2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Dunavas pagastā deguši divi šķūņi

Dunavas pagastā deguši divi šķūņi

Pagājušajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 304 izsaukumus - 242 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 151 bija uz kūlas ugunsgrēkiem, un 22 uz glābšanas darbiem, bet 40 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, informē VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste.


Svētdien plkst. 00.16 tika saņemts izsaukums uz Jēkabpils novada Dunavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūnī. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 140m2 platībā deg divi neapsaimniekoti šķūņi. Plkst. 3.46 ugunsgrēks tika likvidēts.


Sestdien plkst. 19.01 VUGD saņēma izsaukumu uz Veco Buļļu ielu Rīgā, kur dega dzīvojamā māja. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, konstatēts, ka divstāvu neapsaimniekotai ēka deg ēkas pirmais stāvs 30m2 platībā, otrais stāvs 30m2 platībā un jumts 60m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 22.04.


Plkst. 19.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Skolas ielu Baložos, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg gāzes plīts un mēbeles 2m2 platībā. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglāba apmēram 63 gadus vecu vīrieti, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem un tika hospitalizēts. Plkst. 21.17 ugunsgrēks tika likvidēts.


Pagājušajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst 151 kūlas ugunsgrēku. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija:


- 30 hektāri - Auces novada Lielauces pagastā, Vecumnieku novada Bārbeles pagastā;
- 15 hektāri - Daugavpils novada Naujenes pagastā;
- 7 hektāri - Daugavpils novada Laucesas pagastā;
- 5 hektāri - Komunālajā ielā Daugavpilī, Ogres novada Madlienas pagastā, Riebiņu novada Riebiņu pagastā, Stopiņu novada Sauriešos un Vaļņu ielā Daugavpilī;
- 4 hektāri - Rēzeknes novada Ozolaines pagastā.


Šogad reģistrēti jau 1217 kūlas ugunsgrēki. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā apdraud ne tikai cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, bet arī rada būtisku kaitējumu dabai!


Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros deg atkritumi, skaidas, niedres, siens, dūmu svece, labības rugāji, zaru kaudze, baļķis, sadzīves mantas, krēsls, dīvāns, ārdurvis, meža zemsedze, ēkas grīda, vieglā automašīna, divi šķūņi, divas dārza mājas, sodrēji divu ēku dūmvados un trijos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.


Svētdien ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas Rīgā izcēla aptuveni 50 gadus vecu noslīkušu vīrieti un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Atstājiet komentāru