras biatlonā paredzētas visām vecuma grupām, un tajās piedalīsies dalībnieki no visas Latvijas. Jau vēstīts, ka darbus biatlona kompleksā veica SIA "Ošukalns". Ar uzņēmumu noslēgts līgums par 64 tūkstoši 641 eiro.

Un vēl

Nedēļas nogalē laiks Latvijā lielākoties būs sauss un samērā silts, liecina prognozes. Nokrišņu būs maz, bet sestdien, kad debesis lielākoties klās mākoņi, vietām neliels lietus iespējams, savukārt svētdien visā Latvijā uzspīdēs saule. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidrietumiem. Sestdienas naktī daudzviet veidosies bieza migla un tā kā vietām Vidzemē temperatūra būs ap nulli, ceļi var apledot. Svētdienas naktī migla maz iespējama, jo vējš nedaudz pastiprināsies. Nākamnedēļ Latvijai garām virzīsies dažas zema spiediena ieplakas, kas atnesīs nelielas nokrišņu zonas, bet kopumā nākamnedēļ līs maz, tā būs viena no sausākajām nedēļām pēdējo mēnešu laikā. Turklāt vismaz nedēļas pirmajā pusē laiks arī saglabāsies samērā silts, sals nav gaidāms.

Atstājiet komentāru