2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 9.jūlijā

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 9.jūlijā

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāpēc, speciālistu vērtējumā, vakar notika traģiskais negadījums Atašienē? Kāpēc Daugavā pilsētas centra rajonā nedrīkst braukt ar laivu? Un Kādu pētījumu veicis Probācijas dienests?

 

Vakar Krustpils novada Atašienes pagastā, gūstot elektrotraumas, bojā gāja vīrietis un sieviete, savukārt viņu trīs bērni nogādāti slimnīcā. Sākotnējā informācija liecina, ka 1970.gadā dzimušais vīrietis lauku viensētā veica elektrodarbus - ierīkoja elektrību no mājas uz šķūni, izmantojot atkailinātus alumīnija vadus. Vīrietis šo darbu laikā guva elektrotraumu, kas izrādījās nāvējoša, savukārt viņa 1976.gadā dzimusī dzīvesbiedre gāja bojā, mēģinot glābt viņa dzīvību. Notikuma vietā bija arī šā pāra trīs nepilngadīgie – sešus, astoņus un 11 gadus veci bērni. Vecākais no bērniem laikus reaģējis un spējis aizvest jaunākos līdz mājām un pats devies pēc palīdzības. Šajā nelaimē arī bērni bija guvuši elektrotraumas, un visi nogādāti slimnīcā. Par notikušo sākts kriminālprocess, nozīmētas ekspertīzes, un turpinās izmeklēšana.

 

Radio1 sazinājās ar Krustpils novada domes sabiedrisko attiecību speciālisti Liānu Puduli-Indāni. Viņa pastāstīja, ka par notikušo Krustpils novada domei ziņots dienas pirmajā pusē. Pirmais traģisko vēsti no glābšanas dienesta darbiniekiem saņēmis pašvaldības izpilddirektors Raivis Ragainis. Viņš sazinājies ar Atašienes pagasta pārvaldnieci Ilonu Zalāni un komunālās daļas vadītāju Pēteri Gravānu, kā arī sociālā dienesta darbinieci Līgu Kozuliņu, kas devušies uz notikuma vietu. Negadījuma vietā jau bija ieradusies neatliekamās medicīniskās palīdzības mašina un gklābšanas dienests. Rūpējoties par bērnu drošību un veselkību tie nogādati slimnīcā. Patlaban par viņiem rūpes uzņēmies krusttēvs. Ģimene nav Krustpils novada iedzīvotāji, viņi Atašienē pavadījuši vasaru. Liāna Pudule-Indāne piebilda, ka pašvaldiba sniedza visu nepieciešamo palīdzibu tās iespēju robežās.

 

Traģiskajā negadījumā Krustpils novadā notikusi neapdomīga un neuzmanīga rīcība klienta īpašumā esošā elektroapgādes tīklā, darbojoties ar elektriskajiem vadiem, kas nav atslēgti no sprieguma, apsekojot negadījuma vietu, secinājuši AS "Sadales tīkls" speciālisti.

 

Turpinām ziņas

 

Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis izdevis rīkojumu par zvejošanas un laivošanas ierobežojumu Daugavā, saistībā ar Uguns skulptūru mistērijas “Pieci elementi” norisi.

 

11.jūlijā, Jēkabpils pilsētas svētkos, Daugavas akvatorijā notiks Uguns skulptūru mistērija “Pieci elementi”. Lai nodrošinātu drošu pasākuma norisi uz ūdens, laikā no šodienas pulksten deviņiem no rīta līdz sestdienai 12.jūlijam pulksten diviem dienā aizliegts laivot un zvejot Daugavā - posmā no tilta pār Daugavu līdz skatītāju tribīnēm, kas atrodas iepretim Vecpilsētas laukumam.

 

Ģimenes atbalsta centrā patlaban notiek Jēkabpils sociālā dienesta organizētā bērnu vasaras nometne „Vasaras pasakas”. Nometnē piedalās bērni vecumā no 7 līdz 12 gadiem. Nometnes mērķis: radošu uzdevumu un fizisku aktivitāšu ietvaros, veicināt bērnu personības izaugsmi, komunikācijas spēju attīstību, tādējādi motivējot lietderīgi aizpildīt brīvo laiku un mazinot antisociālas uzvedības riskus. Nometnes norisi finansiāli atbalsta - Jēkabpils pilsētas dome. Nometnes noslēgums notiks piektdien, kura laikā svinīgi atklās Ģimenes atbalsta centrā ierīkoto „Zaļo klasi”.

 

Un vēl

Pētījumā "Recidīva rādītāji personām, kas notiesātas par dzimumnozieguma izdarīšanu" Valsts probācijas dienests ir apkopojis un analizējis datus par probācijas klientiem, kas notiesāti par dzimumnoziegumu izdarīšanu. Latvijā šāds pētījums ir veikts pirmo reizi. Plašaku sabiedribu ar to paredzēts iepazīstināt šodien.

 

Radio1 ziņas pulksten 9.00 – 10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā jārikojas medniekam, kas nomedījis mežacūku? Kā norisināsies puķu balle botāniskajā dārzā? Un Kādu laiku šodien progn oze sinoptiķi?

 

Saistībā ar Āfrikas cūku mēri medniekiem par nomedītu mežacūku 12 stundu laikā jāpaziņo Pārtikas un veterinārajam dienestam, kā arī Valsts meža dienestam. PVD inspektori visām nomedītajām meža cūkām ņems paraugus un veiks laboratoriskos izmeklējumus, lai sekotu slimības izplatībai un operatīvi veiktu apkarošanas pasākumus.

 

Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki Rēzeknē pieķēruši divus vīriešus brīdī, kad abi likumpārkāpēji pārkrāvuši vienu miljonu kontrabandas cigarešu. Visas cigarešu paciņas bija ar Baltkrievijas akcīzes preču zīmēm, taču cigarešu markas bija dažādas. Pret abiem vīriešiem uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Krimināllikumā par to draud līdz pat piecus gadus ilgs cietumsods.

 

Grieķijā par plaša meža ugunsgrēka izraisīšanu aizturēts 35 gadus vecs latvietis, vēsta Grieķijas mediji. Viņam izvirzītas apsūdzības ļaunprātīgā ugunsgrēka izraisīšanā 2012.gada vasarā Atosa kalnā. Ugunsgrēks Hilandariu klostera tuvumā plosījās piecas dienas, izpostot 4 tūkstoši hektārus meža un lauksaimniecības zemes. Aizdomās turētais darba meklējumos regulāri viesojies klosteros Atosa kalnā un mūki viņuatpazinuši.

 

Turpinām ziņas

 

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā piektdien un sestdien notiks ceturtā gadskārtējā konference "Latvieši pasaulē - piederīgi Latvijai. 2014". Konferences mērķis ir turpināt dialogu starp ārvalstīs dzīvojošajiem latviešiem, Latvijas valsts iestādēm un sabiedrību latviskās identitātes saglabāšanai un saišu stiprināšanai ar Latviju, kā arī apspriest aktuālos jautājumus, meklējot risinājumus problēmām. Konferencei ir pieteikušies dalībnieki no Latvijas, kā arī no 13 citām valstīm.

 

Rīt Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā sāksies vasaras svētki "Rīgas Puķu balle 2014" un tā ilgs līdz svētdienai. Šajās dienās Botāniskajā dārzā norisināsies ziedu, mākslas un eksotisko dzīvnieku izstādes, koncerti un radošas nodarbes.

 

Un vēl

 

Sinoptiķi brīdina, ka arī šodien gandrīz visā Latvijā gaidāms stiprs karstums.Dienā Latvijas teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 27, plus 30 grādiem. Vakar Ventspilī gaisa temperatūra sasniegusi plus 31,7 grādus, un tas ir jauns 8.jūlija karstuma rekords, kā arī augstākā gaisa temperatūra, kas šogad reģistrēta Latvijā. Pārējā Latvijā karstuma rekordi nav pārspēti.

 

Radio1 ziņas pulksten 11.00 – 12.00

Radio1 ziņās klausieties:Par cik lielu summu plāno palielināt pabalstus Černobiļas xseku likvidētājiem? KO ūdenslīdēji atrod Daugavā, meklēhjot noislīkušu cilvēku? Un Kāda ir autovadītāju kultūra uz latvijas ceļiem?

 

Turpmākajos mēnešos inflāciju ietekmēs atsevišķu komunālo pakalpojumu cenu pieaugums. Cenu kāpumu turpina uzturēt salīdzinoši dzīvīgais iekšzemes patēriņš, kā dēļ pakalpojumos cenu kāpums vērojams straujāks - par 2,9%. Turpmākos mēnešos to virzīs arī atsevišķu komunālo pakalpojumu cenu pieaugums. Šī pieauguma ietekme tiešāk skars mājsaimniecību budžetus, jo alternatīvas tirgū ir ļoti ierobežotas vai to nav vispār, skaidro "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis. Jau ziņots, ka vidējais patēriņa cenu līmenis šogad jūnijā, salīdzinot ar jūniju pērn, palielinājās par 0,7%. Gada laikā precēm cenas samazinājās par 0,2%, bet pakalpojumiem pieauga par 2,9%.

 

Valdība pieņēmusi zināšanai Labklājības ministrijas informatīvo ziņojumu, kurā ministrija rosināts no 2015.gada no 85,37 līdz 100 eiro palielināt sociālo pabalstu Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem un mirušo seku likvidēšanas dalībnieku ģimenēm. Pabalsta palielināšanai no valsts pamatbudžeta nākamgad būtu nepieciešami papildu 541 tūkstotis 833 eiro, bet 2016. un 2017.gadā - vairāk nekā 550 tūkstoši eiro. Valdība nolēma jautājumu par papildu finansējuma piešķiršanu vērtēt nākamā gada valsts budžeta sagatavošanas un izskatīšanas procesā.

 

Vakar valdības sēdes slēgtajā daļā tika skatīti grozījumi pamatnostādnēs "Latvijas kiberdrošības stratēģija 2014.-2018.gadam".Valdība tika informēta par riskiem saistībā ar kibernoziegumiem. Tikušas minētas arī Latvijas "vājās vietas" un pārrunāti konkrēti iespējamie uzbrukumi un rīcība to gadījumā. Nekas vairāk par pārrunāto netiek atklāts, jo izskatāmā informācija ir ar ierobežotu pieejamību.

 

Turpinām ziņas

 

Krāslavas novada Piedrujas pagastā Valsts robežsardzē vakar vērsies kāds iedzīvotājs ar informāciju, ka no krasta Daugavā dzirdami palīdzības saucieni. Balstoties iedzīvotāja sniegtajā informācijā, robežsargi sākuši apsekot Daugavas upi. Meklēšanas darbos tika iesaistīts helikopters, motorlaiva un kinologi. Apsekošanas rezultātā robežsargiem upē izdevās atrast tikai piepūšamo matraci, uz kura atradusies viena vīriešu kurpe. Iespējams, ūdenī pazudušo personu robežsargi neatrada, tāpēc meklēšana pēc kāda laika tikusi pārtraukta. Patlaban robežsardzei nav informācijas, ka, iespējams, upē pazudusī persona ir atrasta.

 

Par ieslodzījuma sistēmas attīstības vīziju izvirzīti laikmetīgi cietumi drošākai sabiedrībai, vakar ieslodzījuma sistēmas 95 gadu jubilejai veltītā konferencē sacīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure. Ieslodzījuma sistēmas mērķis ir sabiedrībā pēc soda izciešanas nogādāt atpakaļ socializētas personas. Tāpēc par misiju noteikta spēja, izpildot sodu, palīdzēt likumpārkāpējiem atgriezties sabiedrībā un atturēties no atkārtota likumpārkāpuma izdarīšanas.

 

Un vēl

 

Lai gan lielākā daļa autovadītāju paši sevi dēvē par priekšzīmīgiem braucējiem, tomēr viņu novērojumi par citiem satiksmes dalībniekiem liecina par pretējo - trešdaļa autovadītāju uzskata, ka braukšanas kultūra uz Latvijas ceļiem ar katru gadu pasliktinās, savukārt 9% to uzskata pat par katastrofālu, liecina aptauja. Tās rezultāti rāda, ka lielākā daļa autovadītāju sevi uzskata par prātīgiem. Tai pašā laikā tie neslēpj, ka tomēr ir reizes, kad gadās pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus. Turklāt 50% no autovadītājiem norāda, ka ceļu satiksmes noteikumus pārkāpj bieži.

 

Radio1 ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāds ir bijis pērn Jēkabpils uznēmuma Ošukalns apgrozijums? Kādus ievārijumus vāra un kādas ogas garšo jēkabpiliešiem? Un Kas jādara medniekam, ja nomedīta mežacūka?

 

Jēkabpils daudznozaru kompānijas SIA "Ošukalns" apgrozījums pērn audzis par 17%, sasniedzot 20,37 miljonus eiro salīdzinājumā ar 17,50 miljoniem iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma peļņa sarukusi no 2,63 miljoniem 2012.gadā līdz 2,13 miljoniem pērn. Kā norādīts vadības ziņojumā, pagājušajā gadā uzņēmums intensīvi turpinājis jaunu sadarbības partneru apzināšanu, kontaktu dibināšanu, piedaloties starptautiskās izstādēs un tirdzniecības misijās Eiropā un Āzijā.

 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki vakar no Latvijas ūdenstilpēm izcēluši piecu cilvēku mirstīgās atliekas, starp viņiem bijis arī viens pusaudzis. Jelgavas novadā no Lielupes izcelts 15 gadus veca jaunieša līķis. Savukārt divu 45 gadus vecu vīriešu mirstīgās atliekas, kā arī 38 un 72 gadus vecu vīriešu līķi izvilkti no ūdenstilpēm Olaines novadā, Grobiņas novadā un Stopiņu novadā. Četri no pieciem noslīkušajiem peldēties bija devušies tieši vakar, tikai viens - Stopiņu novadā noslīkušais 38 gadus vecais vīrietis - tika meklēts ilgāk nekā vienu dienu. Glābšanas dienests kārtējo reizi aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot elementārus piesardzības pasākumus, dodoties peldēties vai atpūšoties pie ūdens.

 

Turpinām ziņas

 

Vasara ir pilnā plaukumā un klāt arī laiks, kad sākam gatavot krājumus ziemai. Sarunā ar jēkabpiliešiem skaidrojām, kādus ievārījumus tie jau sagatavojuši ziemai, ko vēl gatavos un kādu ogu ievārījumi viņu ģimenēs iecienījuši visvairāk. Viedokļus izteica Vita, Jekaterina un Nadežda.

 

AUDIO

 

Latvijā pēdējos gados sācies īsts mājražotāju pieauguma bums, kas saistīts ar atvieglotajām Pārtikas un veterinārā dienesta un citām prasībām nelielas ražotnes izveidošanai. Šogad pirmo reizi 130 šādās saimniecībās tika rīkotas atvērtās dienas, kurās uzņēma apmeklētājus ar īpašu programmu un cenu atlaidēm. Nelielās saimniecības ar savu produkciju kļūst arvien pieprasītākas tūristu vidū, jo viss, kas saistās ar degustēšanu, ir īpaši iecienīts, pēdējos gados cilvēki vēlas arī iegādāties ekoloģisku pārtiku un citas dabīgas lietas.

 

Un vēl

 

Saistībā ar Āfrikas cūku mēri medniekiem par nomedītu mežacūku 12 stundu laikā jāpaziņo Pārtikas un veterinārajam dienestam, kā arī Valsts meža dienestam. PVD inspektori visām nomedītajām meža cūkām ņems paraugus un veiks laboratoriskos izmeklējumus, lai sekotu slimības izplatībai un operatīvi veiktu apkarošanas pasākumus. Mednieks var nodot PVD visu liemeni, saņemot kompensāciju - par šī gada sivēnu pienākas 50 eiro, par pārējām mežacūkām - 200 eiro. Otra iespēja ir liemeni saglabāt piemērotā vietā, kas iepriekš saskaņota ar Pārtikas veterināro dienestu, un gaidīt, kamēr tiks veiktas paraugu analīzes.

 

Novadu ziņas pulksten 16.00 un 19.00

 

Sācies remonts Līvānu 1.vidusskolas ēdnīcā. Renovācija paredz gan telpu un inženierkomunikāciju atjaunošanu, bet arī jauna un profesionāla virtuves aprīkojuma iegādi. Ēdnīcas renovācijas darbus iepirkuma rezultātā uzticēts veikt SIA „Jēkabpils PMK”, kas piedāvāja zemāko cenu. Telpu atjaunošana, ūdensapgādes un kanalizācijas, ventilācijas, apkures, ugunsdrošības sistēmu sakārtošana un virtuves aprīkojuma iegāde kopumā izmaksās aptuveni 160 tūkstoši EUR, ko finansē Līvānu novada pašvaldība no plānotajiem budžeta līdzekļiem.

 

11.jūlijā Preiļu pludmalē atkl;as Jauniešu dienas. Vpasākumā varēs gan aktīvi darbināt visus sava ķermeņa muskuļus komandu sacensībās, gan papildināt savus enerģijas krājumus ar īpašiem gardumiem, gan lieli un mazi varēs uzmeistarot sev kādu interesantu mūzikas instrumentu „skaņas darbnīcā”, parādīt savas vokālās dotības karaoke pasākumā, uzzināt kaut to, ko, iespējams, ikdienā kautrējies pajautāt „Papardes zieda” teltī, kā arī ballēties ar „Disko drostaliņām”, „Šiški i tabačok” un citiem foršiem DJ un māksliniekiem.

 

19.jūlijā Preiļos, Daugavpils ielā, pie Preiļu parka dīķiem, tiek organizētas Preiļu BMX trases atklāšanas sacensības. Sportistu reģistrācija norisināsies līdz plkst. 12.30. Sacensību sākums plkst. 14.00. Sacensības organizē un vada Preiļu Bērnu un jauniešu sporta skola sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju, Preiļu novada domi un uzaicinātiem tiesnešiem. Preiļu BMX trases atklāšanas sacensības būs pirmās BMX sacensības Latgalē, līdz ar to popularizējot šo sporta veidu arī Latgales puses jauniešu vidū.

 

Turpinām ziņas

 

Aizkraukles rajona tiesa 19.augustā plāno turpināt skatīt krimināllietu, kurā par Pļaviņu Romas katoļu baznīcas prāvesta piekaušanu un aplaupīšanu apsūdzētas trīs personas - divi vīrieši un viena sieviete. Lietā pavisam ir četri cietušie, bet pirms Līgosvētkiem notikušajā sēdē tika uzklausīts tikai viens no cietušajiem, un turpmāk plānots uzklausīt pārējo cietušo, kā arī liecinieku un apsūdzēto liecības, tāpēc tiesas sēdē šajā lietā pasludināts pārtraukums līdz šā gada 19.augustam plkst.10.

 

Pārtikas un veterinārais dienests ir saņēmis vienas nomedītās meža cūkas laboratorisko pārbaužu rezultātus, kas apstiprina Āfrikas cūku mēra vīrusu. Meža cūka nomedīta Dagdas novadā, Ķepovas pagastā, Baltkrievijas robežas tuvumā. Kopumā mēris ir konstatēts 17 meža cūkām un četrām mājas cūkām. Šis ir pirmais gadījums, kad vīruss kontatēts nomedītajai un laboratoriski pārbaudītajai mežacūkai.

 

Un vēl

Seši skolēni no Latvijas šonedēļ piedalīsies starptautiskajā matemātikas olimpiādē, kas n orisinās Keiptaunā, Dienvidāfrikā. Jau ziņots, ka jūlijā un augustā septiņās starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs piedalās 28 skolēni no Aglonas, Cēsīm, Daugavpils, Madonas, Rīgas un Valmieras.

 

 

Radio1 ziņas pulksten 17.00-18.00

Radio1 ziņās klausieties: Vai Latvijā no apgrozības izņems viena un divu centu monētas? Cik daudz līņu atņemts maluzvejniekiem Babītes ezerā? Un Kādus auto spoguļus visvaivairāk iecienījuši autozagļi?

