2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 4.janvārī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2017.gada 4.janvārī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Pirmssvētku laikā noziedznieki mēģinājuši izspiest naudu no veikalniekiem; Pieminot Audriņu traģēdijas 75.gadadienu šodien notiks piemiņas pasākumi; un Šodien noslēdzas dabas muzeja akcija “Uzdevumu trasīte”.

 Pirmssvētku laikā noziedznieki mēģinājuši izspiest naudu no veikalniekiem, solot naudas nesamaksāšanas gadījumā turpināt ziņot atbildīgajiem dienestiem par veikalā it kā ievietotu spridzekli, vakar žurnālistiem atklāja Valsts policijas Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins. Viņš pastāstīja, ka pagājušā gada nogalē policija saņēma informāciju par it kā ievietotiem spridzekļiem tirdzniecības centros. Izvērtējot riskus, tikai daļā gadījumu tika veikta veikalu evakuācija, jo tā nav vienīgais veids kā novērtēt drošības riskus un padarīt vidi drošu. Šāda informācija esot saņemta arī citās valstīs. Vēlāk vairākkārtēji komersanti saņēmuši neatlaidīgus, uzstājīgus sūtījumus, kuros noziedznieki prasījuši samaksāt naudu, lai pārtrauktu veikt šādu viltus informācijas izplatīšanu. Saistībā ar šādiem gadījumiem patlaban policijā sākti deviņi kriminālprocesi un notiek aktīva sadarbība ar ārvalstu kolēģiem.

 Vakar iniciatīvu portālā Manabalss.lv publicēta iniciatīva par obligātā militārā dienesta atjaunošanu Latvijā. Iniciatīvas iesniedzējs ir Raimonds Lejnieks-Puķe. Iniciatīvā norādīts, ka ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju ir nepieciešams attīstīt Latvijas aizsardzības spējas. Iniciatīvas tekstam pievienoti vairāki noteikumi, piemēram, Latvijā dzīvojošiem vīriešiem, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu, kuriem ir atbilstošs veselības un fiziskais stāvoklis ir obligāti nepieciešams iziet militāro dienestu. Savukārt tiem, kuriem veselība slikta, būtu jāiziet individualizēts militārais dienests, kurā viņš apgūst prasmes un iemaņas, kuras neprasa attiecīgo veselības un fizisko stāvokli, piemēram, kiberaizsardzība.

 Turpinām ziņas

 Pieminot Audriņu traģēdijas 75.gadadienu šodien Rēzeknē un Rēzeknes novadā notiks atceres pasākumi. Piemiņas pasākumus ievadīs piemiņas brīdis un ziedu nolikšana pie pieminekļa traģēdijas upuriem Rēzeknes novadā Audriņos, pēc tam paredzēts klusuma brīdis un ziedu nolikšana Ančupānu memoriālā. Tālāk - piemiņas brīdis un ziedu nolikšana notiks Audriņu ciema iedzīvotāju nošaušanas vietā - tagadējā tirgus laukumā Rēzeknē. Noslēgsies Audriņu traģēdijas atceres pasākumi traģēdijai veltītu tikšanos Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā.

 Pagājušajā gadā pret difteriju un stingumkrampjiem Latvijā bija vakcinējušies tikai 65,3% pieaugušo. Par šo situāciju nobažījušies valsts vadošie infektoloģijas speciālisti epidemioloģijas un infektoloģijas jomā, norādot, ka šobrīd Latvijā saslimstība ar difteriju jau vairākus gadus ir pati augstākā Eiropas Savienībā. Lai aktualizētu situācijas nopietnību Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs uzsāk informatīvo kampaņu "Pasargāts, jo vakcinēts!". Plašāk par kampaņu šodien informēs preses konferencē kurā piedalīsies arī veselības ministre Anda Čakša.

 Un vēl

 Vēl tikai šodien Dabas muzeja apmeklētājiem piedāvās uzdevumu trasīti "Ziemas vēstules". Jau ziņots, ka tika veidota kā aktivitāte, kuras mērķis bija speciālas uzdevumu grāmatiņas aizpildīšana, atbildes uz jautājumiem meklējot muzeja ekspozīcijās. Apmeklētājus rosināja meklēt atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar norisēm apkārtējā vidē ziemā. Uzdevumu trasītes ļļāva muzeju ieraudzīt citā gaismā un pamanīt lietas, kam citkārt tika paiets garām.

 Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpilī jau no pulksten pieciem rītā notiek sniega tīrīšana; Par lēmumu reorganizēt Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju augstskolas rektore uzzina no preses; un Mūžībā aizgājusi dziesminiece Austra Pumpure

Šorīt snieg un puteņo visā valstī, arī Jēkabpilī. SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs Jānis Hauka sarunā ar Radio1 šorīt sacīja, ka pilsētā jau no pulksten pieciem rītā strādā piecas tehnikas vienības, kas tīra sniegu un kaisa ar sāli galvenajās ielas, tiks tīrītas un kaisītas arī mazākas nozīmes ielas. Šorīt sniegu tīra arī desmit SIA “Jēkabpils pakalpojumi” sētnieki un trīs sētnieku mobilās vienības.

Jānis Hauka atzina, ka patlaban sniega tīrītāju darbam nav liela efekta, jo notīrītie ielu posmi puteņa laikā ātri vien tiek aizvilkti ar sniegu no jauna, vietām pat veidojot kupenas. Sinoptiķu prognoze liecinot, ka dienas pirmajā pusē puteņošana mitēsies un tad sniega tīrīšana būs efektīvāka. Taču pēcpusdienā gaidāms jauns putenis un gaisa temperatūras pazemināšanās. Tas nozīmē, ka ielu tīrīšana un kaisīšana būs mazefektīva, gan sniegputeņa dēļ, gan arī tamdēļ, ka tehniskais sāls nestrādājot, pazeminoties ārgaisa temperatūrai zem mīnus septiņiem grādiem. Taču tas nenozīmējot, ka ielas netiks tīrītas. Uzņēmums strādāšot, lai pilsētas ielas būtu izbraucamas un nodrošināta maršrutu autobusu kustība, savukārt autovadītāji aicināti uzmanīties un ņemt vērā laika apstākļus. Tāpat arī no Latvijas valsts ceļu uzturētāju puses, tīrītas un kaisītas tiek arī Jēkabpils tranzīta ielas.

Tā kā galvenā uzmanība šodien tiks pievērsta pilsētas centrālajām ielām, jēkabpilieši, kas dzīvo pilsētas nomalē aicināti zvanīt SIA “Jēkabpils pakalpojumi”, ja sniega dēļ netiek laukā no mājām vai nav izbraucams kādas mazākas ieliņas posms. Jānis Hauka piebilda, ka palīdzība jālūdz gadījumos, kad tiešām saviem spēkiem nav iespējams tikt galā, lai maznozīmīga sniega daudzuma dēļ no darbiem netiktu atrautas tehnikas vienības, kas strādā pilsētas centrā, nodrošinot maršrutu autobusu netraucētu kustību. Iedzīvotāji zvanīt var pa tālruņiem: 29188604, 29205574 un 29361403.

 Turpinām ziņas

Par Izglītības un zinātnes ministrijas lēmumu reorganizēt Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju, to pievienojot Latvijas Universitātei,augstskolas rektore Daina Voita iepriekš neesot tikusi informēta. Viņa aģentūrai LETA norādījusi, ka pati patlaban ir atvaļinājumā, taču viņas kolēģi gatavo pretargumentus ministrijas pozīcijai saistībā ar lēmumu akadēmiju reorganizēt. Viņa uzskata, ka tas ir antidemokrātiski, ka par šādiem lēmumiem viņa uzzina no preses. Viņa uzsvēra, ka nav pret reformām augstākajā izglītībā, taču ir jānotiek sarunām, kurās tiek atrasti labākie situācijas risinājumi. Savā sociālā tīkla "Facebook" kontā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmia raksta, ka "Izglītības un zinātnes ministrijas paziņojums ir maldinošs, jo par augstskolas reorganizāciju ir tiesības lemt tikai Ministru kabinetam. Augstskolas filiāle atrodas arī Jēkabpilī.

 Zemgales apgabaltiesā gan prokurors, gan apsūdzētie un viņu aizstāvji apstrīd tiesas pērnā gada 5.septembra spriedumu Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā. Par Zemgales apgabaltiesas spriedumu Zemgales tiesas apgabala prokurors Aleksandrs Soroka ir iesniedzis kasācijas protestu. Kasācijas sūdzības ir iesnieguši arī apsūdzētais Arvo Žagars un viņa advokāts, apsūdzētais Deniss Hristoforidi, apsūdzētā Leonīda Koņuhova aizstāve un apsūdzētā Edgara Paruškina aizstāve. Taču krimināllieta vēl nav nosūtīta uz Augstāko tiesu, jo apsūdzētie, kuri saņēma nolēmuma tulkojumu viņiem saprotamā valodā, vēl var pārsūdzēt tiesas lēmumu.

Un vēl

 Vakar 88 gadu vecumā Liepājas reģionālajā slimnīcā mūžībā aizgājusi dziesminiece Austra Pumpure. Dziesminiece dzimusi 1928.gada 26.novembrī. No 1975.gada viņa regulāri koncertēja, akustiskās ģitāras pavadībā emocionāli izdziedot izcilo latviešu dzejnieku Imanta Ziedoņa, Māra Čaklā, Knuta Skujenieka, Jura Helda, Viktora Kalniņa, Olafa Gūtmaņa un citu autoru dzeju, kas gadu gaitā izskanēja četrās Imanta Kalniņa dziesmu programmās. Pateicoties dziesminieces sirsnībai un cilvēcībai, ap viņu gadiem pulcējas cilvēki, kas vēlējās līdzdziedāt un izteikt sevi dziesmās. Pumpures sekotājus mēdz dēvēt par "austrasbērniem". Dziesminiece saņēmusi Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.Par viņu uzrakstītas vairākas grāmatas.

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Sniegputenis paralizējis lidostas “Rīga” darbu; Vakar vakarā divu vilcienu sadursmē bija iesaistīts pasažieru vilciens Rīga- Krustpils; un Islandē kādā ieliņā trešdaļā ģimeņu aug dvīņi

 Intensīvās snigšanas dēļ šodien valstī daudzviet ir apgrūtināta satiksme, rīta pusē notikuši arī vairāki ceļu satiksmes negadījumi, kā arī ir traucēta lidostas "Rīga" darbība un reģistrēti vairāki desmiti elektroapgādes atslēgumu. Sniegputeņa dēļ šorīt lidostā "Rīga" nepiezemējas trīs lidmašīnas un kavējās izlidojošie reisi. Trešdienas rītā Rīgā nav ieradušās lidmašīnas no Helsinkiem, Viļņas un Palangas - tās novirzītas uz citām lidostām, vienlaikus atcelti vairāk izlidojošie reisi, liecina starptautiskās lidostas "Rīga" mājaslapā publicētā informācija. Rīta agrumā ar nelielu kavēšanos izlidojusi lidmašīna uz Londonu, ar stundas kavēšanos pacēlušās lidmašīnas uz Dortmundi un Frankfurti, arī pārējie izlidojošie reisi stipri kavējās. Vēlāk vairāki izlidojušie un ielidojušie reisi atcelti, kā arī turpinās reisu kavēšanās. Piemēram, atcelti izlidojušie reisi uz Stokholmu, Kopenhāgenu, Viļņu, Oslo un Tallinu, kā arī atcelti šo maršrutu atpakaļreisi.

 Arī Jēkabpilī sniegputenis pieņemas spēkā. Jau ziņots, ka pilsētā strādā pieci sniega tīrītāji, kā arī sētnieku mobilās brigādes. Tomēr tikt galā ar darbiem intensīvas sniegšanas laikā ir neiespējami. SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs Jānis hauka aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un rēķināties ar laika apstākļu radītajām problēmām. Tā kā galvenā uzmanība šodien tiks pievērsta pilsētas centrālajām ielām, jēkabpilieši, kas dzīvo pilsētas nomalē aicināti zvanīt SIA “Jēkabpils pakalpojumi”, ja sniega dēļ netiek laukā no mājām vai nav izbraucams kādas mazākas ieliņas posms. Iedzīvotāji zvanīt var pa tālruņiem: 29188604, 29205574 un 29361403.

Turpinām ziņas

Vakar vakarā notika divu vilcienu un vieglās automašīnas sadursme Dārziņos posmā starp Salaspili un Rīgu, kurā bija iesaistīts pasažieru vilciens Rīga-Krustpils, informē valsts AS "Pasažieru vilciens" Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Egons Ālers. Viņš pastāstīja, ka pasažieru vilciens kursēja maršrutā Rīga-Krustpils. Pēc satiksmes negadījuma vilciena pasažieri tālāk tika nogādāti ar autobusiem. Uz laiku bija slēgta vilcienu kustība, bet vēlāk daļēji ierobežota. Šorīt vilcienu satiksme atjaunota pilnā apmērā. Negadījumā bija iesaistīti divi vilcieni - kravas vilciens pēc sadursmes ar automašīnu uzstūmis to virsū pasažieru vilcienam, cilvēki nav cietuši. Plašāk lasiet un video skatieties portālā Radio1.lv.

Aizkraukles novada apbalvojums "Goda pilsonis" tiks piešķirts bijušajiem Aizkraukles pašvaldības vadītājiem Mārtiņam Holstam un Andrim Antānam. Holstu apbalvojuma saņemšanai izvirzījusi Aizkraukles novada vidusskola, kur viņš pašlaik strādā par sporta skolotāju. Izglītības iestādes kolektīvs norāda, ka Holsts ir skolotājs, kurš aizrauj un iedvesmo savus skolēnus, māk saskatīt talantus un panākt regulārus treniņus. Holsts ir bijis arī Aizkraukles pašvaldības vadītājs no 1981. līdz 1991.gadam. Savukārt Antānu titulam izvirzījusi Aizkraukles Vakara vidusskolas direktores vietniece Indra Vīksna. Antāns ir strādājis par skolotāju, pagājušā gadsimta 90.gados bija Aizkraukles domes vadītājs, bet pašlaik ir Vakara vidusskolas direktors. Jau ziņots, ka svinīgais pasākums, kurā piešķirs apbalvojumus notiks 10.janvārī.

 Un vēl

 Islandes nelielajā pilsētiņā Nardvīkā ir kāda maza ieliņa - Hraundalūras iela -, kas tulkojumā nozīmē lavas ieleja. Tur ir tikai 12 mājas, un trešdaļā no tām ģimenēs ir dvīņi vecumā zem desmit gadiem. Kā uzskata ielas iemītnieki, iespējams, pie šis fenomena vainojams dzeramais ūdens. Hraundalūras ielā dzīvo pārsvarā jaunas ģimenes, un, izņemot kaimiņu attiecības, viņus nesaista radniecība, kas varētu izskaidrot salīdzinoši lielo dvīņu koncentrāciju. Noskaidrot šo fenomenu Islandes sabiedriskā televīzija nosūtīja reportieres - arī dvīnes - Hallu un Ellu. Viņas stāsta, ka no 12 mājām četrās mīt dvīņi. Ne visi viņi ir identiskie, taču tas nemazina vietas interesanto dabu, jo Hraundalūrā ir krietni pārspēts 3% rādītājs, kas parasti raksturo dvīņu īpatsvaru populācijā.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Sniegs nav radījis problēmas Jēkabpils operatīvajiem dienestiem; Pēc mēneša KNAB sāks uzraudzīt politisko partiju tēriņus; un Februāra sākumā Ērgļos notiks Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls.

Sniegputenis nav radījis problēmas SIA “Jēkabpils autobusu parks”. Uzņēmuma direktors Jānis Ščerbickis sarunā ar Radio1 sacīja, ka par spīti pieputinātajiem ceļiem šodien visi autobusi ir devušies paredzētajos maršrutos un līdz šim tie ir veikti laikus gan Jēkabpilī, gan bijušā Jēkabpils rajona teritoijā, gan Preiļu novadā. Tāpat arī bez aizkavēšanās kursē starppilsētu autobusi.

