2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Bojāta skulptūra Vecpilsētas laukumā (FOTO)

Bojāta skulptūra Vecpilsētas laukumā (FOTO)

Kā ziņo Valsts policijas Zemgales pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā nodarīts kaitējums vides mākslas objektam ''Pilsētas stāsts''. Policija pēc Jēkabpils pilsētas pašvaldības iesnieguma ierosinājusi kriminālprocesu.

Aculiecinieki ievēroja izmaiņas objekta izskatā jau pirmdien, viena no tā skulptūrām ir noliekta 45 grādu leņķī. Tomēr, kā redzams fotogrāfijā, nedēļas beigās tā ir mazliet iztaisnota. Savukārt trešdien Jēkabpils pilsētas domē apstiprināja to, ka ir zināms par bojājumu. Kā komentē domē, Vecpilsētas laukumā ir izvietotas videokameras, taču vēl tiks noskaidrots vai tās piefiksējušas iespējamos vandāļus. Šobrīd policija ierosinājusi kriminālprocesu.

Kompozīcija ''Pilsētas stāsts'' atrodas Vecpilsētas laukuma dienvidu daļā. To veido metāla plākšņu figūras ar uzdrukātām fotogrāfijām – ugunsdzēsējs, karavīrs, jaunlaulāto pāris, kundze ar draudzeni un meitene ar zirdziņu. Fotogrāfijas ir ņemtas no Jēkabpils muzeja fondiem.

2009. gadā noritēja Vecpilsētas laukuma pārbūve, pateicoties Eiropas fonda ERAF līdzekļiem un LIAA atbalstam, kas 2010. gada vasarā tika pabeigta. Projekts tapa sadarbībā ar arhitektu Ivaru Šļivku.

Atstājiet komentāru