2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 12.oktobrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 12.oktobrī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00
Radio1 ziņās klausieties: ASV vēstniece Latvijā Nensija Petita oficiālā vizītē apmeklē Aglonu; Jēkabpils Galvenā bibliotēka šodien aicina uz lekciju – Vesels vīrietis, vesela sieviete; un Krustpils kultūras namā no šodienas sāksies deju nodarbības senioriem.

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā ir saņemta SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” vēstule ar lūgumu piešķirt finansiālu atbalstu 7 tūkstoši 900 eiro projekta realizācijai - Jēkabpils reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļas un Perinatālā aprūpes centra atbalstam. Projektā ir paredzēts iegādāties dažādas medicīnas iekārtas, kas veicinātu augstākas kvalitātes pakalpojuma saņemšanu māmiņām dzemdību procesā un jaundzimušajiem pēcdzemdību periodā. Projektu realizē Jēkabpils Rotari klubs kopā ar citiem Latvijas un Zviedrijas Rotari klubiem. Projekta kopējais finansējums ir 79 tūkstoši eiro. Pašvaldībai atbalsts tiek lūgts 10 % apmērā no kopējā projekta budžeta. Jēkabpils domes Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejā tika nolemts sniegt atbalstu minētā projekta realizācijai 8 tūkstoši eiro apmērā un finansējumu šim nolūkam paredzēt 2018.gada budžetā, ieguldot to SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” pamatkapitālā. Jēkabpils domes Finanšu komitejā šodien lems par šī lēmuma projekta apstiprināšanu un virzīšanu uz domes sēdi.

Šajās dienās ASV vēstniece Latvijā Nensija Petita oficiālā vizītē viesojas Daugavpilī, Aglonā, Dagdā un Krāslavā. Vizītes laikā vēstniece tiekas ar attiecīgo pilsētu domes pārstāvjiem, kā arī ar pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem. Aglonā vēstniece Petita apmeklēja Aglonas baziliku, bet Daugavpilī piedalīsies jauniešu karjeras attīstības programmas "Start Strong" pasākumā ASV Informācijas centrā Latgales Centrālajā bibliotēkā. Savukārt Krāslavā ASV vēstniece apmeklēs Krāslavas Vēstures un mākslas muzeju.

Šodien Latvijas lauksaimniecības konsultāciju centra Preiļu konsultāciju birojs aicina visus interesentus uz izglītojošu semināru „Lauksaimniecības produkciju ražojošu saimniecību konkurētspējas palielināšana aitkopībā”. Semināra norise paredzēta arī Vārkavas pagasta zemnieku saimniecībā Dobulnīki. Seminārā runās par aitu aprūpi ziemošanas periodā; atnešanās laika menedžmentu;Biežāk sastopamām aitu slimībām;aitu veselības aprūpi bioloģiskās saimniecībās. Zemniku saimniecībā Dobulnīki semināra dalībnieki saņems praktiskus ieteikumus aitu izaudzēšanā, lopbarības sagatavošanā, ēdināšanā un citos jautājumos.

Turpinām ziņas

Šodien no pulksten diviem dienā līdz sešiem vakarā Jēkabpils Galvenās bibliotēkas telpās, notiks tikšanās ar ārstu, psihoterapeitu, pirtnieku Juri Batņu, kurš vadīs lekciju ciklu “Vesels vīrietis un vesela sieviete”. Lekciju ciklā “Vesels vīrietis un vesela sieviete” Juris Batņa lasīs divas lekcijas “Veselīga dzīvesveida paradumi, kas veicina garīgo labsajūtu un veselību” un “Ģimenes labsajūtas formula un pāra attiecības”. Dalība lekcijā ir bez maksas!

Šodien pulksten septiņos vakarā Jēkabpils Tautas namā norisināsies Kamermūzikas dienu koncerts “Nakts dziesmas”. Tajā muzicēs “Trio Angelicus”. Ansamblis dibināts 2016. gada sākumā un tajā ir apvienoti trīs tembri: augsta sievietes balss, flautas dzidrais skanējums un arfas noslēpumainais valdzinājums.

Un vēl

Šodien Krustpils kultūras namā notiks senioru dejas nodarbība. Tā organizēta, lai Jēkabpils senioriem dotu iespēju uzlabot savu fizisko un emocionālo labsajūtu. Tāpēc no šodienas Krustpils kultūras namā tiek uzsākts jauns deju nodarbību cikls “Ar deju uz veselību”, kas notiks ceturtdienās un ir piemērots vecāka gada gājuma vīriešiem un sievietēm.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00
Radio1 ziņās klausieties: Ekonomikas ministrs atkāpjas no amata; Eiropas Dzimumu līdztiesības indeksā Latvija ierindojas 17.vietā; un BK Jēkabpils piedzīvo zaudējumu spēlē ar BK Valka/Valga

Ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs Arvils Ašeradens izlēmis pamest ministra amatu un pieņemt Saeimas deputāta mandātu, lai vadītu "Vienotības" frakciju. Ašeradens vakar partijas biedriem piedāvājis savu kandidatūru šim amatam, kas arī tikusi atbalstīta. Jautājums formāli tikšot atrisināts nākamo nedēļu laikā, "Vienotībai" piedāvājot arī jaunu ekonomikas ministra kandidātu.Jau ziņots, ka jautājums par "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāju ir aktuāls, jo pašlaik to vada Solvita Āboltiņa, kurā plāno nolikt parlamentārietes mandātu un atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Ventspils Olimpiskais centrs īstenojis nelicencētu interešu izglītības programmu, vērtējot centra peldbaseinā notikušo nelaimes gadījumu, kurā gāja bojā mazs zēns, secinājis Izglītības kvalitātes valsts dienests. Drošību sporta pasākumos un izglītības procesā regulē gan Sporta likums, nosakot, ka sporta pasākumiem jānoris drošā vidē un tos jāorganizē un jāvada kvalificētiem sporta darbiniekiem, gan Izglītības likums, kas nosaka, ka izglītības programmas jāīsteno personas dzīvībai un veselībai drošos apstākļos. Arī Bērnu tiesību aizsardzības likums nosaka, ka bērniem pieejamās publiskās izklaides, sporta vai atpūtas vietās nodrošināma bērna drošība un par to ir atbildīgi šo iestāžu darbinieki un vadītāji. Izglītības kvalitātes valsts dienests aicina pašvaldības pievērst uzmanību interešu izglītības programmu īstenošanai savā teritorijā, kā arī tam, vai interešu izglītības programmas netiek īstenotas bez licences.

Turpinm ziņas

Vēl tikai šodien un rīt, 12. un 13. oktobrī, darba devēji Nodarbinātības valsts aģentūras filiālēs var iesniegt pieteikumus Eiropas Savienības fondu projektā "Jauniešu garantijas". Tas nozīmē apņemšanos savā uzņēmumā nodarbināt jauniešus bezdarbniekus ar profesionālo vai augstāko izglītību. Potenciālajiem darbiniekiem jābūt vecumā no 18 līdz 29 gadiem un jābūt reģistrētiem aģentūrā. Jaunieša darba vadītājs atbalsta maksājumā varēs saņemt pusi no minimālās algas. Savukārt, ja darba vieta būs jāpielāgo jaunietim ar invaliditāti, var pretendēt uz 711 eiro atbalstu. Darba devēji, piedaloties šajā pasākumā, saņem dotāciju par jauniešu nodarbināšanu, tāpēc jaunieša alga nedrīkst būt zemāka par valstī noteikto minimālo algu.

Eiropas Dzimumu līdztiesības indeksā Latvija ar 57,9 punktiem ierindojas 17.vietā starp 28 Eiropas Savienības dalībvalstīm. Tas ir par 17 punktiem augstāks rādītājs nekā 2012.gadā, turklāt Latvija ir viena no četrām dalībvalstīm, kurā rādītāji ir uzlabojušies visās sešās indeksa jomās - zināšanas, nauda, darbs, vara, laiks, veselība. Augstākie rādītāji Latvijai ir darba, laika izlietojuma un varas jomās. Darba ziņā Latvija ieņem 10.vietu, laika izlietojumā - 11.vietu, bet varas jomā 15.vietu. Zemākie rādītāji Latvijai ir veselības, naudas un zināšanu jomās, kur iegūtas 26.-28.vietas.

Un vēl

Vakar „OlyBet” Latvijas Basketbola līgas regulārā turnīra mačā BK „Jēkabpils” savā laukumā nespēja apspēlēt „Valka/Valga” komandu un zaudēja pretiniekiem ar rezultātu 60:70. Komandas kapteinis Oskars Virsis guva 15 punktus, bet Jurija Aleksejeva kontā „double-double” – 12 punkti un 12 atlēkušās bumbas. Mača rezultatīvākais „lūsis” un komandas kapteinis Oskars Virsis pēc spēles neslēpa sarūgtinājumu par zaudējumu, tomēr aicināja nenokārt galvas. Komentējot spēli viņš sacīja, BK Jēkabpils basketbolisti kādā brīdī nekoncentrējās, pieļāva kļūdas, par kurām pretinieks viņus sodīja. Aizsardzība komandai nebija slikta, tomēr jāspēlē ir uzbrukumā un jāiet tik uz priekšu. Nākamo spēli jēkabpilieši aizvadīs izbraukumā, sestdien, 14. oktobrī Ventspilī tiekoties ar BK „Ventspils” vienību.

Radio1 ziņas pulksten 12.00-13.00
Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpils bērnudārzam Zvaigznīte izvēlēta vadītājas amata pretendente; Turpmāk visos Latvijas dzelzceļš pasažieru vilcienos būs pieejams bezvadu internets; un Sinoptiķu vērtējumā arī oktobris būs nokrišņiem bagātākais mēnesis novērojumu vēsturē.

Jēkabpils domes Finanšu komiteja šodien izskatīja lēmuma projektu par bērnudārza Zvaigznīte jaunās vadītājas iecelšanu amatā. Sēdē informēja, ka konkursā pieteicās seši pretendenti, divi no tiem neatbilda izvirzītajām prasībām, tāpēc uz konkursa otro kārtu tika uzaicināti četri, no kuriem pārāka par citiem bija Anita Apine. Pirms dome lems par viņas apstiprināšanu amatā, viņas kandidatūra jāapstiprina izglītības un Zinātnes ministrijai. Lemjot par šī lēmuma projekta virzīšanu uz domes sēdi, izvērtās diskusija. Deputāts Aivars Kraps sacīja, ka viņa rīcībā ir informācija, ka bērnudārza kolektīva 100 procentu atbalsts esot citai kandidātei un, ka Jēkabpils domei nosūtīta arī kolektīva atbalsta vēstule. Jēkabpils mēra vietniece Līga Kļaviņa apstiprināja, ka šāda vēstule ir saņemta, bet vērtēšanā tā netika ņemta vērā. Līga Kļaviņa sacīja, ka vēstulē paustais atbalsts bijis labāko padomju laika tradīciju garā, turklāt arī citiem kandidātiem bijušas atbalsta vēstules. Aivars Kraps lūdza precizēt vai arī citiem amata kandidātiem bijušas vēstules no bērnudārza kolektīva “Zvaigznīte” Līga Kļaviņa sacīja, ka nē, ka tās esot cita veida atbalsta vēstules. Taču kā jau minēts tās vērtēšanā netika ņemtas vērā. Finanšu komitejas sēdē, tika informēts, ka Jēkabpils domes vērtēšanas komisijas izvēlētā amata pretendente ir jēkabpiliete, ar labu izglītību profesionālajā jomā, kā arī ar bagātīgu pieredzi izglītības darbā, gan privātā pirmsskolas izglītības iestādē, gan pašvaldības bērnudārzā, gan vispārizglītojošajā skolā. Pēc izvēlētās kandidatūras apstiprināšanas Izglītības un zinātnes ministrijā, domes sēdē, kad tiks lemts par iecelšanu amatā, deputāti tiks iepazīstināti klātienē ar jauno bērnudārza “Zvaigznīte” vadītājas amata kandidāti Anitu Apini.

Turpinām ziņas

Turpmāk visos akciju sabiedrības "Pasažieru vilciens" vilcienos būs pieejams bezmaksas bezvadu internets. Uuzņēmuma pārstāvis Egons Ālers radio1 informēja, ka pirmais vilciens, kurā pasažieri varēja bez maksas lietot bezvadu internetu, devās reisā uz Dubultiem 2013.gada augustā. Interneta pieslēguma elektrovilcienos un dīzeļvilcienos nodrošināšanas plāns paredzēja noteikta vagonu skaita aprīkošanu gada laikā. Šobrīd mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" 4G uztvērēji un bezvadu tīkla maršrutētāji ir izvietoti visos dīzeļvilcienu vagonos un visos elektrovilcienu motorvagonos. Par to, ka vagonā ir pieejams internets, norāda uzlīme salonā virs durvīm ar "WiFi" zīmi un tīkla adreses sākumdaļu. Viņš norādīja, ka bezvadu interneta pieejamība vilcienā ļauj ne tikai lietderīgi vai izklaidējoši pavadīt laiku, bet arī nopirkt vai uzrādīt e-biļeti, neizmantojot mobilā interneta resursus.

