2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Pedagogi vēlas aktīvāku arodbiedrības nostāju

Pedagogi vēlas aktīvāku arodbiedrības nostāju

Pedagogi vēlētos aktīvāku Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pozīciju tās biedru interešu aizstāvībā jaunā atalgojuma modeļa izstrādes gaitā, atzīst pedagogu arodbiedrības dalīborganizāciju pārstāvji.

 

"LIZDA vadībai būtu jāieņem kategoriskāka pozīcija un jāpieprasa IZM konkrētas atbildes uz pedagogus interesējošiem jautājumiem, īpaši tiem, kas skar jauno pedagogu darba samaksas modeli," aģentūrai LETA sacīja Talsu starpnovadu arodorganizācijas priekšsēdētāja Inta Libreiha.

 

Komentējot to, kāpēc rosinājums rīkot izglītības darbinieku streiku nāca no 99 izglītības iestādēm, nevis no arodorganizācijas valdes, Libreiha norādīja, ka to nevar traktēt kā organizācijas vadības vājumu vai šķelšanās pazīmes. Viņa uzsvēra, ka šāds process esot tikai dabisks, jo par reālo pedagogu situāciju labāk zinās vietējās organizācijas, kuras savukārt par to ziņo vadībai.

 

Savukārt Jēkabpils starpnovadu arodorganizācijas priekšsēdētāja Inga Ermansone aģentūrai LETA norāda, ka izglītības darbinieku arodbiedrība, pretēji pret to vērstajiem pārmetumiem par sabiedrības musināšanu, pilda savu tiešo pienākumu - paust biedru viedokli.Inga  Ermansone pauda, ka arodbiedrība nevar uzņemties Izglītības un zinātnes ministrijas uzdevumus, piemēram, rodot pedagogu algām nepieciešamo papildu finansējumu, tādējādi radot priekšstatu par pilnvērtīgu arodbiedrības biedru interešu aizstāvību. Inga Ermansone uzskata, ka arodbiedrības darbība pēdējo gadu laikā ir uzlabojusies.

 

Kā ziņots,arodbiedrība saņēmusi 99 izglītības iestāžu pieteikumus sākt streiku. Atbalstu protesta akcijai paudusi arī izglītības darbinieku arodbiedrības Jēkabpils reģionālā nodaļa.

 

Attēlā: Inga Ermansone (centrā)

Komentāri (0-2/2)

  • Guest
    02.07.2018 18:22
    pareizi, lai ņemas, vismaz tie pārējie ar mazajām algām varbūt sāks kustināties!
  • tante
    02.07.2018 18:22
    Nu, ko tie skolotāji var ņemties. Laikam domā, ka vienīgajiem Latvijā ir mzas algas....

Atstājiet komentāru