2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils ugunsdzēsējiem daudz izsaukumu dzēst degošu kūlu

Jēkabpils ugunsdzēsējiem daudz izsaukumu dzēst degošu kūlu

Jēkabpils ugunsdzēsēji pēdejo dienu laikā saņēmuši šim laikam neraksturīgi daudz izsaukumus dzēst degošu kūlu.
 
 
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils brigādes komandieries Dzintars Cvilikovskis sarunā ar portālu Radio1.lv sacīja, ka vakar sausā zāle degusi 5000 m2 platībā pie autoceļa Jēkabpils – Rēzekne 44.kilometra, Zasā – 2000 m2 platībā un Viesītē pie Raiņa ielas 49 – 400 m2 platībā.
 
 
Dienu iepriekš kūlas ugunsgrēki dzēsti Sēlpilī pie bāreņu nama "Līkumi" 1500 m2 platībā un Salas novada "Ošānos" 20 m2 platībā.
 
 
VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktoprija Gribuste informē, ka pagājušajā diennaktī visā Latvijā reģistrēti 47 ugunsgrēki, kuros dega sausā zāle vai niedres. Diemžēl, līdzīgi kā pavasarī, arī šajos ugunsgrēkos ir nodegušas vairākas ēkas. Ludzas novada Rundēnu novadā dega sausā zāle sešu hektāru platībā un nodega 30m2 liels šķūnītis ar malku. Sabilē Ventspils ielā dega sausā zāle 15m2 un dārza mājiņa 8m2 platībā.
 
 
Lielākie sausās zāles degšanas gadījumi reģistrēti:
 
Zilupes novada Pasienes pagastā – 16 hektāri;
Daugavpilī, Skolas ielā – 10 hektāri;
Rēzeknes novada Sakstagala pagastā, Amatas novada Drabešu pagastā, Balvu novada Bērzpils pagastā, Daugavpils novada Naujenes pagastā – trīs hektāri;
Krāslavas novada Kalniešu pagastā, Rēzeknes novada Čornajas pagastā, Rēzeknes novada Griškānu pagastā – divi hektāri;
Smiltenes novada Launkalnes novadā, Daugavpils novada Līksnas pagastā, Viļakas novada Medņevas pagastā – viens hektārs.
 
 
VUGD atgādina, ka sausās zāles dedzināšana rudenī nav piemērots un drošs teritorijas sakopšanas veids. Dedzinot zāli, tiek apdraudēti cilvēku īpašumi, veselība un pat dzīvība.

Atstājiet komentāru