2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lietā par cilvēka nolaupīšanu un nogalināšanu Jēkabpils tiesa martā turpinās pratināt papildu lieciniekus

Lietā par cilvēka nolaupīšanu un nogalināšanu Jēkabpils tiesa martā turpinās pratināt papildu lieciniekus

Krimināllietā, kurā divas personas apsūdzētas par cilvēka sagrābšanu, nolaupīšanu un nogalināšanu, Jēkabpils rajona tiesa 6.martā turpinās pratināt lieciniekus.
 
 
Šodien lietā tika nopratināti divi liecinieki, bet martā plānots nopratināt vēl sešus.
 
 
Kad būs nopratināti visi liecinieki, tiesa paredzējusi uzklausīt ekspertus.
 
 
Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai četrām personām apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 153.panta 1.daļas un 117.panta 10.punkta, bet vienai personai - pēc Krimināllikuma 117.panta 10.punkta.
 
 
Krimināllikuma 153.panta 1.daļa nosaka, ka par personas sagrābšanu, lietojot vardarbību vai draudus, vai aizvešanu ar viltu, vai izmantojot personas bezpalīdzības stāvokli, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.
 
 
Tikmēr 117.panta 10.punktā paredzēts, ka par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi personu grupa, soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru