2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 12.septembrī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 12.septembrī

 

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kur šodien Jēkabpilī norisināsies Eiropas kultūras mantojuma pasākumi? Kāds n ozīmīgs pasākums filatēlistiem notiks šodien? Un Kādu kampaņu sākusi ceļu satiksmes drošibas direkcija?

 

Šodien Jēkabpils Rajona tiesaskatīs lietu, kurā par slepkavību apsūdzēts Jēkabpils policists Salvis Tihanovskis, kas tika ievainots traģiskajā „Fēniksa” aplaupīšanas lietā. Apsūdziba izvirzita arī bijušajam Jēkabpils cietuma darbiniekam Kasparam Tihonovskim. Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētie, Salvis Tihanovskis un viņa brālēns, atriebības nolūkā, būdami alkohola ietekmē, pie kāda veikala sagaidīja cietušo un, lietojot fizisku vardarbību, ievietoja viņu automašīnas bagāžas nodalījumā un aizveda uz neapdzīvotu vietu mežā un piekāva. No nodarītajiem miesas bojājumiem cietušais mira. Apsūdzētie savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.

Jēkabpils policijā šodien ir atvērto durvju diena un iestāde šodien gaioda ciemos skolēnus. Viņi iepazīsies ar policijas darba ikdienu. Šāds pasākums notiek ik gadu septembrī, kas jau tradicionāli ir drošibas mēnesis.

Šodien un rīt Jēkabpilī norisināsies Eiropas Kultūras mantojumu dienu pasākumi. Ik gadu septembrī daudzās Eiropas valstīs tiek atzīmētas Eiropas Kultūras mantojuma dienas. Šī tradīcija aizsākās Francijā 1984.gadā, Latvijā 1995.gadā. Šogad Kultūras mantojuma dienas notiks 49 Eiropas valstīs. Šogad Eiropas Kultūras mantojumu dienu tēma ir „Rīgas ielas kultūrvēsturiskais tēls Latvijā". Latvijas pilsētās un citās apdzīvotās vietās ir 65 Rīgas ielas. Mantojuma dienās Jēkabpilī, pie vairākām ēkām Rīgas ielā, tiks piestiprinātas plāksnes ar informāciju par ēku celšanas gadu un to funkciju dažādos laikos. Plākšņu atklāšana notiks šodien plkst. 12.00 skvērā pie Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Jēkabpils reģionālās nodaļas.


Šodien un rīt Rīgas ielā tiks izvietoti izstāžu stendi ar fotogrāfijām, kurās ikviens varēs iepazīties ar ielas vēsturi gadsimta garumā. Savukārt rīt pulksten piecos pēcpusdienā Krustpils pilī paredzēts muzikāli poētisks vakars ar dziesmām un Aleksandra Čaka dzeju. Pasākumā piedalīsies aktieris Artis Robežnieks. Ieeja bez maksas.


Turpinām ziņas

Šodien darbu atsāks Ministru Kabineta komisija PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma nodarīto zaudējumu aprēķināšanai Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem. Komisija darbu sāks jauna priekšsēdētāja – Edvīna Šnores vadībā. Šis darbs joprojām ir aktuāls, jo atsevišķās jomās PSRS laika periods ir maz izpētīts, bet cilvēku, kuri var vēl sniegt būtisku informāciju par PSRS laiku raksturojošiem faktiem, kļūst arvien mazāk.

 

Šodien Rīgā atklās starptautisku filatēlijas izstādi "Baltica 2014", kas būs veltīta Baltijas jūras reģiona valstīs izdotajiem filatēlijas materiāliem. Tā būs pirmā starptautiskā izstāde Rīgā kopš 2001.gada, un to organizē Latvijas Pasts un Latvijas Filatēlistu savienība. No Latvijas Pasta puses vērtīgākie eksponāti izstādē būs uzņēmuma īpašumā esošie 1928.-1939.gada Somijas un Zviedrijas pastmarku izdevumi. Filatēlijas izstāde būs aplūkojama šodien un rīt Latvijas Mākslas akadēmijas telpās.

