2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Augstākajā tiesā nonākusi krimināllieta par 13 gadus vecas jēkabpilietes nožņaugšanu

Augstākajā tiesā nonākusi krimināllieta par 13 gadus vecas jēkabpilietes nožņaugšanu

Pēdējā tiesu instancē - Augstākajā tiesā (AT) - nonākusi krimināllieta par 13 gadus vecas pusaudzes nožņaugšanu Jēkabpilī 2013.gada februārī.
 
 
Kā ziņots, izskatot šo lietu pirmajā instancē, Jēkabpils rajona tiesa 2013.gada 11.oktobrī apsūdzēto 1998.gadā dzimušo jaunieti atzina par vainīgu 13 gadus vecas pusaudzes nožņaugšanā un piesprieda viņam astoņu gadu cietumsodu bez mantas konfiskācijas, ar policijas kontroli uz trim gadiem.
 
 
Apelācijas instances tiesa vēlāk šo spriedumu atstāja negrozītu, savukārt apelācijas instances tiesas nolēmumu tagad pārsūdzējusi apsūdzētā aizstāve zvērināta advokāte Rada Matjušina. Līdz ar to lieta ir nosūtīta AT, aģentūru LETA informēja Zemgales apgabaltiesas tiesneša palīdze Ineta Vītoliņa.
 
 
Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe, saskaņā ar apsūdzību pusaudzis noziegumu izdarījis personiskas nepatikas dēļ. Seksuāls noziegums pret meiteni nav ticis pastrādāts.
 
 
Jaunietim apsūdzība uzrādīta par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī.
 
 
Jau ziņots, ka nogalinātā meitene tika atrasta 2013.gadā februāra vidū Jēkabpilī nomaļā vietā - pie Daugavas tilta balstiem, uz sauszemes.
 
 
Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Juris Staļgevics iepriekš žurnālistus informēja, ka aizdomās turētais pusaudzis agrāk policijas redzeslokā nav nonācis un bijis "ikdienas nepilngadīgais", kurš mācījies.
 
 
Par 1999.gadā dzimušās meitenes pazušanu iesniegums policijā tika saņemts 10.februārī, taču, ņemot vērā, ka pusaudzei nebija nosliece uz klaiņošanu, policija viņas meklēšanā iesaistīja plašus spēkus, tostarp zemessargus.
 
 
Sākotnēji saņemta plaša informācija un plašā teritorijā pārbaudītas dažādas vietas, līdz divi iedzīvotāji upes krastā atraduši meitenes līķi. Policija 14 gadus veco puisi aizturēja tās pašas dienas vakarā.
 
 
Meitene un puisis savā starpā ilgāku laiku bijuši pazīstami.

Atstājiet komentāru