 

Demisionējusī veselības ministre Ingrīda Circene kļūdas savā darbā valdībā nesaskata un vēršanos pret sevi saista ar politisku pasūtījumu un atsevišķu cilvēku nepatiku. Viņa norāda, ka pilnībā nepamatota bijusi ģimenes ārstu organizāciju vēršanās pret viņu. Pēc bijušās ministres domām, ģimenes ārsti no plānotajām reformām medicīnā būtu tikai ieguvēji, taču diskusijā uzvarējuši trokšņa cēlāji - Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidents Pauls Princis, kurš domājot startēt vēlēšanās kā Ventspils partijas pārstāvis, un asociācijas bijusī prezidente Sarmīte Veide, kura esot izlēmusi pieslieties Ingūnai Sudrabai. Abas šīs personas esot saņēmušas uzdevumu vērsties vienmēr pret visu. Taujāta, kādi ir viņas nākotnes plāni, Circene uzsvēra, ka pašlaik viņai galvenais ir atgūt veselību, bet skaidrības par turpmāko aktīvo darba dzīvi neesot.

 

Latvijā pagaidām netiek apsvērta cenu noapaļošana, lai apgrozībā mazinātu mazvērtīgo viena un divu eiro centu monētu daudzumu. Latvijas Bankas komunikācijas speciālists Jānis Silakalns norāda, ka Eiropas Komisija regulāri veic pētījumus par atsevišķu nominālu naudas zīmju izmantošanu un lietderību un gadījumā, ja tiks mainīta eiro naudas zīmju nominālu sistēma, tā būs saistoša arī Latvijai. Tajā pasā laikā vairākas eiro zonas dalībvalstis ir atteikušās no viena un divu eiro centu monētu lietošanas un veikalos visas cenas ir noapaļotas vai tiek noapaļotas pirkuma brīdī līdz pieciem centiem. Arī lielākā daļa tirgotāju šajās valstīs nepieņem mazās centa monētas.

 

Turpinām ziņas

 

Babītes ezerā aizturēti divi maluzvejnieki, kuri neatļauti bija izlikuši 50 tīklus piecās rindās aptuveni divarpus kilometru kopgarumā un noķēruši vismaz 100 līņus. Tīklu skaits, kopējais garums, kā arī nelegāli nozvejotais loms gan vēl tiek apzināts - skaitīts un mērīts. No tīkliem izņemtas tik daudz zivis, ka sanākuši pilni seši lielie cukura maisi. Inspektori zināja teikt, ka lielāko daļu no maluzvejnieku loma veido līņi - tīklos bijušas vismaz 100 šīs sugas zivju. Par notikušo, visticamāk, tiks sākts kriminālprocess.

 

Pagājušajā naktī Rēzeknes novada Čornajas pagastā degusi vienstāva dzīvojamā māja, taču cilvēki šajā nelaimē nav cietuši. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts aptuveni stundu pēc pusnakts. Dega vienstāva dzīvojamā māja apmēram 70 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēku izdevās pilnībā likvidēt tikai šorīt. Citi būtiski ugunsgrēki pagājušajā diennaktī Latvijā nav reģistrēti.

 

Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta darbinieki jūnija vidū Pērnavas apriņķī kārtējās pārbaudes laikā no Latvijas ievestā puspiekabē ar saldēšanas aprīkojumu atklāja 26 tonnas nelegālas dīzeļdegvielas, bet automašīnas vadītājam Latvijas iedzīvotājam piespriests nosacīts cietumsods. Kravas pavaddokumentos bija norādīts, ka saldētavā atrodas 26 konteineri ar tukšo taru, taču katrā konteinerā bija tonna degvielas. Pērnavas apriņķa tiesa 26.jūnijā Latvijā dzīvojošajam Genadijam, kas vadīja šo automašīnu, piesprieda četru mēnešu nosacītu cietumsodu ar trīs gadus ilgu pārbaudes laiku.

 

Un vēl

 

Pēdējā laikā, salīdzinot ar gada pirmajiem mēnešiem, kad zagto auto spoguļu skaits sasniedza rekordlielus apmērus, zādzību apjoms Latvijā sarucis par 30%. Tomēr parādījusies jauna tendence – arvien vairāk automašīnu tiek apzagtas jauno projektu pazemes stāvvietās. Neraugoties uz kopējo auto spoguļu zādzību skaita kritumu, savas līderpozīcijas nezaudē BMW auto spoguļi. No jūnijā nozagtajiem 20 auto spoguļiem, deviņi ir BMW markas spoguļi, visvairāk tiek zagti X5 modeļi, kā arī 7. un 3.sērijas auto spoguļi.

Atstājiet komentāru