Un vēl

Šī gada astoņos mēnešos dažādos ceļu satiksmes negadījumos cietuši jau 334 bērni vecumā līdz 14 gadiem. Diemžēl četri negadījumi beigušies ar letālām sekām. Tāpēc līdz ar jauno mācību gadu CSDD uzsāk kampaņu „DROŠS CEĻŠ UZ SKOLU”. Tās laikā radīta pirmā interneta mājas lapa par satiksmes drošību – portāls, kurā vienuviet apkopoti visaptveroši izglītojoši un informatīvi materiāli bērniem un pusaudžiem. Vienlaikus tiks īstenotas plašas aktivitātes skolēnu uzrunāšanai, tajā skaitā sadarbībā ar hip-hop kultūras pārstāvi Ozolu ierakstīts arī pirmais satiksmes drošības singls, kas aicinās bērnus apgūt noteikumus. Šodien notiks portāla atvēršana un singla pirmatskaņojums.

Ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādās valstīs pirmo reizi akreditēti Latvijas vēstnieki? Kur rīt Jēkabpils novadā notiks atvērtās durvju dienas bišu dravā? Un Kāpēc no tirdzniecības tiek atsauktapartija Ķīnā ražotu škīvju?

Eiropas Savienības jaunā pret Krieviju vērstā sankciju pakete stāsies spēkā šodien, taču to varēs apturēt vai grozīt atkarībā no miera plāna īstenošanas Ukrainā, paziņojis  Eiropadomes prezidents Hermans van Rompejs. Aģentūra „Reuters” ziņo, ka Eiropas Savienība varētu vērot notikumus Ukrainā līdz septembra beigām, lai lemtu par sankciju paketes grozīšanu vai apturēšanu.  Neoficiāli zināms, ka sarunās par sankciju ieviešanu vairākas valstis iebilda pret jauno sankciju vilni, kas varētu skart Krievijas lielākās naftas kompānijas, kā arī bruņojuma un ieroču ražotājus. Savukārt ceļošanas aizliegumu, kā arī līdzekļu iesaldēšanas sarakstam pievienotas vēl 24 personas.

ASV prezidents Baraks Obama vakar paziņoja, ka Savienotās Valstis pastiprinās pret Krieviju vērstās sankcijas aizsardzības, finanšu un enerģētikas sektoros, lai sodītu Maskavu par tās prettiesiskajām darbībām Ukrainā. Sankciju pastiprināšana ir saskaņota ar Eiropas Savienību, kuras jaunās sankcijas pret Krieviju stāsies spēkā šodien. Obamas paziņojumā teikts, ka sankciju pastiprināšana pret Krieviju vēl vairāk palielinās Kremļa politisko un ekonomisko izolāciju.

Valsts prezidents Andris Bērziņš pasniedzis akreditācijas vēstules pirmajam Latvijas vēstniekam Pakistānā Igoram Apokinam un pirmajam vēstniekam Singapūrā Pēterim Vaivaram. Pakistānai ir būtiska loma Dienvidāzijas stabilitātes nodrošināšanā, turklāt strauji pieaugusi visa reģiona ekonomiskā izaugsme un jaunu sadarbības iespēju potenciāls. Tāpat Latvijas vēstnieka Pakistānā nozīmēšana ir būtisks solis abu valstu diplomātiskajās attiecībās. Savukārt Singapūrai ir pieaugoša loma Dienvidaustrumāzijas reģionā, kas nostiprina ekonomisko un politisko lomu, un Latvijas vēstnieka nozīmēšana sekmēs jaunu eksporta tirgu apgūšanu.

Turpinām ziņas

Latvijas Biškopības biedrība nu jau trešo gadu turpina tradīciju - Medus dienu dravā, kad bitenieki no dažādiem Latvijas novadiem ver savas dravas ikvienam apmeklētājam. Šogad tas būs 13. septembris. Dravā būs iespējams iegūt zināšanas par bitēm, biškopja profesijas noslēpumiem, dažādām medus šķirnēm, uzzināt kā rodas medus, degustēt un iegādāties to. Savas dravas vērs biškopji no dažādiem Latvijas novadiem. Tajā skaitā arī Gita Lavrinoviča no Jēkabpils novada Ābeļu pagasta.

Šodien pēc restaurācijas tiks atklāta Bauskas pils. Augustā noslēdzās Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekts "Bauskas pils – sociālekonomiski nozīmīga kultūras mantojuma objekta – atjaunošanas II kārta". Projekta realizācija tika sākta 2011.gada sākumā. Pils atjaunošanā tika iesaistīti gan Čehijas, gan Latvijas speciālisti. Bauskas pils ir unikāls Latvijas arhitektūras piemineklis, kas raksturo 15.–17.gadsimta militāro un reprezentācijas būvju arhitektūru Latvijas teritorijā.

