2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Robežsargi aiztur rekordlielu nelegālo imigrantu skaitu vienā dienā

Robežsargi aiztur rekordlielu nelegālo imigrantu skaitu vienā dienā

Vakar robežsargi par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizturējuši kopumā 23 nelegālos imigrantus un septiņus pārvadātājus. Tas ir lielākais aizturēto nelegālo imigrantu skaits vienā diennaktī,  atklāja Valsts robežsardzē.
Viļakas pārvaldes apsargājamajā iecirknī aptuveni divu kilometru attālumā no Latvijas robežas aizturēti septiņi Afganistānas pilsoņi un pieci Latvijas pilsoņi.

Pulksten 7:05 robežsargu norīkojums Šķilbēnu iecirkņa teritorijā atklājis nelikumīgas robežšķērsošanas pazīmes. Robežsardze nekavējoties sākusi meklēt robežpārkāpējus, iesaistot papildspēkus, tostarp septiņus dienesta suņus un Aviācijas pārvaldes helikopteru.

Jau pulksten 7:25 pēc pēdu dzīšanas piecu kilometru platībā, robežsargi mežā pamanījuši un aizturējuši septiņas personas. Paralēli Šķilbēnu pagasta Tribunovas ciema apkaimē robežsargi aizturējuši arī divus Latvijas pilsoņus. Viņi robežsargiem atzinuši, ka veduši personu grupu pāri valsts robežai.

Neilgi pēc tam par iespējamo afgāņu pārvietošanu Valsts robežsardzei izdevies aizturēt vēl trīs Latvijas pilsoņus.

Pēc aizturēšanas Afganistānas pilsoņi pieprasījuši patvērumu Latvijā. Robežsardze par notikušo sākusi kriminālprocesu.

Savukārt Ludzas pārvaldes apsargājamajā iecirknī aptuveni trīs kilometru attālumā no robežas aizturēti astoņi Vjetnamas pilsoņi un viens Krievijas pilsonis.

Pulksten 18:05 Opoļu robežapsardzības nodaļas robežsargs ārpus dienesta laika Briģu pagasta ciemā Noviki pamanījis slēpjamies aizdomīgas personas. Robežsargs par saviem novērojumiem ziņojis robežapsardzības nodaļai. Valsts robežsardze sākusi personas meklēt, iesaistot piecus dienesta suņus un robežsardzes helikopteru.

Vienu vjetnamieti robežsargiem izdevies aizturēt uzreiz, jo viņa atpalikusi no bēgošās grupas. Savukārt pārējos septiņus nelegālos imigrantus un vienu viņu pārvadātāju robežsargi aizturējuši pēc divu stundu vajāšanas. Arī par šo gadījumu robežsardze sākusi kriminālprocesu.

Vēl trešdien Daugavpils pārvaldes apsargājamajā teritorijā, aptuveni divus kilometrus no robežas, likumsargiem izdevies aizturēt astoņus Vjetnamas pilsoņus un vienu Krievijas pilsoni.

Kā norāda Valsts robežsardze, pulksten 12:00 Šķaunes robežapsardzības nodaļā ticis izsludināts signāls "Robežpārkāpējs". Iesaistot papildspēkus - četrus dienesta suņus un Aviācijas pārvaldes helikopteru - jau pēc 20 minūtēm robežsargi aizturējuši pirmos piecus robežpārkāpējus. Vēl pēc divu stundu vajāšanas un pēdu dzīšanas robežsargiem izdevies aizturēt vēl piecus vjetnamiešus un vienu pārvadātājs – Krievijas pilsoni.

Robežsardze norāda, ka pārvadātājs Latvijā ieceļojis no Igaunijas un pārvietojies ar Igaunijā reģistrētu automašīnu "Hyndai".

Atstājiet komentāru