2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 11.februārī

Jēkabpils Radio1 ziņas 2014.gada 11.februārī

 

Radio1 ziņas pulksten 7.00-8.00

Radio1 ziņās klausieties: Kā šodien droša interneta dienu atzīmēs Jēkabpils Galvenā bibliotēka un Vakara vidusskola? Ko par elektrības tirgu domā ministru prezidente Laimdota Satraujuma? Un Kādus pan ākumus deju konkursā guvuši jēkabpilieši?

Tuvojoties Vispasaules Drošāka interneta dienai, kuru šogad atzīmēsim 11. februārī, Net-Safe Latvia Drošāka interneta centrs un Jēkabpils galvenā bibliotēka sadarbībā ar Jēkabpils vakara vidusskolu piedalīsies konkursā un palīdzēsim veidot „Latvijas lāča ceļojumu” Tuvojoties Vispasaules Drošāka interneta dienai, kuru šogad atzīmēsim 11. februārī, Net-Safe Latvia Drošāka interneta centrs un Jēkabpils galvenā bibliotēka sadarbībā ar Jēkabpils vakara vidusskolu piedalīsies konkursā un palīdzēsim veidot „Latvijas lāča ceļojumu” http://latvianbear.wix.com/travelling vietni! Vienkāršā, pievilcīgā un asprātīgā veidā attēlos, ko Lācis darīs Krustpilī, fotografējot ievērojamākos apskates objektus, pievienojot saites un uzziņu materiālu par konkrēto objektu.

Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā  ir skatāma Vladimira Volkova fotoizstāde „Ziemas skati”, kurā pārstāvēti dažādu gadu darbi. Tos vieno skaistākās ziemas ainavas - sniegs, ledus, apsniguši koki. Īsta ziemas pasaka! Vladimirs Volkovs dzimis Ābeļu pagastā. Absolvējis Jēkabpils 2. Vidusskolu. Ar fotografēšanu aizraujas no skolas laikiem, 14 gadu vecumā iegādājies pirmo fotoaparātu. Vladimiram patīk fotografēt visu, bet īpašu prieku sagādā dabas vērošana un tās iemūžināšana fotoattēlā. Vladimira Volkova dzīvē bez fotografēšanas ir arī daudzi citi hobiji – „Break dance”, „Show dance”, pašlaik viņš arī dejo krievu tautas deju ansamblī „Rodņik”.

Turpinām ziņas

Ministru prezidente Laimdota Straujuma patlaban neredz iemeslu mainīt iepriekš pieņemto lēmumu par elektrības tirgus atvēršanu no 1.aprīļa, tomēr uzsver, ka jāmeklē papildu kompensācijas mehānismi maznodrošinātajiem. Šodien Straujuma tiksies ar labklājības ministru Uldi Auguli, lai pārrunātu šos kompensācijas mehānismus.

Šodien valdība varētu lemt par maksātnespējīgā "Liepājas metalurgs" pārdošanas plānu. Maksātnespējas administratora Haralda Velmera izveidotais "Liepājas metalurga" pārdošanas plāns jāsaskaņo ar kreditoriem, tajā skaitā arī valsti, skaidroja Straujuma. Kā iepriekš ziņots, 2013.gada 12.novembrī Liepājas tiesa pasludināja "Liepājas metalurga" maksātnespēju, kā rezultātā uzņēmums pilnībā pārgāja Velmera pārraudzībā. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā pusotrs tūkstotis cilvēku.

Šodien labākajiem aizvadītā gada arhitektiem pasniegs Rīgas pilsētas pašvaldības apbalvojumu "Atzinība". Vienlaikus ar Rīgas domes "Atzinību" pasniegšanu rātsnamā atklās skatē "Gada balva Rīgas arhitektūrā" atzīmēto būvju fotogrāfiju izstādi. Ekspozīciju veido 15 liela apjoma planšetes, kurās iekļautas laika posmā no 2006. līdz 2013.gadam "Gada balvu Rīgas arhitektūrā" saņēmušo objektu, kā arī 2013.gadā Rīgas pilsētas arhitekta biroja atzinību saņēmušo objektu fotogrāfijas un apraksti.

Un vēl

Pagājušās nedelas nogalē Rīgā VEF kultūras pilī noslēdzās tradicionālais jaundeju konkurss „Mēs un deja”. Šim konkursam 64 jaundejas un trīs deju uzvedumus bija pieteicis 31 horeogrāfs, kuras izpildīja 30 izglītības iestāžu 51 dažāda vecuma bērnu deju grupas ar vairāk nekā 1000 dejotājiem. Starp konkursantiem bija tādi Latvijā zināmi bērnu deju kolektīvi kā Rīgas VEF kultūras pils bērnu Tautas deju ansamblis „Zelta sietiņš”, bērnu Tautas deju ansamblis „Dzintariņš”, deju skola „Dzirnas” un citi. Deju grupu „Pastalnieki” no Jēkabpils uz konkursu devās pārstāvēt ap 120 mazo dejotāju, izdejojot 5 dejas un deju uzvedumus, un mājās atgriežoties ar augstu žūrijas vērtējumu par visām uz VEF kultūras skatuves izdejotajām dejām.

Ziņas pulksten 9.00 – 10.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādas tiesības ieguvis projekts “Lielā talka”? Kāpēc notiek pārbaudes pasažieru pārvadājumu uzņēmumos? Un Kad gaidāma šī pavasara pirmā vētra?

Ordeņu kapitulam ir iesniegts ierosinājums ar Viestura ordeni apbalvot trīs Zolitūdes traģēdijas glābšanas darbos bojā gājušos ugunsdzēsējus. Šādu ierosinājumu Ordeņu kapitulam izteikusi juriste Ieva Brante. Viņa rosina pieņemt lēmumu un apbalvot ar Viestura ordeni tos ugunsdzēsējus-glābējus, kuri veica glābšanas darbus Zolitūdē sagruvušajā veikalā "Maxima", kur gāja bojā 54, bet tika ievainoti vairāki desmiti cilvēku. Valsts prezidenta kancelejas atbildē Brantei esot apstiprināts, ka iesniegums ir nodots Ordeņu kapitulam. Tas tiks izskatīts aprīļa beigās vai maija sākumā.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss kļuvis par partijas "Vienotība" biedru. Matīsa iesniegumu par iestāšanos partijā vakar vienbalsīgi atbalstījusi "Vienotība" valde. Matīss, kurš satiksmes ministra amatā ir kopš 2013.gada februāra, lēmumu kļūt par "Vienotības" biedru pamato ar vēlmi aktīvi un kvalitatīvi iesaistīties arī partijas darbā. Līdz šim Matīss bija bezpartejiskais ministrs, kuru šim amatam izvirzīja "Vienotība" kopā ar pie frakcijām nepiederošiem deputātiem.

Projekts "Lielā talka" ieguva tiesības nākamgad rīkot iedzīvotāju starptautiskās vides kustības "Let's Do It!” gada konferenci "Clean World”. Cīņā par konferences organizēšanas tiesībām Latvijas galvenās konkurentes aizvadītās nedēļas nogalē Kosovā - šī gada konferences norises vietā - bija Brazīlija un Albānija. Liela loma izšķirošajā balsojumā par Latviju kā konferences "Clean World" norises vietu bija Lielās talkas milzīgajai organizatoriskajai pieredzei un progresīvajām idejām nākotnē veicamajam vides jomā. Lielā talka šogad norisināsies 26.aprīlī.

Turpinām ziņas

Autotransporta direkcija šogad visa gada garumā plānojusi paralēli sabiedriskā maršruta tīkla izveidei veikt pārbaudes pasažieru pārvadājumu uzņēmumos. Kā skaidro direkcijā, pārbaudēs īpaši tiks vērtēti vietējie pasažieru pārvadātāji. Patlaban auditi jau uzsākti uzņēmumos "Ludzas ATU" un Rēzeknes "Dekom". Lielāka uzmanība tikšot pievērsta uzņēmumiem, kurus savā ziņojumā par revīziju plānošanas reģionos minējusi Valsts kontrole.