 

Un vēl

 

Veikalu tīkls 'Rimi' no tirdzniecības atsauc lietošanai bīstamus šķīvjus, kuru svina saturs pārsniedz atļauto daudzumu. Ja minētā prece ir iegādāta pēc 2014.gada augusta, uzņēmums lūdz to nodot atpakaļ "Rimi" hipermārketa informācijas centrā, "Rimi" lielveikalā pie veikala vecākā kasiera līdz 23.septembrim, uzrādot pirkuma čeku un preces marķējumu, kurā "Rimi" uzrādīts kā importētājs. Apmaiņā pret preci tiks atmaksātas pirkuma čekā norādītā preces vērtība. Šķīvis, kuru rotā ziedi, ir ražots Ķīnā. Sīkāka informācija par bīstamajiem šķīvjiem pieejama veikalā.

 

 

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Vai degvielas cenas samazināsies? Kad Botāniskajā dārzā būs vērojama tropu tauriņu izškilšanās? Un Par cik procentiem kritusies rubļa vērtība?

 

 

Bijušajam premjerministram Valdim Dombrovskim Eiropas Komisijā ticis viens no sarežģītākajiem posteņiem, uzskata Latvijas Universitātes asociētais profesors Ojārs Skudra. No Dombrovska, kuram uzticēts viceprezidenta amats, atbildot par monetāro politiku un sociālo dialogu, būs jāsagaida talantīga un meistarīga darbošanās, savā nozarē sadarbojoties ar pretēju politisko pārliecību piekritējiem. Ņemot vērā to, ka Dombrovskis ir konservatīvs politiķis, viņam būs jārod kopsaucēji ar sociālistiem un sociāldemokrātiem par eirozonas un Eiropas Savienības ekonomikas tālāko attīstību.

 

 

Sociāli mazāk aizsargātie iedzīvotāji arī pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas 2015.gadā 100 kilovatstundas katru mēnesi varēs iegādāties par pašreizējā starta tarifa cenu - 11,64 centiem. To paredz Saeimā vakar konceptuāli atbalstītie grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā. Saeima likumprojektam noteica steidzamību un skatīs to divos lasījumos.

 

 

 

Latvijā degvielas cenas, protams, arī reaģēs uz naftas cenu kritumu un jau tuvākajās dienās varēs redzēt cenas samazinājumu gan benzīnam, gan, visticamāk, arī dīzeļdegvielai, prognozē Nordea ekonomikas eksperts Gints Belēvičs. Relatīvā izteiksmē pret naftas cenas kritumu, degvielas cena Latvijā nesamazināsies tik strauji, jo naftas cena un ASV dolāra kurss veido aptuveni pusi no degvielas gala cenas. Tādēļ tuvākajā laikā samazinājums varētu būt 3-5 eirocentu robežās.

 

Turpinām ziņas

 

Krievijas eksporta embargo radījis grūtības Latvijas aroniju audzētājiem. Uzliktā aizlieguma dēļ šobrīd Eiropas tirgū ir liels aroniju piedāvājums, taču vietējā tirgū ogām nav pieprasījuma. Lai gan aronijas var izmantot gan farmācijā un pārtikas produktu ražošanā, gan krāsvielu iegūšanā, pēdējos gados aroniju vērtīgums Latvijā nav līdz galam novērtēts. Tomēr ogu audzētāji un uzpircēji saredz, ka arī Latvijā šī niša varētu attīstīties. Patlaban aroniju audzētāji meklē ogām jaunu tirgu.

 

 

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā šīs nedēļas nogalē, sestdien un svētdien, no kūniņām šķilsies dažādi Dienvidamerikas tropos mītoši tauriņi. Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājas inkubatorā ievietots vairāk nekā divi simti Dienvidamerikas tropu tauriņu kūniņu, kas uz Latviju atvestas no Kostarikas tauriņu audzētavas. Kūniņas ir dažādu formu, izmēru, krāsainas un ar «ornamentiem», tādējādi tās atgādina nelielus dekoratīvus veidojumus. Tropu tauriņu mājā varēs redzēt garspārnu tauriņu dažādas sugas, zebrutauriņus, pastniektauriņus un citus.

