2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio 1 ziņas 2015. gada 22. maijā

Jēkabpils Radio 1 ziņas 2015. gada 22. maijā

Ziņas  pulksten 7-8

Radio 1 ziņās klausieties: Notiks seminārs par biznesa plānu izstrādi; Līvānos notiks interaktīvs šovs

Zemgales plānošanas reģiona ES Struktūrfondu informācijas centrs sadarbībā ar Krustpils novada domi šodien organizē bezmaksas semināru par biznesa plāna sagatavošanu ESF programmā „Atbalsts pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības uzsākšanai”. Seminārs sāksies pulksten 10, Jēkabpilī, Rīgas ielā 150a, Krustpils novada domes konferenču zālē, un to vadīs Kaspars Timofejevs, finanšu un vadības konsultāciju SIA "Konsorts" izpilddirektors. Semināra dalībniekiem būs iespēja gūt informāciju par biznesa idejām un to iespējamiem risinājumiem ESF programmā „Atbalsts pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības uzsākšanai”.
Šodien Jēkabpilī, turpinās apaļā galda diskusija par cilvēktirdzniecības novēršanu, kurā piedalīsies dažādu jomu speciālisti. Šīs dienas sarunas tēmas - Institūciju sadarbības modelis cilvēku tirdzniecības mazināšanā Latvijā, cilvēku tirdzniecības aktualitātes Latvijā, Eiropā, pasaulē; Latvijā pirmais Uzticības tālrunis cilvēku tirdzniecības novēršanai; cilvēku tirdzniecības upuru atpazīšana, darbam ar cilvēku tirdzniecības upuri nepieciešamās zināšanas un prasmes; rehabilitācijas pakalpojumu tīkls, starpinstitucionāli koordinēti atbalsta pakalpojumi cilvēku tirdzniecībā cietušām personām un viņu ģimenēm; rehabilitācijas būtiskie akcenti; prevences aktivitātes Latvijā, lai mazinātu fiktīvo laulību izplatību Latvijā un Eiropas Savienībā; diskusija par vidē nepieciešamiem resursiem, preventīvajām aktivitātēm, lai ierobežotu fiktīvās laulības. Aktivitāti īsteno Iekšlietu ministrija un biedrība "Patvērums "Drošā māja"".

Piektdien, 22.maijā, plkst.17.00 biedrība "Baltā māja" aicina visus interesentus uz interaktīvu pasākumu/šovu „ MĪLU LATVIJU VISVAIRĀK, JO...”, kas notiks Līvānu novada Kultūras centrā . Pasākumā:projekta dalībnieki no slāvu biedrības „Uzori” dažādos uzdevumos apliecinās iegūtās zināšanas par Latviju, valodu, kultūru; Skatītājiem tiks piedāvāta aktīva līdzdalība un saistošas aktivitātes;Dalībniekus un skatītājus priecēs vietējo pašdarbības kolektīvu priekšnesumi;Pasākums notiek projekta „Biedrības „Baltā māja” pieredze un zināšanas mazākumtautību iedzīvotāju integrācijai Latvijas sabiedrībā” ietvaros.

Šodien plkst.16.00 Jēkabpils pilsētas Bērnu bibliotēkas pagalmā notiks Emīlijas diena – Jēkabpils pilsētas bibliotēkas diena "Randiņš ar lasītāju". Bibliotekāru un lasītāju saiets - sarunas, dziesmas, lustes visām paaudzēm.

Ziņas pulksten 11-12

Radio 1 ziņās klausieties: Vakar pieēkerti vairāki iereibuši šoferi; Ugusndzēsējiem neticami mierīga diennakts; Jēkabpilī atkal būs brīvdabas kino

Pagājušajā diennaktī vairāki autovadītāji sēdušies pie stūres alkohola reibumā, kā dēļ iekļuvuši ceļu satiksmes negadījumos. Tāpat par negadījumu iemeslu kļuvusi ātruma pārsniegšana, informē policijā.Tiek vēstīts, ka ceturtdienas vakarā Dobeles novada Bikstos, ceļa Biksti - Silakalnu karjeras trešajā kilometrā, 1997.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu «Renault Laguna», brauca pārāk ātri, un uz ceļa automašīnas priekšā izskrēja meža zvērs, kā rezultātā notika sadursme ar dzīvnieku. Sadursmes dēļ jaunietis nesavaldīja automašīnu un nobrauca no brauktuves. Negadījumā traumas guva automašīnas pasažieri. Abi nogādāti slimnīcā. Savukārt Cēsīs kāds iereibis autovadītājs, kurš vadīja automašīnu «Renault Megane Coupe», netika galā ar automašīnas vadāmību un ietriecās kokā. Vīrietis nogādāts slimnīcā. Kāds cits dzērājšoferis Alūksnes novada Malienas pagastā 2,4 promiļu reibumā vadīja automašīnu «Volkswagen Golf». Viņš nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās. Pagājušajā diennaktī reģistrēti 56 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši seši cilvēki. Vakar cietuši arī pieci gājēji.

