2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 16.jūlijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 16.jūlijā

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kurā gadā varētu izzust bankas tradicionālā izpratnē? Cik cilvēku bojā gājuši un cietuši maskavas metro avārijā? Un Kur var pieteikties melleņu lasīšanas čempionātam?

 

Šodien Liepājas Jauniešu mājā notiks diskusija par Latvijas simtgades svinību pasākumiem. Diskusijā, ko rīko Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Kultūras ministriju, aicināti piedalīties politiķi, kultūras darba plānotāji, kultūras, zinātnes un izglītības darbinieki, kultūras iestāžu vadītāji, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kas ieinteresēti kopienu līdzdarbībā Latvijas simtgades svinībās, kā arī uzņēmējdarbības un biznesa vides pārstāvji, jaunieši un citi aktīvi cilvēki. Latvijas simtgades svinību paredzamie mērķi ir vairāki - stiprināt valsts gribu un piederības sajūtu.

Pasaules koru olimpiādes dalībnieku gājienā vaar izskanēja dziesmas kolumbiešu, indonēziešu, ķīniešu un krievu valodā, bet izraēlieši rāda savu dejas mākslu. Gājienu visā tā garumā no Doma laukuma līdz Esplanādei ieslēdza ciešs vērotāju pūlis. Visvairāk cilvēku gājienu vēro laukumā pie Brīvības pieminekļa, kur pulcējušies vairāki simti skatītāju. Pie "McDonald's" restorāna Aspazijas bulvārī vairāki cilvēki bija uzkāpuši uz krēsliem, lai labāk redzētu gājienu. Ļaudis gājienu skatījās arī no blakus esošās viesnīcas un dzīvokļu logiem.

Tirgus ekonomika jau 2025.-2030.gadā varētu mierīgi pastāvēt bez bankām to tradicionālajā izpratnē, savā jaunākajā ziņojumā atzīst revīzijas un konsultāciju uzņēmums PwC. Tajā norādīts, ka paplašinās nebanku kredītdevēju iespējas sniegt banku pamatpakalpojumus, kā arī tiek mests izaicinājums mūsdienu banku līdzšinējās darbības modelim. Vienlaikus bankas saglabā savu spēku, balstoties uz atpazīstamību, uzkrāto pieredzi un regulējumu, lai gan to reputāciju negatīvi ir ietekmējusi finanšu krīze. Finanšu darījumos uzticība un zīmols ir izšķiroši, un šī brīža pretestība pret alternatīvajiem banku pakalpojumu sniedzējiem daļēji rodas tikai no uzticības trūkuma viņu drošumam un reputācijai.

Turpinām ziņas

Maskavas metro no sliedēm vakar noskrienot pārpildītam vilciena sastāvam, dzīvību zaudējuši 19 cilvēki, paziņojusi Ārkārtas situāciju ministrijas amatpersona. Hospitalizēti 106 cilvēki un puse no viņiem atrodas kritiskā stāvoklī, sacīja Maskavas veselības departamenta priekšnieks Georgijs Goluhovs. Negadījums notika rīta sastrēguma stundas laikā, kad vilciens, atrodoties tunelī, strauji nobremzējis. Negadījumu izraisījis nepareizs signāls, atzina izmeklētāji. Maskavas metro ir viena no pasaules noslogotākajām pilsētas transporta sistēmām. Tas ik dienas pārvadā deviņus miljonus cilvēku.

 

 

Šovasar mainīsies ASV vēstnieks Latvijā. Kā aģentūrai LETA apstiprināja ASV vēstniecības mediju asistents Raimonds Andžāns, Līdzšinējais ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala augusta sākumā no Rīgas dosies atpakaļ uz ASV. Viņa pēctecis pagaidām vēl neesot zināms. Šodien Pekalam ir paredzēta atvadu vizīte pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa. Pekala akreditācijas vēstules Bērziņam iesniedza 2012.gada 4.septembrī, kļūstot par savas valsts pārstāvi Latvijā.

 

Un vēl

 

 

Šodien ir pēdējā diena, kad ikviens var vēl pagūt pieteikties melleņu lasīšanas čempionātam, kas notis 19.jūlijā Jūrmalciemā. Pasākumā aicināti piedalīties gan pieredzējuši ogu lasītāji, gan iesācēji. Sacensības norisināsies trīs stundas, neizmantojot palīgierīces. Arī līdzjutēji palīdzēt nedrīkstēs.

Apbalvoti tiks gan tie, kas salasījuši visvairāk melleņu, gan dalībnieki četrās īpašajās nominācijās - "Ašākais ogotājs", "Labāk ģērbtais ogotājs", "Lielākās ogas īpašnieks" un "Vistīrāk salasīto ogu īpašnieks". Salasītās ogas paliks pašiem lasītājiem. Pieteikties čempionātam var pa tālruni 28 361 268.

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00-10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kas Latvijā ievazājis Āfrikas cūku mēri? Kur no zibens spēriena nodedzis mājas jumts? Un Kāpēc kondicionieri var būt kaitīgi veselībai?

 

Latvijas Eirokomisāra amata kandidāts un bijušais premjers Valdis Dombrovskis, iespējams, tiks nominēts ietekmīgajam un augstajam Eiropadomes vadītāja amatam, nomainot šajā amatā Hermanu van Rompeju, tā liecina neoficiālā informācija. Savukārt Dombrovskis norāda, ka ši iespēja ir minimāla. Dombrovskis skaidro, ka izredzes ieņemt Eiropadomes vadītāja amatu atkarīgas no dažādiem apstākļiem, tajā skaitā no tā, kas ieņems augstās ārlietu pārstāves Ketrīnas Eštones vietu.

Par šo jautājumu špodien gaidāms balsojums, bet patlaban skaidrības par amata ieņēmēju nav.

 

Premjerministrei Laimdotai Straujumai nav nekādu iespēju atcelt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par disciplinārsoda piemērošanu Jutai Strīķei un viņas pazemināšanu amatā par biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu jautājumos. Ministru prezidente kā "visai dīvainu" novērtē Streļčenoka lēmumu pieņemt šādu lēmumu par Strīķes pazemināšanu amatā pēdējā dienā, pēdējā stundā pirms atvaļinājuma, par kura piešķiršanu dokuments parakstīts jau pirms nedēļas.

 

Āfrikas cūku mēra skartās saimniecības Krāslavas novada Kalniešu pagastā saimnieki, kas nu ir palikuši bez diviem aptuveni 50 kilogramus smagiem aprīlī paņemtiem sivēniem, aģentūrai LETA atzina, ka ir neizpratnē par infekcijas izplatību.Viņi dzīvo vieni, tuvākie kaimiņi - vairāku kilometru attālumā, cilvēki no malas īsi pirms slimības fakta konstatācijas saimniecībā nav ciemojušies, tādēļ iespēja, ka infekciju būtu atnesis kāds no malas, ir visai apšaubāma. Mājas saimnieki uzskata, ka sērga Latvijā ievazāta speciāli, lai kaitētu cūkkopības nozarei. Tāpat saimnieki neizslēdza versiju, ka infekciju uz saimniecību netīšām varētu būt atnesuši arī paši pārtikas veterinārā dienesta darbinieki, kam, pildot savus darba pienākumus, ik dienas nākas apmeklēt daudzas saimniecības.

Turpinām ziņas

Vakar pēcpusdienā, iesperot zibenim, nodedzis kādas vienstāva dzīvojamās mājas jumts Daugavpils novada Kalkūnes pagastā. Ugunsdzēsēji izsaukumu uz nelaimes gadījuma vietu saņēma vakar ap pusčetriem pēcpusdienā. Pēc zibens spēriena nodedzis ēkas jumts 120 kvadrātmetru platībā. Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 27 ugunsgrēki.

Svinot 800.gadadienu kopš Turaidas mūra pils būvniecības sākšanas, 27.jūlijā notiks tradicionālais sprinta skrējiens "Ātrākais ziņnesis", kurā aicināts piedalīties ikviens, kas gatavs skrienot uzveikt vairāk nekā 120 Turaidas pils Galvenā torņa pakāpienus. Skrējiena ideja ir sabiedrībai atgādināt seno stāstu par ziņnešiem, kas viduslaikos steigušies pie bīskapa Turaidā vēstīt par svarīgākajiem notikumiem Rīgā un tās apkārtnē. Sacensību laikā dalībniekiem jānokļūst Turaidas pils skatu laukumā, pārvarot 30 metru distanci un pils 38 metru augstā torņa piecus stāvus. Reģistrācija sacensībām notiek tīmekļa vietnē "www.ba2.lv" vai pa telefonu 29184203.

 

 

Un vēl

 

 

Ārsti aicina piesardzīgi lietot kondicionēšanas sistēmas birojos un automašīnās karstajā laikā, jo tas var izraisīt saaukstēšanos, ausu un kakla iekaisumus, pat galvassāpes un nervu kairinājumus. Karstā laikā nereti veldzi meklējam gaisa kondicioniera atvēsinātās telpās vai automašīnā, kas var radīt nopietnas veselības problēmas, ja vēsāka gaisa radīšanas ierīci izmantojam neapdomīgi. Mediķi norāda, ka, saskaroties siltajam un aukstajam gaisam, kondicionierī rodas mitrums, kas ir labvēlīga vide dažādiem mikroorganismiem - tos ieelpojot, var rasties dažādas slimības.

Radio1 ziņas pulksten 11.00-12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādu augstu apbalvojumu sanem Jēkabpils koris Noskaņa? Cik daudz naudas cilvēki sabojā sagriežot? Un Kur atradīsies fotoradari?

Pasaules koru olimpiādē ar Zelta pakāpes diplomu novērtēts arī Jēkabpils jauktā kora „Noskaņa" sniegums, diriģente Ilze Bērziņa. Kolektīvs startēja atklātajā konkursā, kurā piedalījās kori bez iepriekšējas starptautisko konkursu pieredzes. Jau ziņots, ka pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls. Rīgā tas pulcēja 73 valstu 460 korus, kuros dzied vairāk nekā 27 tūkstoši dalībnieku. Olimpiādes rezultāti apliecina, ka latvieši ir un paliek dziedātāju tauta - kopā mūsu valsts kori izcīnījuši 33 dažāda kaluma medaļas. Otrajā vietā palika ASV kori ar 24 medaļām, trešajā - Indonēzija ar 17 medaļām.

Šodien sāksies un līdz 5.augustam turpināsies deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 12.Saeimas vēlēšanām. Kandidātu saraksti jāiesniedz Centrālajā vēlēšanu komisijā. Saeimas vēlēšanām kandidātu sarakstus drīkst iesniegt likumā noteiktā kārtībā reģistrētas partijas un partiju apvienības. Katra partija un partiju apvienība Saeimas vēlēšanām drīkst pieteikt līdz 115 deputātu kandidātiem. Katrā no pieciem vēlēšanu apgabaliem pieteikto kandidātu skaits drīkst par trim kandidātiem pārsniegt apgabalā ievēlamo deputātu skaitu. Vienu un to pašu kandidātu atļauts pieteikt tikai viena nosaukuma kandidātu sarakstā vienā vēlēšanu apgabalā.

Sakarā ar vairāku liecinieku neierašanos uz iztiesāšanu Rēzeknes tiesa līdz 4.septembrim atlikusi krimināllietas skatīšanu, kurā par bruņotu laupīšanu apsūdzēts vairākkārt tiesātais Ralfs Tokaho. Patlaban minētajā lietā ir nopratināti cietušie un sākta liecinieku pratināšana. Saskaņā ar apsūdzību vīrietis iegādājās, pārnēsāja un glabāja šaujamieroci un šaujamieroča munīciju bez attiecīgas atļaujas. Tāpat viņš izdarīja laupīšanu, saistītu ar vardarbību, un, lietojot minēto šaujamieroci, uzbruka varas pārstāvjiem, kā arī izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, bēgot no policijas automašīnas.

Turpinām ziņas

Jūnija beigās uz Latvijas Banku atnestas sīkās strēmelēs sagrieztas dažādu nominālu banknotes aptuveni tūkstots latu vērtībā, liecina centrālās bankas mājaslapā publicētā informācija. Naudas ekspertu darbs dažreiz atgādina juveliera vai pulksteņmeistara pienākumus. Sākotnējās aplēses liecina, ka izdevies "glābt" aptuveni trešdaļu no cietušās naudas. Kopumā pērn cilvēki Latvijas Bankā ekspertīzes veikšanai nogādājuši bojātas lata naudaszīmes 89 reizes, bet šogad, lai arī gads ir tikai pusē, bojātas lata un eiro naudaszīmes pieteiktas ekspertīzei 79 gadījumos.

Globalizācijas un klimatisko apstākļu maiņas rezultātā Latvijā pēdējos gados parādās jaunas, mūsu klimatam netipiskas dzīvnieku sugas, kas nākotnē var apdraudēt arī iedzīvotājus. Latvijai netipisku sugu parādīšanās ir novērojama gan florā, gan arī faunā, jo ir sugas, kas nespēj piemēroties Latvijas apstākļiem, un ir tādas, kas labi iedzīvojas un sāk izspiest tradicionālās. Jaunas sugas Latvijā nonāk vai nu cilvēkiem pašiem tās atvedot kā "suvenīrus", vai arī tās nonāk pašu spēkiem - ar kādām kravām, kas nākušas no eksotiskām valstīm. Ja augi cilvēku veselību nevar apdraudēt un ir kaitējums tikai citām augu sugām, nav zināms, kāda ietekme būs jaunām dzīvnieku sugām. Tie Latvijā var nonākt kā dažādu slimību un parazītu pārnēsātāji, kas var apdraudēt ne tikai radniecīgās dzīvnieku sugas, bet arī cilvēkus.

Un vēl

Valdība šodien apstiprināja Iekšlietu ministrijas rīkojuma projektu, kas paredz, ka fotoradaru darbības nodrošināšana laikā no 2015.gada līdz 2019.gadam izmaksās līdz 5 miljoni 639 tūkstoši 438 eiro. Patlaban tiek plānots, ka uz ceļiem tiks uzstādīti gan tā saucamie doplera tipa, gan lāzera tipa fotoradari. Konkrēto 20 vietu izvērtējums ir noticis, pieaicinot gan atbildīgās nozares vadošās valsts institūcijas, gan privātā sektora attiecīgās jomas ekspertus. Lielākā daļa no 20 jaunajiem stacionārajiem fotoradariem atradīsies Rīgā un tās apkārtnē, liecina CSDD mājaslapā publiskotā karte.

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā jēkabpilieši vērtē politisko spēku izredzes gaidāmajās saeimas vēlēsanās? Kur notiks protesta akcija pret Krievijas iejaukšanos Ukrainas iekšejos jautājumos? Un Kāpēc nedēlas nogalē Lidostā Rīga jāierodas trīs stundas pirms izlidošanas?

No šodienas partijas var iesniegt sarakstus dalībai Saeimas vēlēšanās. Sarunās ar jēkabpiliešiem skaidrojām, kādi, viņuprāt, politiskie spēki iekļūtu Saeimā, ja vēlēšanas notiktu rīt? Viedokļus izteica Ilmārs, Jānis, Valentīna, Aivars un Gunta.

