2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Raščevskis: Ieteicām likvidēt Jēkabpils Tālākizglītības un tehnoloģiju centru

Raščevskis: Ieteicām likvidēt Jēkabpils Tālākizglītības un tehnoloģiju centru

Jēkabpils domes Sociālo lietu un veselības aizsardzības komiteja izskatīja jautājumu par Tālākizglītības un informācijas tehnoloģiju centra darbību. Iespējams, šī iestāde tiks likvidēta. Plašāk stāsta komitejas vadītājs un Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis.
 
 
"Tālākizglītības un tehnoloģiju centra (TITC) darbs tika skatīts pagājušā gada rudenī, kad centrs prasīja papildus finansējumu no budžeta. Deputāti izteica vēlmi vbēlreiz skatīt centra darbu. Visi uzskata, ka mēs turam TITC trīs štata vienības, bet tā atdeve ir ļoti maza. Tā kā pamatfinansējums ir no budžeta un tā nopelnīšana papildus ir salīdzinoši maza. Ja iepriekš TITC, kad viņš bija lielākā sastāvā varēja daudzmaz kon kurēt ar pieaugušo tālākizglītības pakalpojumu sniegšanu, tad šobrīd situācija ir mainījusies. Konkurenti ir nopietni BUTS, Austrumlatvijas pieaugušo izglītības centrs un citi, kas sniedz šos pakalpojumus. Tāpēc šai iestādītei ir ļoti grūti ar viņiem konkurēt. Patlaban, kad top šī gada budžets un izanalizējot visus skaitļus pa gadau un šobrīd, redzam, ka viņu atdeves līkne visu laiku iet uz leju. Tāpēc tika skatīts jautājums par to, ko tad darīt ar TITC? Jēkabpils Izglītības nodaļa un izpilddirektors ir iesnieguši divus variantus. Viens no tiem paredz turpināt TITC darbu, bet tad centram ir jādod samērā liels papildus finansējums no budžeta. Otrs variants – likvidēt TITC. Šajā variantā ir ierosinājums. Ka vienu izglītības darba speciālistu pielikt pie Izglītības nodaļas, kas nodarbosies ar pieaugušo mūža izglītības darba organizēšanu un koordinēšanu. Ir jāizstrādā šī te pieaugušo jeb tālākizglītības darba koncepcija. Turpmākos gadus daudzmaz jāzina, ko tad mums īsti vajag apmācīt un ko no tā būtu jāfinansē pašvaldībai. Pagaidām šādas skaidrības nav. Šī jautājuma izskatīšana komitejā gāja pasmagi. Pašlaik pieņēmām lēmumu šo jautājumu virzīt tālāk uz finanšu komiteju, tieši ar šo variantu par TITC, kā neefektīvas iestādes likvidāciju. Tālāk tas ir izpildstruktūras darbs, kurai jāsaliek pa plauktiņiem, ko šis speciālists darīs, viņa darba pienākumi utt. TITC ir vairākas iestrādes uz dažādiem līgumiem, jānoskaidro, cik ilgi un kad tie beigsies. Tāpēc TITC likvidācija nenotiks ātri, domāju, ka ne ātrāk kā aprīlī vai pat maijā par šo jautājumu varētu tikt pieņemts lēmums, ja vien tas tāds tiks pieņemts. Deputātiem jālemj par TITCdarba turpināšanu vai likvidāciju.Komitejas uzdevums bija konceptuāli paskatīties šīs lietas," stāsta Jānis Raščevskis.
Viņš piebilda, ka centra likvidācijas gadījumā, iespējams, tiks izskatītas iespējas tā darbiniekiem piedāvāt citu darbu.

Atstājiet komentāru