2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 17.oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 17.oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00
Radio1 ziņās klausieties: Šodien Līvānos atklās Andra Ungura personalizstādi; Šodien ir pēdējā diena, kad skolu jaunieši un skolotāji var pieteikt dalību konferencē "Uzdrīksties uzvarēt!; un Preiļos šodien sāksies mācības par jaunāko tehnoloģiju izmantošanu piena lopkopībā.

Šodien pulksten sešos vakarā Līvānos, Mūsdienu mākslas galerijā atklās uzņēmēja un mākslinieka Andra Ungura personālizstādi "Sakars" un notiks tikšanās ar autoru. Izstādē būs iespēja aplūkot abstraktā ekspresionisma virzienā tapušās gleznas laika posmā no 2014.gada un speciāli šai izstādei radītus darbus, tajā skaitā instalāciju, kas veltīta ekoloģijas tēmai. Andris Ungurs par izstādi teic, ka viņa saskare ar mūziku – visabstraktāko no mākslām – radīja iekšēju nepieciešamību skaņu kompozīciju un ritmu pārvērst krāsu ekvivalentā. Māksla viņam nozīmē ielaušanos citā, vārdos neaprakstāmā telpā. Šī būs Andra Ungura pirmā personālizstāde. Līdz šim Andris Ungurs ar saviem darbiem piedalījies vairākās izstādēs - Marka Rotko mākslas centrā Daugavpilī un Mencendorfa namā Rīgā. Ungura personālizstāde "Sakars" Mūsdienu mākslas galerijā būs aplūkojama līdz 17.novembrim.

Baltijas asociācija – transports un loģistika prezidente Inga Antāne norāda, ka tranzīta nozare pēdējā laikā atrodas uz plāna ledus, un šobrīd Krievijas lēmums par kravu pilnīgu novirzīšanu caur savām ostām liek šim ledum strauji plaisāt. Valdībai un valsts politikas veidotājiem ir divas iespējas – pagaidīt, kad ledus būs pilnībā saplaisājis un nozare sākusi grimt, un tad mēģināt kaut ko glābt vai arī sākt jau šobrīd rīkoties, lai valsts tautsaimniecība, nozarē strādājošie, viņu ģimenes un sabiedrība kopumā izjustu pēc iespējas mazākas gaidāmās krīzes sekas. Viņa uzsver, ka cerēt, ka situācijas pasliktināšanās nozarē neradīs pietiekami nopietnas konvulsijas Latvijas ekonomikā, ir pretstatā ekonomikas pamatiem. Tāpat Antāne norāda, ka šonedēļ kļūs skaidrāka nozares izstrādātā rīcības plāna nozares glābšanai un stiprināšanai tālāka virzība – vai tas noguls dziļākajās ierēdņu atvilktnēs vai arī tiks tālāk virzīts atbildīgo pušu apspriešanai un īstenošanai. Šodien Saeimā Tautsaimniecības komisijā skatīs jautājumu par nozares konkurētspēju, savukārt rīt rīcības plāns iekļauts kā viens no Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdes darba kārtības jautājumiem. Šo padomi vada premjers Māris Kučinskis.

Turpinām ziņas

Sākot konstruktīvo elementu atjaunošanu, no šodienas tiks slēgta satiksme pāri ceļa pārvadam pie dzelzceļa stacijas "Krauja" Daugavpils šosejas 238.kilometrā, kas ir pie pašas Daugavpils. Slēgto posmu būs iespējams apbraukt, izmantojot autoceļu Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) un autoceļu Stropi–Krauja. Apbraucamā ceļa posmā Stropi-Krauja ir ātruma ierobežojumi 50 kilometri stundā un 70 kilometri stundā. Būvdarbus veiks SIA "Būvinženieris". Būvdarbu laikā tilta galos tiks nomainītas deformācijas šuves, atjaunota dilumkārta, kā arī uzklāts jauns horizontālais marķējums. Kopējās būvdarbu izmaksas ir 56 tūkstoši 588 eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Plānots, ka ceļa pārvada pie dzelzceļa stacijas "Krauja" konstruktīvo elementu atjaunošana ilgs aptuveni mēnesi.

Šodien ir pēdējā diena, kad skolu jaunieši un skolotāji var pieteikt dalību "Junior Achievment Latvia" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras uzņēmējdarbības iedvesmas konferencē "Uzdrīksties uzvarēt!", kas norisināsies Ķīpsalas izstāžu hallē, Rīgā. Konferencē pulcēsies 2 tūkstoši 500 dalībnieku no visas Latvijas, un tās laikā skolēniem būs iespēja iedvesmoties no Latvijā spilgtākajiem uzņēmējiem un personībām, lai uzdrošinātos izmēģināt spēkus uzņēmējdarbībā vai jebkura cita sava sapņa īstenošanā. Šī gada konferencei cauri vīsies grafiti tēma, kas simbolizē cīņu, nepadošanos, ambīcijas, ticību saviem spēkiem un ilgus gadu desmitus simbolizējusi jaunatnes balsi. Starpbrīžos paredzētas dažādas jauniešu vidū populāru mākslinieku uzstāšanās. Konference norisināsies skolēnu rudens brīvlaikā, un jaunieši un pedagogi ir aicināti pieteikt savu dalību, aizpildot pieteikuma anketu "www.jal.lv". Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Un vēl

Latvijas lauksaimniecības kultūras centra Preiļu konsultāciju birojs aicina pieteikties uz trīs dienu kursiem par „Jaunāko tehnoloģiju izmantošanu lauksaimniecības produkcijas ražošanā piena lopkopībā”. Mācības norisināsies trīs posmos, šodien, ceturtdien 19.oktobrī un nākamnedēļ 27.oktobrī. Teorētiskā mācību daļa noritēs Preiļu konsultāciju birojā, savukārt mācību praktiskā daļa paredzēta lielfermā Kalna Dambrāni Viesītes novadā.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties:Partija «Vienotība» vēlas panākt, lai tās virzītais ekonomikas ministra amata kandidāts tiktu apstiprināts amatā jau pirms budžeta pieņemšanas; latvijas televīzija žurnālistei, kas veica pētījumu Tokio city norīkojusi apsardzi; un Vētras «Ofēlija» dēļ Īrijā pirmdien gājuši bojā trīs cilvēki.

Partija «Vienotība» tomēr vēlas panākt, lai tās virzītais ekonomikas ministra amata kandidāts ar Saeimas balsojumu tiktu apstiprināts amatā jau pirms nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas Saeimā. «Vienotības» valde pirmdien atbalstīja ierosinājumu Arvila Ašeradena vietā jaunā ekonomikas ministra kandidatūru virzīt apstiprināšanai Saeimā uz 16. novembra sēdi, kas ir nedēļu pirms 2018.gada valsts budžeta pieņemšanas. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) iepriekš privātā sarunā un koalīcijas sanāksmē bija lūdzis atlikt ekonomikas ministra nomaiņu saistībā ar vairākiem būtiskiem valdībā skatāmiem jautājumiem, aģentūrai LETA skaidroja Ašeradens. Tomēr «Vienotības» valdes sēdē šodien izvērtās asas diskusijas par ekonomikas ministra amata kandidāta izvirzīšanas atlikšanu, jo politiskā spēka sākotnējais plāns bija izvirzīt kandidātu jau šodien. Tāpēc Ašeradens kā kompromisa variantu piedāvāja 16. novembri, kas ir nedēļu pirms Saeima plānojusi pieņemt nākamā gada valsts budžetu.

Pēc piketa pie «Tokyo City» ēstuvēm, ko, aizstāvot darbinieku tiesības, organizēja uzņēmuma trauku mazgātāja, kas vēlāk, izrādījās, ir Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma «Aizliegtā paņēmiena» iesūtīta žurnāliste, LTV nolēmusi viņai uz laiku algot privātu apsardzi. Proti, jau piketa laikā to filmējuši un novērojuši vairāki nerunīgi un aizdomīga izskata vīrieši, bet jau pēc tā žurnāliste - trauku mazgātāja vairākas dienas izsekota, dodoties un mājām. LTV vērsusies arī policija, sākta izmeklēšana.Septembra pašās beigās Valsts ieņēmumu dienesta un Finanšu policija reida laikā aplokšņu algu izmaksāšanā pieķerts arī Varakļānu novada kokapstrādes uzņēmums «GB Koks», pirmdienas vakarā vēsta LTV raidījums «Aizliegtais paņēmiens». Neoficiālās algas daļa šeit mēnesī strādniekiem sasniegusi pat 700 eiro.

Ziņas par to raidījumam sniedzis kāds skatītājs pēc raidījuma veiktās operācijas «Tokija», un tālāk jau rīkojusies Finanšu policija. Pats uzņēmums īpašnieks plašākai sarunai ar ,asu medijiem nav piekritis, taču īsā intervijā noliedzis, ka viņa uzņēmums maksātu aplokšņu algas. Zīmīgi, ka, maksājot oficiāli tikai minimālās algas, šis uzņēmums «GB Koks» jau kādu laiku bijis Valsts ieņēmumu dienesta aizdomīgo uzņēmumu redzeslokā, tiesa, tas nav traucējis uzņēmumam vairākkārt iegūt publisko finansējumu – Eiropas Savienības līdzekļus attīstībai. Pēdējā summa 165 tūkstošu apmērā piešķirta no Lauku atbalsta fonda noliktavas celtniecībai.

Un vēl

Vētras «Ofēlija» dēļ Īrijā pirmdien gājuši bojā trīs cilvēki, slēgtas visas skolas, tiesas un valdības iestādes. Meteoroloģisko novērojumu vēsturē «Ofēlija» ir spēcīgākā tik tālu Atlantijas okeāna austrumos reģistrētā vētra. Vēja ātrums brāzmās sasniedza līdz 150 kilometrusm stundā (41 metram sekundē).
Vētras dēļ Īrijas valdība visā valstī izsludinājusi sarkano trauksmi. Gatavojoties vētrai, Īrijas Izglītības un prasmju ministrija jau iepriekš lika pirmdien slēgt visas skolas, koledžas un citas izglītības iestādes.

Radio1 ziņas pulksten 12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Ungārija draud bloķēt un boikotēt visus mēģinājumus tuvināt Ukrainu Eiropas Savienībai; Tiekoties ar latvijas universitātes pārstāvjiem diskutē par pašvaldības redzējumu augstākās izglītības jomā Jēkabpilī; un Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā komplikāciju dēļ apturētas kataraktas operācijas.

Katalonijas reģiona premjerministrs Karless Pudždemons vakar vēstulē informējis Spānijas centrālo valdību, ka vēlas "atlikt" uz diviem mēnešiem soļus, kas būtu vērsti uz reģiona neatkarību, lai varētu sākt sarunas ar Madridi. Kā norāda ziņu aģentūra "Associated Press", Pudždemons vēstulē Spānijas centrālajai valdībai tomēr nav viesis skaidrību par to, vai viņš ir pasludinājis Katalonijas neatkarību no Spānijas. Kā ziņots, Katalonijas premjerministrs Pudždemons, pamatojoties uz 1.oktobrī notikušā referenduma rezultātiem, otrdien parakstīja neatkarības deklarāciju, taču paziņoja, ka tās pasludināšana atlikta uz dažām nedēļām, lai varētu uzsākt sarunas ar Madridi.

Ungārija vakar paziņojusi, ka tā "bloķēs un boikotēs" visus mēģinājumus tuvināt Ukrainu Eiropas Savienībai, ja vien Kijeva negrozīs jauno izglītības likumu, kas sašaurina iespējas mācīties kādā citā valodā, izņemot ukraiņu. Ukrainā dzīvo aptuveni 150 tūkstoši cilvēku liela ungāru minoritāte un līdz šim pastāvējušas daudzas ungāru skolas. Taču jaunais Ukrainas izglītības likums paredz, ka galvenajai mācību valodai turpmāk skolās jābūt ukraiņu valodai. Tāpēc Ungārija bloķēs arī jebkādu gala dokumentu nākammēnes paredzētajā Eiropas Savienības Austrumu partnerības samitā.

Turpinām ziņas

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis šodien Iecavā piedalās Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē. Darba kārtībā izskata jautājumus: par Zemgales plānošanas reģiona deinstitucionalizācijas plāna 1. redakcijas nodošanu sabiedriskajā apspriešanā; par grozījumiem Zemgales plānošanas reģiona 2017. gada budžetā; par dalību Starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2018”; par līdzekļu piešķiršanu no pašvaldību dotācijām uzņēmēju godināšanas pasākumam “Gada uzņēmējs Zemgalē 2017”; par 26.to Vispārējo latviešu Dziesmu un 16.to Deju svētku organizēšanu, kā arī vairākus citus jautājumus.

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā domes priekšsēdētāja vietniece sociālos jautājumos Līga Kļaviņa šodien darba sanāksmē tikās ar Latvijas Universitātes administrācijas pārstāvjiem. Pašvaldībā viesojās prorektors eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā Valdis Segliņš, administrācijas vadītājs Ansis Grantiņš, rektora vietnieks studentu un sociālajos jautājumos Jānis Stonis un Latvijas Universitātes Jēkabpils filiāles direktora pienākumu izpildītāja. Lolita Kostjukova. Tikšanās laikā notika saruna par pašvaldības redzējumu augstākās izglītības jomā Jēkabpilī un Latvijas universitātes Jēkabpils filiāles lomu tajā, kā arī par turpmākajiem sadarbības plāniem.

Savukārt šodien pēcpusdienā Jēkabpils pilsētas pašvaldībā domes priekšsēdētāja vietniece sociālos jautājumos Līga Kļaviņa darba sanāksmē tiksies ar Jēkabpils kultūras pārvaldes vadību un pilsētas mazākumtautību biedrību radošo kolektīvu vadītājiem. Tikšanās mērķis ir pārrunāt sadarbību un kolektīvu gatavošanos Dziesmu un deju svētkiem 2018.gadā.

Un vēl

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ vairākiem pacientiem pēc kataraktas operācijām radušās komplikācijas, tāpēc līdz visu apstākļu noskaidrošanai, šīs operācijas apturētas, liecina informācija Ventspils domes mājaslapā. Sestdien, 14.oktobrī, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā 26 pacientiem veiktas kataraktas operācijas. Šobrīd vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ 10 pacientiem ir radušās medicīniska rakstura komplikācijas, kas pieprasa tālāku ārstēšanos operējošā ārsta uzraudzībā. No šiem 10 pacientiem seši bija vērsušies pēc palīdzības svētdien 15.oktobrī. Pirmdien, 16.oktobrī, slimnīca ir sazinājusies ar visiem pacientiem, kuriem veiktas kataraktas operācijas, un ir atklātas komplikācijas vēl četriem pacientiem. Arī šie pacienti ir nodoti turpmākai ārstēšanai. Slimnīcā notiek visu apstākļu izvērtēšana ar mērķi noteikt komplikāciju rašanās cēloni.

Radio1 ziņas pulksten 1400-15.00
Radio1 ziņās klausieties:Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties pilsētas teritorijas plānojuma izstrādē; Jēkabpils mūzikas skolā viesosies Rīgas saksafonu kvartets; un 85% Latvijas mazākumtautību pārstāvju jūtas cieši saistīti ar savu pilsētu.

Sabiedriskā transporta padomes sēdē šodien lemj par atklāto konkursu autobusu sabiedriskā transporta nodrošināšanai maršrutu tīkla daļās "Alūksne", "Daugavpils", "Gulbene", "Jēkabpils", "Limbaži", "Ludza", "Madona", "Preiļi", "Rēzekne" un "Ziemeļkurzeme", aģentūrai LETA pavēstīja Autotransporta direkcijā. Tāpat sēdes darba kārtībā iekļauta izmaiņu apstiprināšana reģionālajā maršrutu tīklā, kā arī valsts pasūtījums Gulbene-Alūksne bānītim 2018.gadā. Jau ziņots, ka sabiedriskā transporta padome izveidota, lai ieviestu vienotu pieeju sabiedriskā transporta pakalpojumu plānošanas, pasūtīšanas, līgumu slēgšanas un valsts budžeta izlietošanas uzraudzības procesiem. Padomē darbojas pieci satiksmes ministra iecelti pārstāvji un pieci no plānošanas reģioniem.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus un juridiskas personas piedalīties Jēkabpils pilsētas teritorijas plānojuma 2019.-2030.gadam izstrādē. Savus priekšlikumus var iesūtīt līdz 2017. gada 15.decembrim (ieskaitot) uz e-pasta adresi: vpa@jekabpils.lv vai rakstiski iesniedzot priekšlikumus papīra formātā Jēkabpils pilsētas pašvaldības Vienas pieturas aģentūrā. Jēkabpils pilsētas teritorijas plānojuma 2019.-2030.gadam izstrāde uzsākta ar mērķi izstrādāt spēkā esošiem normatīviem dokumentiem atbilstošu ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokumentu. Saņemtie iedzīvotāju priekšlikumi tiks izmantoti Teritorijas plānojuma grafiskās daļas un teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu sagatavošanai.

Turpinām ziņas

Oktobrī Vienotās platības maksājumiem un avansa maksājumiem par apgabaliem, kuros ir dabas vai citi specifiski ierobežojumi, lauksaimniekiem kopumā izmaksās 65 miljonus eiro. Šogad lielāks skaits klientu avansa maksājumus saņems ātrāk. Dienests plāno, ka līdz oktobra beigām tos saņems aptuveni 75% lauksaimnieku, kamēr pērn tie bija 63%. Lauksaimnieki saņems 70% no vienotā platību maksājuma un 85% no maksājuma apgabaliem, kuros ir dabas vai citi specifiski ierobežojumi, un bioloģiskā maksājuma. Vienotā platību maksājuma finansējums 2017.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājies par 14%, un provizoriskā atbalsta likme būs aptuveni 68 eiro par hektāru, tajā skaitā avansa maksājumā tika izmaksāti apmēram 47 eiro par hektāru.

Krāslavas mūzikas skolā ceturtdien norisināsies Rīgas Saksofonu kvarteta meistarklašu un koncertu cikla "Nāc, muzicēsim kopā!" pirmais pasākums. Koncertprogrammas pamatā būs latviešu komponistu mūzika, kā arī spilgtākie akadēmiskās saksofonmūzikas darbi. Koncerta noslēgumā kvarteta mūziķi un jaunie saksofonisti vienosies saksofonu koporķestrī, veidojot piederības sajūtu Latvijas akadēmiskajai saksofonmūzikai un rodot kopīgu muzicēšanas prieku. Pēcāk kvartets viesosies Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolā, Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskola un Balvu mūzikas skolā. Rīgas Saksofona kvarteta meistarklases ir daļa no Latvijas valsts simtgades programmas. Pasākumu norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Un vēl

85% Latvijas mazākumtautību pārstāvju jūtas ļoti cieši vai cieši saistīti ar savu pilsētu, kas ir par 9% vairāk nekā pagājušajā gadā, liecina Kultūras ministrijas pasūtītā pētījuma "Mazākumtautību līdzdalība demokrātiskajos procesos Latvijā" aptauju dati. Tāpat mazākumtautību pārstāvji jūtas ciešāk saistīti ar savu reģionu. Ja 2016.gadā ļoti cieši vai cieši saistīti jutās 52%, tad šogad tā jūtas 68% aptaujāto. Līdzīgi pieaugušas mazākumtautības pārstāvju ļoti cieša vai cieša saistība ar Baltijas valstīm, no 27% 2016.gadā tā pieaugot līdz 30% pašlaik. Pētījumu īstenojis Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts, ar nejaušās izlases metodi aptaujājot 922 Latvijas mazākumtautības pārstāvjus.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
radio1 ziņās klausieties;Amerikas Savienoto Valstu biržu trīs vadošie indeksi vakar sasniedza jaunus rekordus; Aizvadīts pirmais mobilo maksājumu mēnesis; un Šovakar Līvānos atklās Andra Ungura izstādi.

Amerikas Savienoto Valstu biržu trīs vadošie indeksi vakar sasniedza jaunus rekordus, reaģējot uz banku akciju cenu pieaugumu. Turklāt ASV Federālās rezervju sistēmas vadītājas Dženetas Jelenas nedēļas nogalē izteiktā prognoze par drīzu inflācijas pieaugumu stiprinājusi pārliecību, ka decembrī tiks paaugstināta bāzes procentu likme. Vadošo banku akciju cenas pieauga par apmēram 2%. Jelenas teiktais arī stiprinājis dolāra kursu pret citām valūtām. Eiro vērtība var krist vēl vairāk, ja gadījumā Katalonijai ļaus iegūt neatkarību, jo tirgi šādu iespēju, iespējams, vēl nav ņēmuši vērā, norādījis Forex.com analītiķis Favads Razakzada. Viņš piebilst, ka pretējā gadījumā vienotā valūta kopumā izskatās spēcīga, ņemot vērā, ka visā eirozonā, tajā skaitā Spānijā, notikusi ekonomiskās situācijas uzlabošanās. Vienlaikus naftas cenas Ņujorkas un Londonas biržās pieauga. Eiro vērtība pret ASV dolāru ir samazinājusies, arī britu mārciņas vērtība pret dolāru saruka, bet dolāra vērtība pret Japānas jenu pieauga.

