2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 4.februārī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2015.gada 4.februārī

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāds svarīgs dzelzceļa posms šodioen tiks atklāts? Kā Jēkabpils domes priekšsēdētājs vērtē pašvaldības sasniegumus e-indeksa mērījumos? Un Kāda īpaša izstāde no šīs nedēļas skatāma Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā?

 

 

Uzņēmums "Latvijas Dzelzceļš" šodien atklās izbūvēto otro sliežu ceļu posmā Skrīveri – Krustpils. Vairāk nekā 100 miljonus eiro vērtais ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētais projekts ļaus palielināt vilcienu caurlaides spēju, kustības ātrumu un drošību virzienā no Krustpils līdz Rīgai. Projektā izbūvēti sliežu ceļi vairāk nekā 56 kilometru garumā, veikta visu esošo tiltu un caurteku rekonstrukcija un būvniecība, staciju Skrīveri, Koknese, Aizkraukle, Pļaviņas, Krustpils un pieturu pārbūve un labiekārtošana, kā arī uzbūvēts kopš Latvijas neatkarības atgūšanas pirmais dzelzceļa tilts pār Aiviekstes upi un rekonstruēts tilts pār Pērses upi. Jaunā sliežu ceļa atjklāšanas pasākumā piedalīsies arī Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

 

 

Šodien Jēkabpils pilsētas pašvaldībā notiks tikšanās ar uzņēmējiem no Zīlānu, kā arī no Pasta un Akmeņu ielas, lai pārrunātu jautājumus par iespējām saņemt Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstībai. Šī būs jau otrā plānotā tikšanās. Jau ziņots, ka Saistībā ar jauno Eiropas Savienības fondu plānošanas periodu 2014. — 2020. gadam un tajā pieejamo Eiropas reģionālā attīstības fonda finansējumu konkrētām aktivitātēm Jēkabpils pašvaldība plāno īstenot projektus, kas saistīti ar publiskās infrastruktūras attīstību uzņēmējdarbības atbalstam, kā arī degradēto teritoriju sakārtošanu tās attīstībai. Eiropas finansējumā Jēkabpilij šobrīd ir iezīmēti aptuveni 11,8 miljoni eiro.

 

 

Turpinām ziņas

 

Jēkabpils domē šodien paredzētas vairākas tikšanās. Jēkabpils 3.vidusskolas audzēkņišodien dosies uz Jēkabpils pilsētas domi. Pulksten deviņos pašvaldībā viņiem paredzēta tikšanās ar Jēkabpils domes priekšsēdētāju Leonīdu Salceviču.

 

 

Savukārt pulksten desmitos Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis tiksies ar vietējo masu mediju pārstāvjiem, lai runātu par aktuāliem jautājumiem. Radio1 sarunā ar izpilddirektoru skaidros, kā veidojas zemes nodokļa maksa pilsētā, cik lielus zaudējumus pašvaldība cieš no tās īpašumu demolētājiem, kāpēc pilsētā sētnieku darba kvalitāte ir krasi atšķirīga un citus aktuālus jautājumus.

 

 

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Vienas pieturas aģentūras vadītāja Anita Moskovska šodien Rīgā piedalīsies „Latvijas e-indeksa” noslēguma pasākumā, kurā prezentēs Jēkabpils pilsētas pašvaldības pieredzi. Jau ziņots, ka pašvaldību vidū augstākos rezultātus republikas nozīmes pilsētu grupā uzrāda Valmiera, Ventspils un Jēkabpils, lielo novadu grupā – Dobeles novads un mazo novadu grupā – Strenču novads. Savukārt starp valsts iestādēm ministriju grupā augstākie rezultāti ir Finanšu ministrijai un iestāžu grupā – Ceļu satiksmes drošības direkcijai.

 

 

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs atzīst, ka ir gandarīts ar pētījuma rezultātiem, kas apliecina līdz šim ieguldītā darba atdevi. Viņš norāda, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība dzīvo līdzi laikam. E-pārvalde, internets, e-pasts, mājas lapa, sociālie tīkli - tie kļuvuši par neatņemamiem darba rīkiem arī pašvaldību darbā. Prieks, ka to novērtē arī profesionāli nozares eksperti. Viņš norāda, ka pašvaldība turpināsi aktīvi strādāt, lai sasniegtu arvien labākus rezultātus.

 

Un vēl

 

Jēkabpils Galvenās bibliotēkas lasītavā no šīs skatāma mākslas izstāde „Nepārtrauktība”. Izstāde ir Jēkabpils mākslas studijas „Slieksnis” un Jēkabpils interešu apvienības „Literāts” sadarbības apliecinājums. Tā ir nepārtraukta mantojuma nodošana un laika robežu pāraugšana, kā rezultātā attīstās garīgā piederība un aicinājums. Nepārtrauktība ir dinamisks radoša ceļa risinājums, kurā savienojas katrs laika posms un kurā viss, kas ir noticis, kļūst aizsniedzams. Jāpiebilst, ka šomēnes interešu apvienība “Literāts” atzīmēs 30 gadu jubileju. Šim notikumam par godu svinīgs pasākums notiks 20.februārī pulksten piecos pēcpusdienā Jēkabpils tautas namā. Savukārt izstāde bibliotēkā būs apskatāma līdz 27.februārim.

 

 

Radio1 ziņs pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāds satiksmes negadījums vakar noticis Dunavā? Vai lauksaimniecības universitāte mainīs savu nosaukumu? Un Kāda izrāde šovakar būs skatāma Jēkabpils tautas namā?

 

 

Jēkabpils novada Dunavas pagastā vakar noticis satiksmes negadījums, kura rezultātā līdzās ceļam esošajā upē iekritusi automašīna; cietusi tās vadītāja. Negadījums noticis, saduroties kravas auto un vieglajai automašīnai. Trieciena rezultātā vieglā automašīna iekritusi upē. Upe nav bijusi dziļa, un ugunsdzēsējiem izdevies 40 gadus veco sievieti no tās izcelt un ar nestuvju palīdzību nogādāt mediķu pārziņā.

 

 

Braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vietām - galvenokārt Latgalē – tšorīt apgrūtina sniegs un apledojums, savukārt dažviet Rietumlatvijā - it īpaši Dobeles, Saldus, Talsu un Tukuma apkaimē - braukšanu apgrūtina bieza migla. Valsts lielākajā daļā saglabājas apmierinoši braukšanas apstākļi. Valsts galvenie ceļi naktī nokaisīti, patlaban tie daudzviet tiek kaisīti atkārtoti, turpinās arī reģionālo ceļu apstrāde. Jau ziņots, ka aktuālo informāciju par braukšanas apstākļiem jebkurā diennakts laikā var iegūt lapā "lvceli.lv" un lietotnē "Waze", kā arī pa tālruni 80005555.

 

 

Slimību profilakses un kontroles centra gripas un elpceļu monitoringa dati liecina, ka gripas aktivitāte pagājušajā nedēļā palielinājusies un vidējā intensitāte jau sasniegusi 570 gadījumus uz 100  tūkstošiem iedzīvotāju jeb vairāk kā 11 tūkstoši gripas saslimšanas gadījumus nedēļas laikā. Deviņās no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām tajā skaitā arī Jēkabpilī ir augsts gripas intensitātes līmenis Visaugstākā saslimstība iepriekšējā nedēļā bijusi Jelgavā un Valmierā, bet viszemākā Ventspilī. Iepriekšējā nedēļā reģistrēts arī viens nāves gadījums, kad pacientam laboratoriski diagnosticēta gripa. Minētais pacients bija vecāks par 50 gadiem un nebija vakcinējies pret gripu.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Latvijas Lauksaimniecības universitāte jau šogad varētu mainīt savu nosaukumu. Šobrīd augstskolā notiek diskusijas par to, vai šāds solis jāsper. Tāpat tiek diskutēts, kādam vajadzētu būt jaunajam nosaukumam, ja tas vispār tiks mainīts. Augstskolas vadība norāda, ka tās pašreizējais nosaukums neatspoguļo tās darbības pamatvirzienus, radot iespaidu, ka šajā mācību iestādē iespējams apgūt tikai ar lauksaimniecību saistītas zinības. Augstskolai šobrīd ir četru pamatvirzieni - lauksaimniecība, pārtikas tehnoloģija, mežrūpniecība un kokapstrāde. Tāpat ir studijas ekonomikā, būvniecībā, informācijas tehnoloģijās un vairākās citās jomās, bet nosaukumā tas viss nav atspoguļots. Tāpēc ir radusies ideja par augstskolas nosaukuma maiņu.

