2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpilī un Jelgavā par kukuļdošanu aiztur autovadītājus

Jēkabpilī un Jelgavā par kukuļdošanu aiztur autovadītājus

Jēkabpilī un Jelgavā par kukuļdošanu aizturēti autovadītāji,portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģionālās pārvaldes Disciplinārās uzraudzības grupas vecākā inspektore Diāna Purviņa.

Ceturtdien Jēkabpilī, uz autoceļa Rīga-Daugavpils policisti apturējuši automašīnu "Audi A6", kuras vadītājs – 1971.gadā dzimis vīrietis piedalījies ceļu satiksmē, vadot transportlīdzekli bez attiecīgās kategorijas. Lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, automašīnas vadītājs policistam devis kukuli 10 eiro apmērā.

Savukārt piektdienas rītā Jelgavā uz Dobeles šosejas policisti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apturēja automašīnu, kuras vadītājs – 1965.gadā dzimis vīrietis atļauto 50 kilometru stundā vietā braucis ar 70 kilometriem stundā. Lai izvairītos no administratīvā soda, automašīnas vadītājs policijas amatpersonai devis kukuli 20 eiro apmērā.

Šogad Zemgales reģionā aizturēti jau desmit autovadītāji pret kuriem sākti kriminālprocesi par kukuļa došanu.

Par kukuļa došana saskaņā ar Krimināllikumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Atstājiet komentāru