2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Daudzstāvu mājā Jēkabpilī, Madonas ielā 53a sestdien izcēlās ugunsgrēks

Daudzstāvu mājā Jēkabpilī, Madonas ielā 53a sestdien izcēlās ugunsgrēks

Šodien Jēkabpils pilsētas pašvaldības īapšumā, pamestajā daudzdzīvokļu mājā Madonas ielā 53a izcēlās ugunsgrēks, informē portāls jvestnesis.lv.

 

Uz notikuma vietu devās vairākas ugusndzēsēju brigādes. Izrādījās, ka trauksmes iemesls – degoši atkritumi – dažādas lupatas - daudzstāvu mājas kāpņu telpā, kas radīja pamatīgu piedūmojumu. Ugunsgrēku izdevās ātri likvidēt.

 

Saskaņā ar pašvaldības lēmumu, šobrīd ēkai Madonas ielā 53a ir jābūt tukšai un visiem tur deklarētiem iedzīvotājiem pārvietotiem uz citiem dzīvokļiem pilsētas mikrorajonos.

 

Preses konferencē Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis iepriekš sacīja, ka no ēkas Madonas ielā 53a turpat netālu uz citām daudzstāvu ēkām Madonas ielā, kā arī uz Ķieģeļu ielas mikrorajonu ir pārvietota 41 ģimene, kopā 93 cilvēki. Šīs mājas iemītniekiem tika piedāvāti dzīvokļi arī Pils rajonā, taču uz šo mikrorajonu neviens negribējis pārvākties. Oktobra nogalē tikai viens mājas iemītnieks vēl nebija devies prom, taču arī tam ir ierādīta jauna dzīves vieta.

 

Guntars Gogulis piebilda, ka, diemžēl, ēkā mītot vairāki cilvēki, kas tur nav pierakstīti, bet ir ievākušies patvaļīgi. Viņiem cita dzīvesvieta no pašvaldības nepienākas. Taču izmest viņus no ēkas arī pagaidām nav izdevies.

 

Ēkai ir atslēgta ūdens, gāzes un elektroenerģijas padeve, netiek piegādāts siltums. Guntars Gogulis norādīja, ka tiks skatīts jautājums par daudzstāvu mājas nojaukšanu, jo līdzšinējā pieredze liecinot, ka pat tad, ja ir aiznaglotas visas durvis un logi pirmajam stāvam, iekļūt ēkā bezpajumtniekiem tas neesot škērslis. Savukārt šadu personu uzturēsanās pamestā ēkā ir drošības drauds gan viņiem, gan apkārtējiem iedzīvotājiem. Par to liecina arī šodien notikušais ugunsgrēks.

 

Foto: jvestnesis.lv

Atstājiet komentāru