 

 

Ņemot vērā, ka pašvaldību budžetu pieņemšana atrodas noslēguma fāzē, minimālā skolēnu skaita noteikšana vidusskolas klases atvēršanai pašlaik būtu nekorekta, uzskata Latvijas Pašvaldību savienības locekļi. Izglītības un zinātnes ministrija izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas paredz ieviest minimālo skolēnu skaitu vidusskolas klases atvēršanai. Vienlaicīgi grozījumi paredz, ka gadījumā, ja skolēnu skaits ir mazāks par minimumu, pašvaldības varētu līdzfinansēt radušos starpību, tādējādi ļaujot atvērt klasi.

 

 

Un vēl

 

 

Ar izrādi Jēkabpils Tautas namā šovakar plkst.19 sāksies komēdijas "Padomi precētiem pāriem", kurā piedalās arī psihoterapeite un "Ainas šova" vadītāja Aina Poiša. Izrāde veidota pēc itāļu satīrista un dramaturga, Nobela prēmijas laureāta Dario Fo un viņa sievas, aktrises un sabiedriskās darbinieces Frankas Ramē kopīgi sarakstītās lugas motīviem par pāri, kas nodzīvojis laulībā 18 gadus un, pēc vīra iniciatīvas, sāk eksperimentēt ar "brīvajām" attiecībām. Pāris savas laulības dzīves ainas izdzīvo televīzijas realitātes šovā, kuru vada eksperte. Izrādei raksturīga greizsirdības radīta ekspresija, humors un populāra itāliešu mūzika.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Uz kādu nomināciju pretendē Jēkabpils slimnīcas vecmāte? Cik ciemu ir zudis Latvijā gada laikā? Un Kā notiek gatavošanās Ledus skulptūru festivālam?

 

 

Šonedēļ Latvijas Ārstu biedrība sadarbībā ar Veselības ministriju pasniegs „Gada balvas medicīnā 2014”. Uz titulu „Gada vecmāte” pretendē arī Jēkabpils reģionālās slimnīcas vecmāte Zanda Cepurīte. Ikviens Latvijas iedzīvotājs laika posmā no pagājušā gada 9. decembra līdz šā gada 15. janvārim varēja nobalsot par savu labākā mediķa kandidātu vairākās nominācijās. Šogad kopā balsots vairāk nekā 6 tūkstoši reižu. Svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija būs skatāma kanālā „LNT” sestdien, 7.februārī pulksten sešos vakarā.

 

 

Valsts policijas rīcībā esošie pārvietojamie fotoradari pērn fiksējuši vairākus tūkstošus ātruma pārkāpumu, bet visievērojamākais no tiem bijis uz Jelgavas šosejas, kur automašīna BMW traukusies ar ātrumu 209 kilometri stundā, liecina Iekšlietu ministrijas apkopotā informācija. Statistikas dati liecina, ka pērn avārijās gājuši bojā 211 cilvēki, kas ir par 32 vairāk nekā gadu iepriekš. Arī šis gads sācies traģiski - janvārī negadījumos gājuši bojā 22 cilvēki. Jau ziņots, ka valsts plāno palielināt naudas sodus par ātruma pārsniegšanu.

