2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 9.janvārī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 9.janvārī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: BK Jēkabpils izcīna uzvaru; Brīvdienās notikuši vairāki terorakti; un Aizsalstot Daugavai paaugstinājies ūdens līmenis pie Zeļķu tilta.

Sestdien, 7. janvārī BK „Jēkabpils” gandrīz visu spēli bija vadībā pret BK „Ogre/Kumho Tyre” un izcīnīja drošu uzvaru ar rezultātu 85:63. Šajā „OlyBet” Latvijas Basketbola līgas spēlē rezultatīvākais „lūsis” ar 15 punktiem bija Mikus Sokolovs, ar 14 punktiem Roberts Stumbris un 13 punktiem Kristaps Miglinieks. Arī nākamajā mačā – trešdien, 11. janvārī BK „Jēkabpils” tiksies ar „Ogre/Kumho Tyre” komandu, tikai šoreiz tas būs Jēkabpilī.

Iestājoties aukstam laikam, Pils rajonā esošajā slidotavā tika uzliets ledus un kopš sestdienas tā ir atvērta slidotgribētājiem. Jau ziņots, ka pagājušajā gadā slidotavai tika uzklāts asfalta segums, uzstādīti laukuma borti un drošības siets, kā arī ierīkots apgaismojums,kā ari iegādāti hokeja vārti. Papildus ir nodrošināta arī slidotavas apskaņošana – gan ikdienā, gan amatieru hokeja sacensību laikā. Ja gaisa temperatūra saglabāsies pietiekami zema, tad pirmās sacensības plānotas jau šīs nedēļas nogalē, tā informē SIA” Pils rajona namu pārvalde” valdes loceklis Mihails Aleksejevs. Slidotavas laukuma ierīkošanu finansēja Jēkabpils pilsētas pašvaldība.

Turpinām ziņas

Pagājušā nedēļas nogale un brīvdienas pasaulē notikuši vairāki terorakti. ASV Floridas štata Fortloderdeilas starptautiskajā lidostā piektdien izcēlās apšaude, kurā bijušais ASV karavīrs, kurš dienējis Irākā, ar pistoli nošāva piecus cilvēkus un tika aizturēts. Astoņi cilvēki apšaudē tika ievainoti un ir nogādāti slimnīcā. Apšaudē aizdomās turētais Estebans Santjago, kuram ir karavīra personas apliecība, atrodas apcietinājumā un viņu nopratina Federālā izmeklēšanas biroja un policijas slepkavību nodaļas izmeklētāji. Incidents notika lidostas 2.termināļa bagāžas saņemšanas daļā, kad pasažieri tur saņēma savu bagāžu. Uzbrukuma motīvs vēl nav zināms. Bijušajam ASV karavīram – Irākas kara veterānam sestdien tika izvirzītas apsūdzības, un notiesāšanas gadījumā viņam var draudēt nāvessods.

Savukārt Jeruzalemes centrā, netālu no vecpilsētas mūriem, kravas automašīna iebraukusi gājēju pūlī, nogalinot četrus un ievainojot vismaz 13 cilvēkus. Kravas auto uzbrauca karavīru grupai, kas atradās populārajā promenādē. Uzbrucēju nogalināja karavīri no šīs grupas. Policijas pārstāvji paziņoja, ka notikušais ir terorakts. Jau vēstīts, ka Izraēlā teroristu uzbrukumi, ar automašīnām iebraucot cilvēku pārpildītajās vietās, kopš 2015.gada gada rudens ir viens no raksturīgākajiem jaunā terorisma viļņa elementiem.

Un vēl

Daugavai pakāpeniski aizsalstot, pie Zeļķu dzelzceļa tilta, Krustpils novadā, ūdens līmenis brīvdienās cēlies par trim metriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.Ūdens līmeņa straujo kāpumu, visticamāk, izraisījis vižņu sablīvējums. Savukārt Jēkabpilī ūdens līmenis nav būtiski mainījies, bet Daugavpils un Krāslavas novadā - pazeminājies. Piedrujā ūdens līmenis Daugavā dažās dienās krities par metru. Upei aizsalstot, kāpt uz ledus ir bīstami, vairākās pašvaldībās noteikts aizliegums atrasties uz ūdenstilpju ledus.

Pagājušajās brīvbdienās piedzīvots aukstākais laiks pēdējo četru gadu laikā, kopš 2012.gada. Sestdien pēc septiņiem rītā Rēzeknes, Ludzas un Zilupes apkaimē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -30,5..-31,5 grādiem, savukārt Jēkabpilī fiksēti ap – 30 grādi sala. Minēto gaisa temperatūru reģistrējušas pie ceļiem izvietotās meteoroloģiskās stacijasmeteoroloģisko novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra tobrīd bija -29..-30 grādu Jēkabpilī, Madonā un Rēzeknē. Svētdien jau bija daudz siltāk un šodien gaisa temperatūra turpinās paaugstināties.

Šīs nedēļas vidū Latviju sasniegs ciklons atnesot stipru vēju un nokrišņus. Paredzams, ka otrdien un naktī uz trešdienu mākoņu kļūs mazāk un gaisa temperatūra par dažiem grādiem pazemināsies. Trešdien saistībā ar ciklona tuvošanos pastiprināsies dienvidu vējš, tas vietām putinās iepriekš uzsnigušo sniegu. Nokrišņi, pārsvarā sniegs, tiek prognozēti no ceturtdienas, 12.janvāra.

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 iņās klausieties:ASV žurnāla Forbes veidotajā uzņēmējdarbībai draudzīgo valstu topā latvija ierindojas 25.vietā; Nākamajās brīvdienās tiks skaitīti latvijā ziemojošie ūdensputni; un Sākta parakstu vākšana, lai aizliegtu dzērveņu lasīšanu ar ogu kombainiem.

 ASV žurnāla Forbes veidotajā uzņēmējdarbībai draudzīgo valstu topā Igaunija ieņem 13. vietu un Lietuva 15., kamēr Latvija ierindota 25. vietā. Pirmajā vietā ierindota Zviedrija, tai seko Jaunzēlande, Honkonga, Īrija un Apvienotā Karaliste. Savukārt pēdējā, 139. vietā, ierindota Āfrikas valsts Čada. "Forbes" norādījis, ka Igaunijā ir moderna uz tirgu balstīta ekonomika. Tāpat Igaunija var lepoties ar vienu no augstākajiem iedzīvotāju ienākuma līmeņiem Centrāleiropā un Baltijas reģionā. Savukārt Lietuva var lepoties ar vienu no visstraujāk augošajām ekonomikām Eiropas Savienībā. Tikmēr Latvija var lepoties ar attīstītu tranzītu, kā arī ar kokapstrādes, lauksaimniecības, pārtikas ražošanas un elektronikas nozarēm. Tomēr, kā uzsver "Forbes", korupcija Latvijā vēl joprojām ir šķērslis, lai piesaistītu ārvalstu tiešās investīcijas. Tāpat ekonomisko aktivitāti Latvijā negatīvi iespaido zemā dzimstība un iedzīvotāju skaita samazināšanās.

Kopš 2016. gada aprīļa par "aplokšņu algu" maksāšanu var nonākt aiz restēm, jo ir ieviesta kriminālatbildība, taču šajā laikā Valsts ieņēmumu dienestam nav izdevies ierosināt nevienu kriminālprocesu, vēsta raidījums "LNT Ziņu TOP 10". Gadījumā, ja darba devējs "aplokšņu algas" izmaksājis tādā apmērā, kas pārsniedz desmit minimālās mēnešalgas, bargākais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana. Kā alternatīva cietumsodam ir piespiedu darbs vai naudas sods, liedzot tiesības veikt uzņēmējdarbību vai ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz trīs gadiem. VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Sandra Kārkliņa-Ādmine skaidro, ka kriminālprocesu var sākt vien tādā gadījumā, ja "aplokšņu algas" maksātājs tiek pieķerts "pie rokas". To esot iespējams izdarīt vien tad, ja paši darbinieki ziņo un sadarbojas ar dienestu. Līdz šim tādi gadījumi nav bijuši.

 Turpinām ziņas

Februārī publisko bibliotēku lasītāji varēs tiešsaistē bez maksas lasīt tajā pieejamās e-grāmatas, izmantojot e-grāmatu bibliotēkas platformu. Platformas izstrādātāja "Tieto Latvia" pārstāvji norāda, ka visām Latvijas publiskajām bibliotēkām, kuras izmanto informācijas sistēmu "ALISE", ir iespējams abonēt e-grāmatu bibliotēkas platformu. Uzņēmumā atklāja, ka decembrī veiksmīgi noslēdzās viens no platformas izstrādes posmiem – izmēģinājuma projekts, kurā piedalījās izdevēji "Apgāds Zvaigzne ABC", "Jāņa Rozes apgāds" un "Jumava", kā arī sešas Latvijas publiskās bibliotēkas - Ventspils, Kuldīgas Galvenā, Valmieras, Jelgavas pilsētas, Latgales Centrālā un Preiļu bibliotēka.

Nākamajās brīvdienās - 14. un 15.janvārī - notiks Latvijā ziemojošo ūdensputnu uzskaites pasākumi, portālā "Dabasdati.lv" informē uzskaites koordinatore Antra Stīpniece. Starptautiskā ziemojošo ūdensputnu uzskaite pasaulē šoziem notiks jau 51.reizi. Kopš 1967.gada janvāra arī Latvijā jau 42.reizi tiek veikta šāda uzskaite. Kopš 2015.gada ziemojošo ūdensputnu uzskaite ir valsts monitoringa programmas sastāvdaļa. Katra monitoringa mērķis ir iegūt pēc iespējas labākus datus, pēc iespējas garāku datu rindu. Uzskaites koordinatore lūdz putnu vērotājus sekot informācijai vietnē "Dabasdati.lv" un uzskaišu rezultātu ziņošanai izmantot tieši šo vietni.

 Un vēl

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par ogu lasāmo kombainu izmantošanas aizliegumu purva dzērveņu lasīšanā. Kā iniciatīvas iesniedzēja norādīja Aiga Kraukle. Viņasprāt, kombainu izmantošana dzērveņu lasīšanas laikā būtu jāaizliedz, jo tādējādi tiek izraustītas mētras, kuru atjaunošanās nenotiek pāris gados. Kraukle pārliecināta, ja ogas tiek vāktas saudzīgi ar rokām, dzērvenes ražo ik gadu, tādējādi to pietiek gan ogotājiem, gan meža kārumniekiem. Līdz ar to viņa rosina Vides aizsardzības likumā iekļaut normu par ogu vācamo kombainu izmantošanas aizliegumu purva dzērveņu lasīšanā.

Radio1 ziņas pulksten 12.00-13.00

Radio1 ziņās klausieties: Izglītības un zinātnes ministrijā notiek tikšanās ar visām iesaistītajām pusēm Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas reorganizācijas procesā; Vairākas latvijas pašvaldības vēlēšanu gadā apmaksās skolēniem automācības; un Pāvests Francisks mudina sievietes nekautrēties un barot baznīcā savus mazuļus ar krūti.

Šodien Izglītības un zinātnes ministrijā notiek tikšanās ar visām iesaistītajām pusēm, lai pārrunātu Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas reorganizācijas procesu. Jau ziņots, ka izglītības un zinātnes ministrija ir pieņēmusi lēmumu ar šī gada augustu reorganizēt akadēmiju, to pievienojot Latvijas Universitātei. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu. īgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas filiāle darbojas arī Jēkabpilī.

Latvijā uzlabojas asfaltēto ceļu stāvoklis, bet turpina pasliktināties grants ceļu stāvoklis, šatzīst Latvijas Valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange. Viņš informē, ka pagājušajā gadā kopumā darbi veikti 134 objektos vairāk nekā tūkstots 140 kilometru garumā, kā arī sakārtoti 28 tilti un pabeigti 18 satiksmes uzlabošanas projekti. Kopumā pagājušajā gadā ceļiem novirzīti 255 miljoni eiro, tajā skaitā Eiropas Savienības fondu līdzekļi veidoja 110 miljonus eiro, bet valsts budžeta līdzekļi bija 145 miljonu eiro apmērā. Šodien Latvijas valsts ceļi informēs plašāku sabiedrību par pavekto pērn un plānotajiem darbiem šogad.

Turpinām ziņas

Kāds cilvēku kontrabandists lielceļa malā esoša stāvlaukumā Vācijas dienvidos pamatīgā salā pametis 19 bēgļus, tajā skaitā piecus bērnus, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju. vēsta ziņu aģentūra "Reuters". Kad likumsargi atraduši pamestos ļaudis, gaisa temperatūra bijusi -20 grādu. Kontrabandista atstātie cilvēki bijuši bez pasēm un viņi apgalvojuši, ka ir no Irākas, Irānas un Sīrijas, un kontrabandistam samaksājuši no 500 līdz 800 eiro katrs, lai tas viņus no kāda bēgļu centra Itālijā atgādā uz Vāciju. Pagaidām kontrabandistu notvert nav izdevies.

Vairākas Latvijas pašvaldības Rūjienas, Kandavas, Salaspils un Viesītes - par saviem līdzekļiem iecerējušas apmaksāt skolēniem mācības autoskolā. Apmācības autoskolā par pašvaldības līdzekļiem plānots nodrošināt arī Viesītes novada pašvaldībā. Paredzēts, ka apmātības notiks divās grupās šogad un nākamgad. Šogad, sākot ar februāra vidu, plānots apmācīt 19 skolēnus, bet nākamgad – 14. Izglītības iestādes direktors un novada domes deputāts Andris Baldunčiks aģentūrai LETA atklāja, ka līdz šim skolā auto kursus varēja apgūt par maksu, taču skolēnu vecāki lūdza pašvaldības atbalstu, un jau pagājušajā – pirms vēlēšanu gadā apmācības sāka apmaksāt pašvaldība. Pagājušajā gadā pakalpojumu desmit skolēniem nodrošināja SIA "Vikingi" par 2 tūkstoši 448 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Viņš pauž, ka iespēja apgūt auto vadīšanas prasmes skolā ir viens no veidiem, kā izglītības iestādei piesaistīt skolēnus.

Un vēl

Pāvests Francisks svētdien mudināja sievietes, kas apmeklēja ceremoniju Vatikāna Siksta kapelā, nekautrēties un barot baznīcā savus mazuļus ar krūti, jo ceremonija ir gara un bērni raud, ja ir izsalkuši. Viņš jau iepriekš paudis atbalstu mazuļu barošanai ar krūti, arī sabiedriskās vietās. Pateicoties barošanai ar krūti, mazulim tiek nodrošināta optimāla barība, kā arī stiprināta imūnsistēma. Tiesa gan, daudzās pasaules valstīs sievietes tiek mudinātas nebarot mazuļus ar krūti, vismaz ne sabiedriskās vietās.

 Radio1 ziņas pulksten 14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Krūmiņai valsts kontroliera amatā nav konkurentu; Profesionālo skolu audzēkņus aicina piedalīties konkursā; un Kolektīvās iepirkšanās portāli piedzīvo norietu.

Pagaidām valsts kontroliera amatam izvirzīta tikai pašreizējās valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas kandidatūra. Kandidātus šim amatam var izvirzīt līdz 9.janvārim, tātad pieteikumus var iesniegt arī šodien. Līdz šim septiņi Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti pieteikuši Krūmiņas kandidatūru uz nākamo termiņu, tāpat viņas kandidatūru izvirzījusi opozīcijā esošā Latvijas Reģionu apvienība. Atbalstu Krūmiņai paudis arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš norādījis, ka pašreizējai valsts kontrolierei jāturpina iesāktais darbs.

Valdošās koalīcijas partiju politiķi pēc pārdesmit miljonu sadalīšanas, atbalsta ideju atteikties no "deputātu kvotām" valsts budžetā. Augusts Brigmanis norāda, ka Latvijas Zemnieku savienība noteikti iestāsies pret tā sauktajām "deputātu kvotām" nākamā gada budžetā. Viņa viedoklim piekrīt arī otrās Zaļo un zemnieku savienībā ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars. Savukārt "Vienotības" līderis Andris Piebalgs noraidošo pozīciju pret "deputātu kvotām" pauda jau decembra sākumā partijas kongresā. Arī Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdes loceklis, Saeimas Budžeta un finanšu komisijas deputāts Imants Parādnieks norāda, ka nacionālajai partijai nekad nebija pieņemami, ka kāda konkrēta summa atvēlēta deputātiem, jo noteiktām iniciatīvām finansējums būtu jāparedz budžetā.

