2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Dīvainie gadījumi Jēkabpils pusē atkārtojas arī citur Latvijā

Dīvainie gadījumi Jēkabpils pusē atkārtojas arī citur Latvijā

Uz Latvijas ceļiem pēdējā laikā novērota kāda parādība - diezgan bieži no ceļu malām pazūd ceļazīme numur 736, vēsta LNT raidījums ''Degpunktā''. Vēl pirms diviem mēnešiem šāda veida zādzības piedzīvotas Jēkabpils un Salas novados.
 
Krīzes laikos Latvijā uzplauka tā dēvētais ''metāla bizness''. Uz metāla uzpirkšanas punktiem plūda ne tikai nevajadzīgas lietas, bet arī viss, ko pamanījās piesavināties zagļi. Arī šobrīd situācija nemainās - apdraudēti ir gan alumīnija katliņi, gan ceļazīmes. 
 
Visvairāk metāla zagļi iecienījuši ceļazīmi, kas atzīmēta ar numuru 736. Tā diezgan bieži pazūd no ceļu malām. Realitātē šī ceļazīme ir stabiņš ar kilometrāžas norādi.
 
Kā jau tika ziņots, autoceļš ''Ilūkste – Bebrene – Birži'' 16 kilometru garā posmā nezināmi ļaundari nozaga tieši šādas ceļa zīmes. Kopumā 13 ceļa zīmes – kilometru rādītāji un ceļazīmju stabi tika izcelti no zemes ar visu betonējumu. Latvijas Valsts ceļu pārstāvis toreiz pieļāva, ka zīmes galvenā vērtība ir tieši metāla stabi. Tagad tāds pats liktenis piemeklējis kilometru rādītājus Valmieras pusē. No autoceļa Dūķeri- Kocēni - Ķiene nozagtas četras šādas ceļazīmes. Latvijas Valsts ceļiem nodarīti vairāk nekā 500 eiro lieli materiālie zaudējumi. Zādzība, iespējams, notikusi 20.novembrī. Policijā iesniegums saņemts tikai pēc piecām dienām, jo, iespējams, zīmju pazušana nav pamanīta uzreiz.
 
Šīs zīmes ir ļoti svarīgas, piemēram, avāriju gadījumos, kad glābējiem jāpaziņo pēc iespējas precīzāku avārijas atrašanās vietu. Tās palīdz arī ceļu remontstrādniekiem un autovadītājiem, kuri nelieto navigāciju. Turklāt atjaunot zīmes ir dārgs prieks. Latvijas Valts ceļi ziņo, ka 2014.gada 11 mēnešos valsts autoceļu aprīkojumam nodarīti 97 297 eiro lieli zaudējumi, tajā skaitā nozagtas vai sabojātas 154 ceļazīmes, kas maksā 13 000 eiro, un 127 ceļazīmju stabi, kas maksā vairāk nekā 6000 eiro. Sabojātas un zagtas arī tiltu margas.
 
Jāatgādina, ka nesen Daugavpilī vietā, kur bija nozagtas ceļmalas barjeras notika smaga avārija ar traģiskām sekām, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki.
 
Apollo.lv
 

Atstājiet komentāru