 

 

Uzņēmējiem galvenie izaicinājumi šogad ir jaunu tirgu apgūšana un "izdzīvošana", liecina jaunākā "Citadele Index" veiktā uzņēmēju aptauja. Teju divas trešdaļas jeb 64% aptaujāto uzņēmēju kā galveno izaicinājumu savam uzņēmumam 2015.gadā norādījuši jaunu klientu piesaistīšanu vai jaunu noieta tirgu apgūšanu. 38% kā izaicinājumu minējuši uzņēmuma saglabāšanu jeb "izdzīvošanu", 36% - jaunu produktu vai pakalpojumu izstrādāšanu un ieviešanu, 29% - darba ražīguma paaugstināšanu, tikpat nosaukuši arī darbinieku noturēšanu uzņēmumā.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Uzbūvējot otru sliežu ceļa posmu maršrutā Skrīveri-Krustpils, kravu pārvadājumu jauda ir dubultota, šorīt Latvijas Radio sacīja "Latvijas Dzelzceļš" prezidents Uģis Magonis. Maršrutā Skrīveri-Krustpils līdz šim gadā tika pārvadāti 25 miljoni tonnu kravu, tagad jauda būs divreiz lielāka. Magonis skaidroja, ka jaudas kapacitāte šajā ceļu posmā bija izsmelta un tagad būs iespēja piesaistīt arī jaunas kravas. Savukārt sliežu ceļu izbūves cena - divi miljoni eiro par kilometru - esot adekvāta, apliecināja Magonis. Šajā projektā ir uzcelts arī otrās Latvijas brīvvalsts laikā pirmais tilts - pār Aivieksti.

 

 

Latvijā kļuvis par 118 ciemiem mazāk, liecina Valsts adrešu reģistra statistika, šodien vēsta laikraksts "Latvijas avīze". Šā gada 31.janvārī Latvijā bija vairs tikai 6 tūkstoši 659 ciemi, lai gan gadu iepriekš vēl bija 6 tūkstoši 777 ciemi. Statistika liecina, ka pagājušajā gadā visvairāk ciemu likvidēts Kurzemes un Zemgales reģionos - Bauskas, Saldus, Rucavas, Auces, Grobiņas un Engures novados. Atsevišķi ciemi likvidēti arī Vidzemē un Pierīgā - Apes, Ķeguma un Salaspils novados. Valsts Zemes dienestā skaidro, ka šī tendence neliecinot par lauku izmiršanu, drīzāk par pašvaldību centieniem sakārtot savas teritorijas.

 

 

Un vēl

 

 

Gatavojoties 17.Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla atklāšanai, Jelgavā jau izgatavotas 28 mazās skulptūras. Lai skulptūras neizkustu, līdz festivāla atklāšanai 6.februārī tās nolemts uzglabāt refrižeratorā. Plānots, ka šodien mākslinieki uzsāks lielo skulptūru būvniecību. Katra komanda saņems 15 lielos ledus bluķus – viena bluķa svars ir ap 120 kilogramiem. Jau ziņots, ka 17.Starptautiskā Ledus skulptūru festivāls norisināsies Jelgavā, Pasta salā no 6. līdz 8.februārim, un tajā būs apskatāmas vairāk nekā 50 skulptūras.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc šogad Jēkabpilī paaugstinājusies maksa par zemes nodokli? Kādas traumas cuilvēki guvuši pagājušajā diennaktī? Un Kur šorīt notikusi lidmašīnas avārija?

 

 

Radio1 vairāki jēkabpilieši lūdza noskaidrot, kāpēc šogad ir lielāka maksa par zemes nodokli, vismaz par to liecinot saņemtie rēķini. Skaidrojumu lūdzām sniegt Jēkabpils domes izpilddirektoram Guntaram Gogulim.

 

 

Guntars Gogulis: “Daļai iedzīvotāju tas tā šogad varētu, jo 2008.gadā mainījāszemes kadastrālās vērtības, no kā rēķina nodokli. Tās pieaug. Līdz 2014.gadam likums paredzēja pieauguma griestus un pašvaldības varēja piemērot 25 procentu atlaidi, ko arī izmantoja Jēkabpils dome. Šogad ir pirmais gads, kad pašvaldības vairs nepiemēro atlaidi, jopārejas periods ir beidzies. Līdz ar to aptuveni 80 procentiem maksājumu pārejas periods bijis pakāpenisks, katru gadu pieaugot. Aptuveni 20 procentiem īpašumu kadastrālās vērtības bija lielas jau no 2008.gada. Tas arī ir izskaidrojums, kāpēc maksa par zemes nodokli šogad kļuvusi lielāka.”

