2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 22.augustā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 22.augustā

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kur šodien Jēkabpilī notiks pasākums Baltijas ceļa piemiņai? Kāpēc šodien notiks vērienīgi policijas reidi uz autoceļiem? Un Kur remontdarbu dēļ noteikti ierobežojumi Latgalē un Zemgalē?

 

Šodien Jēkabpilī tiks atzīmēta Baltijas ceļa 25.gadadiena. Pulksten 17.30 ar dziesmām un atmiņām pulcēšanās Vecpilsētas laukumā pie Jēkabpils Tautas nama. Pulksten 18 Tautas nama lielajā zālē tikšanās ar Atmodas laika aizsācēju Valdi Šteinu un režisoru, rakstnieku Leonardu Inkinu. Tiks demonstrēta dokumentālā filma „Būt latvietim”. Pasākumu rīko Jēkabpils Latviešu biedrība.

Šodien Bauskas šosejas 25.kilometrā, pie tilta pāri Ķekaviņas upei ministru prezidente Laimdota Straujuma un ilggadējais „Latvijas Valsts ceļi” darbinieks, Baltijas ceļa dalībnieks Uldis Birzleja atklās piemiņas zīmi par godu Baltijas ceļa 25.gadskārtai. Pērn martā notikušajā Baltijas ceļu administrāciju sanāksmē vienojās, ka par godu Baltijas ceļa 25.gadadienai tiks uzstādītas piemiņas zīmes vēsturiskā Baltijas ceļa maršruta vietās. Latvijā tiks uzstādītas 10 zīmes, Igaunijā 4, bet Lietuvā 9 piemiņas zīmes.

No šodienas līdz svētdienai, sākot Viļņā un noslēdzot Tallinā, visas trīs Baltijas valstis šķērsos ikgadējais Lietuvas Amatieru skrējēju asociācijas rīkotais stafetes veida skrējiens unikālās akcijas «Baltijas ceļš» atcerei, kurā Latviju ierasti pārstāv Skrējēju kluba «Ozolnieki» dalībnieki. Šogad skrējiens notiks jau 23. reizi – tas sācies divus gadus pēc notikušās akcijas un notiek pa to pašu maršrutu, kad divi miljoni baltiešu sadevās rokās, izveidojot «dzīvo» ķēdi, lai visai pasaulei nevardarbīgā veidā apliecinātu savas alkas pēc pašnoteikšanās. Šīs sportiskās akcijas galvenais mērķis ir atgādināt pasaules sabiedrībai par apkaunojošo un slepeno Molotova–Ribentropa paktu, kas paredzēja Lietuvas, Latvijas un Igaunijas iekļaušanu PSRS.

Turpinām ziņas

Šodien Valsts policijas darbinieki, kuri iesaistīti satiksmes uzraudzībā, kopā ar kolēģiem no Lietuvas, Igaunijas un Somijas piedalīsies starptautiskā reidā, kura laikā tiks kontrolēta atļautā braukšanas ātruma ievērošana. Reids norisināsies uz galvenajiem autoceļiem visā valsts teritorijā, un vienlaikus šādas pārbaudes uz savu valstu ceļiem veiks arī Lietuvas, Igaunijas un Somijas kolēģi. Starptautiskās akcijas mērķis ir pievērst iedzīvotāju uzmanību pārmērīga braukšanas ātruma riskiem un aicināt ikdienā izvēlēties ne vien ceļu satiksmes noteikumiem atbilstošu braukšanas ātrumu, bet arī tādu, kas ir drošs autovadītājiem un pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Šodien uz konferenci „Dabaszinātnes un matemātika skolā – efektīvi un radoši” Latvijas Universitātē tiksies ap 600 skolotāju, augstskolu mācībspēku, izglītības politikas veidotāju, ekspertu, zinātnieku un uzņēmēju, lai 38 darbnīcās, semināros, diskusijās un interaktīvā izstādē kopīgi meklētu risinājumus, kā paaugstināt skolēnu rezultātus eksaktajos mācību priekšmetos. Ik gadu konference ir ne tikai vērienīgākais pasākums, kurā ķīmijas, bioloģijas, fizikas, ģeogrāfijas un matemātikas skolotāji mācās un dalās pieredzē, kā uzlabot savu darbu klasē, bet arī platforma diskusijām par iespējamiem risinājumiem dabaszinātņu izglītības uzlabošanai.

Un vēl

Ieviesti satiksmes ierobežojumi uz vairākiem Latvijas ceļiem. Latgalē turpinās ievērojami seguma rekonstrukcijas darbi uz autoceļa Jēkabpils - Rēzekne - Ludza - Krievijas robeža aptuveni 24 kilometru garumā, no Viļāniem līdz Rēzeknei. Kopumā šajā būvobjektā ir 15 luksoforu posmi un būs nepieciešama aptuveni viena stunda un 15 minūtes, lai to šķērsotu. Savukārt Zemgalē satiksme ir ierobežota aiz Jelgavas uz autoceļa Rīga – Jelgava - Lietuvas robeža, gandrīz 30 km garumā līdz pat Lietuvas robežai. Šī posma šķērsošana prasīs 50 minūtes.

Radio1 ziņas pulksten 9.00 -10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādi jauni tūrisma objekti Zemgalē šovasar kļuvuši populāri? Kurš portāls Latvijā ir vispopulārākais? Un Kāds atklājums Antarktīdā liecina, ka dzīvīoba var eksistēt arī uz citām planētām?

Saeima vakar ārkārtas sesijas sēdē par tieslietu ministru apstiprināja Gaidi Bērziņu. Iepriekš, runājot par nākamā tieslietu ministra pienākumiem, Bērziņš norādījis, ka Tieslietu ministrija ir sākusi vairākas aktivitātes, lai efektivizētu tieslietu sistēmu. Daļa no darbiem jau esot izdarīta, un daļa aizsākto procesu ir jāpabeidz līdz šīs valdības darba beigām. Bērziņš jau iepriekš ieņēmis tieslietu ministra amatu. Iepriekšējā - Valda Dombrovska vadītajā - valdībā Bērziņš demisionēja, jo viņam un premjeram esot bijuši pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu.

Finanšu policijas pēdējā laika skaļākajā lietā par pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanu un vairāk nekā 11 miljonu eiro atmazgāšanu viena no vairākiem desmitiem kratīšanu notikusi arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja galvenā speciālista Jāņa Miķelsona un viņa civilsievas Antas Dišereites dzīvesvietā, vēsta portāls Pietiek. Finanšu policijas kriminālprocesā, kura ietvaros jūlijā notika vairāki desmiti kratīšanu un īslaicīgi tika aizturēts arī politiķu aprindās ietekmīgais būvuzņēmējs un basketbola kluba VEF Rīga valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons, kā centrālā figūra iezīmējas tikai šauram lokam vien pazīstamā Anta Dišereite, kuras uzņēmums sniedzis fiktīvus pakalpojumus. Tie, kā apgalvo Finanšu policija, palīdzējuši izkrāpt PVN un legalizēt noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus, valsts budžetam nodarot kaitējumu par vairāk nekā 11 miljoniem eiro.

Neraugoties uz nepastāvīgajiem laika apstākļiem, Zemgales apceļotājus aizejošā vasara pārsteigusi ar nebijušu kultūras un izklaides pasākumu daudzveidību. Līdztekus tradicionālajiem pilsētu, novadu un pagastu svētkiem izejamo dienu pasākumu afiša šovasar papildinājusies ar jauniem ierakstiem. Salas novada Zvejnieklīcī pirmo reizi notikuši Sēlijas novadu apvienības rīkotie tautas mākslas svētki „Sēlija rotā”, Jēkabpils Operas dienu norise, kā arī alternatīvās kamermūzikas festivālā „ Sansusi” , kas pirmo reizi aizvadīts Aknīstē. Jūlijā agra vasaras rīta mieru, ūdens rāmo spēku un mūzikas raisošo apskaidrību kopā ar koklētāju grupu „Dzītari” ikviens ceļotājs varēja baudīt Jēkabpils novada Kalna pagastā pie Bancānu ezera, koncertā, ko jau pulksten 7.00 rīkoja nodibinājums „Mārtiņa fonds”.

Turpinām ziņas

Jūlijā apmeklējuma pieaugums vērojams visiem interneta ziņu portāliem un "delfi.lv" pirmoreiz apsteidzis ilggadējos līderus "Inbox.lv", liecina interneta izpētes uzņēmuma "Gemius" dati. Nozīmīgāko kāpumu jūlija topā izdevies panākt "delfi.lv", kas palielinājis savu auditoriju par 9% un ar 746 tūkstoši lietotāju ieņem topa pirmo vietu. Otrajā vietā ar 742 tūkstoši apmeklētāju atrodas "Inbox.lv", kas bija nemainīgi saglabājis līderpozīcijas jau no 2006.gada decembra. "Inbox.lv" no "delfi.lv" šķir vien 4 tūkstoši interneta lietotāju slieksnis. Topa trešajā vietā - "Tvnet/Apollo" ar 714 tūkstošiem apmeklētāju auditoriju.

Viens no Latvijas interneta pionieriem Latnet apvienosies ar telekomunikāciju un IT ārpakalpojumu kompāniju Stream Networks darījumā, pēc kura izveidosies valstī otrs lielākais telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs korporatīvajā segmentā. Saskaņā ar apvienošanās līguma nosacījumiem abas kompānijas turpinās darboties ar līdzšinējiem zīmoliem, Stream Networks kļūstot par apvienotās struktūras mātes firmu, bet Latnet – par meitas uzņēmumu.

Un vēl

Ekosistēma, kas atklāta iežos zem Antarktīdas, liecina, ka dzīvība var pastāvēt arī tai sevišķi nelabvēlīgos apstākļos, kādi ir arī uz citām planētām. Biologu grupa, ko vadījis Luiziānas Štata Universitātes profesors Brents Kristners no Amerikas Savienotajām Valstīm, pazemes ezerā 800 metru dziļumā no ledāja virskārtas atradusi augošu mikroorganismu ekosistēmu. Atklājums ir sevišķi pārsteidzošs tādēļ, ka šajā vidē ne saules gaisma, ne svaigs gaiss nav iekļuvis turpat miljons gadu. Šis atklājums apstiprina teoriju, ka mikrobi, dzīvojot dziļi okeānu dzelmē, var pārtikt no okeānu virskārtas vai virszemes radību atliekām. Attiecīgi palielinās arī iespēja, ka līdzīgas dzīvības formas varētu eksistēt arī uz Marsa vai uz citām planētām ar zemu vidējo gaisa temperatūru.

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāda ir Jēkabpils un apkārtējo novadu šī gada ugunsgrēku statistika? Kādi priekšlikumi izstrādāti situācijas uzlabošanai veselības nozarē? Un Vai Latvija ir minerālūdens lielvalsts?

Kā liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apkopotā statistika par šā gada pirmajiem septiņiem mēnešiem, ugunsdzēsēji glābēji ugunsgrēkos un veicot glābšanas darbus izglābuši 289 cilvēkus. No uguns liesmām iznesti vai, izmantojot speciālo ugunsdzēsēju aprīkojumu, izglābti 106 cilvēki, bet 183 cilvēki izglābti, veicot glābšanas darbus. Septiņu mēnešu laikā Latvijā dzēsti 9 tūkstoši 155 ugunsgrēki, kas ir par 32% vairāk nekā 2013.gadā analoģiskā laika periodā. Ugunsgrēkos gāja bojā 50 cilvēki, kas salīdzinot ar iepriekšējo gadu ir par 35% mazāk.

Glābšanas un ugunsdzēsības dienesta statistika liecina, ka minētajā laika posmā Jēkabpilī notika 177 ugunsgrēki, kuros gāja bojā viens un cietis vēl viens cilvēks. Jēkabpils novadā reģistrētas 24 ugunsnelaimes ar vienu cietušo, Krustpils novadā – 57 ar vienu cietušo, Aknīstes novadā – 19, Salas novadā – 20, Viesītes novadā – 22.

Valsts policija nerīkos speciālas to gājēju un velosipēdistu "medības", kuri diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām nelietos atstarojošu apģērbu, taču pārbaudes noteikti sekos.Tāpat arī attiecībā uz ķiveru lietošanu mazgadīgajiem velosipēdistiem policija neredz problēmu. To apliecina ārzemēs redzētais, kur vecāki paši gādā par atvašu drošību, nevis domā, kā izdabāt likumdevējam. Valsts policijas apkopotā informācija liecina, ka šogad avārijās gājuši bojā 34 gājēji un septiņi velosipēdisti.

Turpinām ziņas

Eiropas Komisija atbalstījusi Iekšlietu ministrijas starpvalstu projektu "Novēršot cilvēku tirdzniecību un fiktīvās laulības: daudznozaru risinājums", kura kopējais budžets ir 640 tūkstoši eiro. Projekta mērķis ir veidot izpratni par cilvēku tirdzniecības jaunu veidu - cilvēku tirdzniecību ar mērķi noslēgt fiktīvas laulības. Tāpat ar projektu plānots ierosināt ieviest visaptverošu rīcību, lai novērstu šo cilvēku tirdzniecības veidu. Projektā iesaistītie pētīs fiktīvo laulību problēmu Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Īrijā, Somijā un Slovākijā, organizējot likumdevēju, politikas plānotāju un praktiķu diskusijas nacionālā un reģionālā līmenī katrā valstī.

Veselības nozares darba grupa ir izstrādājusi virkni priekšlikumu situācijas uzlabošanai veselības aprūpes nozarē, tomēr to īstenošanai būs nepieciešams papildu finansējumus, kura avotus grupas pārstāvji vēl nevar nosaukt. Viens no darba grupas priekšlikumiem ir stiprināt primāro veselības aprūpi, piemēram, ieviešot otro ārstu lielajās ģimenes ārstu praksēs. Tāpat plānots uzlabot kompensējamo medikamentu pieejamību iedzīvotājiem, kā arī pārrēķināt veselības aprūpes tarifus tā, lai tie segtu reālos slimnīcu izdevumus.

Un vēl

Jaunie ģeologi, vides zinātnieki un to domubiedri, kas apvienojušies projektā "Latvijas dzīļu atklājēji", īstenoja nebijušu kampaņu "Latvija – minerālūdens lielvalsts", nobraucot vairāk nekā 8 tūkstoši kilometrus un populariējot Latviju kā vienu no dabīgā minerālūdens lielvalstīm pasaulē. Ekspedīcijā varēja secināt, ka mūsu dabīgais minerālūdens minerālsāļu ziņā pārspēj ārvalstu ūdeņus, piemēram, sastāvā esošais magnijs ir pat vairāk nekā minerālūdeņiem, kas iegūti no vulkāniskajiem iežiem.

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc Jēkabpils dome pagaidām neskata lēmumu par dāvinājuma pieņemšanu? Kāpēc pašvaldību lietu ministrs aicina Rēzeknes domi nepieškirt naudu grāmatas izdošanai? Un Kas radījis satraukumu Saeimas deputātu vidū?

 

 

Pagājušā gada rudenī Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir saņēma Evanģēlisko kristiešu baznīcas „Jaunā paaudze” Jēkabpils draudzes vēstuli, kurā draudze piedāvā dāvināt pašvaldībai dzīvojamo māju Madonas ielā 27A. Pagājušajā nedēlā Finanšu komitejā šis lēmums tika skatīts un virzīts uz šīsnedēlas domes sēdi. Taču kārtējā domes sēde jautājums netika izskatīts, jo atklājās, ka pašvaldībai, lai pieņemtu šo dāvinājumu un pēc tam nojautu brūkošo piecstāvu ēku jāiegulda lieli līdzekļi. Tāpēc pagaidām lēmuma pieņemšana atlikta. Tomēr pirms kārtējās šīsnedēļas domes sēdes izvērtās plašāka diskusija par šo jautājumu. Deputāts Aigars Nitišs uzdeva jautājumu – vai pasvaldībai ir nepieciešams pieņemt šadu dāvinājumu. Skaidrojumu sniedza Pilsētsaimniecības departamenta vadītājs Raits Sirmovičs.

 

...5705

03:01-05:28 un tadno 05:47-06:10

 

Arī deputāte Kristīne Ozola iebilda pret šīs ēkas pienemšanu dāvinājumā.

 

...5705

06:36-07:42

 

Visaktīvāk par graustu nojaukšanu pilsētā ir iestājies deputāts un Tautsaimniecības un attīstības komitejas vadītājs Kaspars Skruzmans. Jautājām vai, viņuprāt, ir nepieciešams pieņemt šādu dāvinājumu?

 

...2022

00:09-00:46

 

Kaspars Skruzmans arī zināja teikt, cik graustu pilsetā jau nojaukti.

 

...2022

 

00:54-01:33

 

Lēmumu par ēkas Madonas ielā 27A pieņemšanu pasvaldības dāvinājumā skatīs kādā no nākamajām domes sēdēm.

 

Turpinām ziņas

 

Robežsargi Latvijas - Baltkrievijas pierobežā, apsekojot dzelzceļa posmu Indra – Daugavpils ar helikopteri ceturtdien pamanīja, kā no kravas vilciena, kas virzās no Daugavpils uz Krāslavas pusi tiek izmestas degvielas tvertnes. Turpinot dzelzceļa posma apsekošanu, pirms dzelzceļa stacijas “Naujene” sliežu tuvumā pamanīta automašīna "Volkswagen Golf", no kuras izkāpusi kāda persona un uzsākusi no vilciena izmesto priekšmetu iekraušanu automašīnā. Pamanot robežsardzes helikopteru, persona ātri iesēdusies automašīnā un uzsākusi bēgšanu. No helikoptera izsēdināta robežsargu aeromobilā patruļa, kas personu aizturējusi.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš ūdzis Rēzeknes domi nepiešķirt naudu pretrunīgas vēstures grāmatas izdošanai. Rēzeknes pilsētas dome pieņēmusi lēmumu piešķirt daļēju finansējumu pašvaldības aģentūrai "Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs" 3,8 tūkstošus eiro Latgales Kultūras centram Jurija Sediševa grāmatas "Viņu paveiktais nav aizmirstams" izdošanai. Tomēr grāmatai ir atšķirīga no Latvijas oficiālās nostājas Otrā pasaules kara vēstures notikumu interpretācija, uzsver ministrijā.

Un vēl

Saiemas deptutātu un darbinieku vidū satraukumu izraisījis līdz šim nebijis lēmums. Turpmāk tiks ierakstītas Saeimas frakciju telefonsarunas, tādēļ vairāki deputāti pauž satraukumu, jo būs iespējams identificēt ne tikai zvanītāja numuru, bet arī noklausīties pašas sarunas, vēsta Latvijas Televīzija. Jaunais Saeimas iekšējās drošības vadītājs Jānis Gulītis ierosinājis ierakstīt tālruņu sarunas kvalitātes uzlabošanai. Tādēļ tiks ierīkots komutators, lai brīdinātu, ka sarunas tiek ierakstītas. Ar šādu jauninājumu ir neapmierināti vairāki Saeimas deputāti.

Jēkabpils novada ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Ar Līvānu novada ziņām studijā Liene Grišina

Šodien, Rudzātu pagasta svētku ietvaros, Plkst. 17.00 Rudzātu katoļu baznīcā jauniešu kora "Balsis" koncerts. 23.augustā plkst. 10.00 Rudzātu vidusskolas stadionā sporta svētki, plkst. 16.00 - sporta svētku uzvarētāju apbalvošana, tirdziņš. Plkst. 19.30 Svētku koncerts un balle: pagasta iedzīvotāju apbalvošana, godināšana, svētku koka stādīšana, vietējo novada pašdarbības kolektīvu priekšnesumi.

Šodien plkst. 20.00 Rožupes estrādē ikgadējais Danču muzikantu saiets "Mīļais augustiņš". Pasākumu vadīs Dailes teātra aktieris Kristaps Rasims. Pasākuma laikā – Jēkabpils deju studijas "Inda" izpildījumā čigānu, spāņu, austrumu dejas, kā arī uguns šova dejas. Piedalās muzikantu grupas no visas Latvijas. Koncerts laikā tiks noteikta šī gada Danču muzikantu favorītgrupa.

Saistībā ar Āfrikas cūku mēra izplatību Līvānu novada pašvaldība aicina mednieku organizācijas pieteikties meža cūku dzesētāvu iegādei. Mednieku organizācijām, kuras vēlas saņemt atbalstu dzesētavu iegādei, līdz 25.augustam jāvēršas Līvānu novada pašvaldības Plānošanas un attīstības daļā, kura atrodas Domes ielā 3 (Līvānu inženiertehnoloģiju un inovāciju centrā, 2.stāvā) pie vecākās projektu vadītājas Baibas Vucenlazdānes (tālrunis 65307812, 65307801). Tālāk iesniegumus Lauku atbalsta dienestam sagatavos un līdz 27.augustam iesniegs Līvānu novada pašvaldība.