14.oktobrī Krustpils novada Timsmales ezera apkārtnē notiks Latvijas patriotu un valsts aizsardzības sistēmas mecenātu Ainas un Jāņa Vējiņu piemiņai veltītas jaunsargu orientēšanās sacensības “Vējiņu kauss”. Sacensībās piedalīsies gandrīz 200 jaunsargi no visas Latvijas. Marķējums uz sacensību centru būs no Jēkabpils-Ļaudonas ceļa 20. km. Sacensību atklāšana notiks plkst. 10.30, pēc tam sekos orientēšanās sacensības Timsmales ezera apkārtnē, aizaugušās pļavās un krūmājos. Uzvarētāju apbalvošana - plkst. 15.30. Jaunsardzes un informācijas centrs orientēšanās sacensības organizē, lai saglabātu un uzturētu Ainas un Jāņa Vējiņu piemiņu, stāstītu jaunsargiem par patriotismu un vērtībām, nesavtīgumu, mācītu vēsturi, izzinot reālu cilvēku likteņgaitas trimdā. “Vējiņu kauss” iedibināts kā ikgadēja tradīcija, un sacensības katru gadu notiek kādā no Latvijas novadiem.

Un vēl

Lai gan kalendārais rudens vēl nav pusē, nokrišņu daudzums Latvijā jau tagad ir lielāks nekā iepriekšējo četru gadu rudeņos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Kopš 1.septembra nokrišņu daudzums valstī vidēji sasniedzis 190 milimetru jeb 95 procentus no rudens normas. Iepriekšējos četros gados visa rudens - septembra, oktobra un novembra - nokrišņu summa bija 145-185 milimetri. Pēdējais slapjais rudens bija 2012.gadā, kad trīs mēnešu nokrišņu summa valstī vidēji sasniedza 251 milimetru. Pagājušajā gadā bija otrais sausākais septembris, savukārt 2015.gadā - vissausākais oktobris novērojumu vēsturē. Šī gada septembris kļuva par trešo mitrāko septembri kopš meteoroloģisko novērojumu sākuma, un sagaidāms, ka arī oktobrī nokrišņu daudzums visā valstī pārsniegs normu.

Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00
Radio1 ziņās klausieties: Konkursā uz SIA “Jēkabpils siltums” vadītāja amatu pieteikušies trīs pretendenti; Valsts asinsdonoru centrs aicina atsaukties 0 rēzus pozitīvās asins grupas donorus; un Jēkabpils jauniešu dome izveidojusi dokumentālu filmu.

Konkurences padome nolēmusi par aizliegtu vienošanos būvmateriālu tirgotājiem "Depo", "Kesko Senukai Latvia" un "Tirdzniecības nams “Kurši”” piemērot 5,8 miljonus eiro naudas sodu, liecina konkurences padomes informācija.Tajā skaitā "Depo" piemērots naudas sods 3,7 miljoni eiro, "Tirdzniecības nams "Kurši"" 1,1 miljonu eiro, bet "Kesko Senukai Latvia" 920 tūkstoši 618 eiro apmērā. Konkurences padome norāda, ja uzņēmumi vienojas par cenām, patērētājiem tiek izslēgtas vai būtiski samazinātas iespējas no mazumtirgotājiem saņemt patiesi konkurējošus cenu piedāvājumus, jo šādu pārkāpumu gadījumos cenas neizbēgami tiek mākslīgi paaugstinātas.

Jēkabpils domes Finanšu komitejas sēdes informatīvajā daļā, atbildot uz deputāta Kaspara Ģirģena jautājumu, kā sokas ar konkursu, kas izsludināts uz SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētāja amatu, Jēkabpils mērs Raivis Ragainis sacīja, ka konkurss ir noslēdzies. Uz šo amatu pieteikušies trīs pretendenti. Patlaban tiekot vērtēti viņu pieteikumi, pēc tam pretendentus sauks uz darba interviju, kurā uzklausīs amata kandidātu redzējumu par uzņēmuma attīstību un izvēlēsies piemērotāko. Informējot par konkursa norisi, Jēkabpils mērs Raivis Ragainis ironizēja, ka Jēkabpils domes vadība ir sarūgtināta, jo konkursā nav pieteicies pretendents, kura vārds neoficiālā informācijā iepriekš tik minēts presē kā jau zināmais iespējamais uzņēmuma vadītājs.

