2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpilī aplaupa lombardu. Policija stundas laikā aiztur divus jauniešus

Jēkabpilī aplaupa lombardu. Policija stundas laikā aiztur divus jauniešus

Par laupīšanu no lombarda Jēkabpilī, Rīgas ielā vakar stundas laikā aizturēti divi jaunieši, portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.
 
Viņa norāda, ka aizturēti ir divi jaunieši - narkomāni, kuri agrāk jau bija nonākuši policijas redzeslokā. Laupītāji ir Jēkabpils iedzīvotāji - 17 un 18 gadus veci jaunieši, kas jau agrāk bija  policijas redzeslokā par zādzībām, miesas bojājumu nodarīšanu un nelikumīgu narkotisko vielu lietošanu.
 
Notikuma hronoloģija liecina, ka plkst.13.30, kad lombarda telpā atradusies viena no darbiniecēm, ieskrējis laupītājs maskā, izsitis vitrīnai stiklu un nolaupījis zeltlietas, pēc tam meties bēgt, bet otrs stāvējis uz vakts veikala ārpusē.
 
Darbiniece nekavējoties paziņojusi par laupīšanu policijai, un tika uzsākti operatīvās meklēšanas pasākumi. Jau stundas laikā laupītāji aizturēti ar nozagtajām zeltlietām. Aizturētās personas ievietotas īslaicīgā aizturēšanas vietā.
 
Uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.
 
Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts, vai aizturētās personas nav saistītas ar citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu.

Komentāri (0-1/1)

  • Zane
    02.07.2018 18:22
    Par laupīšanu var piespriest brīvības atņemšanu līdz 8 gadiem!Par cilvēku nosišanu 2 ar pus gadus nosacītā!Kur loģika?? :o

Atstājiet komentāru