2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilī vakar nozagti trīs velosipēdi, bet Viesītes novadā - kvadracikls

Jēkabpilī vakar nozagti trīs velosipēdi, bet Viesītes novadā - kvadracikls

Jēkabpilī vakar nozagti trīs velosipēdi, bet Viesītē – kvadracikls, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

 

Viņa pastāstīja, ka Jēkabpilī, Jaunā ielā vakar no kādas mājas pagalma nozagts velosipēds.

 

Savukārt Jēkabpilī, Kārļa Skaubīša ielā daudzdzīvokļu mājā, uzlaužot pagrabtelpu, nozagti divi velosipēdi. Par zādzību sākts kriminālprocess.

 

Viesītes novada Elkšņos trešdien no kādas mājas pagalma aizdzīts kvadracikls. Par zādzību sākts kriminālprocess.

 

Jau ziņots, ka otrdien Jēkabpilī tika nozagti divi velosipēdi. Tātad šonedēļ garnadži jēkabpilī kopumā nozaguši jau piecus velosipēdus.

 

Vadoties no pēdējā laika velosipēdu zādzību aktualitātēm un tendencēm Valsts policija rekomendē:

 

Neatstāt velosipēdus bez uzraudzības pie lielveikaliem, pagalmos (arī privātmāju), jo kā rāda statistika, velosipēds daudzos gadījumos tiek nozagts 3 līdz 20 minūšu laikā.


Neatstāt velosipēdu pa nakti uz balkoniem un lodžijām (īpaši attiecas uz 1 un 2 stāvu iedzīvotājiem ( ir gadījumi, kad arī no velosipēds ticis nozagts arī no trešā stāva).


Neatstāt velosipēdu kāpņu telpā, ja ir iespēja velosipēdu novietot kādā dzīvojamā telpā, jo kā rāda statistika velosipēdu zādzības no kāpņutelpām ir vienas no visbiežāk reģistrētajām (neviens durvju kods zaglim nav šķērslis). Bet ja tas nav iespējams, tad atstājot velosipēdu kāpņutelpā vai pagrabā vajadzētu to pieslēgt pie kāda stacionāra objekta.


Neatstāt vairākus velosipēdus vienā telpā (ja tas ir iespējams), jo, kā liecina daudzie gadījumi, vienlaicīgi tiek nozagti arī divi un vairāk velosipēdi.


Atsevišķos gadījumos no velosipēdu zādzībām varētu pasargāt arī to saslēgšana ar vairākām drošības trosēm, kā arī kvalitatīvu velosipēdu pretaizbraukšanas iekārtu (atslēgu) izmantošana.


Neatstājiet pa nakti velosipēdu uz auto jumta bagāžnieka, kā arī a/m salonā, jo atsevišķos gadījumos tiek nozagts nevien velosipēds, bet arī sasisti a/m stikli un salauztas durvju slēdzenes.


Neatstājiet velosipēdu īpašumā (mājā, garāžā, šķūnī) uz kuru Jūs dodaties ļoti reti (lauku īpašumi, jaunbūves).

Atstājiet komentāru