 

 

Guntars Gogulis piebilda, ka no šī gada jēkabpilieši zemes nodokli maksā pilnā apmērā pēc 2008.gadā noteiktās kadastrālās vērtības. Ar pilsētas zemes zonējumu un kadastrālajām vērtībām var iepazīties pašvaldībā.

 

Turpinām ziņas

 

Kāds divgadīgs zēns vakar Latgalē nokodis uzgali dzīvsudraba termometram. Konstatēts, ka termometra dzīvsudrabs ir iztecējis un nav nonācis bērna organismā. Savukārt tā uzgalis nav bijis atrodams, tāpēc ir aizdomas, ka zēns to ir norijis. Zēns nogādāts slimnīcā.

 

Strādājot kādā gaterī Vidzemē, vakar 29 gadus veca sieviete smagi traumējusi abas kājas. Negadījums noticis darba procesa laikā, kad viena sievietes kāja ierauta skaidu transportēšanas lentā. Sievietei pašai kāju izdevies atbrīvot, taču, to darot, viņa traumējusi arī otru kāju. Mediķi cietušajai konstatējuši apakšstilba abu kaulu vaļēju lūzumu, kā arī plēstas brūces ceļgalā. Viņa nogādāta Madonas slimnīcā.

 

Savukārt kāda 36 gadus veca sieviete vakar Latgalē guvusi apsaldējumus, ar basām kājām sēžot sniegā. Notikušā laikā sieviete bijusi alkohola reibumā. Nav zināms, cik ilgu laiku, būdama šādā stāvoklī, sieviete pavadījusi. Mediķi viņai konstatējuši abu pēdu un abu apakšstilbu apsaldējumus.

 

Kopumā pagājušajā diennaktī ātrās palīdzības dienests saņēmis tūkstots 204 izsaukumus, no kuriem 155 saistīti ar dažādām traumām.

 

Un vēl

 

 

Taivānā netālu no galvaspilsētas Taibei šodien upē iegāzusies lidmašīna ar 58 cilvēkiem. 17 cilvēki jau ir izglābti, bet vairāki desmiti joprojām ir iesprostoti lidmašīnā. Lidsabiedrības "TransAsia" lidmašīna veikusi iekšzemes lidojumu, kad tā aizķērusi tiltu un iegāzusies upē. Glābēji šobrīd cenšas piekļūt pie lidaparātā iesprostotajiem cilvēkiem. Avārija notikusi pirms plkst.11 pēc vietējā laika, dažas minūtes pēc tam, kad lidmašīna bija pacēlusies no Taibei Sonšaņas lidostas un bija sākusi lidojumu uz Kiņmeņas salu.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāds jauns pakalpojums pieejams Jēkabpilī pirmajā pasta nodaļā? Vai pieaugs maksa par gāzi? Un Cik Sprūdžam izmasās lemberga goda un cieņas aizskaršana?

 

 

Izbūvētais otrais dzelzceļa sliežu ceļš posmā Skrīveri-Krustpils ļaus Latvijas dzelzceļa uzņēmumam "Latvijas Dzelzceļš"strādāt efektīvāk, dzelzceļa posma atklāšanā norādīja kompānijas prezidents Uģis Magonis. Viņš uzvēra, ka šis bija ilgi gaidīts un rūpīgi gatavots projekts, kas nepieciešams gan dzelzceļam, gan arī Latvijai. Magone sacīja, ka projekta sarežģītību pastiprināja arī vairāku pašvaldību izvirzītās prasības – piemēram, Pļaviņās uzbūvēta trokšņu siena aizsardzībai pret dzelzceļa radītiem trokšņiem, citviet ievērojami uzlabota pārbrauktuvju klājuma kvalitāte. Vairākās stacijās veiksmīgai vilcienu satiksmes nodrošināšanai projekta īstenošanas laikā nācies pagarināt staciju sliežu ceļus. Lai uzlabotu pasažieru drošību gaidot vilcienus, Aizkraukles stacijā likvidēti salu peroni.

