2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Aglonā agrāk tiesāts vīrietis no Jēkabpils apzadzis piecas svētceļnieku teltis

Aglonā agrāk tiesāts vīrietis no Jēkabpils apzadzis piecas svētceļnieku teltis

15.augusta naktī un agrā rītā policijā saņemta informācija no vairākiem svētceļniekiem, kuri ziņojuši, ka ir pārgrieztas un apzagtas viņu teltis. Par noziegumu izdarīšanu policijas darbinieki aizturējuši agrāk tiesātu 1992.gadā dzimušu Jēkabpils iedzīvotāju, portālu Radio1.lv  informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.
Apzinot radušos situāciju, policija noskaidrojusi, ka no piecām teltīm ir nozagtas dažādas personīgās mantas un visos gadījumos zaglis paņēmis arī pārtikas produktus. Kā atzina Laizāne, par spīti lielajam cilvēku skaitam ap Aglonas Baziliku, no rīta policistiem izdevies aizturēt iespējamo zagli.
Turpinot izmeklēšanu par zādzībām sāktajos kriminālprocesos, policijai izdevies noskaidrot un atrast arī slēpni, kurā glabātas zagtas mantas. Praktiski visas mantas atgūtas un atdotas īpašniekiem.
Laizāne aģentūrai LETA norādīja, ka sāktajos kriminālprocesos joprojām turpinās pirmstiesas izmeklēšana.
Kopumā Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku laikā Aglonā no 13.augusta līdz 15.augustam pie administratīvās atbildības policija saukusi 41 personu - 15 cilvēki saukti pie atbildības par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā vai atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī, bet 26 administratīvo pārkāpumu protokoli sastādīti par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.
Kā norādīja Laizāne, gadījumus, kad alkohola reibumā transportlīdzekļa vadītājs sēdies pie automašīnas stūres, policija nav konstatējusi, taču divos gadījumos reibuma stāvoklī bijuši velosipēdu vadītāji.
LETA jau ziņoja, ka Aglonas svētkus kopumā apmeklēja vairāk nekā 100 000 dalībnieku no visas pasaules.
Lielākais svētku apmeklētāju skaits novērots trešdienas vakarā notikušajā Tautas krustaceļā, kad gājienā piedalījušies ap 70 000 dalībnieku, norādīja bazilikas informācijas centra vadītāja Ruta Giluče. Savukārt ceturtdien notikušo galveno svētku Misi apmeklējuši ap 20 000 līdz 30 000 dalībnieku. Giluče arī atzīmēja, ka svētkus apmeklējuši dalībnieki no dažādām pasaules valstīm, tostarp Krievijas, Itālijas, Francijas, Vācijas, Beļģijas, Ukrainas, Igaunijas, Lietuvas un citām valstīm.
 

Atstājiet komentāru