Mednieku organizācijām 3 mēnešu laikā pēc finansējuma saņemšanas būs jāiegādājas dzesētavas un to iegādi apliecinoši dokumenti jāiesniedz Līvānu novada pašvaldībā. Dzesētavu iegādi apliecinošus dokumentus novada pašvaldība iesniegs LAD 10 darbdienu laikā pēc to iegādes.

Šis atbalsts novadu pašvaldībām un medniekus pārstāvošām organizācijām Āfrikas cūku mēra un klasiskā cūku mēra ierobežošanas pasākumiem tiek realizēts Lauku atbalsta dienesta izsludinātā  atbalsta ietvaros saskaņā ar Zemkopības ministrijas 2014.gada 1.augusta rīkojumu Nr.129 „Par AS „Latvijas Valsts meži” dāvināmo (ziedojamo) finanšu līdzekļu administrēšanu”, lai nodrošinātu Āfrikas cūku mēra un Klasiskā cūku mēra ierobežošanas pasākumu īstenošanu.

Kopējais pieejamais finansējums ir 970 000 EUR. Ne vairāk kā 5% no saņemtā atbalsta var izlietot biodrošības pasākumu īstenošanas materiālu – dezinfekcijas līdzekļu, vienreizlietojamo individuālo aizsardzības līdzekļu u.c. – iegādei.

Turpinām ziņas

Biedrība "Imka Līvāni" aicina pieteikties jauniešus, dažādu stilu mūzikas grupas, kuras vēlas izpaust savus spēles talantus festivālā "Jaunieši Līvānos - Latgales vārtos".
Pieteikumu sūtīt uz e-pastu: alfreds@inbox.lv.
Festivāls notiks 30.augustā Līvānu novada Kultūtas Centrā.

27.augustā plkst. 11.00 Preiļu konsultāciju birojā seminārs biškopībā. 28.augustā plkst. 12.00 Līvānu novada kultūras centrā gadskārtējā novada pedagogu sanāksme. Izcilības balvu pasniegšana. Vēlāk vakarā draudzības spēle futbolā Jēkabpils - Namejs.

Un vēl

Sestdien, 23.augustā plkst.11.00 Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolā basketbola turnīrs "Metam grozā".Piedalās komandas no Ogres, Krāslavas, Līvāniem. Turnīra norisi atbalsta Līvanu novada dome.

Ziņas lasīja un sagatavoja Liene Grišina

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kurš no 11.Saeimas deputātiem saņēmis vislielāko kompensāciju? Kāpēc krievu tūristiem atņēma franču pastēti? Un Kāds laiks gaidāms brīvcdienās?

No 26. līdz 28.augustam, sakarā ar ceļu remontdarbiem, satiksmes kustība pār tiltu tiks organizēta pa vienu satiksmes joslu. Šajā laika periodā no plkst.7 rītā līdz septiņiem vakarā kustību pār tiltu regulēs satiksmes regulatori. Otrdien, 26. augustā SIA „Ošukalns” uzsāks asfalta kārtas ieklāšanas darbus Neretas un Vienības ielas krustojuma posmā. Arī Vienības un Kļavu ielas rotācijas apļa posmā tiks veikta asfalta saistes kārtas uzklāšana, informē SIA „Saldus ceļinieks”. Sabiedriskā transporta kustība 26.augustā tiks novirzīta caur degvielas uzpildes staciju „Viada” un veikala „Mego” teritoriju.

Savukārt no 27. līdz 28.augustam ir plānots veikt asfalta saistes kārtas uzklāšanu Vienības ielas posmā no tilta līdz Vienības un Kļavu ielas rotācijas aplim. Sabiedriskā transporta kustība šajās dienās tiks novirzīta pa Neretas ielu, Ledus ielu un veikala „Mego” teritoriju. Autovadītāji tiek aicināti uzmanīgi sekot līdzi satiksmi regulējošām ceļa zīmēm. Pielikumā satiksmes kustības shēmas.

11.Saeimas deputāti trīs gadu darbības laikā saņēmuši kompensācijas 726 tūkstoši 917 eiro apmērā, liecina sabiedrības par atklātību «Delna» rīcībā esošie dati. Par dzīvojamo telpu īri izmaksātas kompensācijas 281 tūkstošu eiro apmērā, bet par transporta izdevumiem izmaksāti 445 851 eiro. 11.Saeimas lielākā kompensācija par nepilniem trim gadiem izmaksāta Saskaņas centra deputātam Aleksandram Jakimovam – aptuveni 21 tūkstotis 108 eiro. Savukārt lielākās parādsaistības ir deputātam Imantam Parādniekam – 819 tūkstoši 878 eiro.

Ja Baltijas valstu teritorijā tiks atvērtas NATO bāzes, tas nozīmēs jaunu etapu bruņošanās sacensībās, paziņojis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. Ja hipotētiski pieņem, ka būs lēmums par bāzes izveidi Lietuvas, Latvijas vai Igaunijas teritorijā, tas nozīmēs jaunu etapu bruņošanās sacensībā, kas prasīs atbilstošu rīcību no Krievijas. Vešņakovs skaidroja, ka NATO bāzes pie mūsu mājas sliekšņa, nestu sev līdzi draudus. Šāda scenārija bīstamība slēpjoties tajā, ka „šīs bāzes kontrolēs nevis Latvijas valdība, bet cilvēki, kas atrodas desmitiem tūkstošu kilometru attālumā no Latvijas.

Turpinām ziņas

Trīs Kataras telekompānijas «Al Jazeera» žurnālisti, tajā skaitā Latvijas un Austrālijas dubultpilsonis Pēteris Greste, kuriem Ēģiptē piespriests cietumsods par neslavas celšanu valstij, ir pārsūdzējuši spriedumus. Visi trīs apsūdzētie jūnijā tika atzīti par vainīgiem aizliegtās islāmistu kustības «Musulmaņu brālība» atbalstīšanā un melīgu ziņu izplatīšanā par Ēģiptes atrašanos uz «pilsoņkara» sliekšņa. Grestes, Fahmi un Mohameda advokāti ceturtdien pārsūdzēja spriedumus, ziņoja «Al Jazeera». Apelācijas pamatojumā ir pieci galvenie punkti, tai skaitā «kļūdas aizturēšanas procedūrā» un «fakts, ka tiesā sniegtie pierādījumi neatbilda apsūdzībām».

Uz Somijas-Krievijas robežas krievu tūristu grupai nav ļauts iebraukt Krievijā, vedot līdzi franču pastēti. Tūristi nav zinājuši, ka Kremļa noteiktais pārtikas embargo attiecas arī uz šo pārtikas produktu. Atpūtnieki vēlējušies atgriezties dzimtenē ar automašīnu, vedot līdzi 70 kilogramus pastētes, taču tikuši apturēti uz robežas. Muitnieki pastētes kravu konfiscējuši un nosūtījuši atpakaļ uz Somiju. Krievijā drīkst ievest pārtikas preces pašpatēriņam, ja to svars nepārsniedz piecus kilogramus, paziņojis Krievijas pārtikas un veterinārās drošības uzraudzības dienests. Pārtikas embargo būs spēkā līdz 2015.gada 7.augustam.

Un vēl

Brīvdienās, 23. un 24.augustā, Latvijā gaidāms visai mākoņains laiks un daudzviet līs, gaisa temperatūra saglabāsies līdzšinējā līmenī, prognozē "Global Forecast System". Sestdien naktī un no rīta tikai vietām uzlīs, bet dienas gaitā jau daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, arī pērkona lietusgāzes. Naktī pūtīs lēns dienvidu vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +7..+12 grādiem, dienā vēja ātrums brāzmās brīžiem sasniegs 8-13 metru sekundē, maksimālā temperatūra būs +18..+22 grādi.

Arī svētdien naktī un no rīta Latvijā būs maz nokrišņu, bet dienā daudzviet tiek prognozēts īslaicīgs lietus. Sagaidāms, ka veidosies ciklons, tā ietekmē no svētdienas pēcpusdienas līdz pirmdienai vietām iespējams stiprs lietus, un valsts lielākajā daļā debesis apmāksies. Pārsvarā pūtīs lēns vējš, gaisa temperatūra nebūs augstāka par +16..+21 grādu.

Laikapstākļu izmaiņas nav gaidāmas arī nākamnedēļ - brīžiem līs un tikai dažās dienās gaisa temperatūra pakāpsies nedaudz virs +20 grādiem. Salnu vēl nebūs.

Atstājiet komentāru