2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

"Sadales tīkls": Traģiskais negadījums Krustpils novadā noticis neapdomīgas un neuzmanīgas rīcības dēļ

"Sadales tīkls": Traģiskais negadījums Krustpils novadā noticis neapdomīgas un neuzmanīgas rīcības dēļ

Traģiskajā negadījumā Krustpils novadā notikusi neapdomīga un neuzmanīga rīcība klienta īpašumā esošā elektroapgādes tīklā, darbojoties ar elektriskajiem vadiem, kas nav atslēgti no sprieguma, apsekojot negadījuma vietu, secinājuši AS "Sadales tīkls" speciālisti.
 
 
Kā  informēja uzņēmuma komunikācijas direktore Renāte Meļķe, "Sadales tīkls" rūpējas par elektroenerģijas piegādi saviem klientiem līdz noteiktajai elektroenerģijas piegādes robežai, savukārt pašu klientu kompetencē ir savu objektu iekšējo elektrotīklu apkalpošana un uzturēšana.
 
 
Plānojot privātīpašuma iekšējā elektrotīkla remontdarbus, uzņēmuma speciālisti aicina vērsties licencētā energokompānijā vai pie sertificēta elektriķa, kurš veiks pārbaudi elektrotīklā, noteiks elektrotīkla drošumu, pārliecināsies, vai ir uzstādīti atbilstoši drošinātāji, vai tīkls nav pārslogots, vai vadiem nav bojāta izolācija, kā arī pārbaudīs savienojumu kontaktu stāvokli, kas var izraisīt elektroenerģijas noplūdi vai radīt ugunsbīstamības draudus.
 
 
Speciālisti atgādina, ka mājokļa elektrotīkla izbūvi vai pārbūvi drīkst veikt tikai licencētu firmu speciālisti vai sertificēti elektriķi. Informācija par licencētām energokompānijām atrodama Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas mājaslapā "www.bleea.lv".
 
 
"Ikviena patvaļīga darbība elektrolīnijās un elektroietaisēs ir bīstama, jo var apdraudēt cilvēka dzīvību un veselību, kā arī tiek nodarīts kaitējums gan tehnikai, gan elektroietaisēm un nereti arī pārtraukta elektroenerģijas piegāde klientiem," uzsver uzņēmuma pārstāvji.
 
 
Pamanot aizdomīgas darbības elektroiekārtu tuvumā vai redzot bīstamu situāciju, iedzīvotāji aicināti informēt "Sadales tīkla" klientu servisu pa diennakts bezmaksas tālruni 80200403.
 
 
Kā ziņots, šodien ap plkst.12 Krustpils novada Atašienes pagastā, gūstot elektrotraumas, bojā gāja vīrietis un sieviete, savukārt viņu trīs bērni nogādāti slimnīcā.
 
 
Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Inga Būgaine aģentūru LETA informēja, ka VP rīcībā esošā sākotnējā informācija liecina, ka 1970.gadā dzimušais vīrietis lauku viensētā veica elektrodarbus - ierīkoja elektrību no mājas uz šķūni, izmantojot atkailinātus alumīnija vadus.
 
 
Vīrietis šo darbu laikā guva elektrotraumu, kas izrādījās nāvējoša, savukārt viņa 1976.gadā dzimusī dzīvesbiedre gāja bojā, mēģinot glābt viņa dzīvību.
 
 
Notikuma vietā bija arī šā pāra trīs nepilngadīgie - 2008.gadā, 2005.gadā un 2002.gadā dzimuši bērni. Vecākais no bērniem laikus reaģējis un spējis aizvest jaunākos līdz mājām, bet pats devies pēc palīdzības. Nelaimē arī bērni bija guvuši elektrotraumas, un visi nogādāti slimnīcā.
 
 
VP par notikušo sākts kriminālprocess, nozīmētas ekspertīzes, un turpinās izmeklēšana.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru