2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 18.oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 18.oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00
Radio1 ziņās klausieties; Tiesa pēc ilgāka pārtraukuma atsākusi izskatīt Zolitūdes traģēdijas krimināllietu; Jēkabpils Mežaparkā šodien notiks tradicionālais pusstundas skrējiens; un Šodien informēs par Dziesmu svētku centrālo notikumu mākslinieciskajām iecerēm.

Šodien Jēkabpils pilsētas pašvaldībā notiks domes vadības preses konference medijiem, kurā tiks atbildēts uz jautājumiem par šī brīža aktualitātēm pašvaldībā. Radio1 sarunā ar pašvaldības amatpersonām skaidros, kādi ir konkursa rezultāti uz SIA “Vidusdaugavas SPAAO” valdes priekšsēdētāja amatu, kā virzās konkurss uz SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētāja amatu, ko darīt, ja pašvaldības dienestu veiktā darba kultūra ir zemā līmenī vai šādā gadījumā mājas iemītniekiem jāmaksā par atkārtotu brigādes izsaukšanu, kur pilsētā var izvest pastaigā suni bez pavadas, kā arī citus jautājumus.

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa pēc ilgāka pārtraukuma atsākusi izskatīt Zolitūdes traģēdijas krimināllietu. Vakar notikušajā sēdē tika uzklausīts viens no desmit pieaicinātajiem ekspertiem - būvniecības eksperts Kaspars Bondars, norādīja Miķelsone. Šodien tiesas sdē kā eksperts pieaicināts profesors Ainārs Paeglītis. Kā ziņots, 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva. Prokuratūra deviņām personām apsūdzības uzrādījusi par būvniecības noteikumu pārkāpšanu, valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, nonāvēšanu aiz neuzmanības un darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu. Jau ziņots, ka valsts apsūdzības uzturētājiem pabeidzot lasīt apsūdzību, neviena no deviņām apsūdzētajām personām savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzina.

Turpinām ziņas

Jēkabpils pilsētas pašvaldības domes vadība šodien tiksies arī ar akciju sabiedrības “Sadales tīkls” pārstāvjiem. Sarunas tēma - “Sadales tīkls” plānotie kapitālieguldījumi pilsētā no 2018.-2020.gadam, kā arī esošā sadarbība un citas aktualitātes.

Jēkabpils Tautas namā viesosies Valmieras kinostudija, kas, uzsākot savu sesto sezonu, šoruden mazajiem skatītājiem piedāvā muzikālo izrādi “Rotaļlietu stāsts”. Lomās gan jaunie, gan pieredzējušie profesionālie aktieri no dažādiem Latvijas teātriem. Izrādes notikumi raisās ap mazā Toma rotaļlietām, kuras atdzīvojas, cilvēkiem izejot no istabas. Kad dzimšanas dienā tiek dāvinātas jaunas rotaļlietas, sākas uztraukums par savu vietu Tomiņa rotaļlietu topā. Pārpratumi, joki, dziesmas, dažādas satraucošas situācijas un, protams, laimīgas beigas. Vērtības joprojām paliek nemainīgas, un arī šajā izrādē tiek runāts par draudzību, palīdzību vājakajam, cīņu par taisnību un labestību.

Šodien pulksten sešos vakarā Jēkabpils Meža parkā notiks tradicionālais pusstundas skrējiens un velobraukšana. Kā ierasts – pulcēšanās pie kalnu namiņa.

Un vēl

Šodien Latvijas Nacionālajā kultūras centrā notiks preses konference, kurā stāstīs par 26.to Vispārējo latviešu Dziesmu un 16.to Deju svētku centrālo notikumu norisi. Klātesošos plānots informēt par atklāšanas dienu un dalībnieku gājienu, putēju orķestru dižkoncertu, deju koncertu "Vēl simts gadu dejai", deju lieluzvedumu "Māras zeme" un noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā" Mežaparkā, šo notikumu mākslinieciskajām iecerēm un aktuālajiem organizatoriskajiem jautājumiem. Jau ziņots, ka 26.tie Vispārējie latviešu Dziesmu un 16.tie Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties:Pārtrauks konkursu autobusu sabiedriskā transporta nodrošināšanai 10 lotēs; slēgs jaunus līgumus ar pašreizējiem pārvadātājiem;Arvien vairāk pašvaldību Zemgalē rīko biznesa ideju konkursus biznesa iesācējiem; un Ko liecina sinoptiķu jaunākās prognozes par laiku brīvdienās?

