2024.gada 13. maijs

Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jēkabpils tiesu namā spridzekli neatrod (MAINĪTS VIRSRAKSTS, PAPILDINĀTS TEKSTS UN FOTO)

Jēkabpils tiesu namā spridzekli neatrod (MAINĪTS VIRSRAKSTS, PAPILDINĀTS TEKSTS UN FOTO)

Ātrās reaģēšanas un pretterorisma vienība “Omega” ar speciāli apmācītiem suņiem, pārmeklējot Jēkabpils Tiesu namu, spridzekli neatrada. Patlaban tiesu darbinieki ir atgriezušies savās darba vietās.

 

Valsts polocijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece portālam Radio1.lv sacīja, ka noskaidrots arī anonīmais zvanītājs. Tas ir kāds 1997.gadā dzimis jaunietis, kas arī iepriekš bijis policijas redzes lokā. Ir uzsākts kriminālproces pēc Krimināllikuma 231.1 panta par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā vai novietošanu iestādes, uzņēmuma vai cita objekta ārpusē. Par šādu pārkāpumu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Ieva Sietniece pagaidām plašāku komentāru nesniedza, jo notiek izmeklēsana, taču pieļāva, ka ziņojums part viltus spridzekli varētu būt neizdevies joks. Ieva Sietniece solīja, ka rīt informēs plašak par iemesliem, kāpēc sanemts zvans par viltus spridzekli.

 

 

Viltus ziņojums par ievietoto bumbu tiesu mājas telpās paralizēja Jēkabpils tiesas darbu uz vairāk nekā trim stundām. Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils tiesas priekšsēdetājs Valdis Muižnieks sacīja, ka šorīt uzzinot par spridzekli darbinieki evakuējušies piecu minūšu laikā, jo ir zināma shēma, kā tas jādara. Tāpat arī ir bijušas mācības saistībā ar ugunsdrošību. Valdis Muižnieks atzina, ka viltus ziņojuma dēl nav notikušas vairākas tiesas sēdes saistītas ar krimināllietām. Viņš sacīja, ka neizteiks minējumus, kas varētu būt anonīmais ziņotājs, taču pieļāva, ka nav izslēgts, ka kāds, kas saistīts ar šīsdienas lietu izskatīšanu tiesas sēdēs.

 

Notikuma vietā dežūrēja viena glābšanas dienesta vienība. Jēkabpils brigādes vada komandieris Arturs Dārziņš, sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka glābēji šajā notikumā bijuši, kā atbalsta vienība un gatavi iesaistīties, ja rastos tāda nepieciešamība.

 

Pie Jēkabpils tiesu nama dežurēja arī ātrās palīdzības brigāde. Mediķe Rita Kļaviņa skaidroja, ka viņu uzdevums ir vērot situāciju un, ja nepieciešams sniegt medicīnisko palīdzību. Mediķe piebilda, ka ātrās palīdzības mašīna ir aprīkota ar visu nepieciešamo, lai cilvēkiem palīdzētu jebkādos apstākļos, arī pēc traumām, ko radījis sprādziens. Jautāta vai viltus izsaukuma dēļ, kad mediķiem bija vairākas stundas jāgaida notikumu atrisinājums, necieš citi pacienti, kuriem ir veselības problēmas, Rita Kļaviņa skaidroja, ka noteikti nē, jo strāda vairākas mediķu brigādes un, ja nepieciešams piesaista arī ātrās palīdzības darbiniekus no kaimiņpilsētām.

 

Pie tiesu nama visu rīta cēlienu atradās arī Jēkabpils policijas nodaļas Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Rolands Bērziņš. Viņš pastāstīja, ka saņemot ziņojumu no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, dažu minūšu laikā tika informēti tiesu nama darbinieki un norobežota teritorija.

 

 

Jau ziņots, ka ceturtdien valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests šorīt ap pulksten 9.25 saņēma anonīmu zvanu, ka Jēkabpils Tiesas nama ēkā ievietots spridzeklis.

 

Informācija tika nodota policijai un operatīvie dienesti nekavējoties reaģēja, evakuējot tiesas nama darbiniekus un norobežojot teritoriju. Radio1.lv novēroja, ka notikuma vietā dežurē gan policija, gan glābēji, gan mediķi. Uz notikuma vietu bija atvests arī Jēkabpils policijas suns.

 

Apmēram trīs stundas ēkā nevienu neielaida, gaidot sapierus no ātrās reaģēšanas un pretterorisma vienības “Omega”.

 

Kamēr tika noskaidrots vai ēkā ir spridzeklis, transporta kustībai bija slēgts Brīvības ielas posms Tiesas nama teritorijā gan braucējiem, gan gājējiem.


DSCF1717

 

DSCF1719

 

tiesaa

tiesa

tiesa1

tiesa2

tiesa3

tiesa4

tiesa5

tiesa6

tiesa7

 

tiesa8

tiesa9

tiesa10

tiesa11a

tiesa12

tiesa13

tiesa14

tiesa15

tiesa16

tiesa17

tiesa18

 

Komentāri (0-1/1)

  • kliks
    02.07.2018 18:16
    Vismaz kaut kāds "ekšens" notiek Jēkabpilī :)

Atstājiet komentāru