2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 2.februārī

Jēkabpils Radio1 Pļaviņu novada ziņas 2015.gada 2.februārī

Radio1 Pļaviņu novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Pļaviņu novada domes 2015. gada pamatbudžeta plānotie ieņēmumi ir 4 miljoni 371 tūkstotis 483 euro, izdevumi 4 miljoni 247 tūkstoši 68 euro, savukārt speciālā budžeta ieņēmumi – 207 tūkstoši 100 euro un izdevumi – 172 tūkstoši 368 euro. Pašvaldības ekonomiste Rita Zvirbule informē, ka šī gada budžetu raksturo šādas prioritātes - izdevumu palielināšana izglītības sistēmas uzturēšanai visās novada izglītības iestādēs, sociālajām vajadzībām maznodrošinātās sabiedrības daļai, kvalitatīvai sporta un kultūras dzīves attīstībai un dažādošanai. Speciālā budžeta līdzekļi tiks izlietoti atbilstoši iezīmētajiem mērķiem, tas ir novada ceļu un ielu seguma uzturēšanai un atjaunošanai un vides aizsardzības pasākumiem.

 

 

Pašvaldības sēdē novada domes deputāti apstiprināja autoceļu sadalījumu pēc uzturēšanas klasēm un nolēma piešķirt līdzekļus ceļu tīrīšanai posmos no pašvaldības ceļa līdz mājām ziemas periodā I grupas invalīdiem, vientuļajiem pensionāriem, daudzbērnu ģimenēm, maznodrošinātajiem, pirms tam atsevišķi izvērtējot katras situācijas apstākļus un nosakot ceļu tīrīšanas maršrutus. Sēdē nolēma izveidot komisiju pašvaldības rīcībā esošās informācijas izvērtēšanai par ceļu statusu Aiviekstes un Vietalvas pagastos, lai precizētu pagastu ceļu piederību.

 

 

Pļaviņu domes deputāti nolēma finansiāli atbalstīt novada sportistus – Latvijas valsts izlases dalībniekus slēpošanā un biatlonā Mariju Mičuli un Aleksandru Patrijuku, piešķirot līdzekļus slēpju iegādei, nolēma atbalstīt Jāni Spārniņu grāmatas izdošanā un mācītāju Valdi Baltruku svecīšu vakara organizēšanā Rīteru kapsētā. Vēl tika izskatīti jautājumi: par Vietalvas memoriālā ansambļa pieminekļa statusu; par inženierbūvju “Dziļatvaru tilts” un “Pērses tilts” Klintaines pagastā piekritību VAS Valsts Nekustamie īpašumi.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

No šodienas, 2. februāra novadā darbu uzsāka 6 bezdarbnieki: pa vienam Klintainē, Aiviekstē un Vietalvā un trīs Pļaviņās. Izvēloties aktivitāti bezdarbniekiem ir jārēķinās ar savām spējām, ar to, ka darbs veicams ārā un jāģērbjas atbilstoši laika apstākļiem. Algoti pagaidu sabiedriskie darbi ir aktīvais nodarbinātības pasākums bezdarbniekiem darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai, veicot sociāla labuma darbus. Algotajos darbos bezdarbnieks tiek iesaistīts uz četriem mēnešiem strādāt novada sakopšanas darbos. Bezdarbniekiem ir piecu dienu darba nedēļa un astoņu stundu darba diena.

 

 

29.janvārī Pļaviņu novadā domē notika tikšanās ar Zemessardzes 55. kājnieku bataljona komandieri majoru Ingu Manfeldu. 55.kājnieku bataljons dibināts 1991.gada 25.septembrī. Bataljonā dienesta pienākumus pilda 13 karavīri un 408 zemessargi. Bataljona atbildības teritorijā ir bijušā Aizkraukles rajona teritorijas novadi. Vienības atbildības rajonā atrodas arī Pļaviņu pilsēta, kur pavasara palu laikā Daugava bieži iziet no krastiem un apdraud iedzīvotājus. Bataljons regulāri sniedz atbalstu Pļaviņu novada pašvaldībai ar savu tehniku un personālu. Komandieris informēja par 2015.gada plāniem: Konferenci par drošību marta sākumā; jauniešu nometni Pļavinās, Juču karjerā, kurā iespējami braucieni ar laivām pa Daugavu un nakšņošana mežā. Manfelds aicināja pašvaldību turpināt atbalstīt novada iedzīvotāju darbību zemessardzē, ceļot viņu valstisko apziņu.

 

Un vēl

 

29.janvārī Pļaviņu novada domē viesojās Ogres novada domes pārstāvji. Tā kā Ogrē šajā ziemas sezonā bijuši vairāki plūdi, tad domes atbildīgās amatpersonas interesējās par to, kā Pļaviņu novada dome reaģē plūdu situācijā. Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja informēja par Civilās aizsardzības komisijas darbu, par sadarbību ar operatīvajiem dienestiem, par Pļaviņu pašvaldības policijas darbībām, kas jāveic, informējot iedzīvotājus par iespējamajiem plūdu draudiem. Pļaviņu novada domes izpilddirektors informēja par kārtību, kādā ir iespējams saņemt finansu līdzekļus plūdu seku likvidācijai no valsts budžeta. Pašvaldības policijas priekšniece stāstīja kā notiek reālā darbība pirms plūdiem, plūdu laikā un pēcplūdu periodā. Tika pārrunāti vairāki jautājumi par preventīvajiem pasākumiem plūdu draudu novēršanai.

 

Pļaviņu novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Peņģerots

Atstājiet komentāru