Sabiedriskā transporta padome nolēma pārtraukt atklāto konkursu autobusu sabiedriskā transporta nodrošināšanai maršrutu tīkla daļās "Alūksne", "Daugavpils", "Gulbene", "Jēkabpils", "Limbaži", "Ludza", "Madona", "Preiļi", "Rēzekne" un "Ziemeļkurzeme". Ņemot vērā, ka no 2018.gada 1.janvāra varētu tikt apdraudēta sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktība astoņās maršrutu tīkla daļās no kopumā 10, padomes sēdē tika pieņemts lēmums Autotransporta direkcijai slēgt jaunu līgumu par pakalpojuma nodrošināšanu ar tiem pasažieru pārvadātājiem, kas jau šobrīd veic regulārus pasažieru pārvadājumus šajās lotēs. Tāpat tika ierosināts pārtraukt sākto iepirkuma procedūru. Jaunajos līgumos tiks definētas kvalitātes, drošības un transportlīdzekļa aprīkojuma prasības, kas nav zemākas par iepirkuma dokumentācijā noteiktajām. Jau ziņots, ka konkurss par sabiedriskā transporta pakalpojuma nodrošināšanu 10 maršrutu tīkla daļās tika trīs reizes pagarināts, līdz ar to samazinājās konkursā uzvarējušo pārvadātāju sagatavošanās laiks pakalpojuma veiksmīgai nodrošināšanai, kā rezultātā ar esošajiem pārvadātājiem līgums būtu jāpagarina par vismaz deviņiem mēnešiem.

SIA "Jēkabpils PMK" uzvarējusi Krustpils novada pašvaldības rīkotajā iepirkumā par tiesībām veikt projektēšanu, autoruzraudzību un būvdarbus projektā "Mežāres kultūras nama un pagasta ēkas rekonstrukcija energoefektivitātes paaugstināšana", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā. Projektēšanas, autoruzraudzības un būvniecības darbu kopējā paredzamā un piedāvātā līgumcena ir 1 jons 98 tūkstoši 593 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. SIA "Jēkabpils PMK" bija vienīgais pretendents, kurš bija iesniedzis savu piedāvājumu apvienotajam projektēšanas, autoruzraudzības un būvniecības darbu iepirkumam projektā "Mežāres kultūras nama un pagasta ēkas rekonstrukcija energoefektivitātes paaugstināšanai".

Turpinām ziņas

Arvien vairāk pašvaldību Zemgalē rīko biznesa ideju konkursus biznesa iesācējiem, tā, apkopojot vietējo pašvaldību informāciju, forumā "Valsts atbalsta biznesu" atzina Zemgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Nauris Pauliņš. Līdz ar atbalstu piemērotāko telpu un zemesgabalu meklēšanā topošajiem un jau esošajiem uzņēmējiem vietējās pašvaldības arvien biežāk pasniedz naudas balvas par labāko biznesa ideju savā pašvaldībā, ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu līdzīgu pasākumu rīkojis arī Zemgales plānošanas reģions. Zemgalē darbojas arī vairāki valsts un pašvaldību biznesa inkubatori. Jelgavā, Bauskā un Jēkabpilī darbojas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras inkubatori, savukārt pašvaldības atbalsta Auces novada, Neretas novada, Aknīstes novada, Gailīšu un Elejas biznesa dārzus.

