2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Skatīs krimināllietu par slepkavību Jēkabpilī

Skatīs krimināllietu par slepkavību Jēkabpilī

Augstākā tiesa (AT) šodien turpinās izskatīt krimināllietu pret 1958.gadā dzimušo Zinaidu Šarafutdinovu, kura apsūdzēta par greizsirdības dēļ izdarītu sievietes slepkavību Jēkabpilī 2011.gadā.

Kā ziņots, izskatot Šarafutdinovas lietu pirmajā instancē, Zemgales apgabaltiesa 2012.gadā 18.jūnijā viņu atzina par vainīgu un piesprieda deviņu gadu cietumsodu ar policijas kontroli uz vienu gadu. Tāpat apgabaltiesa apmierināja visas kriminālprocesā pieteiktās materiālā kaitējuma kompensācijas par labu valstij un noslepkavotās sievietes tuviniekiem.

Apsūdzētā gan savu vainu neatzina. Vēlāk viņa minēto spriedumu pārsūdzēja, tāpēc lieta nonāca AT Krimināllietu tiesu palātā.

Kā ziņots, prokuratūra Šarafutdinovai cēlusi apsūdzību pēc Krimināllikuma 117.panta 4.punkta - par slepkavību, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību.

2011.gada 25.maijā ap plkst.20.55 Jēkabpilī, kādā dzīvoklī Nameja ielā, tika atrasts 1965.gadā dzimušās saimnieces līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - durtām brūcēm kakla un krūškurvja rajonā.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka īsi pirms notikušā dzīvoklī ticis lietots alkohols. Izmeklētāji secināja, ka dzīvokļa saimniece nogalināta aiz greizsirdības.

Aizdomās par sievietes slepkavību tika aizturēta kāda 1958.gadā dzimusi sieviete un kāds 1968.gadā dzimis agrāk vairākas reizes tiesāts vīrietis. 1958.gadā dzimušajai sievietei kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums.

Atstājiet komentāru