 Līdz šim arī neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādēm Jēkabpilī nav bijis problēmu sniega dēļ nokļūt līdz pacientiem.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils brigādei, saistībā ar sniega radītām problēmām, nav bijis neviena izsaukuma glābšanas darbiem. Jēkabpils brigādes komandieris Dzintars Cvilikovskis sacīja, ka pagājušajā diennaktī nav saņemts arī neviens izsaukums dzēst ugunsgrēku. Savukārt kopumā valstī pagājušajā diennaktī dzēsti Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 14 ugunsgrēki, tajos cietuši divi cilvēki. Pieci ugunsgrēki dzēsti novados, vēl pieci Rīgā, bet četri citās pilsētās.

 Turpinām ziņas

 Ministru prezidents Māris Kučinskis un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs Egils Baldzēns ir vienisprātis, ka Latvijā nepieciešams izstrādāt sistēmu, ar kuras palīdzību varētu nodrošināt atalgojuma pieaugumu. Premjers šodien pēc tikšanās ar arodbiedrību vadītāju informēja, ka puses vienojušās reizi divos mēnešos tikties, lai pārrunātu valsts attīstībai svarīgus jautājumus, jo cilvēku labklājība ir abu pušu kopīgs mērķis. Tāpat Kučinskis aicinājis arodbiedrības iesaistīties nodokļu politikas izstrādes procesā un paudis cerību, ka tās iesaistīsies cīņā ar ēnu ekonomiku.

 Tieši pēc mēneša Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sāks uzskaitīt tēriņus, kādus līdz pašvaldību vēlēšanām atlikušajos četros mēnešos partijas un to atbalstītāji veltīs politiskajai aģitācijai. Tomēr politiķu uzvedība gada nogalē, amatpersonu gadumijas runas, partiju drukātie pašreklāmas izdevumi un dažādi pagalmu pasākumi liecina, ka priekšvēlēšanu aģitācija sākusies jau pirms krietna laika. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 4.februārī sāks pieskatīt partijas, lai tās nepārsniegtu pirms 3.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām atļautos aģitācijas tēriņu griestus. Tādējādi vēl tikai mēnesi partijas drīkst tērēties bez ierobežojumiem. Šogad partijas aģitācijas četros mēnešos varēs tērēties līdzīgi kā iepriekš. 488 tūkstoši eiro būs maksimālā summa, ja politiskais spēks startēs visās 119 pašvaldībās.

Un vēl

Ērgļos no 3. un 4. februārī notiks Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls, kur aicināts piedalīties ikviens skolēns vecumā no 10 līdz 19 gadiem. Kompleksajām skolēnu sporta sacensībām ir vairāk nekā 20 gadu tradīcijas un tās balstītas olimpiskajās vērtībās. Pērn festivālu gan atcēla laikapstākļu dēļ, toties šogad ir labas izredzes, ka arī dabas spēki būs pasākumam labvēlīgi. No 16.janvāra Latvijas sporta federācijas padomes mājaslapā varēs pieteikties dalībai festivālā. Par dalībnieku pieteikšanu sacensībām ir atbildīga gan Latvijas vispārizglītojošo mācību iestāžu, gan arī arodvidusskolu vadība.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Jēkabpilī noslepkavots vīrietis; Reģionālo slimnīcu vadītāji pagaidām dzīvo neziņā par tām atvēlēto šā gada finansējumu; un Aizkraukles novada domē darbu sācis jauns deputāts.

 Pagājušajās trīs dienās policija reģistrējusi trīs slepkavības, kas pastrādātas mantkārīgos nolūkos, šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. Divas slepkavības notikušas Zemgalē, bet viena Rīgā. Visām šīm slepkavībām bija mantkārīgi motīvi. Jēkabpilī atrasts noslepkavots vīrietis, bet Bauskā kāda dzīvokļa īpašniece, savukārt Rīgā atrasta nogalināta sirmgalve. Bauskā aizdomās tiek turēti divi jaunieši, kuri upuri sadalījuši un maisos uzlikuši uz balkona. Viņi noslepkavojuši sievietei, lai iegūtu telefonu.