Turpinām ziņas

Lai popularizētu profesionālo izglītību un sniegtu iespēju labāk izprast jauniešu profesionālo potenciālu un talantus, Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju izsludinājusi konkursu "Es lepojos ar paveikto". Konkursā profesionālo vidējo izglītības iestāžu jaunieši aicināti dalīties savos personīgajos stāstos ceļā uz profesijas izvēli un sasniegumiem mācību procesa laikā. Konkurss norisinās kampaņas "Dari un mācies, viss tikai sācies!" laikā, kuras nolūks ir popularizēt profesionālo vidējo izglītību un darba vidē balstītas mācības. Konkursa uzvarētājs tiks paziņots 25.janvārī.

Latvijas Entomoloģijas biedrība par 2017.gada kukaini izvēlējusies Eiropas dievlūdzēju. Entomologi šogad vēlas vērst sabiedrības uzmanību tieši uz šo sugu, jo tās izplatība Latvijā ir neskaidra. Eiropas dievlūdzējs Latvijā pirmo reizi konstatēts 2008.gadā, un līdz šim tas novērots ļoti reti, galvenokārt Daugavas upes baseinā. Eiropas dievlūdzējs ir sastopams Eiropas centrālajā un dienvidu daļā, un sugas ienākšana Latvijā, visticamāk, skaidrojama ar to, ka klimats kļūst siltāks. Plēsīgā dzīvesveida dēļ, dievlūdzējus pasaulē izmantoī augu aizsardzībā - augu kaitēkļu skaita samazināšanai. Tāpēc palaimējies ir tiem, kas dievlūdzēju atrod savā dārzā.

 Un vēl

Savulaik tik populārie kolektīvās iepirkšanās portāli piedzīvo norietu. Latvijas tirgū strādājošo dalībnieku skaits ir ievērojami sarucis, daži meklē jaunas nišas. Patērētāju un arī pakalpojumu sniedzēju uzticību šāda veida iepirkšanās portāliem iedragājuši negodprātīgi tirgus spēlētāji. Vēl pirms dažiem gadiem Latvijā darbojās vairāki desmiti kolektīvās iepirkšanās portālu. Tajos ikviens, iegādājoties kuponu, varēja iegādāties atlaidi kādas preces vai, pārsvarā gadījumu, pakalpojuma iegādei. Nereti gan pircējiem nācās vilties, par ko liecināja arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrā saņemtās sūdzības. Tagad situācija ir mainījusies – kolektīvās iepirkšanās portālu un arī sūdzību skaits ir gājis mazumā un cilvēki atklājuši, ka daudzas preces un pakalpojumus var iegādāties individuāli par līdzīgām cenām kā kolektīvās iepirkšanās portālos.

Radio1 dienas izskaņas ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Arī pēc Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas reorganizācijas tiks saglabātas filiāles; Latvijā ir pārliecinoši zemākais valsts finansējums autoceļiem starp Baltijas valstīm; un No rītdienas sāks strādāt slidotava Jēkabpils stadionā.

Izglītības un Zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis šodien norādīja, ka runājot par augstskolu institucionālu apvienošanos, varētu apstāties pie Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas, bet tālāk domāt par konkrētām studiju programmām. Vaicāts, vai ir vēl kādi plāni par citu valsts augstskolu reorganizēšanu, ministrs uzsvēra, ka ir ļoti konkrēti plāni attiecībā uz valsts budžeta vietu sadali. Lūgts komentēt, kāds varētu būt ideālais valsts augstskolu skaits, Šadurskis konkrētu ciparu nenosauca, bet norādīja, ka vēlētos nošķirt valsts augstskolas no koledžām. Viņš norādīja, ka attiecībā uz koledžām ir mērķis tās tuvināt ar augstskolām, bet pagaidām tās diezgan veiksmīgi strādājot katra savā konkrētā nišā. Arī pēc Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas reorganizācijas, to pievienojot Latvijas Universitātei, tiks saglabātas filiāles, kurās tiktu apmācīti pedagogi. Turklāt filiālēs iecerēts nodrošināt tādu pašu studiju kvalitāti kā Latvijas universitātes centrālajā studiju vietā.