No jūlija sākuma līdz septembra beigām ārstniecības iestādēs, kuras sniedz valsts budžeta apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, konstatēti nepamatoti uzskaitīti pakalpojumi 117 tūkstoši 135 eiro apmērā un negodprātīgajiem mediķiem piemēroti līgumsodi 268 eiro apmērā. Kā liecina Veselības inspekcijas apkopotie dati, lielākā summa jeb 116 tūkstoši 129 eiro atmaksa prasīta par nepamatotu veselības aprūpes pakalpojumu uzskaiti, bet 489 eiro – par nepamatoti izrakstītām kompensējamām zālēm un 250 eiro – par maksājumiem, kas no pacientiem iekasēti nepamatoti. Savukārt pārkāpumi ģimenes ārsta darba prakses organizācijā, kā arī pārkāpumi ģimenes ārstu praksēm piesaistīto otro māsu vai ārsta palīgu, kas atbildīgi par trūcīgo personu veselības aprūpi, darba organizācijā šajos trīs mēnešos nav konstatēti. Nauda par nepamatoti uzskaitītajiem veselības aprūpes pakalpojumiem ārstniecības iestādēm ir jāatmaksā veselības aprūpes budžetā vai pacientiem.

Turpinām ziņas

Latvijā jau mēnesi samaksai par pirkumiem bankas kartes vietā var izmantot viedtālruni, aproci un uzlīmi. Šādu iespēju izmēģinājuši vairāki tūkstoši cilvēku. Kopumā pirkumi veikti teju 200 tūkstoši eiro vērtībā, tie izdarīti dažādās vietās visā Latvijā – pārtikas veikalos, ēdināšanas iestādēs, degvielas uzpildes stacijās, grāmatnīcās, sporta klubos un citviet. Viena pirkuma vidējā summa ar aprocēm un uzlīmēm bijusi aptuveni septiņi eiro, savukārt ar viedtālruņiem nedaudz lielāka – astoņi eiro. Banku analītiķi norāda, ka pirmā mēneša rezultāti ir daudzsološi.

Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad astoņos mēnešos viesu pavadīto nakšu skaits pieaudzis par 12,2% salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3,524 miljonus, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Tajā skaitā arī ārvalstu viesu pavadīto nakšu skaits Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs 2017.gada astoņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu pieauga par 11,4%, sasniedzot 2,406 miljonus. Kopumā šogad astoņos mēnešos Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 1,819 miljoni viesu, kas ir par 11,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2016.gadā, tajā skaitā apkalpoto ārvalstu viesu skaits audzis nedaudz straujāk – par 11,8%, sasniedzot 1,246 miljonus.

Un vēl

Šodien pulksten sešos vakarā Līvānos, Mūsdienu mākslas galerijā atklās uzņēmēja un mākslinieka Andra Ungura personālizstādi "Sakars" un notiks tikšanās ar autoru. Izstādē būs iespēja aplūkot abstraktā ekspresionisma virzienā tapušās gleznas laika posmā no 2014.gada un speciāli šai izstādei radītus darbus, tajā skaitā instalāciju, kas veltīta ekoloģijas tēmai. Andris Ungurs par izstādi teic, ka viņa saskare ar mūziku – visabstraktāko no mākslām – radīja iekšēju nepieciešamību skaņu kompozīciju un ritmu pārvērst krāsu ekvivalentā. Māksla viņam nozīmē ielaušanos citā, vārdos neaprakstāmā telpā. Šī būs Andra Ungura pirmā personālizstāde. Līdz šim Andris Ungurs ar saviem darbiem piedalījies vairākās izstādēs - Marka Rotko mākslas centrā Daugavpilī un Mencendorfa namā Rīgā. Ungura personālizstāde "Sakars" Mūsdienu mākslas galerijā būs aplūkojama līdz 17.novembrim.

Atstājiet komentāru