Aizvadītā diennakts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem pagājusi neierasti mierīgi - dzēsti vien astoņi nelieli ugunsgrēki, nevienā no tiem cilvēki nav cietuši. Kā liecina operatīvā informācija VUGD kopumā saņēmis 32 izsaukumus - dzēsti astoņi ugunsgrēki, veikts 21 glābšanas darbs, bet trīs izsaukumi izrādījušies maldinoši. Vairākas reizes VUGD darbinieki sadarbojušies ar Valsts policiju, dežūrējot Austrumu partnerības samita pasākumu norises vietās.

Nu jau trešo vasaru Jēkabpils tautas nama pagalmā darbosies brīvdabas kino – Kino Placis. Filmu repertuārs būs daudzveidīgs, iekļaujot gan grāvējus, gan neformālo kino, gan arī latviešu filmas un animācijas filmas. Notiks arī Kino Plača Dārza svētki. Tajos demonstrēs Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros notikušā īsfilmu konkursa „Short Riga” īpaši sagatavotu īsfilmu programmu. Kino Placis sāks darboties jūnija beigās vai jūlija sākumā – tas atkarīgs no laika apstākļiem. Tā kā šobrīd tie vēl nav paredzami, lūdzam sekot līdzi aktuālajai informācijai Kultūras pārvaldes mājas lapā un medijos.

Pirmdien 25. maijā plkst. 15.00 Pļaviņu Mūzikas skolā norisināsies konkurss “Gudrs. Vēl gudrāks” Mūzikas skolas pirmās klases audzēkņiem. Konkurss skolā notiek jau otro gadu. Konkursa mērķis – padarīt interesantāku un radošāku ikdienas mācību darbu.
Kā jau īstā konkursā, būs arī konkursa vērtētāji – žūrijas komisija, kurā darbosies skolas vecāko klašu audzēkņi. Būs arī līdzjutēji – audzēkņu vecāki.

Ziņas pulksten 13-15

Radio 1 ziņās klausieties: Vecāki neapmierināti ar elektroniskajiem paskapojumie skolās. Jēkabpils jaunieši apmeklē Beļģiju; Laika vērojtājs prognozē laikapstākļus Jāņos

Daži vecāki ir neapmierināti, ka par informatīviem pakalpojumiem, kas saistīti ar vispārējo izglītību, ir jāpiemaksā. Bet Tiesībsarga birojs atzīst, ka elektroniskās dienasgrāmatas e-klase bezmaksas pakalpojumu paka nodrošina pamatvajadzības, tiesa, ka vecākiem nav dators un internets, skolai tomēr būtu jānodrošina arī papīra dienasgrāmatas. Desmit gadu laikā, kopš darbojas elektroniskais izglītības portāls e-klase, vairums skolu pārgājušas uz saziņu ar bērniem un viņu vecākiem internetā. Īpaši aktuāli e-klases pakalpojumi kļuvuši pēdējos gados, pēc tam, kad Tiesībsargs uzstāja uz to, ka vecākiem nevajadzētu maksāt par vairākiem skolai nepieciešamiem mācību piederumiem, tostarp dienasgrāmatām.

Vakar Jēkabpils pilsētas°domes sēdē Jēkabpils Valsts gimnāzijas audzēkņi deputātiem stāstīja par savu pieredzes apmaiņas braucienu uz Beļģiju, kur iesaistījās dažādās konferencēs un pas akumos. Turpinājumā – ieskats prezentācijā:

Audio

Jūnijs siltuma ziņā būs tuvu normai un pārsvarā sausāks nekā parasti, par to liecinot dienas martā un maijā, prognozē laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs. Nozīmīgas dienas decembrī un 13. janvāris, kas paredz jūniju, bija ar mainīgiem laika apstākļiem. Tas norādot, ka jūnijs būs ar vasarīgiem, bet nepastāvīgiem laika apstākļiem. Ziedu mēneša pirmajā pusē būs vairāk saulainu dienu un temperatūra dienas laikā lielākoties gaidāma ap +20, līdz +23 grādiem. Nokrišņi šajā dienās būs īslaicīgi.
Ap 12. jūniju varētu būt arī dažas dienas, kad temperatūra pakāpsies līdz +27 un vairāk, prognozē Bukšs.Jūnija vidū, iespējams, būs vairāk nokrišņu, vējainu dienu un dažviet stipras lietusgāzes. Temperatūra pārsvarā ap +20 grādiem dienā, bet naktis būs dzestras.Pirmsjāņu laikā gaidāms nepastāvīgs laiks ar īslaicīgiem nokrišņiem un mēreni silts. Iespējama arī krusa. Jāņos pārsvarā bez būtiskiem nokrišņiem, dienās ap +23. Mēneša beigās atkal normas robežās gan siltuma gan nokrišņu ziņā.