ASV žurnāla Forbes veidotajā uzņēmējdarbībai draudzīgo valstu topā Igaunija ieņem 13. vietu un Lietuva 15., kamēr Latvija ierindota 25. vietā. Pirmajā vietā ierindota Zviedrija, tai seko Jaunzēlande, Honkonga, Īrija un Apvienotā Karaliste. Savukārt pēdējā, 139. vietā, ierindota Āfrikas valsts Čada. "Forbes" norādījis, ka Latvija var lepoties ar attīstītu tranzītu, kā arī ar kokapstrādes, lauksaimniecības, pārtikas ražošanas un elektronikas nozarēm. Tomēr, kā uzsver "Forbes", korupcija Latvijā vēl joprojām ir šķērslis, lai piesaistītu ārvalstu tiešās investīcijas. Tāpat ekonomisko aktivitāti Latvijā negatīvi iespaido zemā dzimstība un iedzīvotāju skaita samazināšanās.

Turpinām ziņas

Pagaidām valsts kontroliera amatam izvirzīta tikai viena kandidatūra - pašreizējā valsts kontroliere Elita Krūmiņa. Jau ziņots, ka līdz šim septiņi Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti pieteikuši Krūmiņas kandidatūru uz nākamo termiņu, tāpat viņas kandidatūru izvirzījusi opozīcijā esošā Latvijas Reģionu apvienība. Atbalstu Krūmiņai paudis arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš norādījis, ka pašreizējai valsts kontrolierei jāturpina iesāktais darbs.

Latvijā ir pārliecinoši zemākais valsts finansējums autoceļiem starp Baltijas valstīm, šodien žurnālistus informēja ''Latvijas Valsts ceļi'' pārstāvji. Nākamgad valsts finansējums ceļiem Latvijā plānots 159 miljonu eiro apmērā, Igaunijā 210 miljoni eiro, savukārt Lietuvā - 428 miljoni eiro. Savukārt Eiropas Savienības finansējums ceļiem Latvijā šogad prognozēts 127 miljonu eiro apmērā, Igaunijā 48 miljoni eiro, bet Lietuvā 91 miljons eiro. Latvijas valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Jānis Lange gan atzīmēja, ka 2019.gadā strauji saruks Eiropas Savienības finansējums valsts autoceļiem Latvijā, tam sasniedzot 68,7 miljonus eiro, bet 2020.gadā Eiropas Savienības finansējuma ceļiem jau vairs nebūs. Viņš uzsvēra, ka Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas nevienu gadu nav sasniegts finansējuma līmenis ceļiem, kuru varētu raksturot kā ilgtspējīgu. Tādējādi uzkrājies remontdarbu deficīts valsts autoceļiem 4,5 miljardu eiro apmērā. Lai apstādinātu ceļu stāvokļa pasliktināšanos, ik gadu būtu nepieciešami 673 miljoni eiro.

 Un vēl

 Iestājoties aukstam laikam, Pils rajonā esošajā slidotavā tika uzliets ledus un kopš sestdienas tā ir atvērta slidotgribētājiem. Ja gaisa temperatūra saglabāsies pietiekami zema, tad pirmās sacensības hokejā šajā slidotavā plānotas jau šīs nedēļas nogalē. Savukārt Jēkabpils stadionā slidotava darbu sāks rīt, 10.janvārī. Apmeklētājiem tā tiks atvērta pulkste trijos dienā. Slidotavas darba laiks – darbadienās būs no pulksten trijiem dienā līdz deviņiem vakarā, sestdien un svētdien no pulksten 12tiem līdz deviņiem vakarā. Slidotavas izmantošana un slidu noma būs par maksu.

 

Atstājiet komentāru