2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Tiešo norēķinu aptaujas anketa ir rēbuss arī Jēkabpils domes un komunālo pakalpojumu speciālistiem

Tiešo norēķinu aptaujas anketa ir rēbuss arī Jēkabpils domes un komunālo pakalpojumu speciālistiem

Patlaban jēkabpiliešu vidū norit aptauja par tiešajiem norēķiniem. Ikviens daudzdzīvokļu mājas iemītnieks ir saņēmis aptaujas anketu, kurā aicināts atzīmēt savu izvēli vai turpināt norēķinus kā līdz šim – maksājot par ūdeni, siltumu un mājokli namu pārvaldei, vai piekrist tiešajiem norēķiniem, kad par saņemto pakalpojumu tiek maksāts katram pakalpojumu sniedzējam atsevišķi.
 
 
Ir saņemtas arī daudzas sūdzības, ka aptaujas anketa ir sarežģīta un iedzīvotājiem nav saprotams kā to aizpildīt. Sarunā ar Jēkabpils domes izpilddirektoru Guntaru Goguli skaidrojām, kāpēc iedzīvotājiem jāmokās ar tik sarežģītu dokumentu. Viņš atzina, ka arī pašvaldības speciālistiem nācies ilgi lauzīt galvu līdz sapratuši, kas anketā prasīts. Taču to vienkāršot neesot iespējams, jo anketu izstrādājis Ministru kabinets. Lūk, Guntara Goguļa skaidrojums.
 
 
"Neticēsiet, bet mēs paši sēdējām un nevarējām saprast, ko ministru kabinets grib. Tā kā anketa ir Ministru kabineta dokumenta pielikumā, mēs nevaram neko mainīt. Ar kapitālsabiedrību vadītājiem sēdējām spriedām un beigās nonācām pie secinājuma, ja mēs, kas ikdienā strādājam ar šiem jautājumiem nesaprotam, kas prasīts anketā, kā lai to saprot cilvēks, kas ar šiem jautājumiem saskaras brīdī, kad saņem anketu. Domāju, ka te mazliet ir pāršauts pār strīpu no Ministru kabineta puses. Varu pateikt vienkārši, ja ir tiešie norēķini, tad tas ir dārgāk nekā, ja paliek kā ir līdz šim. Ja nepiedalās aptaujā, tad viss paliek pa vecam, savukārt, ja neko anketā nesaprot – jāvēršas pēc padoma pie apsaimniekotāja. Anketā ir tabula, kurā parādās izmaksas, ja visas mājas piekrīt, tad par rēķina izmaksu būs jāmaksā, piemēram, divi eiro, savukārt, ja tikai viena māja grib tiešos norēķinus, tad proporcionāli rēķina izrakstīšana izmaksās, piemēram, 70 eiro. Ja anketas rezultātā lielākā daļa paliks pie vecās kārtības, tad nekas nemainīsies. Te darbojas princips – apjoms samazina izmaksas, proti, ja pērk vairāk šādu pakalpojumu, izmaksas zemākas. Tiešo norēķinu izmaksas ir milzīgas. Ceru, ka iedzīvotāji to saprot un neizvēlies šo dārgāko variantu."
 
 
Ja jēkabpilieši izvēlēsies tiešos norēķinus, tad sadārdzināsies rēķinu izmaksas aptuveni no 1,50 līdz 2 eiro, ko iedzīvotāji papildu komunālajiem maksājumiem, maksās arī par konkrētā rēķina izrakstīšanu un piegādi.

Komentāri (0-2/2)

  • MURGS
    02.07.2018 18:22
    Kaut kads sviests!!!!! Anketas it totals debilisms!!! Vai tiesham jasarezhgii dzive vel vairak??? Vini pashi kaut saprot,kas tur rakstits???
  • Tante
    02.07.2018 18:22
    Tik tiešām - izcili stulbas anketas. Namu pārvaldē arī nemācēja neko paskaidrot, kad zvanīju.Gribētu zināt, kāpēc pēkšņi rēķina izrakstīšana būs par papildus maksu, ja jau tāpat paaugstināja apsaimniekošanas maksu?Tātad - divas reizes maksāsim vairāk?

Atstājiet komentāru