 

Un vēl

 

Vakar Krievijas rubļa vērtība samazinājās līdz rekordzemai atzīmei, un akciju cenas saruka, reaģējot uz Eiropas Savienības amatpersonu teikto, ka šodien valstij tiks piemērotas jaunas sankcijas. Rubļa vērtība pavājinājās par 0,9% līdz 37,6 rubļiem par dolāru, par 1% pret eiro un par 0,9% pret centrālās bankas noteikto dolāru/eiro grozu. Šajā gadā rublis pret dolāru ir pavājinājies par 13%, kas ir otrs lielākais kritums starp 24 jaunattīstības valstu valūtām, par kurām datus apkopo Bloomberg.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 12.00-13.00-14.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā norit drošības mēnesis? Vai palielinājies iedzivotāju mūža ilgums? Un Kāpēc kāds vīrietis Zemgalē ēda kāpuru?

 

 

 

Šodien Jēkabpils Rajona tiesa atlika lietas izskatīšanu, kurā par slepkavību apsūdzēts Jēkabpils policists Salvis Tihanovskis, kas tika ievainots traģiskajā „Fēniksa” aplaupīšanas lietā. Tiesa atlikta advokātu iebildumu del, jo aizstāvībai nebija dota iespēja iepazīties ar Veselības inspekcijas atzinumu par bojā gājušā veselības stāvokli un mediķu atbildību nepieciešamās palīdzibas sniegšanā. Nākamie tiesas datumi noteikti 24. un 26.novembrī, 5., 7.un 8. janvārī. Šodien pēcpusdienā slēgtā tiesas sēdē tiks lemts par Salvja Tihonovska un Kaspara Tihonosvka drošības līdzekļa kā apcietinājuma piemērošanas nepieciešamību, jo saskaņā ar likumu, ja līdz tiesai jāgaida ilgāk par diviem mēnešiem ir jālemj par šādu jautājumu.

 

 

Septembris ir drošības mēnesis, kad Jēkabpils pilsetas un apkārtējo novadu skolu skolēni dodas uz policiju, lai iepazītos ar tās darbu un uzzinātu par savām tiesībām un atbildību likuma priekšā. Jēkabpils policijas iecirknī nodarbības ar skolēniem vada nepilngadīgo lietu inspektore Diāna Stvriņa. Šodien iepazities ar policijas darbu un likumu bija ieradušies Viesītes vidusskolas 6to-7to klašu skolēni. Diāna Stivriņa plašak stāsta par nodarbību norisi.

 

 

...3206

00:07- 01:03

 

Nodarbības norit atraktīvi – jautājumu un atbilžu veidā, skolēni dienas gaitā iepazīsies arī ar ekspertu un dežurdaļas darbu.

 

 

Turpinām ziņas

 

 

Daudzās jomās Latvijas iedzīvotāju veselības rādītāji ir uzlabojušies, tuvinoties vidējiem Eiropas Savienības dalībvalstu rādītājiem. Ministrijas speciālisti norāda, ka šo tendenci apliecina Sabiedrības veselības pamatnostādņu 2011.-2017.gadam īstenošanas vidusposma jeb 2011. līdz 2013.gada novērtējums. Piemēram, no 2009.gada par diviem gadiem ir palielinājies iedzīvotāju veselīgi nodzīvoto mūža gadu skaits, 2012.gadā sasniedzot un pat pārsniedzot 54,7 gadus vīriešiem un 57,8 gadus sievietēm, kas bija izvirzīts par mērķi Sabiedrības veselības pamatnostādnēs līdz 2017.gadam. Tikmēr potenciāli zaudēto mūža gadu rādītājs kopš 2009.gada samazinājies par 14%.

 

Nodrošināt pastāvīgu farmaceitu klātbūtni aptiekās ar esošajiem cilvēkresursiem nav mūsu spēkos,pauž aptieku tīklu pārstāvji. Kā ziņots, Veselības ministrija gatavo grozījumus Aptieku darbības noteikumos, kas paredz noteikt, ka farmaceitam ir jābūt aptiekā visā aptiekas darba laikā, tādējādi nodrošinot kvalitatīvu farmaceitisko aprūpi un izslēdzot gadījumus, ka klientam nav iespējas saņemt farmaceita konsultāciju. Plānots, ka jaunā prasība neattieksies uz aptiekām, kas atrodas novados, to pilsētās vai pagastos, kur iedzīvotāju skaits nepārsniedz 4000 un piecu kilometru rādiusā nav citas farmaceita vadītas aptiekas vai aptiekas filiāles.

 

Un vēl

 

Kāds 28 gadus vecs vīrietis Zemgalē vakar, slēdzot derības, sācis ēst kāpuru, taču saindējies. Vairāku vīriešu kompānijā, lietojot alkoholu, slēgtas derības, vai minētais vīrietis varēs apēst kāpuru. Lai derības vinnētu, vīrietis atradis kādu spilgti oranžu kāpuru un to apēdis. Jau aptuveni pēc 15 minūtēm viņam sākušies rīšanas traucējumi, elpas trūkums un pietūkusi mēle. Vidēji smagā stāvoklī vīrietis nogādāts slimnīcā. Kopumā aizvadītajā diennaktī ātrā palīdzība Latvijā saņēmusi tūkstots 221 izsaukumu.

 

 

Salas novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Salas novadā no šodienas līdz 18.septembrim norisināsies Dzejas dienas.  Šorīt pašvaldības darbinieki tika sagaidīti ar dzeju un skaitiem vārdiem. Paldies Salas bibliotēkas vadītājai Silvijai Lazdiņai par ideju un Rutai Lavrinovičai par jaukajiem ievadvārdiem sagaidot kolēģus. Dzejas dienu atklāšanas pārsteigumā piedalījās arī Salas kultūras nama direktore Maija Bataraga un pasākumu organizatore Ligita Ludāne. Par skaisto māksliniecisko noformējumu novada administrācijas priekšā un vestibilā bija parūpējusies novada māksliniece Vaira Puida.

 

 

Savukārt Biržu kultūras namā šodien pulksten 9.30 notika tikšanās ar dzejnieci Ināru Mūrnieci uz kuru tika aicināti novada iedzīvotāji – īpaši mazāko klašu skolēni. Savukārt no 15. Līdz 19. Septembrim Sēlpils 1. Bibliotēka aicina pagasta un novada iedzīvotājus uz kopīgu dzejas koka veidošanu, literatūras izstāde „Pa dzejas rindām”.

 

Biržu bibliotēkā būs apskatāma literatūras izstāde „Dzejas dienas klāt”, bet Sēlpils 2.bibliotēkā skatāma literatūras izstādes „Zelta sietiņu sijājot” un „Dzeju lasot”.

 

Bet 16.septembrī Salas bibliotēka pulksten 9.10 skolēni tiksies dzejnieci Ināru Mūrnieci. Pasākuma tēma - Omicītes dzejoļi. 17.septembrī pulksten 13.00 Biržu tautas namā Broņislavas Martuževas dzeja uzvedums „Caur dienām nevalodīgām”, bet Salas bibliotēkā apsveikums dzejolim zīmēs Salas vidusskolas skolēni. 18.septembrī pulksten 11.20 Salas bibliotēka aicina mazos lasītājus uz pasākumu „Kur paslēpies mans dzejolis?” un pulksten 12.10 1.klases skolēni dosies tematiskā ekskursijā „Dzejolīši bibliotēkā” uz Salas un Sēlpils 1.bibliotēku.

 

 

Turpinām ziņas

 

Salas novada kultūras nami aicina pievienoties jaunus dalībniekus: Uzsākot jauno sezonu, novada kultūras namu durvis tiek vērtas visiem interesentiem, aicinot Salas novada iedzīvotājus piedalīties un līdzdarboties novada kultūras dzīvē, un pievienoties kuplajam pašdarbnieku pulciņam. Patiess prieks, ka visu paaudžu kolektīvi pēc neliela pārtraukuma atkal pieskandinās Salas novada kultūras namus Biržos, Sēlpilī un Salā!

 

Jaunajā kultūras sezonā Salas novadā līdzās jau tradicionālajiem pasākumiem, iesaistot pašdarbības kolektīvus, katrs vēlamies redzēt interesantu kultūras un mākslas pasākumu programmu. Aicinājums iedzīvotājiem sekot kultūras norisēm Salas novadā, un pats galvenais – būt aktīviem un darboties līdzi, un – lai prieks rada prieku! Jo, kurš gan cits, ja ne paši veidosim krāsaināku, radošāku un priecīgāku savu dzīves telpu. Tā ir lieliska iespēja pavadīt drēgnos rudens un ziemas vakarus aktīvi darbojoties amatiermākslas kolektīvos, iegūt jaunus draugus un koncertēt dažādos pasākumos.

 

Gaidīts ikviens interesents gan kā pašdarbnieks, gan kā pasākumu apmeklētājs!

Sīkāka informācija Salas novada mājas lapā www.salasnovads.lv sadaļā „Kultūra”

 

 

Salas novada ziņas sagatavoja referente Kristīne Jucīte.

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāds ir bezdarba līmenis Jēkabpilī? Cik naudas nepieciešams mēnesī Latvijas iedzīvotājam, lai piepildītu savus sapņus? Un Kāds sportists pievienojies BK Jēkabpils komandai?

Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa šodien Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes piecu gadu darba atskaites sanāksmē atzina, ka eksperiments ar ceļu policijas un patruļdienesta apvienošanu ir izdevies. Sanāksme bija veltīta piecu gadu darba pārskatam kopš policijas reorganizācijas 2009.gadā, kad jaunizveidotā Zemgales reģiona pārvalde sākotnēji eksperimentāli savās struktūrvienībās apvienoja policijas patruļdienestu ar ceļu policiju. Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, pastāstīja, ka šādu ideju bija guvis no iepazīšanās ar policijas darbu citās valstīs.

Augustā reģistrētā bezdarba līmenis samazinājies visos valsts reģionos un lielākajās pilsētās. Visstraujāk bezdarbs samazinājies Kurzemē - par 0,5 procentpunktiem -, kur tas augusta beigās bija 10,4%. Nākamais straujākais kritums novērots Zemgalē un Latgalē - abos reģionos bezdarbs sarucis par 0,3 procentpunktiem un bijis attiecīgi 7,9% un 17,8%. Savukārt Vidzemē darba meklētāju skaits samazinājies par 0,2 procentpunktiem un bijis 9,6%. No valsts lielākajām pilsētām visstraujāk bezdarbnieku skaits samazinājies Liepājā - par 0,5 procentpunktiem. Jūrmalā, Ventspilī un Daugavpilī šis samazinājums bijis 0,3 procentpunkti, Jelgavā un Rēzeknē - 0,2 procentpunkti, bet Rīgā, Valmierā un Jēkabpilī - 0,1 procentpunkts.

Turpinām ziņas

Nākamnedēļ Rēzeknē notiks Tehniskās apskates nakts, kuras devīze ir "Mēs par drošu auto!". Pasākums notiks 18.septembrī Jupatovkas ielā 1a no no pulksten septiņiem vakarā līdz pusnaktij, un tā laikā tiks svinīgi atklāts arī atjaunotais CSDD klientu apkalpošanas centrs. Tehniskās apskates nakts pasākuma nolūks ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem, lai neapdraudētu ne savu, ne arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību. Pasākuma laikā Rēzeknes tehniskās apskates stacijā bez maksas būs pieejama vieglo automobiļu tehniskā stāvokļa diagnostika.

Lai varētu piepildīt visus sapņus, Latvijas iedzīvotāji vēlētos pelnīt vidēji 2 tūkstoši 769 eiro mēnesī, liecina pētījumu centra SKDS dati. Pašlaik iedzīvotāju sapņu piepildīšanai nepieciešama par 26% lielāka alga nekā pirms gada. Pirms gada aptaujātie vēlējās pelnīt vidēji 2 tūkstoši 194 eiro mēnesī, lai varētu piepildīt visus sapņus. Katrā aptaujā piedalījušies ap 750 līdz 850 respondentu.

Un vēl

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas trešais spēcīgākais klubs "Jēkabpils" uz divas nedēļas ilgu pārbaudes laiku piesaistījis amerikāni Terensu Džonsu. Pašlaik 25 gadus vecais Džonss koledžu beidza 2013.gadā, noslēdzošajā sezonā Alabamas Universitātes sastāvā vidēji gūstot 8,3 punktus. Pirms tam 22.augustā "Jēkabpils" ziņoja, ka tai uz pārbaudes laiku pievienojušies amerikāņu uzbrucējs Devins Teilors un pašmāju spēlētājs Artūrs Dušelis. Pirms nedēļas "Jēkabpils" apstiprināja, ka Dušelis pārbaudes laiku izturējis, bet trešdien LBL publicētajos komandu pieteikumos sastāvā atrodams arī Teilors.

Atstājiet komentāru