 

 

Savukārt satiksmes ministrs Anrijs Matīss otrā sliežu ceļa atklāšanā atzīmēja, ka Skrīveri-Krustpils bija vājais posms Latvijas tranzīta koridorā un jaunais sliežu ceļš būs nozīmīgs Latvijas dzelzceļa kapacitātes palielināšanā. Vienlaikus viņš pauda gandarījumu, ka šo projektu izdevies veiksmīgi realizēt - to nepavadīja dažādas likstas kā citus lielus iepirkumus.

 

 

Latvijas iedzīvotājiem aizvien aktīvāk iepērkoties interneta veikalos, pieaug arī "Latvijas Pastā" apstrādāto sūtījumu apjoms un paaugstinās to klientu skaits, kas pasta nodaļās ierodas saņemt savus sūtījumus. Lai arī turpmāk nodrošinātu ātrāku klientu apkalpošanu un pasta pakalpojumu noformēšanu, "Latvijas Pasts" no februāra 17 Rīgas pasta nodaļās un lielāko Latvijas pilsētu centrālajās pasta pakalpojumu sniegšanas vietās nodrošina klientiem iespēju saņemt sūtījumus atsevišķā klientu apkalpošanas darba vietā. Šāds pakalpojums ir nodrošinātas arī Jēkabpils 1.pasta nodaļā Brīvības ielā 131, darba dienās no pulksten četriem līdz sešiem vakarā.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Nākotnē varētu augt "Latvijas Gāze" dabasgāzes tarifs gan ražotājiem, gan mājsaimniecībām, taču patlaban nav zināms, par cik procentiem. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir saņēmusi "Latvijas Gāzes" iesniegumu ar lūgumu noteikt kapitāla atdeves likmi, kas varētu ietekmēt arī gāzes gala tarifu. Jau ziņots, ka šī gada pirmajā pusgadā nedaudz samazinājās dabasgāzes tarifi mājsaimniecībāma. No 1.janvāra gāzes tarifs plīts lietotājiem samazinājās par 1%, savukārt apkures lietotājiem tarifs samazinājās par 2%. Samazinātie tarifi būs spēkā līdz jūnija beigām.

 

 

Pašvaldība kā publiskā persona var iesaistīties komercdarbībā, kuras rezultātā radītās preces un pakalpojumi ir stratēģiski svarīgi tās attīstībai. Taču ir pašvaldības, kas brīvi interpretē savas tiesības un tās izmanto ļaunprātīgi, kropļojot tirgu, uzskata Valsts kontroles padomes loceklis Aivars Ērglis. Valsts kontrole arī nepiekrīt Ekonomikas ministrijas piedāvātajiem grozījumiem Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas "paver gandrīz neierobežotas iespējas publiskai personai iesaistīties komercdarbības veikšanā". Saeimai rīt jālemj par likumprojektu 2. lasījumā.

 

 

Un vēl

 

 

Rīgas apgabaltiesa šodien nospriedusi atzīt bijušā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža veltītos izteikumus Ventspils mēram Aivaram Lembergam par godu un cieņu aizskarošiem. Tiesa nospriedusi, ka Lemberga prasība ir apmierināma daļēji un Sprūdžam būs jāmaksā morālā kompensācija 2 tūkstoši eiro apmērā. No Sprūdža tiks piedzīta ne tikai morālā kompensācija, bet arī tiesāšanās izdevumi 2 tūkstoši 242 eiro apmērā un gandrīz 37 eiro, kas jāsamaksā valstij par izdevumiem, kas radušies saistībā ar lietas izskatīšanu. Kopumā Sprūdžam Lemberga goda un cieņas aizskaršana izmaksās 4,3 tūkstošus eiro.

Atstājiet komentāru