Ekonomikas ministrija un "Attīstības finanšu institūcija "Altum"” kampaņā "Dzīvo siltāk" 2017.gada oktobrī sāk semināru ciklu par pieejamo valsts atbalstu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu ēkās. Semināros varēs saņemt informāciju par atbalsta programmu ēku siltināšanā, tehniskās dokumentācijas sagatavošanas niansēm, lēmuma pieņemšanas procedūru, kā arī līdzfinansējuma saņemšanas aspektiem. Uz semināriem aicināti namu pārvaldīšanas uzņēmumu, dzīvokļu īpašnieku biedrību un būvniecības uzņēmumu pārstāvji, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vecākie. Seminārs par energoefektivitātes pasākumu īstenošanu daudzdzīvokļu ēkās un pieejamo valsts atbalstu Jēkabpilī notiks 1.novembrī.

Un vēl

Nedēļas otrajā pusē mūsu reģionā atmosfēras spiediens paaugstināsies, tādēļ vēji norims, debesis biežāk skaidrosies, nokrišņu būs maz un laiks kļūs vēsāks, liecina prognozes. Jau ceturtdien un piektdien mākoņi arvien biežāk izklīdīs, būtiski nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēni mainīga virziena vēji, tādēļ naktīs un no rītiem daudzviet veidosies arī bieza migla. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +2..+7 grādiem, vietām, kur debesis ilgāk būs skaidras, līdz 0..-2 grādiem, savukārt dienās saule gaisu sasildīs līdz +8..+13 grādiem. Brīvdienās vējš iegriezīsies no dienvidaustrumiem un brīžiem nedaudz pastiprināsies, tomēr naktīs migla arvien veidosies daudzviet Latvijā. Gaisa temperatūra vēl nedaudz pazemināsies, naktīs lielākajā valsts daļā gaidāms neliels sals, bet dienās temperatūra būs +5..+10 grādu robežās.

Radio1 ziņas pulksten 12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpilī vakar vakarā ugunsdzēsēji saukti uz daudzdzīvokļu māju Draudzības alejā; Piedāvā jaunu risinājumu ģimenes valsts pabalstu palielināšanai; un Kādi laikapstākļi šajā dienā Jēkabpilī bijuši pirms 51 gada?

Pagājušajā diennaktī Latvijā dzēsti 10 ugunsgrēki, tajā skaitā no ugunsnelaimes Rīgā izglābti seši cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apkopotā operatīvā informācija. Vakar vakarā ap pulksten septiņiem Jēkabpils ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Draudzības aleju 19, kur daudzstāvu mājā bija konstatēts sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka notiek gruzdēšana komunikāciju šahtā. Ugunsdzēsēji gruzdēšanu likvidēja, salejot ar ūdeni komunikāciju šahtu. Dzintars Cvilikovskis sacīja, ka šajā ēkā dienā veikti remontdarbi, iespējams, to rezultātā bija izcēlusies gruzdēšana.

Vakar Latvijā reģistrēti 89 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 12 cilvēki. Vakar 11 cilvēki cietuši avārijās Rīgā un tās apkārtnē, bet viens - Latgalē. Trīs no cietušajiem bija gājēji, kuri visi iekļuva negadījumos galvaspilsētā. Pagājušajā diennaktī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija aizturējusi septiņus autovadītājus. Pa diviem dzērājšoferiem aizturēti Latgalē, Rīgā un Vidzemē, bet viens – Zemgalē. Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 167 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīts 31 autovadītājs, Zemgalē - 44, Latgalē - 38, bet Vidzemē un Kurzemē - pa 27.Kopumā policija vakar noformējusi 424 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, aptuveni trešdaļa no kuriem piemēroti autovadītājiem galvaspilsētā un tās apkārtnē.

Turpinām ziņas

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK piedāvā jaunu risinājumu ģimenes valsts pabalstu palielināšanai - piešķirt ikmēneša piemaksas ģimenēm, kas audzina divus vai vairāk nepilngadīgus bērnus. Partija piedāvā ģimenēm ar diviem nepilngadīgajiem papildus piešķirt 10 eiro katru mēnesi. Pašlaik ģimenes ar diviem nepilngadīgajiem kopumā saņem vismaz 34 eiro, bet turpmāk kopējais atbalsts būtu vismaz 44 eiro, partijas ieceri skaidroja politiķis. Lielāku atbalsta pieaugumu nacionālā apvienība piedāvā ģimenēm, kas audzina trīs vai vairāk nepilngadīgos, papildus piemaksa ģimenēm ar trīs bērniem būs 66 eiro mēnesī. Par trešo bērnu jau tagad tiek saņemts pabalsts 34 eiro, tad kopējais atbalsts, īstenojot šo piedāvājumu, būtu 100 eiro par trešo bērnu. Ģimenēm ar četriem nepilngadīgajiem, plānots piemaksāt 116 eiro, kas summā ar pašreizējiem pabalstiem veidotu 100 eiro par trešo un 100 eiro par ceturto bērnu. Arī ģimenēm, kurās aug vēl lielāks nepilngadīgo bērnu skaits, summā par trešo un katru nākamo nepilngadīgo ģimene saņemtu 100 eiro.

Nacionālie bruņotie spēki 9.novembrī aicina skolēnus apmeklēt Ādažu bāzi, lai iepazītos ar bāzē ievietotajām vienībām, tajā skaitā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu un tās uzdevumiem. Skolēniem būs iespēja tikties ar karavīriem, aplūkot Ādažu bāzē dienošo vienību militāro tehniku un ekipējumu, kazarmas un kapelu. Pieteikšanās pasākumam ir līdz 3.novembrim, elektroniski iesniedzot pieteikumus uz elektronisko pastu "lelde.veide@mil.lv".

Un vēl

Jau informējām, ka saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi, nedēļas otrajā pusē laikapstākļus Latvijā noteiks anticiklons, tādēļ, samazinoties mākoņu daudzumam, naktis un rīti kļūs krietni aukstāki. Savukārt šodien daudzviet Latvijā gaidāms neliels īslaicīgs lietus, brāzmains vējš un gaisa temperatūra ap plus 13 grādiem. Taču, ja ielūkojamies laikapstākļu vēsturē, tad šajā dienā, 1967.gada 18.oktobrī Latvija piedzīvoja vienu no spēcīgākajām un postošākajām vētrām vēsturē. Vēja ātrums brāzmās Liepājā sasniedza 48 metrus sekundē, kas ir absolūtais Latvijas rekords. 40 metru sekundē stipras vēja brāzmas tika reģistrētas Rucavā, Bauskā un Viļānos. Orkāns visvairāk plosījās toreizējo Liepājas, Aizputes, Dobeles, Jaunjelgavas un Jēkabpils mežrūpniecības saimniecību mežos. Meži visvairāk cieta no vējgāzēm, nevis vējlauzēm.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Nākamnedēļ notiks noslēdzošā kārta konkursā uz SIA “Vidusdaugavas SPAAO” valdes priekšsēdētāja amatu; Jau desmito reizi par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu atzīta energokompānija "Latvenergo; un Krustpils dzelzceļa stacijā uzstādīts Jēkabpils tūrisma informācijas stends ar pilsētas karti.

Jēkabpils mērs Raivis Ragainis žurnālistiem sacīja, ka konkursā uz SIA “Vidusdaugavas SPAAO” valdes priekšsēdētāja amatu pēc atlases kārtām no četriem pretendentiem izvēlēti divi konkurētspējīgākie un viņiem dota iespēja šīs un nākamās nedēļas laikā tuvāk iepazīties ar uzņēmuma darbu. 27.oktobrī notiks konkursa noslēdzošā kārta, kurā abi pretendenti prezentēs komisijai un pašvaldības vadībai savu redzējumu SIA “Vidusdaugavas SPAAO” turpmākajai attīstībai. Noklausoties un izvērtējot prezentācijas, komisija izvēlēsies konkurētspējīgāko pretendentu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatam.

Savukārt konkursā uz SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētāja amatu vēl nav notikusi konkursa otrā kārta un nav uzklausīts pretendentu redzējums uzņēmuma attīstībai. Raivis Ragainis izteica cerību, ka varbūt nākamnedēļ notiks pretendentu uzklausīšana. Jautāts, kāpēc konkursa otrā kārta tik ilgi tiek atlikta, Jēkabpils mērs paskaidroja, ka tas ir viņa lielās noslogotības dēļ darbā, jo neesot brīva brīža, kad uzklausīt pretendentus.

