2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Radio1 ziņas 2014.gada 3.jūnijā

Radio1 ziņas 2014.gada 3.jūnijā

Ziņas 7.00 un 8.00

Radio1 ziņās klausieties: kur sievietes vēl šodien var pārbaudīt krūts veselību; kādas bērnu nometnes notiks Jēkabpils novada Kalna pagastā. Kāpēc Spānijas karalis atteiksies no troņa.

Sievietes tiek aicinātas veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai - Veselības Centrs 4 mobilajā mamogrāfā, kas Līvānos būs vēl šodien 3. jūnijā. Uz mamogrāfa pārbaudi izbrauc tikai pēc iepriekšēja pieraksta! Sievietēm, kuras ir saņēmušas uzaicinājuma vēstuli no Nacionālā veselības dienesta Valsts skrīninga programmas ietvaros izmeklējums ir bez maksas. Uzaicinājuma vēstule ir derīga divus gadus kopš iesūtīšanas datuma.

Krievijas militārie spēki šonedēļ saskaņā ar Atvērto debesu līgumu veiks novērošanas lidojumu pār Latviju un Lietuvu, ziņo Krievijas atbildīgie dienesti. Krievijas novērotāju lidaparāts "An-30B" veiks divus secīgus lidojumus pār Latvijas un Lietuvas teritoriju. Novērošanas lidojumi tiks veikti līdz 7.jūnijam no Rīgas un Šauļu lidostām. Maksimālais lidojumu garums būs 800 un 715 kilometri.

Tām radio programmām, kurām līdz šim bija noteikts, ka raidījumiem latviešu valodā jābūt ne mazāk par 50%, no 2016.gada varētu noteikt raidīšanu tikai valsts valodā, paredz grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā. Galvenā problēma līdz šim ir tā, ka radio stacijas, kuru daļai programmu jābūt latviešu valodā, raidījumus valsts valodā atskaņo tikai vēlos vakaros, naktī un agri no rīta, kad ir vismazākā auditorija.

Turpinām ziņas

Mārtiņa fonda rehabilitācijas centrs „Dūjas” Jēkabpils novada Kalna pagastā aicina bērnus un pusaudžus vecumā no 12 līdz 15 gadiem pieteikties dalībai Eko nometnē „Daba mums, mēs dabai”. Nometnes norisināsies no 30. jūnija līdz – 8.jūlijam un no 31.oktobra līdz 2.novembrim. Nometnē būs iespēja gūt zināšanas par bioloģisko daudzveidību, Zemi un tās dabas resursiem. Nometnēm var pieteikties līdz 10.jūnijam.

Ornitologs Jānis Ķuze šonedēļ plāno doties uz Lubāna ezera apkaimi, lai gredzenotu tur šajā pavasarī izšķīlušos jūras ērgļu mazuļus. Ornitologs uz jūras ērgļu ligzdu plāno doties 4.jūnija vai 5.jūnijā. Plānots arī noskaidrot, kāpēc nedarbojas pie ligzdas uzstādītā interneta tiešsaistes kamera. Ar interneta tiešraides kameru aprīkotajā jūras ērgļa ligzdā pie Lubāna ezera maija sākumā izšķīlās divi cāļi.

Un vēl kāda ziņa

Spānijas karalis Huans Karloss atteiksies no troņa par labu savam dēlam princim Felipem, paziņoja Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs. 76 gadu vecā karaļa atteikšanās no troņa izbeidz viņa 39 gadus ilgušo valdīšanu. Monarhija Spānijā tika atjaunota 1975.gada 22.novembrī divas dienas pēc diktatora Franko nāves. Pēdējo divu gadu laikā monarhijas popularitāte ir ievērojami kritusies.

Atstājiet komentāru