AUDIO

Jau ziņots, ka no šodienas līdz 5.augustam turpināsies deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 12.Saeimas vēlēšanām. Katra partija un partiju apvienība Saeimas vēlēšanām drīkst pieteikt līdz 115 deputātu kandidātiem. Katrā no pieciem vēlēšanu apgabaliem pieteikto kandidātu skaits drīkst par trim kandidātiem pārsniegt apgabalā ievēlamo deputātu skaitu. Vienu un to pašu kandidātu atļauts pieteikt tikai viena nosaukuma kandidātu sarakstā vienā vēlēšanu apgabalā.

Turpinām ziņas

Piektdien, 18.jūlijā, pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiks protesta akcija pret Krievijas iejaukšanos Ukrainas iekšējos jautājumos. Ukraiņu kongress aicina nepalikt vienaldzīgiem un ielūdz visus, kam tas rūp, pulcēties protesta akcijā, lai demonstrētu atbalstu Ukrainai un nosodītu Krievijas prezidenta Vladimira Putina agresiju. Protesta akcija notiks pulksten četros pēcpusdienā pie Krievijas vēstniecības Rīgā, Antonijas ielā 2.

Ukrainas notikumu atkārtojumam Latvijā varētu pietikt ar 500 nemierniekiem, Krievijas ziņu medijam "NewsBalt.ru" intervijā norādījis Latvijas krievu kultūras centra Maskavā vadītājs Andrejs Neronskis.  

Intervijā Neronskis norādījis, ka rietumi piever acis uz krievu tautiešu diskrimināciju Latvijā, un jāņem vērā, ka krievu pacietība nav neizmērojama. Neronskis arī portālam skaidrojis, ka, ņemot vērā cik ļoti NATO spēki Baltijā ir izkaisīti pa visu teritoriju, ja pēkšņi sāktos nemieri, viņi varētu arī nebūt lieli palīgi. Tāpat arī Latvijas krievu kultūras centra Maskavā vadītājs raksturojis Latvijas armiju kā nepieredzējušu un bez vērā ņemama militārā aprīkojuma.

Un vēl

Ņemot vērā aktīvo ceļošanas sezonu un Pasaules koru olimpiādes dalībnieku došanos prom, starptautiskā lidosta "Rīga" šonedēļ aicina ceļotājus lidostā ierasties laikus. Īpaši saspringta situācija solās būt nedēļas nogalē. Tāpēc "airBaltic" pasažieri aicināti ierasties lidostā vismaz trīs stundas pirms plānotā reisa, bet pārējo aviokompāniju pasažieri - vismaz divas stundas pirms reisa, lai savlaicīgi nokārtotu nepieciešamās formalitātes.

Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

Aknīstes novadā šoruden plānots palielināt ūdens un kanalizācijas pakalpojumu tarifu. Ja regulators apstiprinās iesniegto tarifa projektu, ūdensapgādes pakalpojumi sadārdzināsies par 50,9% - viens kubikmetrs ūdens līdzšinējā 51 centa vietā maksās 77 centus. Savukārt kanalizācijas pakalpojumi kļūs dārgāki par 45,1% - maksa par kanalizācijas novadīšanu palielināsies no līdžinējā 51 centa līdz 74 centiem kubikmetrā. Šis SIA "Aknīstes pakalpojumi" piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā ar 2014.gada 1.novembri.

Sākot no 21. Jūlija, būs slēgta iebrauktuve Līvānu novada domes teritorijā no Rīgas ielas puses, ziņo pašvaldības būvniecības un infrastruktūras daļa. Laukuma pie pašvaldības domes ēkas rekonstrukcijas darbi risināsies visu vasaras nogali un noslēgsies 1. novembrī. Iebraukšana teritorijā tiks organizēta no Zaļās ielas pa pagaidu ceļu. Centrālajā laukumā pie domes ēkas plānota triju veidu seguma izbūve - ar betona bruģakmeni, atsevišķās vietās ar kalta granīta bruģi, kā arī brauktuvju asfaltēšana. Teritorijā tiks nomainīta arī augsne, ierīkoti zālieni un apstādījumi. Tiks saglabāts pēc iespējas vairāk esošo koku.Turpat teritorijā paredzēts izvietot soliņus apmeklētāju ērtībām. Viens no tiem būs dizaina projekts -«Deputāta soliņš».

 

Jaunjelgavas novada domes deputāti nolēma Daudzeses pagastā sākt grausta “Čunču ferma” nojaukšanu. Izdevumā “Latvijas Vēstnesis” pašvaldība aicinās būvju īpašniekus noteiktā laikā sakārtot īpašumu vai to nojaukt. Ja laikā īpašnieki nebūs izpildījuši domes lēmumu, dome organizēs tā nojaukšanu par budžeta līdzekļiem un izdevumus piedzīs no īpašniekiem.

 

Turpinām ziņas

Sestdien, 19.jūlijā, Neretā notiks Ģimeņu sporta festivāls. Tā laikā būs iespēja pamēģināt dažādas sportiskās aktivitātes visai ģimenei - gan jau pazīstamas spēles, gan pavisam jaunas, piemēram spēli "Dārni", spīdmintonu, "burbuļbolu" u.c. Papildu sportiskajām aktivitātēm ikvienam bez maksas būs iespēja veikt dažādus veselības pārbaudes testus - noteikt asinsspiedienu, glikozes līmeni asinīs, ķermeņa masas indeksu. Pasākumā darbosies "Mobilā lācīša ķepainīša slimnīca", kur bērniem kopā ar medicīnas studentiem būs iespēja iejusties ārsta lomā un "ārstēt" savu mīļāko rotaļlietu. Sacensībās var piedalīties ģimenes, kurās ir vismaz viens pieaugušais un vismaz viens bērns.

 

 

Neraizējoties par vēja brāzmām un mākoņiem, kas brīžiem aizklāja sauli, Preiļu pludmalē pagājušas nedēlas nogalē pulcējās bērni, pusaudži, jaunieši, ģimenes. Laikapstākļi nebija šķērslis Preiļu novada Jauniešu informācijas punkta aktīvistiem darīt visu, lai pasākuma dalībniekiem būtu jautri, lai visi varētu izkustēties, gūt pozitīvas emocijas, kārtīgi izsmieties, izdziedāties un noslēgumā arī izdejoties. Preiļu novada «Jauniešu diena 2014» pulcēja gan komandas, gan individuālos dalībniekus.
Un vēl

 

18.un 19. jūlijā Druvienā, Gulbenes novadā notiks lielākā Latvijas lauku kopienu sanākšana šajā vasarā. Pasākuma laikā notiks 7. Latvijas Kopienu spēles un seminārs par vietējās attīstības plānošanu, kurā piedalīsies vairāk kā 100 dalībnieki no visiem Latvijas reģioniem, netradicionālā veidā parādot kopienas idejas būtību – ja cilvēks palīdz cilvēkam, būtiski uzlabojumi notiek arī sabiedrības līmenī. Divu dienu garumā Druvienā kopienu pārstāvji piedalīsies daudzveidīgās aktivitātes, kas atgādinās par savstarpējās sadarbības un vietējo iniciatīvu nozīmību lauku teritorijās un sniegs iespēju plānot tālāko rīcību, lai, izmantojot daudzveidīgus resursus, padarītu Latvijas lauku kopienas vēl mūsdienīgākas un pievilcīgākas.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Kad Lietuva pievienosies Eirozonai? Kas izraisīja Maskavas metro avāriju? Un kas satrauc medicīnas darbiniekus?

 

Lietuvai no 2015.gada 1.janvāra ir jāpievienojas eirozonai, teikts Eiropas Parlamenta šodien pieņemtajā rezolūcijā. Parlamenta ierosinājumu pieņēma, 545 deputātiem balsojot par, 116 pret un 34 atturoties. Deputāti rezolūcijā atzinīgi vērtē to, Lietuva ir izpildījusi vajadzīgos kritērijus: vidējais inflācijas rādītājs Lietuvā bijis 0,6 % , 2013.gadā Lietuvas budžeta deficīts bijis tikai 2,1%, savukārt valsts parāds veidojis vien 39,4% no iekšzemes kopprodukta.

Izplatoties Āfrikas cūku mēra vīrusam Latgales pašvaldībās, arvien aktuālāka kļūst problēma, kā atbrīvoties no slimo mežacūku ķermeņiem. Kā un kur utilizēt veselo dzīvnieku blakusproduktus, kurus no riska teritorijām izvest aizliegts? Mēneša sākumā riska teritoriju pašvaldībās izvērsās plaša diskusija par nepieciešamību pēc profesionālām dedzināšanas iekārtām jeb stacionāras lopu un meža zvēru krematorijas pierobežā. Patlaban Latgalē bojā gājušās cūkas dedzina pat atklātā laukā.

 

 

Pēc Satversmes tiesas sprieduma, kurā par Satversmei atbilstošu atzīta norma par īres līguma saistošo spēku nākamajam dzīvokļa īpašniekam, Ekonomikas ministrijas pagājušajā gadā izstrādātais Dzīvojamo telpu īres likumprojekts tiks atsaukts, norāda ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis. Ministrijas speciālistiem tiks uzdots no jauna izstrādāt kvalitatīvu, Satversmei un citiem normatīvajiem aktiem atbilstošu likumprojektu.

Turpinām ziņas

 

 

Maskavas mērs solījis sodīt metro vilciena avārijas izraisītājus. Aizturētie aizdomās turamie ir "Moskovskij metropoliten" tehniskie darbinieki - ceļu meistars un viņa palīgs. Viņi tiek turēti aizdomās par transporta drošības noteikumu pārkāpšanu. Izmeklētāju ieskatā, viņi bijuši tieši saistīti ar pārmijas ieklāšanas darbiem starp stacijām, kur notika avārija, un viņiem bija jākontrolē šo darbu izpilde. Aizturētie metro darbinieki jau ir tikuši nopratināti, un tuvākajā laikā tiek plānots uzrādīt viņiem apsūdzības, kā arī lemt par sodu. Jau ziņots, ka vakar Maskavā no sliedēm noskrēja vairāki metro vagoni, kuros atradās ap divsimts cilvēkiem. Līdz šim ap[stiprin;ata 21 cilvēka bojā eja. Vēl 160 pasažieri ievainoti, vairāk nekā 40 no tiem ir smagā stāvoklī.

Lielbritānijas policija arestējusi 660 personas, kas tiek turētas aizdomās par pedofiliju, šodien paziņojusi Lielbritānijas Nacionālā noziegumu apkarošanas aģentūra. Arestēto vidū ir ārsti, skolotāji, aprūpes dienestu darbinieki, skautu vadītāji un bijušie policisti. Lielais arestu skaits ir rezultāts bezprecedenta sešu mēnešu operācijai. Apcietināšanā piedalījās policisti no visas valsts. Rezultātā atbrīvoti un pasargāti vismaz 400 bērni.

Un vēl

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība paudusi bažas, ka no Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas saņemtie solījumi par situācijas uzlabošanu veselības aprūpē, tajā skaitā papildu finansējuma 9,9 miljonu eiro apmērā veselības aprūpei piešķiršanu, varētu izrādīties nepatiesi. Bija solīts jūlijā piešķirt veselības aprūpei papildu 9,9 miljonus eiro, bet, kā norāda arodbiedrība, patlaban nekas neliecina, ka valdība gatavotos minēto solījumu pildīt. Arodbiedrības publiskajā paziņojumā tās priekšsēdētājs Valdis Keris norādījis, ka "līdzekļu trūkums veselības aprūpei ir katastrofāls, tāpēc solīto papildu finansējumu ar nepacietību gaida gan mediķi, gan pacienti".

 

Atstājiet komentāru