Jēkabpils iedzīvotāji izteikuši priekšlikumu Skaubīša ielā noteikt vienvirziena transporta kustību. Jēkabpils Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs atzina, ka šis priekšlikums ir vērā ņemams un ir uzdots speciālistiem izvērtēt šādu iespēju. Tāpat arī paredzēts uzklausīt Jēkabpils pamatskolas darbinieku un bērnu vecāku viedokļus un tad izlemt.

Turpinām ziņas

Šodien Vācijas kanclere Angela Merkele oficiāli uzsāks sarunas ar koalīcijas partneriem par jaunas valdības izveidi. Plānots, ka tajās piedalīsies ap 50 cilvēku, kuri būs no viņas vadītājiem kristīgajiem demokrātiem, "zaļajiem" un liberālo Brīvo demokrātu partijas. Saskaņā ar Merkeles teikto sarunas par koalīcijas izveidi varētu aizņemt vairākas nedēļas. Tiek prognozēts, ka veiksmīgu sarunu rezultātā, vienošanās varētu tikt panākta līdz Ziemassvētkiem, bet darbu jaunā valdība uzsāktu jau janvārī.

Jau desmito reizi par Latvijas vērtīgāko uzņēmumu atzīta energokompānija "Latvenergo". Kompānija saglabājusi pirmo vietu "Prudentia" un "Nasdaq Riga" veidotajā ikgadējā Latvijas vērtīgāko uzņēmumu topā. Energouzņēmuma novērtējums šā gada topā sasniedzis 1,747 miljardus eiro - uzņēmuma vērtība augusi par 34% salīdzinājumā ar 2016.gada topu. Latvijas vērtīgāko uzņēmumu 2017.gada topa augšgalā - 2.vietā - no 3.vietas 2016.gada topā ir pacēlusies AS "Latvijas Valsts meži", bet 3.vietā ir SIA "Mikrotīkls", kas gada laikā kāpis no 8.vietas. Topa 4.vietā ir VAS "Latvijas dzelzceļš", 5.vietā - AS "Swedbank", kurai kritums no 2.vietas pērn, 6.vietā - SIA "Lattelecom". "Prudentia" valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš norāda, ka "Latvenergo" šogad pēc vērtības ir apsteidzis pārējos Baltijas enerģētikas uzņēmumus un kļuvis arī par vērtīgāko Baltijas energouzņēmumu.

Un vēl

Pagājušās nedēļas nogalē Jēkabpilī, Krustpils dzelzceļa stacijas autobusa pieturas tuvumā, tika uzstādīts Jēkabpils tūrisma informācijas stends ar pilsētas karti. Tiem ceļotājiem, kuri ierodas pilsētā ar vilcienu, stendā esošā informācija ļaus izzināt pilsētas vēsturi, sniegs priekšstatu par Jēkabpils pilsētu un varēs iepazīties ar pilsētā esošo tūrisma piedāvājumu. Līdzīgi informatīvie stendi pilsētā vairākās vietās uzstādīti jau iepriekš - pie Krustpils pils, Jēkabpils Autoostas, Vecpilsētas laukumā, kā arī Mežaparkā pie Radžu ūdenskrātuves.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Nākamgad ārstiem pieaugs atalgojums; Aicina ziedot līdzekļus Jēkabpils Aizsargu nama āra pulksteņa atjaunošanai; un Latvijas iedzīvotāji tiešsaistē turpina ticēt neticamiem piedāvājumiem un rīkoties nedroši.

Nākamgad stacionārajā veselības aprūpē strādājošo ārstu un funkcionālo speciālistu darba samaksa pieaugs no aptuveni 80% - no 859 eiro līdz 1547 eiro, liecina Veselības ministrijas apkopotā informācija. Tāpat būtiski pieaugs slimnīcu ārstniecības un pacientu aprūpes personāla, kā arī funkcionālo speciālistu asistentu darba samaksa. Nākamgad šie mediķi 537 eiro vietā saņems 929 eiro, kas ir par 73% vairāk. Vienlaikus slimnīcu aprūpes atbalsta personu atalgojums pieaugs par 55%, proti, no 400 līdz 621 eiro. Ambulatorajā veselības aprūpē darba samaksas pieaugums būs zemāks. Ārstu un funkcionālo speciālistu stacionārajā veselības aprūpē darba samaksa pieaugs par 31%, ārstniecības un pacientu aprūpes personu, kā arī funkcionālo speciālistu asistentu darba samaksa - par 26%, bet atbalsta personu atalgojums pieaugs par 13%. Nākamgad paredzēts palielināt arī ģimenes ārstu kapitācijas naudu uz vienu pacientu no 1,25 eiro līdz 1,6 eiro.

Jēkabpils Latviešu biedrība un biedrība "Jēkabpils mantojums" izplatījušas paziņojumu ar aicinājumu ziedot līdzekļus Jēkabpils Aizsargu nama āra pulksteņa atjaunošanai. 1936.gada 18.novembrī Jēkabpilī svinīgā pasākumā tika atklāta viena no kultūrvēsturiski svarīgākajām būvēm pilsētā – Jēkabpils Aizsargu nams. Gadu vēlāk, 1937.gada vasarā tas tika iesvētīts. Savu funkciju - kalpot sabiedrībai un kultūrai, šī ēka pilda joprojām. Gadu gaitā ir izdevies saglabāt arhitekta Makša Luca arhitektonisko redzējumu. 2016.gadā Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija ēku iekļāva Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā kā vietējās nozīmes arhitektūras pieminekli. Viens no ēkas arhitektoniskajiem elementiem savulaik bija fasādes pulkstenis. Savu kalpošanu tas beidza 20.gadsimta otrajā pusē. Saistībā ar Jēkabpils Aizsargu nama 80.gadadienu pulksteni iecerēts atjaunot. Ziedot pulksteņa atjaunošanai var ar pārskaitījumu uz Jēkabpils Latviešu biedrības kontu ar norādi – ziedojums pulksteņa atjaunošanai.

Turpinām ziņas

Liepājas ostu iecerēts attīstīt par nopietnu "Panamax" klases kuģu apkalpošanas ostu. Ir izstrādāts Liepājas ostas attīstības programmas 2018. līdz 2022.gadam projekts, kas ir ostas vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments. Tajā sniegts Liepājas ostas konkurētspējas izvērtējums, paredzamie attīstības scenāriji, stratēģiskie mērķi un uzdevumi, norādīti sasniedzamie rezultatīvie rādītāji - kravu apgrozījums, finanšu prognozes, plānotie kapitālieguldījumi. Ar terminu "Panamax" apzīmē kuģu izmēra ierobežojošos rādītājus ceļošanai Panamas kanālā - tie ir aptuveni 290 metru garumā, apmēram 32 metru platumā, kā arī aptuveni 12 metru iegrimi. Ostu padome šodien atbalstīja Liepājas ostas attīstības programmas 2018. līdz 2022.gadam projektu.

Šonakt pie Abavas rumbas aizturēta sešu maluzvejnieku grupa. Abavas rumba atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā. Maluzvejnieku lomā bija 64 nēģi, tādējādi zivju resursiem nodarīti zaudējumi 2 tūkstoši 560 eiro apmērā. Par šādu pārkāpumu ir paredzēta kriminālatbildība, tāpēc lietas materiāli nodoti Valsts policijai kriminālprocesa uzsākšanai.

Un vēl

Lai arī masu medijos regulāri izskan informācija par krāpšanas gadījumiem internetā, Latvijas iedzīvotāji tiešsaistē turpina ticēt neticamiem piedāvājumiem un rīkoties nedroši, šodien informējot par kiberdrošības tēmai veltītu sociālo eksperimentu rezultātiem, žurnālistiem sacīja Latvijas Drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska. Viņa norādīja, ka Latvijas interneta lietotāju zināšanas par drošību internetā ir gana augstas, tomēr, kolīdz tās jānodemonstrē praksē, ir problēmas. Tāpēc šajā jomā jāturpina sabiedrības izglītošana.

Atstājiet komentāru