2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Tīšām aizdedzina zaru kaudzi Jēkabpilī uz dambja pie Daugavas (FOTO)

Tīšām aizdedzina zaru kaudzi Jēkabpilī uz dambja pie Daugavas (FOTO)

Vakar vakarā ugunsgrēks izcēlās Jēkabpilī uz dambja pie Daugavas. Apmēram iepretim ēkai Pļaviņu ielā 25 dega zaru kaudze. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils brigādes komandieris Dzintars Cvilikovskis sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka visticamāk tā bijusi tīša dedzināšana.
 
 
Zaru kaudze degusi apmēram 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem liesmas izdevās nodzēst pirms tās pārņem visu teritoriju ar nozāģētajiem un jau saulē izkaltušajiem zariem.
 
 
Jau ziņots Jēkabpilī, Daugavmalā no Mežrūpniekiem līdz Celtnieku ielas mikrorajonam šovasar izzāģēja visus krūmus, lai sakoptu krastmalu un būtu gleznains skats no promenādes. Šo darbu inciators bija Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis. Darbus veica SIA "Jēkabpils pakalpojumi" un tie izmaksāja ap 3000 eiro.
 
 
Guntaram Gogulim jautājām, kāpēc izzāģētie zari joprojām nav aizvesti? Sarunā ar Radio1.lv viņš skaidroja, SIA "Jēkabpils pakalpojumi" bijusi aizķeršanās ar tehniku un vēl pagājušās nedēļas nogalē esot norunāts, ka beidzot zari jāaizved. "Redz, kā tikko norunājām, ka zari jāaizved, tā kāds jau pasteidzas tos aizdedzināt," piebilda Guntars Gogulis.
 
 
Viņš sacīja, ka nozāģēto zaru kaudzes no Daugavmals tiks aizvestas jau tuvākajā laikā.
 
 
Brīvdienās Jēkabpils glābēji četras reizes saukti palīdzēt dažādās situācijās. Autoceļa Jēkabpils_nereta 35.kilometrā bija jānovāc no brauktuves vēja lauzts koks, Sēlpilī avarēja mikroautobuss un sākotnējā informācija liecināja, ka būs nepieciešama glābēju palīdzība, taču tā nebija vajadzīga. Savukārt Jēkabpilī Viesītes ielā nācās palīdzēt no ceturtā stāva līdz ātrās palīdzības mašīnai nonest smagi slimu cilvēku, Celtnieku ielas mikrorajonā kādā dzīvoklī bija aizcirtušās durvis un iekšā palicis ieslēgts gludeklis. Glābēji mājokļa saimniekiem palīdzēja atvērt durvis.
 
Aculiecinieka foto
 
 

Atstājiet komentāru