2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpilī kāda vīrieša dzīvesvietā atsavina 20 880 nelegālo cigarešu

Jēkabpilī kāda vīrieša dzīvesvietā atsavina 20 880 nelegālo cigarešu

Pastiprināti strādājot nelegālo akcizēto preču aprites apkarošanas jomā, Jēkabpils policijas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas darbinieki Jēkabpilī kāda 1973.gadā dzimuša policijas redzeslokā iepriekš nonākuša vīrieša dzīvesvietā atsavinājuši 20 880 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Kā portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, šī gada 1.aprīlī Jēkabpilī, veicot kādu administratīvo lietvedību, ar tiesas lēmumu policijas darbinieki veica sankcionētu kratīšanu 1973.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā. Apskates gaitā privātmājā tika konstatētas un atsavinātas 19 600 cigaretes "Premjier" un 1280 cigaretes "NZ Gold" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Pret 1973.gadā dzimušo vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas "Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā".

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Minētais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem. Cigaretes bija paredzētas izplatīt Jēkabpilī un tuvējos novados.

Izmeklēšanas gaitā tiks pārbaudīts, vai pārkāpējs nav saistīts ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

cigaretes1

Atstājiet komentāru