2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Prokuratūrai nosūtīs lietu par draudiem uzspridzināt  tiesas namu

Prokuratūrai nosūtīs lietu par draudiem uzspridzināt tiesas namu

Lietu par viltus draudiem uzspridzināt Jēkabpils rajona tiesu namu, kurā par aizdomās turamo atzīts kāds 1997.gadā dzimis policijas redzeslokā iepriekš nonācis jaunietis, prokuratūrai plānots nosūtīt vasaras beigās, ziņo Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde.
 
22.maijā ap plkst.9.25 aizdomās turamais piezvanīja uz tālruni 112 un paziņoja, ka Jēkabpils rajona tiesas ēkā ir ievietota bumba. Nekavējoties uz notikuma vietu izbrauca operatīvo dienestu darbinieki, tika evakuēti tiesas nama darbinieki un norobežota apkārtējā teritorija. Pretterorisma vienības "Omega" vīri, pārmeklējot telpas, sprādzienbīstamus priekšmetus neatrada.
 
Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu turamo jaunieti policijas darbinieki aizturēja jau tajā pašā dienā. Savu rīcību jaunietis policijai skaidroja ar vēlmi pajokot.
 
Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.1 panta - par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu.
 
Par šādu likumpārkāpumu vainīgās personas soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru