2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Radio1 ziņas 2014.gada 4.aprīlī

Radio1 ziņas 2014.gada 4.aprīlī

Ziņas 7.00 un 8.00

Radio1 ziņās klausieties: kāds konkurss šodien notiek Jēkabpilī; kādu sodu turpmāk saņems legālo narkotiku izplatītāji; vai Latvijā ierobežos Krievijas telekanālu raidījumus.

Šodien notiks Jēkabpils reģionālās slimnīcas dibinātāju kopsapulce, kurā plānots apstiprināt gada pārskatu. No pašvaldības sanāksmē piedalīsies domes priekšsēdētāja vietnieks sociālajos jautājumos Jānis Raščevskis un Administratīvā departamenta direktors, tagad arī domes izpilddirektors Guntars Gogulis.

Šodien pulksten 11.00 Jēkabpils Tautas namā notiks konkurss „Cālis 2014”, kurā dziedātprasmi pierādīs Jēkabpils pilsētas un apriņķa pirmskolas vecuma bērni. Ikgadējam konkursam pieteikti 12 mazie vokālisti no Jēkabpils pilsētas un Salas novada. Viņu sniegumu vērtēs Jēkabpils mūzikas skolas skolotāja Anita Cinkmane, Jēkabpils pamatskolas mūzikas skolotāja Kristīne Studāne Indriksone un Tautas nama vadītājs, mūziķis Aigars Godiņš.

Turpinām ziņas

Saeima atbalstīja Krimināllikuma grozījumus, kas paredz Latvijā noteikt cietumsodus par aizliegtu jaunu psihoaktīvu vielu vai to saturošu izstrādājumu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai realizēšanu. Par to varēs sodīt ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai ar naudas sodu. Par legālo narkotiku tirgošanu, ja tā izraisījusi cilvēka nāvi, vainīgajiem draudēs brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome pieņēmusi lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijā. Padome pagaidām neatklāj argumentāciju šādam lēmumam, solot par to informēt tuvākajā laikā. Jau vēstīts, ka vakar padome ierosināja administratīvo lietu  par iespējamiem likumpārkāpumiem arī Pirmā Baltijas kanāla ziņu sižetos.

Un vēl kāda ziņa


Latvijas eiroparlamentārieties Tatjanas Ždanokas došanās uz Krievijas anektēto Krimas pussalu un publiski paustais atbalsts referendumam par Krimas pievienošanu Krievijai varētu novest pie Ždanokas un viņas pārstāvētās politiskās partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" izslēgšanas no Eiropas Parlamenta Brīvās apvienības grupas. To norādījis Eiroparlamenta pārstāvis Marks Demesmīkers.

Ziņas 9.00 un 10.00

Radio1 ziņās klausieties: kāda neticama zādzība notikusi Saeimā; ko par draudzēšanos ar Krieviju saka komponists Imants Kalniņš; kā izpletņlēcējam gandrīz trāpīja meteorīts.

Ceturtdien no Saeimas priekšsēdētājas biedra, sekretāra un sekretāra biedra darba galdiem plenārsēžu zālē nozagti trīs portatīvie datori, vēsta LTV. Garnadzis aiznesis prezidija locekļa – Andreja Klementjeva, Dzintara Rasnača un Jāņa Vucāna datorus. Ikdienā plenārsēžu zāle stāv tukša, tādēļ pagaidām nav īstas skaidrības, kurš vainojams zādzībā. Nekādi bojājumi zālē nav konstatēti, līdz ar to nevar uzskatīt, ka būtu notikusi ielaušanās.

SIA "Lattelecom" respektēs un pildīs Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmumu par TV kanāla "Rossija RTR" retranslācijas ierobežošanu Latvijā. uzņēmums par detaļām un termiņiem varēšot komentēt, tiklīdz lēmumu saņemšot un būs iepazinies ar tā saturu. "Lattelecom" televīzijas klientiem piedāvās aizstāt šo kanālu ar līdzvērtīgu TV kanālu.

Turpināam ziņas

Komponists un ekspolitiķis Imants Kalniņš uzskata, ka Krievija pret Ukrainu nav īstenojusi agresiju, bet tā ir tikai „epizode”, kuru izprovocējušas ASV. Tā komponists izteicies intervijā laikrakstam „Neatkarīgā”. Tāpat viņš aicina Latvijai būt neitrālai un draudzēties nevis ar tiem, kuri dzīvo aiz okeāna, bet gan tepat līdzās – Krievijā. Kā zināms, Kalniņš pēdējos gados ir arī izteicies, ka Latvijai būtu jāizstājas no Eiropas Savienības.

Gatavojoties XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, sestdien notiks bērnu un jauniešu simfonisko orķestru koncerts un koru skates. Bērnu simfonisko orķestru koncertā piedalīsies 25 orķestri. Savukārt II kārtas koru konkursi sāksies rīt ar Zemgales novadu koru sacensībām Jelgavā. Tām sekos koru konkursi Latgales reģionā 8.aprīlī Jēkabpilī. Reģionālajos konkursos pavisam piedalīsies 65 kori.

Un vēl

Oslo Izpletņlēcēju kluba pārstāvis Anders Helstrups, veicot kārtējo lēcienu no lidmašīnas, sev bija piestiprinājis videokameras, kas nejauši fiksēja, kā pavisam netālu no viņa garām palido meteorīts. Video nogādāts ekspertiem, kas apstiprinājuši, ka viņam garām lidojis meteorīts.  „Es sākumā neko nesapratu. Kad skatījāmies video, saskatījām akmeni, kas lido garām. Tas gandrīz trāpīja man. Domāju, ka tas ir kāds akmens, taču tad sapratu, ka tas ir par lielu, stāsta izpletņlēcējs.

Ziņas 11.00 un 12.00

Radio1 ziņās klausieties: kad Jēkabpilī šogad reģistr;ets pirmais kūlas ugunsgrēks; kā Maxima Latvija uzlabos darba apstākļus darbiniekiem; kāpēc slēgti Mcdonald’s resotrāni Krimā.

Pagājušajā diennaktī Jēkabpilī un apkaimē reģistrēti astoņi kūlas ugunsgrēki, ziņo ugunsdzēsības Jēkabpils daļas komandieris Dzintars Cvilikovskis. Līdz šim rītam Jēkabpilī un novados pavisam konstatēti 123 pērnās zāles ugunsgrēki. Tajos bojātas sešas ēkas, tajā skaitā Viesītē, Jēkabpilī, divas no tām Krustpils pagasta Zeļķu tilta apkaimē un pie Daugavas stacijas. Pirmais kūlas ugunsgrēks bijis jau 2.februārī Aknīstes novadā.

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 45 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši seši cilvēki, kas ir mazāk nekā citās dienās. Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturējuši desmit autovadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniegusi atļauto normu. No tiem Rīgas reģionā aizturēti divi iereibuši autovadītāji. Pagaidām nav ziņu par Jēkabpils apkaimē notikušiem negadījumiem.

Turpinām ziņas

Šodien tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" ar izstādi "Sieviete. Krūtis. Veselība" atklās krūšu veselības informatīvo kampaņu, kuras mērķis ir mudināt sievietes rūpēties par sevi un regulāri veikt krūts veselības pārbaudes. Lai mudinātu sievietes no visas Latvijas pārbaudīt krūšu veselību, kampaņa apvienos 25 reģionālās vēstneses no dažādām Latvijas pilsētām. Vēstneses iedrošinās sievietes rūpēties par sevi un aicinās pārbaudīt krūšu veselību ar valsts apmaksāto mamogrāfa metodi.

"Maxima Latvija" darba algu palielināšanā un darba apstākļu uzlabošanā šogad kopumā ieguldīs vairāk nekā sešus miljonus eiro. Jau no februāra ir veiktas darba samaksas izmaiņas tirdzniecības darbiniekiem. Latvijā, īstenojot izmaiņas darba samaksas politikā, darba algu fonds ir pieaudzis par pieciem miljoniem eiro. Lai uzlabotu darba apstākļus, neskaitot algas, plānots ieguldīt miljonu eiro. Piemēram, kasieriem aprīļa laikā tiks nomainīti krēsli pret ergonomiski pareiziem.

Un vēl kāda ziņa

Pasaulē plaši pazīstamais ātrās ēdināšanas restorānu tīkls «McDonald's» slēdzis restorānus Krievijas anektētajā Krimā, vēsta kaimiņvalsts mediji. Lai gan tiek norādīts, ka restorāni tiek slēgti uz laiku, visticamāk, to atvēršana tik drīz atkal nenotiks. Uzņēmums paziņojumā norāda, ka restorānu slēgšana ir saistīta ar «ražošanas iemesliem». Kopumā Krimā «McDonald's» nodarbināja 500 cilvēkus.

Ziņas 13.00, 14.00 un 15.00

Radio1 ziņās klausieties: kādus zaudējumus Jēkabpils apkaimes zemniekiem radījis šīs ziemas kailsals; kā vērtē iespējas atkārtoti ievēlēt valsts prezidentu Andri Bērziņu; kā piedzēries šoferis taranēja policijas automašīnu.

Zemgalē kailsals ir iznīcinājis gandrīz visus ziemāju sējumus. Ābeļu pagasta zemnieks Arturs akmens stāsta, ka rapši un vasaras kvieši būs jāpārsē’j gandrīz pilnībā. Iepriekšējos gados viņš sējumus apdrošinājis pret vairākiem riskiem, taču šogad to nav darījis. Tagad sējumu pārsēšana prasīs pamatīgus līdzekļus, jo seķla šobrīd ir dārga.

Turpinām ziņas

Drīzumā tiks vērtētas jaunas iespējas, kā ierobežot nezināmas izcelsmes augu maisījumu jeb tā dēvētā spaisa tirdzniecību Latvijā, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas Juridiskās komisijas deputāts Andrejs Judins. Viņš uzsvēra, ka jau drīzumā tiks vērtēta iespēja paredzēt sodus par «spaisa» lietošanu, mudināšanu to darīt, kā arī telpu piešķiršanu attiecīgo vielu tirdzniecībai.

Sporta totalizators "viensviens.lv" ar 70% varbūtību prognozē, ka pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš netiks pārvēlēts uz otru pilnvaru termiņu. varbūtība pārvēlēšanai uz otro termiņu prezidenta šobrīd ir 30% .Prognozēt prezidenta vēlēšanu iznākumu portālu pamudināja Valsts prezidenta plašu rezonansi izraisījušie izteikumi par to, ka uzaicinājums ierasties Rīgā Krievijas Federācijas prezidentam Vladimiram Putinam joprojām ir spēkā.

Un vēl kāda ziņa

Vakar vēlu vakarā Limbažu novadā kāds piedzēries autovadītājs bez tiesībām, bēgot no policijas, taranējis kārtības sargu auto. Vakar pēc plkst.22 Limbažu novadā, uz ceļa Limbaži-Aloja, policijas ekipāža pamanīja pa pretējās kustības joslu braucošu automašīnu "Škoda Felicia" un pieprasīja tās vadītājam apstāties. Autovadītāju izdevās aizturēt tikai pēc tam, kad policisti raidīja br;īdinājuma šāvienu un vēl vairākaus šāvienus no dienesta ieročiem.

Atstājiet komentāru