 

Daugavpils Sociālo lietu pārvalde sākusi piešķirt vienreizējos pabalstus atkritumu apsaimniekošanas izdevumu segšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās. Tiesības saņemt šo pabalstu ir atsevišķi dzīvojošām personām, kuras savu dzīvesvietu ir deklarējušas Daugavpils administratīvajā teritorijā un kuras deklarētajā dzīvesvieta dzīvo vienas:. Izmaksājamā pabalsta apmērs par laika posmu no pagājušā gada 1.oktobra līdz šā gada 1.jūnijam ir 17 eiro.

Un vēl

Gandrīz visā Latvijā sniega sega jau nokususi – to veicināja gan siltais gaiss, jo pēdējās trīs naktis tikai dažviet termometra stabiņš noslīdēja zem 0 grādu atzīmes, gan arī lietus. Siltā laika ietekmē Daugavā pie Jēkabpils izkusis ledus un upē vērojami vaļumi. Nedaudz cēlies ūdens līmenis un patlaban sasniedz 4,50 metri virs noteiktās atzīmes. Hidrologi prognoze, ka upēs un citās ūdenstilpēs līmenis turpinās paaugstināties. Nedēļas beigās iespējama arī vētra, kad dienvidu vējš pāries dienvidrietumu, rietumu vējā un teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15-20 m/s, bet jūras piekrastē pat 25 m/s.

Ziņas pulksten 11.00 – 12.00

Radio1 ziņās klausieties: Kāda situācija šorīt bija uz Latvijas autoceļiem? Cik liels bezdarbs ir Jēkabpilī? Un Kādus zaudējumus nodara nedroša interneta vide?

Apledojuma un miglas dēļ apgrūtināta braukšana pa valsts un reģionālajiem autoceļiem ir visā Latvijas teritorijā. Virzienā uz Latgali apgrūtināta braukšana ir uz autoceļiem Jēkabpils - Rēzekne - Ludza - Krievijas robeža (Terehova) un Pļaviņas – Gulbene. Pa reģionālas nozīmes ceļiem šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir arī Jēkabpils un Preiļu apkārtnēs. Kā norāda ceļu uzturētāji, sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais "melnais ledus", kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā pieaudzis trešo mēnesi pēc kārtas, janvāra beigās sasniedzot 9,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita. Kā ziņots, decembra beigās tas bija 9,5%, bet novembra beigās – 9,3%. Janvārī, tāpat kā novembrī un decembrī, visstraujāk bezdarbs pieaudzis Kurzemē, mēneša beigās sasniedzot 12,1%, kā arī Zemgalē, kur bezdarbs ir 10,4%. Savukārt lielākais bezdarbnieku skaits nemainīgi saglabājies Latgales reģionā – 19,3%. Jēkabpilī joprojām ir viens no visaugstākajiem bezdarba līmeņiem Latvijas lielo pilsētu vidū – 11,1 %, vēl vairāk bezdarbnieku ir tikai Rēzeknē. Bezdarba līmenis Jēkabpilī ir arī augstāks nekā vidēji Zemgalē un valstī kopumā.

 

Rīgas pilsētas būvvalde pēc pārbaudes bēdīgi slavenā uzņēmuma Re&Re jaunbūvējamā sociālajā ēkā, kas atrodas Imantas 8.līnijā, pieprasījusi iesniegt ekspertīzes slēdzienu par pamatnes plātnes, grīdu konstrukcijas pagrabstāvā, starpsienu konstrukciju pagrabstāvā un kanalizācijas stāvvadu ietekmi uz turpmāko ēkas drošu ekspluatāciju un veikto būvdarbu atbilstību Latvijas būvnormatīviem. Jau ziņots, ka trauksmi par iespējami nekvalitatīviem būvdarbiem Rīgas domes sociālo māju būvniecībā Imantā, Imantas 8.līnijā, cēla kāds anonīms iedzīvotājs, kas izsūtīja fotogrāfijas un aprakstu par ēkā esošo mitrumu un pauda aizdomas, ka objektā tiek taupīts uz kvalitatīvu mitrumu izolējošu materiālu rēķina un tas var apdraudēt mājas drošību.

Turpinām ziņas

Partijas Vienotība kandidātu saraksta galvgalī Eiropas Parlamenta vēlēšanās būs Saeimas deputāts, bijušais premjers Valdis Dombrovskis, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete un Saeimas deputāts, nesenais aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Tāpat sarakstā ir iekļauti Eiropas Parlamenta deputāti Krišjānis Kariņš, Kārlis Šadurskis un Inese Vaidere, kā arī Saeimas deputāts Ojārs Kalniņš un Vienotības valdes locekle Karīna Korna.

 

Pirmdien ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Eiropas Savienības Ārlietu padomes sanāksmē Briselē aicināja izvērtēt iespēju sniegt Ukrainai ekonomiska, finansiāla un tehniska rakstura palīdzību, vienojoties ar starptautiskajām finanšu institūcijām. Ārlietu padomes laikā ministri pieņēma padomes secinājumus par Ukrainu, kur aicināja visas iesaistītās puses atturēties no vardarbības un radikālām darbībām, kā arī rūpīgi izmeklēt visus vardarbības gadījumus un saukt vainīgos pie atbildības.

Un vēl

Ik gadu 11.februārī pasaulē atzīmē Starptautisko drošāka interneta dienu. Pērn drošības incidenti tiešsaistē datorlietotājiem radījuši zaudējumus 23 miljardu ASV dolāru jeb 30 miljardu eiro apmērā. Savukārt kopējais interneta problēmu dēļ zaudētais laiks pasaulē ir 179 tūkstoši 750 gadu. 61% aptaujāto apzinās, ka galvenais atbildīgais par drošību internetā ir viņi paši, bet diemžēl tas ne vienmēr maina viņu datora un interneta lietošanas paradumus. Visbiežāk aptaujātie sastopas ar uzmācīgiem uznirstošajiem logiem, interneta vidē iegūtiem datorvīrusiem un mēģinājumiem piekļūt lietotāju personīgajai interneta pastkastītei vai sociālo tīklu profiliem, secināts Microsoft jaunākajā pētījumā.

Ziņas pulksten 13.00-14.00-15.00

Radio1 ziņās klausieties: Kādus kūpinājumus un cik bieži uzturā lieto jēkabpilieši? Kas veica kiberuzbrukumus Latvijai NATO militāro mācibu laikā? Un Ar kādu valsti vakar Latvija noslēdza diplomātisko attiecību līgumu?

Eiropas Komisija ir gatava risināt regulas prasību radītās problēmas Latvijas gaļas kūpinātājiem, pieļaujot iespēju vai nu pagarināt pārejas periodu, vai piemērojot īpašu statusu attiecīgajai produkcijai. Jau ziņots, ka no rudens stāsies spēkā stingrāki noteikumi kūpinātās produkcijas ražošanai. Tāpat arī vēstīts, ka Latvijas ražotāji kūpinājumiem pieprasa noteikt nacionālā produkta statusu, jo nenoliedzami šī pārtikas produkta veidi ir iecienīti iedzīvotāju ēdienkartē. Sarunā ar jēkabpiliešiem skaidrojām, kādus kūpinājumus viņi izvēlas un cik bieži šis produkts ir ģimenes ēdienkartē? Viedokļus izteica Edīte, Ilona, Marika, Anna un Ausma.

Viedokļi AUDIO

Vakar Eiropas Komisija informēta par problēmām, kas saistītas ar Latvijas gaļas kūpinājumu ražotāju spēju ievērot noteiktās regulas prasības par benzopirēnu pieļaujamā daudzuma samazinājumu gaļai un tās izstrādājumos no pieciem līdz diviem mikrogramiem uz vienu kilogramu, kam jāstājas spēkā šā gada 1.septembrī. Latvija iesniegs arī datus par tradicionālās kūpināšanas tehnoloģiju īpatnībām un labas ražošanas prakses piemērošanu. Savukārt Eiropas komisija,, lai apzinātu regulas jauno prasību negatīvo ietekmi uz Latvijas ražotājiem, kas skars arī patērētājus, aicina Latviju pēc iespējas ātrāk iesniegt datus par benzopirēna daudzuma kūpinājumos monitoringa rezultātiem. Pēc situācijas apzināšanas tiks lemts par pārejas posma pagarināšanu prasības piemērošanai par benzopirēna daudzuma samazināšanu vai arī citiem iespējamiem rīcības scenārijiem, piemēram, nacionālo atkāpi vai tamlīdzīgiem risinājumiem.

Turpinām ziņas

Pērnā gada nogalē NATO militāro mācību "Steadfast Jazz 2013" laikā pret Latviju veiktie kiberuzbrukumi veikti no IP adresēm Krievijā, liecina Aizsardzības ministrijas paspārnē esošās Datoru drošības incidentu reaģēšanas vienības pārskats par pagājušā gada pēdējiem trīs mēnešiem. Jau ziņots, ka NATO un tās partnervalstu militāro mācību laikā, kas notika no 2.novembra līdz 9.novembrim, Baltijas valstīs strauji pieaudzis kiberuzbrukumu mēģinājumu skaits. Kiberuzbrukumu mērķis bija paust neapmierinātību ar NATO, ES un to dalībvalstu politiku. Uzbrucēji sevi dēvēja par "Anonymous Ukraine", taču uzbrucēju saistība ar šo valsti nav pierādāma.

Tikai šī gada beigās valdībā varētu skatīt jautājumu par pabalstu izmaksu trīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zolitūdes traģēdijā bojā gājušo glābēju tuviniekiem. Saskaņā ar likumu vienreizējo pabalstu 100 tūkstoši eiro apmērā piešķir gadījumos, ja dienesta darbinieka pienākumi ir saistīti ar dzīvības vai veselības apdraudējumu, un persona gājusi bojā gada laikā pēc nelaimes gadījuma gūto veselības bojājumu dēļ. Bojā gājušā dienesta darbinieku tuviniekiem valsts izmaksā vienreizējo pabalstu. Ministru kabineta noteikumi paredz, ka attiecīgās institūcijas vadītājam iesniegums jāiesniedz gada laikā pēc dienesta darbinieka nāves. Pabalsts izmaksājams vienādās daļās visām personām, un par to izmaksu lemj tikai pēc tam, kad pagājis iesniegšanas termiņš, proti, viens gads.

Un vēl

Vakar Ņujorkā tika parakstīts kopīgs komunikē, ar kuru tika nodibinātas Latvijas un Lesoto diplomātiskās attiecības. Kopīgo komunikē par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp abām valstīm Latvijas vārdā parakstīja vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Jānis Mažeiks un Lesoto vārdā - vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Kelebone Maope. Sarunas laikā tika pārrunāta abu valstu vēsturiskā un kultūras attīstība, aktuālie politiskie jautājumi pasaulē, ANO loma un iesaiste Āfrikas kontinentā, kā arī abu valstu prioritātes un sadarbības iespējas ANO.

Novadu ziņas pulksten 16.00-19.00

Jēkabpils novada domes sēdē deputāti apstiprinājuši pašvaldības 2014.gada pamatbudžetu ieņēmumos - 4 miljoni 65 tūkstoši 123 eiro, kas ir par 12,4% mazāk nekā iepriekšējā budžeta gadā, izdevumos – vairākl nekā 4,7 eiro jeb par 9,2% mazāk nekā pagājušajā gadā. Starpību starp ieņēmumiem un izdevumiem plānots segt no līdzekļu atlikuma uz gada beigām un kredītlīdzekļiem. Budžeta ieņēmumu apjoma samazinājums lielā mērā ir saistīts ar izmaiņām mērķdotāciju piešķiršanas kārtībā - 2014.gada budžetā darba algu izmaksai pedagoģiskajiem darbiniekiem tās ir paredzētas vien pirmajiem astoņiem mēnešiem. Pašvaldības 2014.gada speciālais budžets apstiprināts ieņēmumos - 273 tūkstoši 806 eiro, izdevumos - 360 tūkstoši 598 eiro.