 Dobelē sociālajā mājā, visticamāk, no narkotiku pārdozēšanas atrasti miruši laulātie, kā arī no bada miris deviņus mēnešus mazs zīdainis. Kā šodien žurnālistus preses konferencē informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, notikusī nelaime atklājās pēc tam, kad policija Dobelē saņēma iesniegumu no mirušās sievietes mātes, kura nevarēja sazvanīt savu meitu. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka dzīvoklim bijis atvērts logs un telpās dzirdami bērnu kliedzieni. Policija izsauca ugunsdzēsējus-glābējus, kuri iekļuva dzīvoklī pa logu. Ppolicisti dzīvklī ieraudzījuši šausminošu ainu. Tur miris atrasts 1966.gadā dzimis vīrietis un 1993.gadā dzimusi sieviete, kā arī zem gultas atrasts miris deviņus mēnešus vecs bērns. Tika konstatēts, ka bērns nomiris badā. Tāpat dzīvoklī bija trīs, četrus un piecus gadus veci bērni, kuri tagad nodot aprūpei. Noskaidrojies, ka pēdējo reizi jaunā sieviete bija redzēta pērn 27.decembrī. Tiek pieņemts, ka tajā dienā arī varētu būt iestājusies abu laulāto nāve. Ķuzis pauda sašutumu arī par līdzcilvēku attieksmi. Viņš komentēja, ka vairākas dienas bērni dzīvoklī visu laiku raudāja, turklāt bija vaļā logs, taču neviens policijai neziņoja par dzirdētām bērnu raudām.

Turpinām ziņas

 No pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda lielākās dotācijas saņems Daugavpils pilsēta, kam plāno piešķirt 15 miljonus eiro, Liepāja, kam plāno piešķirt 9,5 miljonus eiro un Rēzeknes novads, kam plāno piešķirt 7,5 miljonus eiro. Savukārt Jēkabpils saņems 3.2 miljonus eiro. Jau ziņots, ka Ministru kabineta noteikumi par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 2017.gadā paredz, ka ieņēmumi fondā plānoti 162 miljoni 913 tūkstoši 915 eiro apmērā, un tos veido dotācija no valsts budžeta teju 35,7 miljonu eiro apmērā un pašvaldību iemaksas 127,2 miljonu eiro apmērā.

Atsevišķi reģionālo slimnīcu vadītāji pagaidām dzīvojot neziņā par tām atvēlēto šā gada finansējumu, jo vēl nav saņēmuši līgumus no Nacionālā veselības dienesta, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze". Jēkabpils reģionālās slimnīcas vadība esot uzrakstījusi vēstuli nacionālajam veselības dienestam ar lūgumu piešķirt papildu finansējumu, jo tai pietrūkst naudas algu izmaksai, kas paredzēta 10.janvāri. Kā skaidro slimnīcas vadītājs Ivars Zvīdris, ārstniecības iestāde pagaidām nestrādā ar zaudējumiem, bet tā no saviem līdzekļiem sedz daļu no izdevumiem, kuri būtu jāmaksā no valsts budžeta naudas, piemēram, diagnostikai stacionārā, tāpēc slimnīcai nav uzkrājumu.

Un vēl

Aizkraukles novada domē darbu sācis Vidzemes partijas deputāts Nils Mosejonoks, kurš aizvietos pēc pašas vēlēšanās amatu pametušo Indru Vīksnu. Pēdējā domes sēdē Aizkraukles novada vēlēšanu komisijas vadītāja Biruta Škutāne skaidroja, ka pēc tam, kad saņemts Vīksnas iesniegums, ieņemt viņas vietu domē uzrunāts Māris Pavlovs, kurš bija nākamais partijas sarakstā. Taču viņš no piedāvājuma attiecies. Nākamā uzrunāta Ināra Gaile, taču arī viņa atteicās. Mosejonoks piekritis ieņemt deputāta vietu, tāpēc amatā apstiprināts. Jaunais deputāts ir bijušais aizkrauklietis, absolvējis Aizkraukles novada ģimnāziju un Latvijas Universitāti. Pašlaik viņš ir "Iespējamās misijas" skolotājs Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā, liecina Aizkraukles novada pašvaldības informācija.

 

 

 

Atstājiet komentāru