Ziņas pulksten 17-18

Radio 1 ziņās klausieties: Iereibuši autobadīt aji m egina iekuku lot policistus; J ekabpilī notiks gimenes diena, Nūjotājus aicina pargājiens pa Jēkabpili

Dažu dienu laikā Latgalē uzsākti divi kriminālprocesi par diviem dažādiem likumpārkāpumiem, kad iereibuši autovadītāji bez tiesībām mēģināja piekukuļot policijas darbiniekus, informe Valsts policijā.Viens kriminālprocess uzsākts , kad Krāslavas novadā 1966.gadā dzimis vīrietis, būdams 2,17 promiļu alkohola reibumā, vadīja traktoru bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, kas nav iegūtas noteiktajā kārtībā. Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola un likumā paredzētās atbildības, vadītājs piedāvāja policistiem kukuli 30 eiro apmērā. Otrs kriminālprocess tika uzsāktsā par to, ka 1988.gadā dzimis vīrietis, kas brauca ar automašīnu BMW Ludzas novadā, atradās 2,24 promiļu stiprā alkohola reibumā un, tāpat kā pirmajā gadījumā, bez autovadītāja tiesībām. Šoreiz iereibušais vadītājs mēģināja izvairīties no atbildības, piedāvājot policistiem kukuli 200 eiro apmērā.Par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai pret abiem vadītājiem tika uzsākti kriminālprocesi.
Svētdien Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs kopā ar Zemgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem dosies pieredzes apmaiņas vizītē uz Azerbaidžānu, Baku, Surakhani reģionu. Zemgales plānošanas reģiona delegācijai vizītes laikā plānotas pieņemšanas Surahanas rajona administrācijā, Garačuhuras pašvaldībā, pieredzes apmaiņas diskusija par sociālekonomiskajiem jautājumiem, iepazīšanās ar Baku vēsturisko centru, pieredzes apmaiņa par kultūrvēsturisko pieminekļu aizsardzības jautājumiem;

Jēkabpilī Ģimenes svētki norisināsies sestdien, 23. maijā Kena parkā, jau devīto gadu pēc kārtas. Svētki sāksies pulksten 12.00. Biedrības «JK nams jauniešu klubs» pārstāve Tatjana Vlasova norāda, svētki ir kļuvuši par tradīciju un tiek rīkoti, lai izceltu, godinātu un popularizētu ģimeni un pateiktos cilvēkiem, kuri veicina klasiskās laulības vērtību nostiprināšanos sabiedrībā. Arī šogad, tāpat kā iepriekšējos gadus, svētkos suminās ģimenes, piešķirot tām dažādas nominācijas. Šogad jaunums, svētkos godinās ne tikai Zelta pārus, bet arī laulātos, kas kopā nodzīvojuši daudz ilgāk līdz Dimanta kāzām, kā arī nominācija – “Rūdītā ģiemene”, kurā godinās pāri, kas spējuši pārvarēt visas grūtības, ko rada situācija, kad viens no laulātajiem piedzīvojis reālas kara šausmas.Pasākuma organizatore Žanna Ivanova stāsta, ka sestdien ģimenes svētki sāksies ar atklāšanas pasākumu un koncertu, uzstāsies viesi no Rīgas «Anima Group», BK «Jēkabpils» karsējmeitenes, jauniešu mūzikas grupa no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, kā arī Jēkabpils bērnu un jauniešu deju un dziesmu kolektīvi. Visas dienas garumā mazajiem pasākuma apmeklētājiem būs pieejamas bezmaksas piepūšamās atrakcijas, kā arī citas spēles un rotaļas. Ikviens varēs piedalīties zīmējumu konkursā - «Mana ģimene», būs pieejams arī īpašs, atraktīvs fotostends, kur ģimenes varēs fotogrāfēties.

Biedrība „Holista” svētdien aicina nūjotājus un nūjot gribētājus Pasaules nūjošanas dienā pievienoties kopīgam pārgājienam „Jēkabpils nūjo!” pa Jēkabpils ielām, klausoties pieredzējuša gida stāstā. Tikšanās laiks un vieta - plkst.10:00 Vecpilsētas laukumā „pie lūša” (pretī Tautas nama ieejai).

Atstājiet komentāru