2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Latgalē neauglības ārstēšanas kampaņas ietvaros piedzimis otrais mazulis

Latgalē neauglības ārstēšanas kampaņas ietvaros piedzimis otrais mazulis

Šī gada 2. maijā kādai ģimenei no Latgales, kurai neauglības ārstēšanas kampaņas ietvaros tika piešķirts finansējums pilnīgi apmaksātai medicīniskās apaugļošanas procedūrai, piedzimis bērniņš. "Tas ir jau otrais dzimušais bērniņš kampaņas ietvaros, kas ir brīnišķīga ziņa gan kampaņas atbalstītājam, gan Latvijas sabiedrībai kopumā!" atzīst Laila Vārtukapteine, SIA "ELVI Latvija", kas ir galvenā neauglības ārstēšanas kampaņas atbalstītāja, komercdirektore. Pirmais bērniņš, uz ko ģimene gaidījusi daudzus gadus, dzimis Zemgalē 16. martā.
Pateicoties uzņēmumu un cilvēku ziedojumiem, divos gados finansiālais atbalsts pilnīgi apmaksātajam medicīniskās apaugļošanas kursam būs sniegts jau 17 ģimenēm. Grūtniecība ir iestājusies astoņām sievietēm un piedzimuši jau divi mazuļi – 16. martā zēns un 2. maijā meitene.

Neauglības ārstēšanas kampaņa ilgst kopš 2013. gada pavasara un tās mērķis ir vērst Latvijas sabiedrības uzmanību uz reproduktīvās veselības jautājumiem un to risināšanas iespējām, kas tiešā veidā ir saistīts ar demogrāfijas situācijas veicināšanu valstī.

Papildu informāciju par kampaņu var skatīt mājaslapā: www.labudarot.lv.

 

Informācijas avots: Calis.lv

Atstājiet komentāru