Turpinām ziņas

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma Sociālā uzņēmuma likumu, kas izstrādāts ar mērķi radīt labvēlīgu vidi sociālajai uzņēmējdarbībai. Ašķirībā no daudzām citām valstīm Latvijā vēl nav izveidots tiesiskais regulējums tādu uzņēmumu darbībai, kuri strādā sociālu mērķu vadīti. Taču pieprasījums pēc īpašiem noteikumiem šāda veida uzņēmējdarbībai ir, tādēļ komisija uzņēmās iniciatīvu likumprojekta izstrādē. Sociālā uzņēmuma statusu varēs iegūt sabiedrības ar ierobežotu atbildību, kas īsteno radošu saimniecisko darbību ar labvēlīgu sociālo ietekmi, piemēram, sniedz sociālos pakalpojumus, veido iekļaujošu pilsonisko sabiedrību, veicina izglītību, atbalsta zinātni, strādā pie vides aizsardzības un saglabāšanas, nodrošina dzīvnieku aizsardzību vai veicina kultūras daudzveidību. Pēc plašām diskusijām atbalstītas arī pašvaldību tiesības piedalīties sociālā uzņēmuma izveidē un darbībā. Taču pašvaldībām šādos uzņēmumos nevarēs būt balsu vairākums, kā arī šī uzņēmuma darbības mērķim jābūt mērķa grupas nodarbinātībai.

Valsts asinsdonoru centrs aicina atsaukties 0 rēzus pozitīvās asins grupas donorus. Jau vairākas dienas VADC nav izdevies piepildīt 0 rēzus pozitīvo asins krājumu, tāpēc nepieciešams steidzams donoru atbalsts. Tāpat joprojām ļoti nepieciešami 0 rēzus negatīvo, kā arī B rēzus pozitīvo asins grupu donori. Asinis var ziedot arī varakļānu poliklīnikā un Jēkabpils slimnīcā.

Un vēl

Šoruden Jēkabpils Jauniešu dome ir nākusi klajā ar jaunu ideju - dokumentālo filmu par savu darbību un tās aizkadriem. Filmā izmantoti simtprocentīgi autentiski un iepriekš neredzēti videomateriāli no jauniešu darba aizkulisēm un ikdienas, emocijām, asumiem, priekiem un bēdām - visa tā, kas bieži vien netiek pamanīts un izcelts, bet tam ir milzīga nozīme. Filmas galvenie akcenti vērsti uz lielāko pasākumu - Ziemassvētku balles un Jauniešu dienas - rīkošanas procesa parādīšanu, video “tīzeru” filmēšanas aizkulisēm, kā arī citiem interesantiem Jauniešu domes nozīmīgākajiem mirkļiem. Jēkabpils Jauniešu domes mērķis ar šo dokumentālo filmu ir rosināt jauniešus aizdomāties par savu lomu jauniešu kultūrvidē un attieksmi pret darbu.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00
Radio1 ziņās klausieties: Pašvaldības pārmet valdībai neapspriešanos ar pašvaldībām, virzot grozījumus par minimālo skolēnu skaitu klasēs; Nākamgad Latvijas pilsētās tiks īstenots projekts "Brīvības ielas stāsts"; un Itālijā veiksmīgu bēgšanu sarīkojuši divi ieslodzītie, kuri bija ielūgti uz maltīti pie Romas pāvesta Franciska.

Latvijas Denacionalizēto namu īrnieku asociācija šodien piketā pie Ministru kabineta ēkas pieprasīja valdībai lemt par kompensācijām denacionalizēto namu īrniekiem zemes, naudas vai mājokļa veidā. Aptuveni 30 piketa dalībnieku uzsvēra, ka, atšķirībā no Lietuvas un Igaunijas, Latvijā denacionalizēto māju īrnieku problēma joprojām netiek risināta. Piketa dalībnieki bija sagatavojuši vēstuli Ministru prezidentam Mārim Kučinskim, kurā pieprasīts garantēt Augstākās padomes 1991.gada 30.oktobra lēmuma "Par LR likumu "Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem" un "Par namīpašumu denacionalizāciju Latvijas Republikā" spēkā stāšanās kārtību" izpildīšanu. Šajā lēmumā tika noteikts, ka līdz 1991.gada 1.decembrim jāizstrādā un jāiesniedz Augstākai padomei likumprojekts "Par kompensācijām", taču tas līdz šim nav izpildīts, uzsvēra viens no piketa organizatoriem Evalds Paurs. Denacionalizēto namu īrnieki uzskata, ka noklusēt šo Augstākās padomes lēmumu un izlikties, ka šāds lēmums neeksistē, ir amorāla un nosodāma pozīcija.

Latvijas Pašvaldību savienība ir neizpratnē, kā grozījumus Izglītības likumā saistībā ar minimālo skolēnu skaitu klasēs varēja virzīt izskatīšanai valdībā bez apspriedes ar pašvaldībām. Pašvaldības un valdība joprojām nav vienojušās, kad notiks sarunas ar pašvaldībām par Izglītības likumā paredzētajām izmaiņām, kas paredz deleģējumu Ministru kabinetam noteikt minimālo skolēnu skaitu klasē un klašu grupā vispārējās izglītības iestādēs.
2.oktobrī valdība šos likuma grozījumus atbalstīja un tie ir iekļauti valsts budžeta paketē, taču pašvaldību savienība par to uzzinājusi tikai pēc grozījumu atbalstīšanas. Līdz ar to pašvaldību savienībai neesot skaidrs, kā šādas izmaiņas varēja ieviest, pirms tam neapspriežoties ar pašvaldību vadītājiem. Kā ziņots, valdība 4.oktobrī atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, paredzot deleģējumu Ministru kabinetam noteikt minimālo skolēnu skaitu klasē un klašu grupā vispārējās izglītības iestādēs.

Turpinām ziņas

Par godu valsts svētkiem nākamgad Latvijas pilsētās tiks īstenots projekts "Brīvības ielas stāsts", valsts simtgades pašvaldību koordinatoru seminārā pastāstīja filmu studijas "Mistrus Media" producents Gints Grūbe. Viņš sacīja, ka Latvijā ir vairāk nekā 60 ielas, bulvāri un laukumi, kas nes brīvības vārdu. Projekta programmā kopā ar pedagogiem, vēsturniekiem, novadpētniekiem, skolēniem un dažādu paaudžu iedzīvotājiem tiks apzinātas saglabātās atmiņas un vēstures liecības fotogrāfijās, lietās un stāstos. Tāpat reģionos plānoti "Brīvības forumi", kuru laikā ārvalstīs dzīvojošie latvieši tiks aicināti piedalīties diskusijās par latviešu nācijas turpmāko attīstību. Projekta laikā paredzēts rīkot arī brīvības izstādes, kurās iedzīvotāji sniegtu savas liecības par Latvijas vēsturi. Tāpat projekta "Brīvības ielas stāsts" rīkotāji plāno deviņās lielākajās Latvijas pilsētās piešķirt jaunus nosaukumus vietām, kuras saistītas ar valsts neatkarības veidošanu vai atgūšanu.

Sociālajiem dienestiem vairāk uzmanības jāpievērš uzdevumiem, kas saistīti ar sociālo pakalpojumu sniegšanu, piemēram, attīstot ģimenes asistenta pakalpojumus un atbalsta sniegšanu atkarīgām personām, kā arī pilnveidojot sociālās prasmes, secināts Labklājības ministrijas un nodibinājuma “ Baltijas sociālo zinātņu institūts” veiktajā pētījumā par sociālo dienestu darbību. Lai arī sociālā dienesta darbības virzieni ietver gan sociālo palīdzību, gan sociālos pakalpojumus, pašvaldību vadītāji atzīst, ka realitātē lielākā daļa resursu tiek novirzīta sociālās palīdzības sniegšanai. Pašvaldību vadītāju vērtējumā sociālie dienesti varētu paplašināt savu darbu attiecībā uz sociālās aprūpes un aprūpes mājās pakalpojumu pensijas vecuma cilvēkiem, preventīvo sociālo darbu, īpašu uzmanību pievēršot ģimenēm ar bērniem, kā arī veltīt vairāk laika tiešajai komunikācijai ar klientu.

Un vēl

Itālijā veiksmīgu bēgšanu sarīkojuši divi ieslodzītie, kuri bija ielūgti uz maltīti pie Romas pāvesta Franciska. Abi vīrieši, kuri bija ieslodzīti narkomānu un cietumnieku rehabilitācijas centrā, bija starp apmēram 20 cietumniekiem, kuriem 1.oktobrī Boloņā bija paredzēts tikties ar pāvestu. Ieslodzītie aizbēga neilgi pirms vai pēc maltītes un kopš tā laika nav redzēti, vēstīja Itālijas mediji, bet varasiestādes šīs ziņas nav ne apstiprinājušas, nedz arī noliegušas. Francisks sava pontifikāta laikā par vienu no svarīgākajām tēmām ir pasludinājis žēlsirdību un savos braucienos ārpus Vatikāna regulāri tiekas ar cietumniekiem.

Atstājiet komentāru