2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Par viltus draudiem uzspridzināt Jēkabpils rajona tiesu namu piespriež 140 stundu sabiedriskos darbus un 1300 eiro sodu

Par viltus draudiem uzspridzināt Jēkabpils rajona tiesu namu piespriež 140 stundu sabiedriskos darbus un 1300 eiro sodu

Krimināllietā par viltus draudiem uzspridzināt Jēkabpils rajona tiesu namu apsūdzēto 1997.gadā dzimušo policijas redzeslokā iepriekš nonākušo jaunieti Aizkraukles rajona tiesa atzinusi par vainīgu un piespriedusi viņam 140 stundas piespiedu sabiedriskajos darbos, informēja tiesā.

 

Tāpat jaunietim būs jāsedz cietušās puses - Jēkabpils rajona tiesas, Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta materiālie zaudējumi 1300 eiro vērtībā.

 

Apsūdzētais atzīts par vainīgu pēc Krimināllikuma 231.1 panta - par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu.

 

Jau informēts, ka pērn 22.maijā ap plkst.9.25 aizdomās turamais piezvanīja pa tālruni 112 un paziņoja, ka Jēkabpils rajona tiesas ēkā ir ievietota bumba. Nekavējoties uz notikuma vietu izbrauca operatīvo dienestu darbinieki, tika evakuēti tiesu nama darbinieki un norobežota apkārtējā teritorija.

 

Pretterorisma vienības "Omega" vīri, pārmeklējot telpas, sprādzienbīstamus priekšmetus neatrada.

 

Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu turamo jaunieti policijas darbinieki aizturēja jau tajā pašā dienā. Savu rīcību jaunietis policijai izskaidroja ar vēlmi pajokot.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru