2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpilī no ģimenes izņemts mazulis pret kuru vecāki izturējušies vardarbīgi (PAPILDINĀTS)

Jēkabpilī no ģimenes izņemts mazulis pret kuru vecāki izturējušies vardarbīgi (PAPILDINĀTS)

(Papildināts viss teksts)

 

Jēkabpils slimnīcā trešdien nogādāts divus mēnešus vecs puika ar smagām traumām. Zīdainim konstatēti roku un kāju lūzumi. Aizturēti bērna vecāki.

 

Trešdien policisti pēc Jēkabpils bāriņtiesas lūguma apsekoja ģimeni un bērnu kopā ar vecākiem nogādāja Jēkabpils slimnīcas uzņemšanas nodaļā, kur konstatēts, ka bērnam ir nodarīti smagi miesas bojājumi. Bērns pašreiz atrodas slimnīcā Rīgā.

 

Rīgas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Romēna Namniece aģentūrai BNS pastāstīja, ka zīdainim konstatētas dažāda smaguma abu roku un abu kāju traumas, kas iegūtas vairāku iepriekšējo nedēļu laikā. Mazulis ievietots slimnīcas Ķirurģijas nodaļā.

 

Valsts policijas Zemgales pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka policisti aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu aizturējuši bērna vecākus. 1990.gadā dzimusī sieviete un 1985.gadā dzimušais vīrietis ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā. Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 174.panta 2.daļas - cietsirdība un vardarbība pret mazgadīgo.

 

Ģimene tikai pirms mēneša pārcēlusies dzīvot uz Jēkabpili no Pļaviņu novada un nav deklarējusies kā Jēkabpils iedzīvotāji, dzīvokli īrējusi, sarunā ar Radio1 sacīja Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs. Zināms esot, ka bērna tēvs ir agrāk četras reizes tiesāts.

 

Plašākus komentārus izmeklēšanas interesēs policija pagaidām nesniedz.

 

Savukārt Pļaviņu novada Sociālā dienesta vadītāja Valentīna Babre pavēstīja, ka iepriekš ģimene nav nonākusi dienesta redzeslokā, taču bērna tēvs esot interesējies par palīdzības iespējām. Pēc bērna piedzimšanas sociālie darbinieki vairākkārtīgi devušies ģimeni apsekot tās dzīvesvietā, taču nevienu no vecākiem nav izdevies sastapt, jo viņi jau bija pārcēlušies uz Jēkabpili.

 

Komentāri (0-10/16)

  • Linda
    02.07.2018 18:33
    Piespiedu sterilizācija. Tas taču ir nezvērs nevis cilvēks, kas kaut ko tādu var izdarīt. Sen jau vajag mainīt likumus pret bērnu varmākām. Tas nebeidzas, nosit vienu bērnu uztaisa nākamo un viss turpinās
  • guntars strelnieks
    02.07.2018 18:22
    man vnlg man bus vai nebus problemu bet es pats esmuv tetis jau 12 menesus bet kas izriko ta pret berniem tiem nau lemts dzivot vnk nosaut i viss jo berns ir laimigaka butne ko vien var veleties jo milu savu delu sievu man ir 22 gadi bet za to es saprotu ka berns ir svets un liels zuliks ka manejajs :-) es labprat panemtu to puisiti pie manis un izaudzinatu par goda viru aaaa nejau ka tie kropli atvainojit par to bet nosist tadus vecakus lai zin ka tas ir aplaust kajas rokas galvu u.t.t bl.. necisu tadus vecakus man plnig vng par vinim hoc katus atstieptu idioti atradas
  • kā tad...
    02.07.2018 18:22
    sterilizēt,tas ir maigi teikts... kā arī pamaz aplauzt rokas un kājas,tur jau tam cietumniekam nagus plakanus uztaisīt vajadzēja,vīrietis skaitās,tad lai neražo bērnus,ja nespēj uzturēt... IZDZIMTEŅI... KĀ TĀDI NO PIRMATNĒJĀS KOPIENAS,KURIEM ŽĒLASTĪBA SVEŠS JĒDZIENS... Kā vispār var ,tādam mazam bērniņam pāri nodarīt,nu tak atdotu projām ,ja paši nespēj parūpēties,kāpēc jākropļo puisītis... Kas tā par māti.....
  • nu ja..
    02.07.2018 18:22
    VIENKĀKŠI NOŠAUT TĀDUS VECĀKUS...
    Lūk cik tālu mēs esam nonākuši,pateicoties mūsu Valsts jefiņu baram,kuri tik visu skrullē sev,skolas slēdz,darba vietas likvidē,mūsu valstij neko nevajag,tad jābrīnās,ka notiek šitādas traģēdijas... jo visi jau aizbraukt nevar uz ārzemēm... izglītības nav pateicoties aukstajām maksām augstskolās,jo nav jau visiem pa kabatai tās apmaksāt,lai bērni turpinātu izglītoties.Izglītības nav,bet ja ir,tad redz NEESOT PIEREDZES DARBA??? Un uz kurieni mēs ejam.. uz nekurieni... un nav ko brīnīties,jo tādas traģēdijas bija un būs... Jo valsts vīriem tikai savas rīkles ir aukstāk par visu uzliktas,tāpēc tur plēšās kā hiēnas,kuram lielāks gabals tiks...Bet šie vecāki zvērīgi izrīkojās ar MAZO SIRSNIŅU,varēja uzreiz atteikties,nevis izkropļot puisīti. Man ļoti žēl bērniņa.
  • guntars
    02.07.2018 18:22
    tie nau vecaki tie ir dzivnieki pasiem kajas aplaust uz otru pusi un tai skukim ar ta pat aplaust un rokas iebast viena vieta lai saprastu ka nedrikst sist u.t.t mazus bernus kur vel ne 2 menesus vecus prata nau tas tocna..................
  • Swarka
    02.07.2018 18:22
    Šos abus bērna radītājus vajadzētu sterilizēt un uz laukuma izveidot kauna stabu, kur šos piesiet. Tad jau līdzcilvēki sodīs pēc saviem ieskatiem. Cietumā jau nav jēgas likt, jo tādus īsti uzturēt nav ne mazākās vēlmes.
  • Guest
    02.07.2018 18:22
    tante:
    Ko Jūs te runājat muļķības! Ja nav darba un naudas, tad jālauž zīdainītim rokas un kājas! Tie jau nav vecāki, bet kaut kādi sadisti!

    Agresija ir slimības pazīme. Un slimību veicina sociālie faktori, tai skaitā nabadzība, izmisums, depresija utt.
  • mamma
    02.07.2018 18:22
    Nekādas žēlsirdības! publicējiet to lopu purnus!! Lai visi redz!
  • tante
    02.07.2018 18:22
    Ko Jūs te runājat muļķības! Ja nav darba un naudas, tad jālauž zīdainītim rokas un kājas! Tie jau nav vecāki, bet kaut kādi sadisti!
  • Guest
    02.07.2018 18:22
    maija:
    Pašiem vajadzētu salauzt rokas un kājas. Nelieši.Tad zinātu cik patīkami.

    Iesapējams, ka bērns raudaja un vecākiem neiztureja nervi. Darba nav, nnaudas nav, rēķini par dzīvokļa parādiem un paredzams rezultāts. Un vēl apkārt cilvēki, kuri nepalīdz, nesaprot
12

Atstājiet komentāru