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notika 21.mā starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2014", kas atklāja jauno tūrisma sezonu. Aknīstes novads izstāde piedalījās pirmo reizi un pašvaldību prezentēja zemnieku saimniecības „Āmuri” un „Liepas”. Tās piedāvāja gan savu produkciju, gan aicināja apmeklēt saimniecības. Ieinteresētajiem izstādes apmeklētājiem tūrisma darba vadītāja Līga Jaujeniece argumentēja, ar ko Aknīstes novads ir īpašs un kāpēc tas ir jāapmeklē. 

Viesītes novada pašvaldības policijas vecākais inspektors Indulis Surkulis veicis Viesītes novada teritorijā atrodošo ezeru pārbaudi. Viesītes ezerā konstatēti trīs makšķerēšanas pārkāpumi, pieķerti zvejnieki, kas uz copi bija devušies bez makšķerēšanas kartes. Savukārt sadarbībā ar Daugavpils pārvaldes Jēkabpils nodaļas darbiniekiem veiktajā reidā Viesītes novada Ilzes ezerā, kur izņemti 17 nelikumīgi zvejas rīki ūdas, pārbaudīti septiņi makšķernieki, no tiem četri Lietuvas un trīs Latvijas iedzīvotāji. Par zveju ar ūdu uzsākta administratīvā lietvedība.

Turpinām ziņas

Kokneses novadā ir reģistrēti 33 bērni ar īpašām vajadzībām. Lai sniegtu zināšanas, uzklausītu pieredzi, iedrošinātu vecākus, janvāraī darbību uzsāka atbalsta grupa vecākiem, kuri audzina bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām. Pirmā tikšanās reize bija 29.janvārī, kad tika norunāts, ka atbalsta grupas tikšanās notiks vienu reizi mēnesī, Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centra telpās. Nākošā tikšanās ir 25.februārī pulksten 10, kad vecākiem būs arī praktiska nodarbība sevis izzināšanai.

10.februārī Vārkavas novada Kultūras centra zālē notiks seminārs lauksaimniekiem. Tajā zemniekus informēs par aktualitātēm uzņēmuma pakalpojumu sniegšanā, piena laboratorijas darbību, Eiropas Savienības un Valsts finansējuma piesaistes iespējas lauku saimniecībām, aktualitātes grāmatvedības jautājumos un aktualitātes augkopībā, augu aizsardzībā un bioloģiskajā lauksaimniecībā.

Un vēl

Piektdien, 14. februārī plkst. 19.00 Preiļu kultūras namā notiks Bērnu un jauniešu sporta skolas 50 gadu jubilejas pasākums. Uz to aicināti visu gadu skolas audzēkņi, treneri, darbinieki un skolas draugi, lai satiktos un nosvinētu! Pasākuma norise: no pulksten 18.00 paredzēta dalībnieku reģistrācija, pulksten 19.00 – svinīgais sarīkojums, bet no pulksten 21.00 – saviesīgs vakars deju mūzikas pavadījumā.

Ziņas pulksten 17.00 – 18.00

Radio1 ziņās klausieties: Ar kādiem nosacījumiem SIA Jēkabpils siltums apturējis kavējuma naudas aprēkināšanu iedzivotājiem? Cik Ukrainas protesta akcijā cietušos gatava uzņemt Latvija? Un Kā šodien Rīgā beidzies kārtējais mēginājums uzkāpt vanšu tiltā?

SIA "Jēkabpils siltums" valde nolēmusi uz laiku apturēt kavējuma naudas aprēķināšanu iedzīvotājiem, kas dzīvo pašvaldībai piederošās dzīvojamās mājās un dzīvokļu kooperatīvo sabiedrību mājās. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja Leonīda Salceviča kā kapitāla daļu turētāja pārstāvja ieteikumu, lai aukstajos ziemas mēnešos atvieglotu iedzīvotājiem norēķinus par izlietoto siltumenerģiju, kā arī lai sekmētu pašreizējos maksājumus un nepieļautu strauju siltumparādu apjoma pieaugumu. Lēmums attiecas uz piegādāto siltumenerģiju laika posmā no 2014.gada 1.janvāra līdz 31.maijam ieskaitot, pie nosacījuma, ja īrnieki par saņemto siltumapgādes rēķinu veic samaksu ne mazāk kā 75% apmērā. Šā gada 1.februārī patērētāju parāds SIA "Jēkabpils siltums" par izlietoto siltumenerģiju bija andrīz 1,9 miljoni eiro.

Jēkabpils pilsētas dome apstiprinājusi izmaiņas pilsētas pašvaldības Pilsētsaimniecības departamenta nolikumā un jauno Būvniecības nodaļas un Būvvaldes reglamentu. Izmaiņas paredz likvidēt Pilsētsaimniecības departamenta Arhitektūras un plānošanas nodaļu, pārvietojot noteiktas amata vienības uz citām struktūrvienībām un pārdalot amata pienākumus. Savukārt pasvaldības iekšējā konkursā uz Jēkabpils pilsētas būvvaldes vadītāja amata vietu apstiprināta Daina Navenicka, kas amatā stājās no pirmdienas 10.februāra.

Turpinām ziņas

Valdība atbalstījusi maksātnespējīgā "Liepājas metalurga" maksātnespējas administrators Haralda Velmera piedāvāto kompānijas pārdošanas plānu, šodien pēc valdības sēdes informēja finanšu ministrs Andris Vilks un Velmers. Finanšu ministrs izteica pārliecību, ka "Liepājas metalurga" pārdošana starptautiskā piedāvājumā varētu tikt organizēta pavasara mēnešos, un labvēlīga iznākuma gadījumā uzņēmums vasarā varētu atsākt darbu.

Līdz 10.februārim uzņēmums SIA "Maxima Latvija" traģēdijā cietušajiem izmaksājis 270 tūkstoši 660 eiro un darbs pie pabalstu izmaksas un dokumentu noformēšanas tiek turpināts. Februāra sākumā saņemti un apstiprināti pieteikumi no vēl divu bērnu aizbildņiem, kuriem pabalsts tiks izmaksāts jau tuvākajā laikā. Savukārt pabalsti par decembri, janvāri un februāri patlaban jau ir izmaksāti 19 bērniem kopumā 42 tūkstoši 686 eiro apmērā. Tāpat uzņēmums izmaksājis vienreizējos pabalstus 2 tūkstoši 845 eiro apmērā arī 31 Zolitūdes traģēdijā bojāgājušā radiniekiem - kopumā 88 tūkstoši 218 eiro.

Šodien Latvijā ieradās Ukrainas protestos cietušais, lai saņemtu medicīnisko palīdzību un rehabilitāciju. Lai sniegtu palīdzību citiem cietušajiem, ukraiņi izteikuši interesi arī par Latvijas medicīnas speciālistu konsultācijām, izmantojot telemedicīnas tehnoloģijas. Šis palīdzības veids īpaši svarīgs tiem pacientiem, kas nav transportējami. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir informējis par Latvijas valdības gatavību humānu apsvērumu vārdā sniegt palīdzību desmit personām, kas cietušas protestos Ukrainā.

Un vēl

Rīgā šodien kāds vīrietis nokritis no neliela augstuma pēc neveiksmīga mēģinājuma uzkāpt Vanšu tiltā. Ap plkst.12 policija saņēma informāciju par kādu aizdomīgu vīrieti uz Vanšu tilta, kurš šķērsojis brauktuves daļu un devies tilta vidusdaļas virzienā. Pēc brīža vīrietis jau sācis rāpties augšā pa vienu no tilta vantīm. Valsts policija, lai novērstu iespējamo apdraudējumu gan pašam kāpējam, gan apkārtējiem, operatīvi sazinājās ar pašvaldības policijas darbiniekiem, kuri nosūtīja uz tiltu savu tuvāko ekipāžu. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vīrieša rāpšanās mēģinājums bijis neveiksmīgs un viņš no neliela augstuma nokritis zemē. Vīrietis nodots mediķu aprūpē.

Atstājiet komentāru