2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī telefonsarunas laikā krāpnieki no divu cilvēku kontiem nozog kopā 5415 eiro

Jēkabpilī telefonsarunas laikā krāpnieki no divu cilvēku kontiem nozog kopā 5415 eiro

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 4 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 6 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 2 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākts viens administratīvā pārkāpuma process un viens kriminālprocess. Reģistrēts viens ceļu satiksmes negadījums bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.  

Kā liecina sākotnējā informācija, 14. janvārī telefonsarunas laikā krāpnieki no Jēkabpilī dzīvojošas sievietes un vīrieša banku kontiem nelikumīgi pārskaitīja 5415,36 eiro. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Atkārtoti uzsveram, ka nedrīkst būt pārāk uzticīgi un sava personīgā informācija ir jāsargā, nekad nevienam nekādos apstākļos neizpaužot savas paroles, bankas klientu maksājumu karšu datus, drošības kodus, kā arī internetbankas lietotāja numurus, personas kodus un lietotnes Smart-ID kodus.

Kā liecina sākotnējā informācija, 16. janvārī Jēkabpilī, Brīvības un Vienības ielas krustojumā, vīrietis vadīja automašīnu „Audi A4”, būdams alkohola reibumā, proti, viņa izelpā tika konstatētas 2,89 promiles. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 16. janvārī Jēkabpilī, Pils rajonā, vīrietis vadīja automašīnu „BMW 530”, būdams 2,56 promiļu reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē saņemta informācija par 57 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā  pieņemti 40 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 23 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sākti 2 kriminālprocesi un 2 administratīvā pārkāpuma procesi. Reģistrēti 6 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām.

Atstājiet komentāru